Prisjakt

johnnyr

Medlem sen 2007-11-04
185
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Denon AH-C120
Full Star 1
4.7
(6)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har köpt Denons hörlurar sedan många år tillbaka och AH-C101 (Urban Raver) var mina absoluta favoritlurar. AH-C120 (Music maniac) är efterföljaren och den markanta skillnaden är dels den högre byggkvaliteten och dels det mer balanserade ljudet. Det är inte riktigt samma tyngd i basgångarna som i föregångaren, men ändå tillräckligt för att göra elektronisk musik rättvisa. Den enda negativa skillnaden är avsaknaden av volymkontroll... Om jag överlever detta får tiden utvisa.

Oral-B Pro 4500 CrossAction Duo
Full Star 1
3
(1)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Eftersom jag, enligt min tandläkare, använder mig av "skogshuggartekniken" när jag borstar mina tänder fick jag stränga order om att skaffa eltandborste med tryckvarning. Tydligen tog jag i lite för hårt. Valet föll på detta kit eftersom det var 2-pack, de har tryckvarning och det är bra fart på borsten. Och så är de svarta och känns rejält byggda. Allt annat lullull valde jag bort. Hittills är jag väldigt nöjd. Nästan förvånansvärt nöjd. Det känns verkligen som att den borstar rent så rent resultatmässigt får den högsta betyg. Faktum är att jag funderar på att gå tillbaka till tandläkaren för att kontrollera att alla gamla lagningar sitter kvar och inte borstats bort. Så sjukt effektiv känns den! Däremot finns det lite nackdelar... Endast 1 reseförpackning och 1 laddare medföljer. Det betyder att om du reser mycket med jobbet så får du lämna laddaren hemma till frun, eller tvärtom. Och om ni reser tillsammans så får ni visserligen möjlighet att ladda era tandborstar båda två men tvingas singla slant om reseförpackningen. Just laddningen är ett eget litet bekymmer. Det tar 22 timmar att ladda fullt batteri. Vilket innebär att du får gå och lägga dig med lortig mun på ladd-dagen. En annan nackdel är att det är irriterande krångligt att stänga av borsten. Du får trycka upprepade gånger innan den stängs av eftersom den växlar mellan olika borstningsrytmer. Vad är vitsen med det? Antingen borstar man, eller så borstar man inte. Och så en liten varning. Den låter. Det både låter och känns ungefär som att ha en juicemixer i munnen. Men om det är en nackdel vet jag inte (stackars grannar). Snarare är det ett bevis på den starka motorn. Jag hade nog köpt samma borste idag men inte dubbelpacket. Det du sparar på att köpa 2-pack förlorar du i funktionalitet och avsaknad av extra reseförpackning.

DALI Fazon Sat
Full Star 1
4.5
(11)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Precis som en annan användare här hade jag tidigare B&W DM603 S3. Det vill säga fullstora golvhögtalare med fantastiskt ljud med fyllig bas. Pga inredningstekniska skäl så ville jag dock få bort dessa stora svarta lådor till förmån för mindre och mer diskretare högtalare. Valet föll på Dali Fazon Sat som jag tycker kombinerar precis det jag var ute efter: De är diskreta, de är små, de är otroligt snygga och de låter förvånansvärt bra. Av självklara skäl klarar de inte av att återge någon vidare bas så man måste tyvärr komplettera med baslåda. För normalt TV-tittande behövs ingen kompletterande bas utan det klarar de mycket väl på egen hand. Speciella fördelar: + Konstruktionen är gedigen och stabil. Det känns att det är väldigt hög kvalitet. + Ljudet är klart, detaljerat och öppet. + Makalöst snygg design. Speciella nackdelar: - Väggmonteringen hade gärna fått vara enklare. Hela konstruktionen består av små skruvar i olika storlekar som skruvas åt med insexnyckel. Väldigt pilligt! - Även skruvanordningen för att låsa högtalarna efter riktning är lite svårmanövrerad och kan nog göras bättre. Värt att tänka på är att högtalarkablarna fästs i väggfästet, inte i högtalaren. Detta är sjukt smidigt om du monterar rätt kabel i rätt fäste på rätt sätt från början. Så tänk efter före! I annat fall blir det krångligt :) Även om det medföljer stativ för bordsplacering är högtalarna gjorda för att sättas upp på väggen. Därför drar jag av 2 stjärnor pga de meckiga skruvlösningarna. För övrigt är de här de bästa och snyggaste högtalarna för väggmontering på marknaden idag.

Scandyna Podspeakers MicroPod Bluetooth
Full Star 1
4
(1)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Använder dem som högtalare till min lilla 22" TV i sovrummet. För det syftet är de perfekta! Snygga, välbyggda, gedigna och med ett fantastiskt väldetaljerat ljud. Visst, det är inte ett vansinnigt tryck i dem men så var jag inte heller ute efter stereohögtalare till festen. TV'ns ljud fick ett helt otroligt lyft och att 6:an körde Rymdimperiet slår tillbaka under tiden jag installerade dem får man ju se som en bonus :) Kommer eventuellt att komplettera med subwoofer längre fram. Testade bluetooth lite snabbt och det var inga som helst problem att hitta högtalarna. Självklart finns det några minus: - Det medföljer en vit 1-meters sladd att koppla in i TV'n. Trots det sålde Hifi-klubben på mig en vit 1-meter sladd för 100 spänn. Känns ju lite trist så tänk på det om de försöker sig på samma blåsning igen. - Strömadapterns kablage är alldeles för kort. De här högtalarna är som gjorda för att sättas upp väggen så ett kompletterande köp av längre strömsladd hos Kjell & Co var nödvändigt (65kr). Jag lade adaptern bakom TV'n och den längre sladden går ut i rännan ned på golvet. - Jag förstår verkligen inte grejen med den starkt lysande blå dioden på ena högtalaren??? Kommer att behöva köpa vit eltejp och maskera den... Speciellt när det inte medföljer någon fjärrkontroll för att stänga av dem. - Om man inte monterar dem på väggen måste man använda de medföljande benen. De var faktiskt ganska svåra att få på plats + att de små svarta gummiplupparna ramlade av precis hela tiden. - Ett litet missljud kan uppfattas ibland. Har inte varit tillräckligt störande för att jag ska orka bry mig men det kanske räcker att justera sladdarna lite grann?

XCOM: Enemy Unknown (PS3)
Full Star 1
5
(1)
164 kr
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Beroendeframkallande spel där man hela tiden vill spela lite, lite till. Jag gillar mest det turordningsbaserade strategimomentet där man hela tiden måste tänka flera steg framåt och ta med möjliga scenarion i beräkning. Som att spela schack mot utomjordingar där jordens öde beror på din framgång i spelet. Under tiden bygger du upp dina spelpjäser och ser dem stiga i graderna i takt med att de tar kål på allt fler aliens. Under resans gång kommer du att förlora många av dem du ägnat mycket tid åt. Jag spelade originalet från slutet av 90-talet och anser att detta är en av de bästa remakes jag sett. Det finns lite grafiska buggar, kameror som inte hänger med osv... vilket påverkar spelupplevelsen och därmed sänker betyget men på det hela är XCOM Enemy Unknown ett av de bättre spelen som existerar till PS3. /johnnyr

Apple TV (3rd Generation)
Full Star 1
4.2
(232)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Supernöjd! Förstår inte vad alla klagar på. Jag strömmar film via air video server via ipad/iphone och det fungerar utmärkt - även med undertexter - utan konvertering. Det är mitt behov och det klarar det utan problem. Jag har sedan tidigare en 2nd gen i sovrummet och nu denna till vardagsrummet.

Dynavoice Magic FX-4 EX
Full Star 1
4.6
(32)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Jag bor i en hyfsat trång lägenhet och valde dessa helt utifrån formen. De är vita, diskreta och med en vinkling som perfekt för mina behov då jag har soffan direkt mot väggen. Priset var lite avskräckande... på grund av att de är så billiga. Lite löjligt kanske men jag hade inte förväntat mig att något som är så billigt skulle kunna vara så välbyggt och välljudande! Trots att de är så diskreta känns de rejäla. Jag har skruvat upp mina på väggen (krävs bara en enda skruv) och de skapar verkligen en illusion av bakgrundsljud bakom huvudet - samtidigt som de kan kräma till ordentligt i actionscener. TV-spel får nytt liv! Jag funderar faktiskt på att skaffa två till att sätta i taket :) Av mig får de därför full pott. Visst finns det bättre bakhögtalare men då krävs också helt andra förutsättningar: fristående villa och källare med ett rum avsett för hemmabio. Som det är just nu kan jag inte spela särskilt högt pga grannar och dels har jag inte plats för större lådor. Jag har helt enkelt samma förutsättningar som många andra och därför rekommenderar jag dessa varmt. Jag tycker även att de spelar arslet av mindre men dyrare högtalare, som bose och liknande. Ett annat plus är att loggan inte är klistrad på högtalartyget. Eftersom högtalarna är så flexibla får man dessa på sidan av så att man kan välja åt vilket håll man ska sätta dem - eller göra som jag: Att skita i att sätta dit dem över huvudtaget. Jag tycker att det är sjukt fult med loggor på alla prylar... Varför göra obetald reklam för något i ens eget hem? /johnnyr

Yamaha RX-V673
Full Star 1
4.5
(25)
j
johnnyr
185 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Jag är mycket nöjd! Bra ljud direkt ur kartongen, nätverksfunktionen fungerar klockrent och airplay är ju en dröm! Men ingen bryr sig väl om det som är bra? Det viktiga är som sagt det negativa: - Jag har inte banankontakter så det var sjukt pilligt att skruva i högtalarkablarna... Men det är nog ingenting unikt för just den här spelaren. - Lite väl förvirrad fjärrkontroll. Eller så är det kontrollen som gör mig förvirrad. Spelar ingen roll då resultatet är detsamma. - Lite krångligt att välja källa tycker jag. Har bluray, tv och PS3 inkopplade och ibland ska källan bytas på TV'n, ibland på receivern. Och på receivern verkar både TV'n och blurayspelaren vara inkopplade på samma ingång? Ja, jag förstår ingenting. Men det lutar åt att det är jag som är förvirrad här. Blir att kika i manualen ikväll. Som ni ser är det negativa mest skitsaker. Så kort sagt: V673 är både avancerad och kompetent men drar av två stjärnor eftersom den inte är helt idiotsäker. Och eftersom jag är en idiot vet jag att det stämmer. Jag ska ladda ned app-fjärren nu, vem vet? Kanske löser sig allt då? Tror dock att andra receivrar är ännu krångligare och med tanke på allt kvalitativt lullull så har jag svårt att tänka mig att man får mer receiver för pengarna idag.

Ljudfokus
Utmärkt
(500+)
j
johnnyr
185 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Jag gjorde en beställning en söndag men klantade till det så att ordern försvann trots att pengarna drogs från kontot (jag brukar lyckas med sådant). Väntade mig massor av krångel men fick ett e-mail från Ljudfokus redan kl 07:00 på måndag morgon där lovade att fixa till allt. Redan samma dag skickades leveransen! Otroligt trevligt bemötande och snabb leveranser! De lever verkligen upp till sin målsättning: "100% nöjda kunder"