Prisjakt
Annons

Eltandborstar

567 produkter

Sortera efter:

Eltandborstar

Eltandborstar gör det enklare att få tänderna helt rena. Modeller med trycksensor varnar när du trycker för hårt mot tänderna, inbyggd timer minskar risken för att du borstar för kort tid. Eltandborstar för barn är ofta enklare att hantera och anpassade för mindre munnar. Välj hur många eltandborstar som följer med, drifttiden och om det ska finnas inbyggd display. Produkter inom denna kategori kan också kallas Eltandborste.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om eltandborstar

Det finns flera stora fördelar. En eltandborste gör rent på ett sätt som vanliga tandborstar inte klarar. Du får en grundligare och smartare tandborstning som dessutom gör det lite roligare för barnen. En bra eltandborste har lång batteritid, en timer som berättar hur länge du ska borsta och helst kunna varna när du trycker för hårt mot tänderna eller tandköttet.

Från tre år är rekommenderat. Välj en eltandborste som har ett borsthuvud anpassat för barn. De är generellt mindre och mjukare än vanliga borsthuvuden för vuxna. En eltandborste för barn är också mindre och roligare designade, gärna med tema från kända barnfilmer och superhjältar.

Eltandborsten fungerar lite annorlunda mot din vanliga tandborste. Istället för att själv röra borsthuvudet över tänderna så sköter eltandborsten det åt dig med små motorer som rör borsthuvudet i cirkelrörelser över. Allt du behöver göra är att sakta röra borsthuvudet runt varje tand. Se till att borsthuvudet kommer åt överallt och håll den kvar på samma tand i ungefär fyra sekund. Totalt ska det ta cirka en minut för att borsta underkäken och en minut för överkäken.

Oscillerande eltandborstar har ett borsthuvud som rör sig från sida till sida samt roterar upp och ned av sig själv. Soniska eltandborstar använder vibrationer istället för fysiska rörelser, vilket betyder att du själv måste göra den borstande rörelsen på tänderna.

Chansen är större att tänderna blir renare med en bra eltandborste. Men tänk på att du inte kan vara passiv i borstningen utan måste följa tändernas form för att komma åt överallt där du ska. Du måste även tänka på att fylla på med tandkräm när du byter mellan överkäken och underkäken. Glöm inte att komplettera med tandtråd och mellanrumsborste för ytorna mellan tänderna och på andra, svåråtkomliga ställen.

Topplista: Bästa eltandborsten för barn

Bästa eltandborsten för barn

Från vilken ålder går det bra att använda eltandborste på mitt barn? Det är en av de vanligaste frågorna jag får på jobbet! Det varierar lite beroende på vilken eltandborste det är, men mitt svar är från 3 års ålder, och då är det en vuxen som ska borsta på barnet. Tänk på att hjälpa till med borstningen tills barnet är ca 12 år gammalt. Och JA du läste helt rätt - 12 år. Självklart kan ditt barn öva själv till dess med de saknar motoriken till att vinkla, förstå att det är 3 ytor på tanden som ska borstas etc. Marknaden för eltandborstar för barn är inte stor men i listan kommer några som jag kan rekommendera - och här även lite tips för alla er vuxna! Använd inte en eltandborste för vuxna på ett mindre barn. Detta då vuxen-eltandborstarna oscillerar i en väldigt hög hastighet som kan skada barnets tandkött. Använd barntandkräm upp till ca sexårsåldern. När ditt barn börjar tappa tänder är det dags att byta till en tandkräm för barn 6-12 år eller en vuxentandkräm. Fluorinnehållet på båda dessa är detsamma (1450ppm), det är oftast endast smaken som skiljer sig åt. När vi ändå snackar tandkräm: spotta endast ut tandkrämen och skölj INTE med vatten efteråt, då du sköljer bort allt fluor från tandkrämen som ska hjälpa till att stärka emaljen. När barnet kommit upp lite i ålder är det lättast att barnet står upp med ryggen snett mot din mage, med huvudet lutat bakåt med ett stort gap. Då får du bästa insynen i munnen :) Det finns även många appar för att göra borstningen roligare. Till exempel "Rocka Munnen", där du bildar och spelar i ett rockband. Ni kan också kolla på Bolibompas drake när hen borstar tänderna och sjunger med samtidigt! Borsta tänderna 2 ggr/dag även ifall barnet inte vill. Tänk på att det är mycket jobbigare för barnet att sitta i vår behandlingsstol och laga hålen i tänderna än att borsta dem. När moster får uppgiften att köpa eltandborstar blir det en från Oral B med tema Frozen!

Margareta Takacs
Margareta Takacs