Prisjakt

fknjerkz

Medlem sen 2018-03-27
22
Bidrag
54
Hjälpsamröster
AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz Socket AM4 Box
Full Star 1
4.9
(44)
963 kr
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Lätt mest prisvärda all-round processorn just nu! Ägde sedan tidigare en i7 3770K och vilken skillnad.. Lägsta nivån i de flesta spel har höjts otroligt mycket. Spelar primärt Destiny 2 och CSGO och båda har fått sig en otrolig skjuss. I kombination med en bra CPU kylare behöver du inte bry dig om att klocka processorn manuellt, som med en Intel processor. Mitt moderkort (X570) sköter utan problem överklockning och ligger oftast stabilt på 4.2 GHz på typ 70 grader i heavy load. I kombination med 3.2 GHz minnen blir multitasking och spel en fröjd. Visste inte ens att man kunde tabba in och ut i spel så här fort. Kommer aldrig gå tillbaka i svindyra Intels knä. Lägg till att deras arkitektur är byggd för att du som konsument ska behöva byta moderkort för varje uppgradering.. helt sjukt. Meltdown och Spectre har ju också slagit ner som en bomb hos Intel.

OnePlus 8 Pro 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.1
(13)
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Fantastisk telefon! Ägt den i lite mer än en vecka nu och den är fenomenal. Kommer direkt från Samsung Galaxy S8, som är både mindre och mer kompakt. Även om jag alltid använt mig av Samsungs telefoner (sedan S3), så valde jag nu istället att köra på OnePlus och jag är väldigt nöjd med valet. Gick smärtfritt att synka inställningar till Google och övriga appar, sedan synka tillbaka allt på nya telefonen. Flytta filer via bluetooth gick också kanon. I jämförelse med t.ex. Galaxy S20 så är OnePlus 8 Pro både mer kostnadseffektiv och på många sätt bättre. Vissa egenskaper är helt klart en smaksak, men bara det faktum att Samsungs telefoner i Europa levereras med deras egen skit-CPU krets "Exynos", borde ensamt tala för att du ska köpa en OnePlus istället. Plus: + 120 Hz skärm - spelar du spel på telefonen så kommer du bli väldigt imponerad. Alla animationer flyter extremt bra. + Kameran - tar väldigt fina bilder och appen har många inbyggda funktioner. + Android 10 - stödjer senaste versionen av Android och kommer göra i flera år framöver. + OxygenOS - riktigt bra och stabilt OS. Bättre än One från Samsung. + Stöd för dubbla SIM-kort + WIFI 6 + 5G ready + Skärmskydd från fabrik + Trådlös laddning (både mottagare och givare) + Telefonen är genuint bra byggd + Warp laddning - hinner knappt reagera så är den full-laddad Minus: - Saknar mitt älskade 3.5mm uttag - Inget minneskort - går ej att utöka internminnet - Skärmskyddet från fabrik drar åt sig damm som något jag aldrig skådat tidigare - Selfie-kameran är inget speciellt och känns super-medioker - Aningen dyr - jämfört med OnePlus 7 så får du inte så mycket mer för pengarna Rekommenderas varmt!

Asus TUF Gaming VG27BQ 27" QHD
Full Star 1
4
(9)
4 990 kr
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Har haft denna skärm nu i lite över en vecka och kan bara säga att det är en riktig kanon-skärm! Ägde sedan tidigare en 24 tums BenQ (nu Zowie) XL2411 och båda skärmarna använder en TN panel. Ur många avseenden presterar dom snarlikt, men ASUS skiner på många plan: - Väldigt mycket bättre betraktningsvinkel än förväntat av en TN. - 165Hz istället för 144Hz (marginell skillnad men fortfarande positivt). - Aningen bättre skärpa - 27 tums - 1440p - G-sync/Free-sync I övrigt är responstiden fenomenal. Spelar själv mycket CSGO och det funkar kanon på denna skärm. Även 1280x960 upplösning stretched ser riktigt bra ut. Har även spelat senaste Star Wars Fallen Order och The Outer Worlds i 1440p och båda spelen ser fantastiska ut! I kontrast till att köpa "broder"-skärmen 27AQ, så tror jag starkt denna är bättre lämpad för gamers. Sedan har IPS sina för- och nackdelar kontra en TN såklart, men kan starkt rekommendera varje gamer att köpa denna skärm! Speciellt om du spelar competitive och svarstidskrävande spel. Edit: Efter tre månaders aktiv användning är jag fortfarande väldigt nöjd. Finns i princip ingenting att klaga på. Efter att ha införskaffat en ny 4K VA-panel skärm på jobbet, inser jag dock att TN inte ger lika bra färgdjup som en IPS eller VA. Ingenting jag lägger superstor värde i, men värt att känna till. Har även spelar en hel del FarCry 5 med HDR aktivt och det har varit en fantastisk upplevelse på denna skärm!

Roborock S5 Max
Full Star 1
4.4
(62)
4 890 kr
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Fantastisk maskin! Dammsuger bra och gör riktigt rent. Mattor blir som nya och golven är renare än aldrig förr. Tips från coachen är att ta bort alla trasmattor, ställa upp alla stolar och möbler och skapa öppna ytor för roboten. Jag tar mig vanligtvis 5 minuter på att plocka och damma lite, samt borsta ut smuts som ligger längst in i hörnen. Kör sedan städ en gång för underhåll eller två gånger i följd för "stor-städ". Lägg till moppning (avancerad våttorkning) av golven och hemmet blir riktigt bra. Nedervåningen på cirka 60 kvadrat städas utan större beskymmer. Jag fick skapa några no-go zoner samt virtuella väggar för att säkerställa att roboten inte kör fast eller att något fastnar i vår stora matta med fransar. Tröskeln till toa är dessvärre inte körbar och där får jag vänligen lyfta över roboten. Trösklar på över typ 1.8 cm är svåra tyvärr. No-mop zoner är däremot en fantastiskt feature. Stöd för flera våningar finns inte, men det går att lösa ändå genom att trixa med de sparade kartorna och ta bort "current map" när man byter våning. Notera att det INTE går att ställa in virtuella väggar och no-go zoner på flera våningar. Regelbundet underhåll och rengöring av roboten rekommenderas. Tror personligenen den mår bra av tömning efter varje städtillfälle. Brukar även torka av sensorer varje gång. Ser även över själva borsten i dammsugaren, då långa hår och trådar fastnar extremt lätt där. Går väldigt snabbt och lätt att montera isär de viktigaste utbytbara delarna. Finns även bra tillgång på reservdelar, som jag förstår det. Passar stora som små hem! Rekommenderas! Edit: Roborock släppte för några veckor sedan stöd för flera våningar, vilket är extremt uppskattat! Har ingenting att klaga på och roboten har funkar kalasbra efter snart 2 månader

Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse
Full Star 1
4.4
(32)
799 kr
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Vilken kanonmus! Har ägt denna i lite över en vecka och redan tryckt ut en arbetsvecka i tid tillsammans med den. Både kontorsarbete och CSGO funkar fantastiskt bra. Ägde sedan tidigare en SteelSeries Rival 310 och medan den är en bra mus, så föredrar jag helt klart Logitechs. Batteritiden är fenomenal och att den är trådlös och går att spela med utan fördröjning är väldigt uppskattat! + Batteritiden + Trådlös + Ambidextrous (för höger och vänsterhänta) + Låg vikt + Bra switchar + Bra feedback i scrollen - Dongel krävs (stödjer ej vanlig bluetooth) - Blank yte i nederkant på musen som samlar damm - Aningen plastig känsla - Dyr Rekommenderas varmt!

Mitsubishi Electric Hero MSZ-LN25VG* / MUZ-LN25VG
Full Star 1
4.6
(5)
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Kalaspump! Ägt denna i snart ett år och är väldigt imponerad. Följer noggrant energiförbrukningen och LN25an har bidragit till en kraftig minskning under vinterhalvåret (bor i mellan-Sverige). Sommartid kyler den väldigt bra utan att dra direkt mycket störm. Nedervåningen med öppen planlösning på cirka 65 kvadrat har ett väldigt bra klimat. Även övervåningen får bra värme och vi behöver inte ha alla element på högsta. Pumpen har många härliga finesser och appen MELcloud är inte den snyggaste men fyller helt klart sin funktion. Har länkat MELcloud via Home Assistant (för den tekniskt lagda) och kan styra den via Google Home/Assistant med rösten för att höja och sänka temperaturen. Fläkten har en rörelsedetektor och kan anpassa effekten utifrån hur mycket folk som är i rörelse och vart vi sitter. Om det är varmt blåser kylan från oss, så vi inte sitter i drag. Är det kallt så blåser värmen istället mot oss. Själva kompressorn låter ganska mycket, speciellt vid full effekt. Det finns dock ett nattläge att aktivera om så önskas. Med installation fick vi betala 20,500 kr vilket är en aning dyrt helt klart. Smakar det så kostar det!

Roccat Vulcan 120 AIMO (Nordisk)
Full Star 1
4.8
(9)
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

Säger bara kung - vilket fantastiskt bra tangentbord! Äger sedan 2014 ett SteelSeries 6Gv2 med svarta switchar, som nu spelat ut sin roll och hamnar i förrådet. Både spela och kontorsarbete på detta tangentbord fungerar väldigt bra, även under långa sessioner vid datorn. Älskar du motståndet och klicket hos taktila bruna switchar så är detta tbrd att rekommendera. Enda nackdelen som ger den 4,5 i betyg är Roccat swarm, som du konfigurerar ditt tangentbord med. Mjukvaran är helt OK men känns generellt ganska förlegad och ogenomtänkt, speciellt i kontrast mot t.ex. SteelSeries Engine.

LG OLED65C8 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.9
(17)
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Har ägt denna TV i drygt två veckor och jag är helt tagen över hur bra den är! Färgdjupet, svarstiden, svärtan, kontrasterna, storleken osv. Jag tog god tid på mig innan jag slog till och köpte denna OLED. Hade först funderat över att köpa en Samsung QLED, men konstaterade snabbt att det får bli en OLED. Efter att ha snokat på både reddit, läst tester på Rtings och andra sidor, så blev det tillslut en C8 från LG. Jag vill även starkt rekommendera att du investerar i en bra soundbar, som komplement till inte särskilt övertygande inbyggda högtalare. Det finns väldigt lite som går att klaga på, när man köper en sån genuint bra TV som denna. En sak vill jag dock lyfta, snabba och uttdragna rörelser av kameran i både film och Tv-serier, kan tendera att ge så kallat "stutter". Stutter är något av LGs Akilles häl, över alla deras OLED. + Fantastisk svärta och färgdjup även i 1080p + 4K Och HDR ser magiskt bra ut + Svartiden. Går att spela FPS-spel online, utan beskymmer + Magic remote + 4 HDMI uttag + WebOS - Inbyggda högtalarna - Stor TV-fot - Risk för in-bränning (Burn in) - Stutter vid kamerarörelser Rekommenderas!

Google Chromecast (2nd Generation)
Full Star 1
4.2
(142)
369 kr
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

En av de bästa och mest lätt-använda enheterna jag någonsin ägt. Funkar klockrent, även på resande fot med WIFI-delning från telefon. Rekommenderas!

Sonos Beam
Full Star 1
4.2
(51)
4 849 kr
f
fknjerkz
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Jag har nu ägt min Sonos Beam sedan i april och har väldigt lite att klaga på egentligen. Som några poängterat i tidigare recensioner, så är det med fördel du bör se till att dina inställningar är optimerade för ljudet du vill att din Beam ska spela. Jag har gjort både kalibrering med iPad och ställt in rätt ljudkälla och ljudet är fantastiskt bra. Ljudbilden är bred och sett till hur liten Beamen är, så producerar den riktigt fint ljud. Basåtergivningen är aningen begränsad, men det har jag ändå förståelse för i och med avsaknad extern subwoofer. Sonos har en riktigt bra app, som med fördel kan användas för alla typer av ljudkällor. De negativa sakerna som drar ner betyget en aning är: - Ingen bluetooth - Ingen optisk ingång - Aningen klen basåtergiving - Dyr