Prisjakt

DrGonzo94

Medlem sen 2007-10-20
91
Bidrag
39
Hjälpsamröster
Inet
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
9 månader sedan

Alltid bra bemötande och god service. Vet inte hur mycket det var inet eller Gudarna, men jag fick en 5900x och ett RX 6800 levererat från inet precis när alla brister började varva upp - dan innan julafton! Svårt att ge något annat än högsta betyg.

Bose SoundSport Free Wireless In-ear
Full Star 1
3.3
(13)
796 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

tl;dr: I recommend Jag har varit en ärkefiende till bluetooth-lurar av alla slag, och egentligen allt sladdlöst som finns. Köpte de här av en enda anledning, och det var att jag till min förskräckelse insåg att min nya telefon inte hade något 3.5mm-jack. Det här var verkligen ett impulsköp för att kunna lyssna på poddar på pendeltåget, och jag har insett att den primära funktionen för de här lurarna är att typ springa 30-60 minuter i ett tärrängspår. Jag har inte sprungit med dem, men jag kan bara föreställa mig att det skulle gå alldeles utmärkt. Som podlyssnarhörlurar fungerar de utmärkt. pros/cons: *Batteritid; det känns om att snäckorna har rätt bra batteritid, men att fodralet (som ska kunna ladda dem två gånger om) inte har det. Jag får en känsla av att när snäckorna ligger i fodralet, så laddar fodralet ur, oavsett om man använder snäckorna eller inte. Det har aldrig blivit ett problem för mig att de tar slut på batteri, och jag laddar dem kanske var tredje dag. *Öronkänsla: Dom passar bra i mina öron, och sitter helt stabilt, men de blockerar inte alls utomstående ljud. Snarare att man hör vissa saker bättre, på något sätt påverkas akustiken i öronen. Svårt att beskriva. *Connectivity: Har inte läst på detta, men det finns helt klart någon mjukvara som modifierar ljudströmmen. Det får som konsekvens att det tar ett litet tag innan ljudet anpassar sig till video. Det blir också hack när ens telefon byter mellan 4G och wifi. Det här trodde jag skulle kännas som dealbreakers, men det är efter ett par veckor användande mycket milt och sällan förekommande.

OnePlus 8T 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.3
(29)
3 996 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

tl:dr; Superbra telefon i mellansegmentet Kom från en Oneplus 6 (och dessförinnan en Oneplus 3). Gillade verkligen bägge, men tappade 6an i marken lite för ofta. Den sprack, och jag ville köpa en ny telefon. Tyvärr så var 6an så pass top of the line att det aldrig riktigt var värt att uppgradera, för att alla nya telefoner blev som bäst en sidogradering. Lappade och lagade således till dess att skärmen helt gav upp. Köpte då den här! Telefoner är ju generellt bra nu, så så även den här! En pragmatisk blick på skillnaderna från Oneplus 6: * Inget 3.5-jack. Trodde jag skulle irritera sönder mig på det. Men jag har skaffat ett par bluetooth-snäckor, och det funkar mkt bättre än vad jag hade trott. Det finns också dongels att köpa, och dom fungerar också helt bra, men de kostar 100 extra kronor. * Ingen notification-light. Möjligen en obetydlig grej, men jag ville verkligen ha en. O8 ska ha en feature som heter "Horizon Light", och jag kan bara konstatera att den inte fungerar som notification light på O6. Den funkar till och med knappt alls. Jag var lite upprörd över detta först, men har nu landat i att jag helt och fullt kan leva utan den här funktionen. * 120 Hz. Jag märker ingen skillnad, är sannolikt för gammal. * Design etc: Telefonen är gedigen och lätt. Har man skalet på så missar man ibland sidoknapparna. Glasyan är rätt hal, jag skulle nog verkligen rekommendera ett skal eller ett skin, speciellt om du inte är helnykterist.

AMD Ryzen 9 5900X 3,7GHz Socket AM4 Box without Cooler
Full Star 1
4.6
(5)
4 533 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

tl;dr - Sjukt bra processor, men hur många kärnor behöver du egentligen? Har bara haft Intelprocessorer sen jag började bygga datorer 2008. Min resa har varit E8400 = > Q9550 => 3570k => 7600k och nu går jag över gränsen till AMD-lägret. Anledningen är förstås att den nya generationen AMD-processorer presterar objektivt bättre i prestandatest. Funderade mycket över hur många kärnor och trådar jag egentligen behöver, och jag kom egentligen fram till att 5600x nog skulle vara alldeles utmärkt tillräckligt för mig, men det fick ändå bli 5900x med någon sorts skakig rationalisering om att jag kanske ändå skulle vilja utföra videoredigering eller streama i framtiden. Så kommer det sannolikt inte att bli, i alla fall inte i någon större utsträckning. Det är i slutändan nog mest för känslan att för en gångs skull ha det bästa som bjuds att köpa som det fick bli 5900x =) (kommentarer om 5950x undanbedes vänligt). Processorn är himla bra. Har inte gjort jättemycket benchmarks, men den verkar rendera video 3-4 gånger snabbare än 7600k i Davinci Resolve 16. Spelar mest DCS och prestandan i 1440p blev marginellt bättre, med samma grafikkort. DCS är som jag förstår extremt dåligt på att nyttja flertrådig kapacitet. Kyler med en Be Quiet! Dark Rock 4 Pro som kyler den till 72 grader i Prime95. Det verkar som att vissa enkla saker maxar en kärna som då blir varm, och det orsakar fläkten att gå på högvarv bara några sekunder. Det stör inte mig, jag har haft en Corsair Hydro, och inser att jag har saknat det milda fläktljudet av en processorfläkt som varierar i intensitet. Så allt som allt kommer det nog ner till hur många kärnor du tror att du behöver. Har du inte väldigt klart för dig att du använder applikationer som drar stor nytta av multi-threading så kan du utan vidare välja en 5600k. Ska du spela spel, så lägg mellanskillnaden på ett bättre grafikkort - det kommer garanterat att göra skillnad.

Maxtor Z1 2.5" SSD 960GB
Full Star 1
3.3
(1)
1 916 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Köpte en sån här på rea på webhallen för 890 spänn. Jag behövde extra lagringsutrymme för att högupplösta spel tar så vansinnigt mycket hårddiskutrymme i anspråk nu för tiden, och kände inte att jag ville gå tillbaka till mekaniska hårddiskar för lagring i min desktop. Kände samtidigt att jag inte behövde det allra mest top-of-the-line. Den här har fått bra kritik i de reviews jag kunde hitta. Jämförbar eller bättre än mellansegments-SSDs. Har haft den installerad i knappt två veckor nu, den fungerar himla bra, SSD-snabb och rymmer så mycket som den ska. Så mycket som den ska rymma är förresten 960 000 000 000 bytes, vilket är 894 gb räknat med 1024 bytes på en kb. Det är ju så alla räknar, men jag lyckas ändå bli förvånad och lite besviken varje gång. Antar att det slutgiltiga testet för alla hårddiskar är hur länge den håller innan fail, och det vet jag ju inte. Återkommer om den pajar i närtid.

Thrustmaster T.16000M FCS Joystick (PC)
Full Star 1
3
(2)
564 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

tl/dr: Sjukt bra kvalitet, med ett par överkomliga nackdelar. Skriver omdöme efter att ha använt T16000 i ett par veckor. Köpte den mer eller mindre i desperation efter att min förra joystick (en Thrustmaster T-Flight Stick X), pajade mitt i MS Flight Sim 2020-JAG MÅSTE HA EN JOYSTICK-crazen. Hade hellre velat ha en likadan, för jag gillade verkligen Flight Stick X, men det fick alltså bli en T16000 - för det var det enda som fanns tillgängligt i början av september 2020. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med att det blev så. Joysticken är underskattad i vissa forum, så jag börjar med det dåliga. - Den orangea basen lyser när man ger imputs. Detta verkar inte gå att stänga av med mindre än att man skruvar isär joysticken och klipper sladden till den lampan. jag blev enormt förvånad över ett sånt customiserings-självmål, och trodde att jag skulle irritera sönder mig på det, men i slutändan det är rätt ok och inte alls så irriterande. - Att de marknadsför den som ambidexteriös är egentligen bara ett minus om du ska ha EN joystick som du tänker använda med din huvudhand. Det finns 16 knappar, men sex av dem är i princip otillgängliga (vare sig du är höger- eller vänsterhänt), för dom sitter bara helt enkelt på fel sida av joysticken. Att allt ska vara symmetriskt gör också knappergonomin sämre, det hade varit bättre för en högerhänt för toppknapparna placerade mer anpassat för en högerhänt, och samma för vänster. Har inte funderat mycket över vänsterhäntperspektivet förrän precis nu, men är du vänsterhänt så är sannolikt det här det bästa valet för dig, om du inte ska ha något exklusivt i Virpil Alpha-nivå. Det är det dåliga, och allt annat är bra. + Jag har inte teknisk kunskap nog att detaljförstå skillnader i "upplösning", eller känslighet av joysticks, men det är visst en poäng med den här joysticken (därav namnet), och det är ENORMT mycket lättare att flyga flygplan i DCS (vilket är vad jag använder den till) med den här, än vad det var med Flight Stick X. Har inte använt så många, men skillnaden är påtaglig, och gör i princip ensamt den här joysticken till ett klockrent val. + Avtryckarknappen ser något plastig ut, men har en mycket tillfredställande känsla. +Spacesims och dubbeljoysticks är ju då inget för mig, men om det är det för dig så man kan skruva bort två detaljer och ersätta med andra, och på det sättet växla mellan högerhänt- och vänsterhänt joystick. Eller ha en av varje, som jag förstår att ni spacesim-nerds gör. + Allt annat är helt välbalanserat. Bra throttle, lagom vikt. + Letar du efter ett mest-joystick-för-pengarna alternativ, så är det här det.

Xiaomi Mi 9T Pro (Redmi K20 Pro) Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.9
(15)
2 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Gick till den här från en Oneplus 6 som blivit tappad lite för många gånger. Slog till på en sån här nu när priserna sjunker inför Mi 10s lansering. Efter ett par dagars användning har jag mest bara positivt att komma med. + Superfin skräm, har aldrig sett en bättre. Stor, men inte för stor, jättesmala bezels. + Kanonbra huvudkamera (jag är ingen fotonerd, men kan inte förstå hur den skulle kunna vara bättre) + Kvickt interface + Har en "Flame Red". Hajar att det blir för mycket för många, men för mig som japanofil så sätter den kitchighetsnivån perfekt. Finns även i svart om man inte gillar sånt. + Enormt batteri (4000 MAh) som verkar räcka två dygn, även med hyfsat intensiv användning. + Quick charge * Väger 197 gram, vilket är 20 gram mer än Oneplus 6. Skillnaden känns, men telefonen känns gedigen snarare än tung. - Selfiekameran är även för mig som inte bryr mig så mycket om selfies av rätt låg kvalitet. Själva kameran är superrolig med den lilla grejen som dyker upp, men det är ju mest en gadget. Bilderna blir helt ok bilder, men ljusmättnad och färger är alltid lite off. - MIUI är inte det bästa UI. Finns lite bloatappar, och det finns ingen applagring (eller vad man ska säga), utan alla appar är lagras på huvudskärmarna på ett eller annat sätt. Man får smussla undan appar man inte vill ha i grupper på en extrasida. Saknar Oxygen OS i Oneplus som är ett supercleant pure Android UI. Får en femma för den gedigna kvalitén och enorma prisvärdheten. edit: Reviderar lite, till en trea. Notifikationslampan är helt app-beroende, funkar knappt på vissa appar. Batteritiden är inte alls två dygn, utan snarare ett, och knappt det med intensiv användning, oklart varför - MEUI 11?. Det som kändes som en superdeal känns nu i lika grad som ett kinesiskt imitationsprojekt av flagship-mobiler. Ingen dålig mobil, och skärmen är fortfarande magnifik, men det fick bli en retur.

Benq Mobiuz EX2780Q 27" Gaming QHD IPS
Full Star 1
4.1
(4)
3 200 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Min första IPS-skärm, även första 1440p. Köpte efter att ett gäng youtubers publicerat recensioner där de pekat på den här skärmen som det mest prisvärda 27" 1440p IPS-alternativet just nu. Köpte på en komplett-kampanj för 4990 kr. Färgerna är verkligen annorlunda jämfört med en TN-panel. De känns djupare och "sannare", eller vad man ska säga. Det finns också massor med inställningar så man kan ändra till dem som man vill ha dem, jag är inte helt insatt i det ännu. Så fina som färgerna är, så hade jag ändå hoppats på att svärta skulle vara lite svartare än vad det är. Svarta bakgrunder blir ungefär lika LCD-upplysta som min gamla TN-panel, kanske bara lite bättre. 1440p känns också som en lyxig uppgradering från 1080p, både i skrivbordsanvändning och spel. 144Hz hade jag sen innan, och om jag var tvungen att välja mellan IPS, 1440p eller 144Hz så skulle det nog bli 144Hz. Möjligen 1440p. Svårt. Det som skärmen fått kritik för är stativet, som inte är höj- eller sänkbart, och lite för lågt för att vara optimalt. Inga andra fel på det, känns gediget. Skärmen har gadgets i form av fjällkontroll, som också fungerar helt bra. Trodde inte att jag skulle använda den, men den är intuitiv och även om det är lätt att komma åt knapparna på skärmen så blir det att man använder den lilla kontrollen. Det finns också högtalare (2x 5w och en 2w woofer om jag minns rätt, kan vara tvärtom). Jag har alltid avskytt inbyggda högtalare i skärmar, men de här är bra nog att vara ett helt ok komplement till mig som nu mest är en headsetanvändare. Så pass ok att jag tagit bort mina gamla datorhögtalare och frigjort lite plats på skrivbordet. Lite irriterande att byta mellan ljudkälla manuellt, men inte så värst. Kanske finns något smartare sätt, men jag har inte hittat något. Allt som allt himla bra skärm, ger en fyra då jag hade högre förväntningar på IPS-svärta, men det kanske är lika för alla IPS-paneler, eller så är det jag som inte är haj nog på inställningarna.

Corsair Force Series MP510 480GB
Full Star 1
4.1
(4)
768 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Min första M2/Nvme. Funkar himla bra. Verkar inte så poppis i Sverige, men har fått bra kritik internationellt.

OnePlus 6 Dual SIM 8GB RAM 256GB
Full Star 1
4.5
(13)
7 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Bytte från OnePlus 3. Denna är lite tyngre (på ett gediget sätt) och har lite fler finesser (ansiktsigenkänning den mest påtagliga än så länge). 256gb var kanske att ta i lagringsmässigt, men man behöver iaf inte oroa sig för att det ska ta slut. Har inget emot notchen. Är ngt negativt så är det väl att telefonen är lite hal och man får en känsla av att den skulle kunna vara tappbar. Det var ifs trean också, och den klarade sig två år utan skal.