Eltandborstar

480 produkter

Sortera efter:

Eltandborstar

Eltandborstar gör det enklare att få tänderna helt rena. Modeller med trycksensor varnar när du trycker för hårt mot tänderna, inbyggd timer minskar risken för att du borstar för kort tid. Eltandborstar för barn är ofta enklare att hantera och anpassade för mindre munnar. Välj hur många eltandborstar som följer med, drifttiden och om det ska finnas inbyggd display.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om eltandborstar

Det finns flera stora fördelar. En eltandborste gör rent på ett sätt som vanliga tandborstar inte klarar. Du får en grundligare och smartare tandborstning som dessutom gör det lite roligare för barnen. En bra eltandborste har lång batteritid, en timer som berättar hur länge du ska borsta och helst kunna varna när du trycker för hårt mot tänderna eller tandköttet.

Från tre år är rekommenderat. Välj en eltandborste som har ett borsthuvud anpassat för barn. De är generellt mindre och mjukare än vanliga borsthuvuden för vuxna. En eltandborste för barn är också mindre och roligare designade, gärna med tema från kända barnfilmer och superhjältar.

Eltandborsten fungerar lite annorlunda mot din vanliga tandborste. Istället för att själv röra borsthuvudet över tänderna så sköter eltandborsten det åt dig med små motorer som rör borsthuvudet i cirkelrörelser över. Allt du behöver göra är att sakta röra borsthuvudet runt varje tand. Se till att borsthuvudet kommer åt överallt och håll den kvar på samma tand i ungefär fyra sekund. Totalt ska det ta cirka en minut för att borsta underkäken och en minut för överkäken.

Oscillerande eltandborstar har ett borsthuvud som rör sig från sida till sida samt roterar upp och ned av sig själv. Soniska eltandborstar använder vibrationer istället för fysiska rörelser, vilket betyder att du själv måste göra den borstande rörelsen på tänderna.

Chansen är större att tänderna blir renare med en bra eltandborste. Men tänk på att du inte kan vara passiv i borstningen utan måste följa tändernas form för att komma åt överallt där du ska. Du måste även tänka på att fylla på med tandkräm när du byter mellan överkäken och underkäken. Glöm inte att komplettera med tandtråd och mellanrumsborste för ytorna mellan tänderna och på andra, svåråtkomliga ställen.