Prisjakt

Strema

Medlem sen 2007-07-26
15
Bidrag
10
Hjälpsamröster
B&W C5 Series 2
Full Star 1
5
(5)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Väldigt trevliga hörlurar med detaljerat och bra ljud. Roliga och lyssna på. Kan gissa att de kan vara lite för stora och tunga för vissa och att den annorlunda konstruktionen inte passar alla öron men med lite tillvänjning så satt dom bra och bekvämt för mig. Vill du spendera dessa pengar på en välljudande in-ear hörlur så blir du inte besviken, sladden blir inte så stel i kyla och "prasslet" från jackan genom sladden är nästan noll. Mitt val av hörlurar föll dock på Fidue A73 som spelar otroligt detaljerat och öppet med tydlig och rapp bas och fin diskant. Mellanregistret på dessa är lite tillbakadraget men ändå så pass bra att dessa hörlurar fick stanna kvar. Värt att kika på då dessa är ca 400 kr billigare än C5. Jag har testat Sennheiser CX5G (648 kr), Sennheiser Momentum in-ear G (ca 750 kr), Philips Fidelio S2 (792 kr), Bose Soundtrue Ultra in-ear (1449 kr), B&W C5 (1490 kr), Fidue A65 (ca 650 kr) samt Fidue A73 (ca 1170 kr) och är alltså också dessa jag jämnför i alla recensioner jag skriver om dessa ovannämnda hörlurar. Har spelat väldigt blandad musik och källan har varit en Oneplus X. De två sistnämnda var en chansning som visade sig väldigt lyckad och jag behöll tillslut Fidue A73 och skickade tillbaka resten. Jag hittade ingen återförsäljare i Sverige för Fidue men de finns att beställa på AliExpress eller http://www.headsound.de, där jag köpte dem.

Sennheiser Momentum G M2 In-ear
Full Star 1
3.2
(36)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Om du tänker köpa dessa så stanna till en stund, ändra dig och köp Sennheiser CX5 istället, jag tycker ljudet var trevligare i CX5 även om de liknar varandra väldigt mycket.. Min flickvän och hennes mamma föredrog dock dessa. Men.. Så fort man inte sitter still så spelar det ingen roll hur ljudet låter om “prasslet“ från sladden förstör ljudet vilket händer med Momentum. Här är sladden på CX5 betydligt bättre samt att den inte alls blir lika stel i kyla som Momentum. Tycker även att CX5 satt bättre i mitt öra. Ljudet i dessa är dock bra, men är annat som förstör lyssnandet. Något som Sennheiser ligger i framkant i jämfört med de andra tillvekarna är den vinklade AUX-ingången, detta är väldigt trevligt. Höja/sänka volym och svara på headsetet funkade bra med min Oneplus X. Vill man ha ungefär samma ljudbild men mer mellanregister tycker jag man ska kika på Fidue A65 ifall man orkar beställa dessa. Bättre sladd i kyla och "prassel" ljud nästan noll. Dock bara en svar/pause/play-knapp på hedsetet. Jag har testat Sennheiser CX5G (648 kr), Sennheiser Momentum in-ear G (ca 750 kr), Philips Fidelio S2 (792 kr), Bose Soundtrue Ultra in-ear (1449 kr), B&W C5 (1490 kr), Fidue A65 (ca 650 kr) samt Fidue A73 (ca 1170 kr) och är alltså också dessa jag jämnför i alla recensioner jag skriver om dessa ovannämnda hörlurar. Har spelat väldigt blandad musik och källan har varit en Oneplus X. De två sistnämnda var en chansning som visade sig väldigt lyckad och jag behöll tillslut Fidue A73 och skickade tillbaka resten. Jag hittade ingen återförsäljare i Sverige för Fidue men de finns att beställa på AliExpress eller http://www.headsound.de, där jag köpte dem.

Bose SoundTrue Ultra IE for Android Devices In-ear
Full Star 1
3
(2)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

För det först är dessa väldigt trevliga att ha i örat, lätta, relativt små och skön passform. Tror ljudet i dessa är ok för det flesta men man ska veta att basen är ganska låg i volym och de spelar inte heller sådär detaljerat jag vill för dessa pengar. Sladden blir stel vid kyla och den leder också "prassel" från jackan rätt mycket. För dessa pengar spelar B&W C5 betydligt bättre så är det ett bra ljud man främst vill åt bör du kolla på dessa. Sladden leder väldigt lite "prassel" och den blir inte heller så stel vi kyla. C5 är dock tyngre och större i örat, men satt skönt ändå efter att jag blivit van dom. Mitt val av hörlurar föll dock på Fidue A73 som spelar otroligt detaljerat och öppet med tydlig och rapp bas och fin diskant. Mellanregistret på dessa är lite tillbakadraget men ändå så pass bra att dessa hörlurar fick stanna kvar. Värt att kika på då dessa är ca 400 kr billigare än Soundtrue Ultra och C5. Jag har testat Sennheiser CX5G (648 kr), Sennheiser Momentum in-ear G (ca 750 kr), Philips Fidelio S2 (792 kr), Bose Soundtrue Ultra in-ear (1449 kr), B&W C5 (1490 kr), Fidue A65 (ca 650 kr) samt Fidue A73 (ca 1170 kr) och är alltså också dessa jag jämnför i alla recensioner jag skriver om dessa ovannämnda hörlurar. Har spelat väldigt blandad musik och källan har varit en Oneplus X. De två sistnämnda var en chansning som visade sig väldigt lyckad och jag behöll tillslut Fidue A73 och skickade tillbaka resten. Jag hittade ingen återförsäljare i Sverige för Fidue men de finns att beställa på AliExpress eller http://www.headsound.de, där jag köpte dem.

Ljudshopen
S
Strema
15 omdömen
OKRedigerades 9 år sedan

Nu har jag inte beställt något här men jag har besökt butiken ett antal gånger och även köpt högtalare och förstärkare för några år sedan. Tycker bemötandet man får i butiken är väldigt ytligt och lite misstänktsamt.

Sennheiser CX 5.00G In-ear
Full Star 1
3.5
(11)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Tycker Analytikern sammanfattade dessa hörlurar bra. Av de hörlurar jag testade så återkom jag alltid till dessa med nöje. Om man står mellan att köpa dessa och Sennheiser Momentum In-ear så köp dessa, jag tycker ljudet var trevligare i dessa även om de liknar varandra väldigt mycket. Min flickvän och hennes mamma föredrog dock Momentum. Men.. Så fort man inte sitter still så spelar det ingen roll hur ljudet låter om “prasslet“ från sladden förstör ljudet vilket händer med Momentum, här är sladden på CX5 betydligt bättre samt att den inte alls blir lika stel i kyla som Momentum. Jag tycker även att dessa satt bättre i mitt öra. Något som Sennheiser ligger i framkant i jämfört med de andra tillvekarna är den vinklade AUX-ingången, detta är väldigt trevligt. Höja/sänka volym och svara på headsetet funkade bra med min Oneplus X. I denna prisklass tror jag dessa är ett mycket bra val. Vill man ha ungefär samma ljudbild men mer mellanregister tycker jag man ska kika på Fidue A65 ifall man orkar beställa dessa. Bättre sladd i kyla och "prassel" ljud nästan noll. Dock bara en svar/pause/play-knapp på headsetet. Jag har testat Sennheiser CX5G (648 kr), Sennheiser Momentum in-ear G (ca 750 kr), Philips Fidelio S2 (792 kr), Bose Soundtrue Ultra in-ear (1449 kr), B&W C5 (1490 kr), Fidue A65 (ca 650 kr) samt Fidue A73 (ca 1170 kr) och är alltså också dessa jag jämnför i alla recensioner jag skriver om dessa ovannämnda hörlurar. Har spelat väldigt blandad musik och källan har varit en Oneplus X. De två sistnämnda var en chansning som visade sig väldigt lyckad och jag behöll tillslut Fidue A73 och skickade tillbaka resten. Jag hittade ingen återförsäljare i Sverige för Fidue men de finns att beställa på AliExpress eller http://www.headsound.de, där jag köpte dem.

Philips Fidelio S2 In-ear
Full Star 1
4.3
(23)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag kan inte hålla med alla lovord angående dessa hörlurar. Tycker att de saknar väldigt mycket i ljudet speciellt basen och detaljerna. Basen finns där men så långt bort att den knappt hörs, de får ett väldigt platt och tråkigt ljud för all typ av musik. Inget driv och glädje alls. Sladden blir hård och väldigt stel i kyla och sladden leder ganska mycket "prassel" från jackan. Ett betydligt bättre val för liknande pengar tycker jag Sennheiser CX5 är, ljudbilden är helt annorlunda dock med väldigt mycket mer framträdande bas men också detaljer. Roligare att lyssna på. Normalt "prassel" från sladden. Fidue A65 är ett ännu bättre val om man har orken att beställa dessa. Väldigt tydlig ljudbild, mer detaljerade och roligare att lyssna på. Prasslet i sladden är i princip noll och sladden blir inte heller stel vid kyla. Vill man lägga ner lite mer pengar och inte ha så framträdande bas men ändå betydligt mer än Fidelio S2 är Bose Soundtrue Ultra In-ear det bästa valet. Dessa är också väldigt lätta och sköna att ha i örat dock så leder dessa ljud i sladden ganska mycket och blir stela i kyla. Jag har testat Sennheiser CX5G (648 kr), Sennheiser Momentum in-ear G (ca 750 kr), Philips Fidelio S2 (792 kr), Bose Soundtrue Ultra in-ear (1449 kr), B&W C5 (1490 kr), Fidue A65 (ca 650 kr) samt Fidue A73 (ca 1170 kr) och är alltså också dessa jag jämnför i alla recensioner jag skriver om dessa ovannämnda hörlurar. Har spelat väldigt blandad musik och källan har varit en Oneplus X. De två sistnämnda var en chansning som visade sig väldigt lyckad och jag behöll tillslut Fidue A73 och skickade tillbaka resten. Jag hittade ingen återförsäljare i Sverige för Fidue men de finns att beställa på AliExpress eller http://www.headsound.de, där jag köpte dem.

HTC Desire 512MB RAM
Full Star 1
4.5
(352)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Kan börja med att säga att jag är riktigt nöjd med den här luren, har ägt den sen den kom och kommer nog behålla den ett bra tag till :) Vill också tipsa alla som klagar på att batteritiden är dålig, testa det här: http://www.swedroid.se/htc-tipsar-desire-agare-om-batteriknep/ , själv så upplevde jag skillnad men det verkar inte som om alla gör det. Det är värt att testa iaf

Logitech Desktop MX3200 Laser (SV)
Full Star 1
4.3
(43)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 17 år sedan

Kan hålla med de flesta. Skärmen är rätt så kass men annars är det en mycket bra produkt Kan tillägas: Räckvidden tycker jag verkar rätt så hyffsad stod nere i hallen och den räckte upp i mitt rum ca 10 om man räknar rak. Det där med tiltningen har jag inga problem med. +Bra batteritid,visar fortfarande "hög" batterinivå, köptes för ca 1,5 månad och då sitter jag vid datorn i snitt 6 tim om dan. +Härligt tangentbord också. -Man måste installera om drivrutinerna varje gång man drar ur mottagaren ur datorn, i alla fall om den är igång. Så.... Jag rekomenderar också denna produkt, alla minus jag märkt känns som bagateller som inte spelar någon större roll. Säger bara... Köp

XFX GeForce 8800GTS 2xDVI 320MB
Full Star 1
5
(3)
S
Strema
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 17 år sedan

Funkar utan bekymmer