Prisjakt

Off Beat

Medlem sen 2018-06-07
14
Bidrag
93
Hjälpsamröster
Technics EAH-AZ60 Wireless In-ear Headset
Full Star 1
4.5
(16)
2 122 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Instämmer med föregående recensioner. Några tillägg: Dessa saknar riktig sidton - sidetone på engelska. Funktionen heter ibland annat beroende på tillverkare. Jabra benämner det just sidetone, men Bose har det i sin app som egen röst. Jaha tänker du, why the actual funk skriver jag om detta? Jo, det är en funktion som gör att man hör sin egen röst under samtalet vilket gör att Du inte skriker för mycket för att höra dig själv. De har omgivningsljud, vilket kan användas istället. Dock inte lika bra som sidetone. Den perfekta kombinationen är att ha ett samtal med sidetone och ANC. Dessa kan inte det. MEN. ANC under ett samtal är avsett endast för Dig! Din part på andra sidan får ett filtrerat ljud = en bra upplevelse oavsett om du ANC är på eller inte. Likaså ang medhörning. Det är för Din upplevelse. Inte för personen på andra sidan. Trådlös laddning är faktiskt liiite skumt att de inte har. Antar att de var tvungna att reducera kostnaden lite, eller så hade de väldigt bråttom med lanseringen på slutet. Ljudmässigt? Äckligt jäfla bra. LDAC funkar numera med multipoint. Så var det inte nyligen. ANC är väldigt bra. Nära om inte lika bra som Bose QC earbuds. "Men öhh. Appler ju bäst!?" Nej. Sluta ljug för dig själv. Kolla recensioner istället. Men de är säkert bättre för vissa. Tex om man har en äppletelefon. Dessa går lite under radar och många mainstream visar sig i reklam överallt. Underskatta inte dessa. Nästa version kommer bli ett monster.

Bose QuietComfort Earbuds Wireless In-ear
Full Star 1
3.5
(22)
1 864 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Update 2 (30 jan 21) Örat vänjer sig vid de nya stayhear. Komfort har förbättrats och känner mig mer till freds. Skulle dock fortfarande vilja ha small plus för mina sleep buds, men det är en annan kanal. Sen skulle bose gärna få snabba på sin utveckling för att få anslutningen förbättrad mellan enheter. Alltså slippa hålla ned knappen på fodralet för att kunna växla/para ny enhet. De är i teststadie ännu. Suck. Update 1: Passform är märklig. De passar men gör ont på något vis. Skaver och örat blir varma. Absolut inte lika bekväma som QC30 eller 20. De har ingen hävarm som gör att örat påfrestas. Propparna är mycket hårdare än de äldre vita stayhere+. De var/är mjuka som sammet. Skulle nog behövt small + på vingarna. Konstigt då medium alltid fungerat i alla år. Men det är svampformen som skapar moment på örat. Drar av betyg för detta. Lite lack faktiskt att bose inte lyckats med passform även denna gång. Tänker på soundsport free. Slut update 1. Funderar du på om noise canceling fungerar eller Inte? Fundera inte mer. Andas kvalitet. Upplevs inte lika tunga och klumpiga som soundsport free gjorde. Usch för dem. Ljudet är bra. Saknar dock EQ i appen. Inte hela världen och kommer säkert. Nya proppar som endast passar earbuds. Värt att tänka på. Dessa nya proppar verkar blockera mer passivt än vad stayhere+ gör. Det medför aningen dunkihuvudet när du går. Minus för detta, men hade tänkt använda earbydsen för hederligt kontorsjobb. De guppar inte heller som soundsport kunde göra vilket är mycket positivt. Ljud i båda budsen under samtal. Tummen upp. Använda löpning? Säkert men skulle föredra en helt öppen bud för det och här är tyvärr Plantronics backbeat en av få modeller som är bäst för sitt ändamål. Om sportvarianten av dessa buds inte är lika stängda är oklart, men de kommer troligen vara mycket smidigare för just hoppochskutt-sportande. Fodralet..... Fick lite hjärtattack när jag såg det. Ganska stort och inte något man har i fickorna hur som helst. Om de ens går ner i en. Men trådlös laddning är klockrent. Fungerar med samzings duoladdare vilket gör livet lite bättre. Dyra men gillar man inte att alltid ha overhead på sig är dessa äckligt bra alternativ. Skulle våga säga att ljudet smyger upp bakom QC35ii. Måste lyssna mer (visst, basen är ju ett kapitel för sig). Är ANC det du letar efter samtidigt att ha en bud som är mer än bra på allt annat? Då är dessa för dig.

Saucony Peregrine 10 (Herr)
Full Star 1
5
(2)
799 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

En av de bästa trailskor som finns? Det är möjligt. Perfekt för smala spetsiga fötter dessutom.

Ryobi R18RS7-0 (Utan Batteri)
Full Star 1
4
(1)
2 264 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Bra men slukar en del ström. Måste ha bra sågblad ifall jobbet ska gå smidigt och snabbt.

Bose Sport Earbuds Wireless In-ear
Full Star 1
3.2
(5)
1 899 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Längre uppdate kommer. Men personen nedan som påstår att dessa väger mycket har dålig koll på vad en tung earbud är. Dessa är väldigt lätta och guppar otroligt lite jämfört med tex soundsport wireless - och de är inte heller direkt tunga. Dessa är nog de riktiga uppföljarna till Bose soundsport wireless och ljudet påminner mycket om dem. Ok ljud men inte riktigt samma liga som brorsan: qc earbud. Riktigt sunkigt att de inte har trådlös laddning.

Jabra Elite 85t Wireless In-ear
Full Star 1
3.9
(46)
1 777 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Fin ljudbild och högpresterande app. Har nästan alla funktioner som behövs. Några saker som behöver förklaras. Dessa har något oval passform på propparna vilket KAN skapa en icke instängd dunkihuvudetkänsla vid gång eller liknande. ANC presterar då ganska sådär, men betydligt bättre än t.ex samsung live. Men. Används de proppar som skapar en helt tät förslutning (för mig de största av dem tre medföljande) presterar ANC otroligt bra. Skulle jämföra dem med Bose QC erbuds om inte bättre. Alla gånger. Sjukt imponerande. Ja, du får en tät förslutning som kanske går emot vad Jabra försökte designa dem efter, men de sitter skönare då de inte är intryckta till samma djup som t.ex. elite75/65. Detta gör dem behagliga. Fysiska knappar visar sig återigen att piska upp touch på läktaren. Tycker det funkar mycket bra. Mute fungerar i teams och webex. Bra! Har du lurarna kopplade till telefonen och datorn samtidigt uppstår en rolig grej: För att justera t.ex. side tone eller ANC då datorn används (har testat att göra detta under ett pågående möte) kan telefonappen användas för att göra justeringarna. Kan vara bra att veta. Comply har bekräftat att de arbetar med att ta fram en unik skumpropp till Elite 85t. Super! De går inte parkera i fodralet med öppen lucka. Dvs om du vill ha dem igång, standby, kan du inte lägga ner dem i laddfodralet för att ta upp dem vid ett samtal (istället för att ha dem i standby på skrivbordet liggandes). Detta går göra med Bose earbuds och samsung live (oklart om det går med buds+). De ansluter/startar upp, väldigt snabbt iövrigt, men blir 2-3 sek längre. 85 eller 75? Inget jävla bakgrundsbrus i 85 förutom om högsta sidetone används. Bort med all side tone och genomhörning = tyst. Basen? jodu. Med en bra förslutande propp levererar dem rejält. Skulle tro att de negativa recentionerna har använd en propp som nästan försluter hörgången. De låter då mycket bra, men bäst med tätare förslutning. Priset? Saftigt. Men hade själv presentkort att nyttja. Blev inte lika blodigt då :)

Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE
Full Star 1
3.1
(13)
3 727 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Batteritid är visst bra. Nedanstående recension jämför med en semi-dum klocka. Inte samma liga riktigt. Syrenivån är visst bra. Men dra åt armband ordentligt. Lättare, snyggare och sexigare än galaxy Watch.

Samsung Galaxy Buds Live SM-R180 Wireless In-ear
Full Star 1
3.6
(31)
1 039 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

De är okej. Ganska dåligt ljud faktiskt men de enda som inte blockerar hörselgången. Hatar instängda hörlurar vid löpträning och dessa fungerar ypperligt för ändamål. Sitter faktiskt bättre än buds plus. De får fyra för just passform är bra och öppenhet värderas högt. Kollegor kan prata med en utan att stå och veva med hela armen framför ansiktet på en. Priset är kan ifrågasättas, men mina kostade 1700. Ganska högt pris, men de levererar ändå. Ens andra hälft behöver likaså inte skrika på mig längre när jag tittar på surfplatta eller lyssnar på musik i köket. Me like. Skulle säga att de flesta andra lurar spöar skiten ur dessa ljudmässigt. De låter grumliga vid platt kurva. Rekommenderas att konfigurera med eq. Air pods? Nej. Vem köper ett par tandborstar och stoppar i örat. Ser inte friskt ut. Förlåt alla appelvänner men nej tack. Lite stil får det nog vara. Noise canceling. Det stora frågetecknet. Det fungerar faktiskt men inte på det sätt bose eller sony gör. Inte heller som Plantronics 6200. Inte som libratone heller. Samsung kör en egen vagn på ett annat spår. Troligen kommer de med någon firmware men just nu bidrar det inte mycket. Knack på tangentbordet reduceras likaså störande ljud från luftkonditionering (till och frånluftsventiler ala jobb ni vet). Kunde ha varit 6 av 5 om ljudet och anc varit lite vassare.

Blueair Blue Pure 411
Full Star 1
3.5
(10)
1 753 kr
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Värdelös skit. Svindyr för vad den är. En fläkt och ett kombofilter plus en strumpa... Den låter sjukt mycket. True silent? Bshit. Den hummar och tjuter på samma gång. Hörs tydligt på läge 1 som annars är tyst. Tror inte det är fläktens form som skapar oljud, utan troligen fläktmotorn eller möjligen någon komponent i touchpanelen eller 12v potentiometern. Fan vad störig den är. Hade den på övervåningen men den skrek och bölade i hela huset. 1200kr för ett filter och en sunkig fläkt... NEJ TACK! Haft två nya enheter som brölar nästintill likadant. Art höra luft flyttas är ok. Inget konstigt, men hummande, bröl, pip och tjut är total flopp. Kanske att Joy S har ny fläkt, men den ser skrämmande likadan ut fast med metallgaller.

Fossil Carlyle HR Gen 5 FTW4025
Full Star 1
5
(1)
O
Off Beat
14 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Har tidigare haft Huawei Watch 1, 2 (med 4G), galaxy watch 46mm och galaxy watch active 2 44mm (esim). Ingen fyrkantig appfel dock... Wear os eller tizen. Båda har för och nackdelar. Många negativa omdömen om wear os kommer troligen från dess seghet på klockor med för lite RAM-minne. Denna klocka flyter på som smält smör i solsken. Har ännu inte blivit irriterad över att någon att laddas långsamt. Tizen laddar bland annat sms-appen jävligt segt. Denna gör inte det (google sms). Scrollskruven är sjukt bra. Bättre än actives som kräver en viss startup. Spotify offline eller Gpay? Check. Ja det fungerar. Om du vet hur. Perfekt på löprundan och att checka ut vid snabbkassan. Ligger bra på armen. Påminner om galaxy watch active, men Carlyle är något kallare till känslan. Känns mer som en vanlig klocka. Siliconarmbandet är väldigt bekvämt och verkar ha hög kvalitet. Beställde dock ett metallarmband samt ett i läder för att kunna byta vid "behov". Batteriet är inte lika starkt som för klockor hos samsung. Beror högst troligen på wear os och inte klockan. MEN, man klarar sig helt utmärkt hela dagen. Har det mesta på och har kanske 20% sent på kvällen. Den laddas äckligt snabbt till skillnad mot tizenklockor. Nackdelar? Skulle vara att den inte har ESIM. Skulle gärna ha det i vissa situationer. Kanske kommer framöver i gen 6/7. Vem vet. Displayen är bra, men annorlunda mot active 2. Ser allt utomhus, men här är nog samsung skärm lite vassare i direkt solljus (inte garminperfekt, men bättre). Helt klart en av de bästa wear os-klockan att lägga pengarna på. Jävligt bra. Hade önskat att den i smoke grey istället var i silver (klassisk design och "färg"). Men svart smälter in ganska bra med vardaglig klädsel. Nöjd