Prisjakt

johnnyr

Medlem sen 2007-11-04
185
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Sony STR-DH590
Full Star 1
4
(6)
3 990 kr
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Min Yamaha gav plötsligt upp så skaffade denna som temporär lösning pga priset. Är dock positivt överraskad! Ljudbilden fick ett rejält lyft! Kommer nog att ha kvar den tills jag uppdaterar hela systemet till Atmos. Att den saknar wifi är egentligen inget problem eftersom jag spelar upp allt via Apple TV och TV:n. Superenkel att ställa in!

TP-Link KC120
Full Star 1
3.3
(10)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Superenkel att komma igång med. Appen är nästan för pedagogisk... Jag skaffade två till sommarstugan, en för att kunna se vädret när jag vill och en för att filma eventuella oinbjudna gäster. På "väderkameran" inaktiverade jag rörelse- och ljudaktivering helt och hållet medan "övervakningskameran" placerades, och ställdes in, så att den bara aktiveras vid uppenbar rörelse för att inte äta upp surfen på 4G-modemet i onödan. Stort plus att man slipper en sådan där ful "Arlo-låda"... Och jag ser heller inga problem med att betala lite småpengar för ett abonnemang där allt fungerar och jag slipper bry mig. Hellre det än att krångla med någon egen form av molnlagring som bara krånglar... /Johnny

Sony PlayStation VR - Worlds Bundle (inkl. Kamera)
Full Star 1
4.6
(18)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Har bara testat det en kväll och tänkte dela med mig av mina första intryck. Först och främst måste nämnas att det inte var så bökigt och krångligt att installera som jag trodde. Visst, det är lite sladdar som det ska grejas med, men det var inte alls så farligt som jag hade förväntat mig. Jag är en teknisk idiot men löste det helt själv :) Har man bara en mediabänk med lite utrymme kan man gömma undan alla sladdar. Ett litet minus var att en av USB-portarna på framsidan på PS4-konsolen måste användas. Det kändes lite ogenomtänkt. Nästa steg var att ladda hem VR-material. Förutom VR Worlds som följer med gratis finns det en hel del kul material att ladda hem kostnadsfritt, bland annat två mastiga demo-samlingar och flera minispel, exempelvis kan du kliva in i cockpiten på en X-wing. Jag laddade så klart hem allt som är gratis för att vänja mig med VR-effekten och känna efter vad jag gillar, innan jag investerar i sådant som kostar pengar. Första intrycket av VR var.... Wow! Efter att ha läst flera kommentarer från "förstå-sig-påare" på diverse forum hade jag ganska låga förväntningar med pixlig och lågupplöst grafik. Men jäklar vad imponerad jag är! Det är ju helt sjukt vad bra det är! När man sänks ned i vattnet i VR Worlds så är det så sjukt mäktigt! Inlevelsen är otroligt bra. Jag är faktiskt förvånad över kvaliteten och hur väl allt fungerar. Det är verkligen VR och 3D på riktigt och grafiken är ju bra! Visst, jag har inte testat något alternativ, som säkert ska vara bättre, men jag tror att kvaliteten överlag är högre på PSVR och eftersom kundstocken är större tror jag att chansen till mer kvalitativt material ökar. Hittills är det bara tummen upp! Men jag ska givetvis testa den mer och så får vi se om jag uppdaterar betyget. Hittills är jag dock häpen över hur bra det är!

Philips Series 7000 BT7201
Full Star 1
3.4
(26)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Precis som föregångarna känns den väldigt skör. Den har inte gått sönder ännu men att jag ens har köpt denna modell beror på att föregående modeller gått sönder med jämna mellanrum. Man behöver inte ens tappa dem i golvet, det räcker att råka slå till handfatet, så går den berömda plasten sönder (läs övriga recensioner). I övrigt så tycker jag att trimmern gör sitt jobb ganska bra. Jämfört med tidigare modeller så krävs inte lika många försök innan skägget är borta. Den känns kraftigare och vassare helt enkelt. Ett plus är att man kommer åt lättare under näsan medan ett minus är att den känns lite för rigid vilket gör att man måste vinkla handleden ganska rejält för att ta halsen. En annan skillnad som jag tycker är sämre jämfört med tidigare modell är att hela trimmerdelen måste lyftas av när skäggbehållaren ska tömmas. Tidigare modeller har haft en liten lucka och det upplevde jag som bättre. Nu måste jag hålla mig en bit ifrån toan när trimmerdelen ska tas av så att jag inte råkar tappa den i toan, vilket medför att en hel del skäggstrån alltid hamnar på golvet. För att avsluta med något positivt så håller den laddningen sjukt, sjukt, sjukt länge! Jag laddade den i samband med att jag köpte den i april och har använt den ca 2 gånger i veckan sedan dess. Har inte behövt ladda den än! Ett skäl är säkert att den tar skägget så snabbt att jag inte behöver använda den särskilt länge per gång.

Star Wars: Battlefront II (PS4)
Full Star 1
2.1
(34)
199 kr
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

EA tog i från tårna, satsade allt och missade tyvärr öppet mål. Antagligen ett av de största fiaskon som någonsin drabbat spelbranschen. Man gör en George Lucas helt enkelt och följer upp ett briljant rymdepos med Jar Jar Binks... Allt som var kul med det förra spelet är ersatt med något sämre. Och då bryr jag mig inte ens om mikrotransaktionerna som fått mest kritik. Jag pratar enbart spelglädje, atmosfär och Star Wars-känsla. Till och med gränssnittet är vansinnigt fult! Mina tre stjärnor delas ut tack vare rymdstriderna som var den enda behållningen av spelet. Tillägg: Har precis spelat igenom single player-kampanjen. Eftersom multiplayer var så fruktansvärt dåligt hoppades jag att det kunde vara kul. Men icke. Hela kampanjen är som en introduktion till multiplayern där du får prova olika vapen och karaktärer. Bland annat Luke Skywalker, som får ägna mest tid åt att hugga skalbaggar med lasersvärdet (?!?!?). Så sjukt dåligt! Grafiken känns stundtals PS3 (jag spelade på PS4 pro). Vad hände egentligen på EA’s kontor? Mår medarbetarna bra?

Dogger
Bra
(500+)
j
johnnyr
185 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Som nybörjare uppskattar jag särskilt deras snabba och hjälpsamma service där ingen fråga är för dum att ställa. Att de dessutom levererar snabbt och har ett brett utbud med det mesta på lager gör att jag väljer Dogger framför andra leverantörer, oavsett om de är billigast eller ej.

Fragrance Direct
j
johnnyr
185 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Lite förvånad när jag hittade favoritparfymen för under halva priset jämfört med svenska butiker. Dessutom fri frakt!? Nästa för bra för att vara sant. Men det fungerade! Med tanke på den fria frakten hade jag väntat mig lång leveranstid men bara en vecka senare fanns paketet att hämta ut på Posten, trots att jag handlade under Black Friday. Det är med andra ord bättre än en del svenska butiker :)

Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
Full Star 1
4.8
(75)
170 kr
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Det är snyggt som fan, men ärligt talat... rätt tråkigt. Nu har jag bara spelat några timmar men hittills är det mest en massa klättrande hit och dit. Alltså... man klättrar nästan bara omkring. I grottor, i hus, upp- och nedför torn... Och däremellan får man se alldeles för många och extremt långa (och sjukt tråkiga) mellansekvenser... Som tur är kan man hoppa över dem. Har spelat de tre föregående spelen och har verkligen gillat dem, så jag hade höga förhoppningar. Kanske för höga. Troligtvis för höga.

TP-Link TL-PB10400
Full Star 1
4.4
(33)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Var runt en sväng och pokemongade och den lyckades ladda upp en iPhone 5, en iPhone 6S och en iPhone 6S Plus under tiden som vi spelade på telefonerna. Och det fanns kräm kvar i den. Tycker nästan att telefonen laddas upp snabbare via TP-link än via vägguttaget, men det kanske bara är känslan. Den tar sin tid att ladda upp men å andra sidan laddar den ju ström för minst 4 telefoner. Laddar man den under natten så är det ju inga problem. TP-Link powerbank är stor, tung och rätt ful. Men den gör sitt jobb och dess kapacitet väger upp för dess kosmetiska brister.

Nikon Coolpix AW130
Full Star 1
4.7
(3)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Väldigt bra i varmare vatten när man inte behöver handskar alternativt väldigt tunna sådana. Väldigt enkel att hantera och ger bra bilder. Minuset är att knapparna är lite för små om man dyker med tjocka 7 mm 3-fingers våthandskar eller torrhandskar med tjockare innervantar. Då är det omöjligt att ändra inställning i vattnet, exempelvis avaktivera blixten, ändra till videoläge osv. Det är nog den perfekta kameran för snorkling eller dykning på en resa till röda havet eller liknande. Tror inte det finns någon annan kamera på marknaden som ger samma goda resultat och som klarar 30 meters djup för detta låga pris. För dig som har AOW är det alltså den perfekta resekamraten - så länge som du inte dyker i kalla vatten.