Har uppgraderat mig från en iPhone 6. Laddar verkligen snabbt med USB-C laddare. Men trots att telefonen är ny så upplever jag batteritiden som betydligt sämre än min 2 år gamla iPhone 6. Konstigt nog så verkar de appar jag använder mest dra mer batteri på en XS max, än på en iPhone 6 plus. Saknar inte hörlursuttaget. Tvärtom. Adaptern skyddar ju hörlurarnas plugg. Väldigt bra kamera. Skärmen är säkert bra, men jag ser ju ingen större skillnad mot en iPhone 6. Jag hade nog förväntat mig en större woow känsla. Men den uteblev. iOS är fantastiskt bra även på lite äldre modeller. Den stora uppgraderingen, för min del, är nog ändå kameran och snabbladdningen. Betalade endast 11.500:- för mobilen, så jag är nöjd.
Väldigt snygg våg som väger dig. Withings/ Nokia app har integration mot Apples hälsoapp. Har sedan köpet för 3 månader sedan fungerat fläckfritt. Den kan skilja på olika personer som väger sig.
Uppdatering 2018-08-29: har fungerat bra senaste året. Problemen löstes efter uppdateringar. Uppdatering 2016-08-27: Efter uppgradering till Windows 10 har musen blivit svåranvändbar. Sannolikt beroende på att jag har ett bluetoothchip i datorn. Har försökt lösa problemet genom att stänga av bluetooth, det hjälper delvis. Uppgradering av drivrutiner utan effekt. Får samma problem med MK710. Musen laggar hysteriskt mycket. Får problem med underlaget. Måste ha musmatta vilket jag inte behövde tidigare. Har använt Logitech MK710 i många år. Köpt en ett flertal till olika datorer hemma och på jobbet. Varit väldigt nöjd med detta tangentbord. Köpte nu MX800 och blev snäppet nöjdare. Musen ligger lite bättre i handen. Själva tangentbordet är lite mindre och mycket snyggare. Tangentbordet lyser bara när man använder det. Smidigt att ladda mus och tangentbord via micro-USB kabel.
Har använt trådlösa lurar för träning i väldigt många år. Dessa är de första som fungerar klockrent bra. Fuktskyddade, ramlar inte av. Parar sig enkelt med iPhone och kopplar inte ned. Längre räckvidd än mina tidigare lurar. Men det handlar kanske bara om 5-10 m extra. Batteritid är OK. Men inte fantastisk. Håller en 5-6 timmar. Lurarna behöver gås in, ungefär som ett par skor. De skavde lite första veckan. iOS / Android Appen "Plantronics Hub" är en interaktiv användarmanual med en "hitta headset" funktion för headsetet. Dvs det går att spela upp ett ljud i headsetet om man tappat bort det när det är påslaget. Det finns ytterligare en app "Backbit fit" som hjälper till att para telefonen för första gången. Vidare kan appen uppdatera mjukvaran i telefonen. Denna typ av manual borde vara obligatorisk för all elektronik. Två saker gjorde mig lite förvånad: 1. Den stora överraskningen var nog att jag inte förstått hur behagligt det är med ett par lurar där man inte isoleras från alla andra ljud. 2. Samtalskvalitén är på samma nivå eller bättre än "profesionella" headset i samma prisklass. Det beror nog på att Plantronics generellt sett gör bra headset för telefonsamtal. Jag hade väl från början mest tänkt att använda dessa för träning, men nu har det blivit som så att jag föredrar dessa lurar framför mina vanliga bluetooth hörlurar med kåpa när jag är hemma och vill lyssna på musik. Dels för att de fungerar väldigt bra för telefonsamtal och dels för att man slipper känslan av att vara i en bubbla. Sammanfattningsvis: Det här är nog en av det mest genomtänkta elektronikprylarna jag köpt. Funktionalitet, appar och teknikdesign är på Applenivå. Uppdatering: Dessa lurar har skapat ett slags beroende. Men jag glömmer lätt bort att jag har på dom både i duschen och när jag hoppat i plurret. Fungerar ändå bra. Men bluetooth kopplar ur när man är under vatten... Hade de bara haft multipointfunktion så hade det varit perfekt. Det är värt att anmärka på att denna typ av konstruktion lämpar sig bäst för ganska bullerfria miljöer. Fungerar sämre när det är bullrigt, ex. när man cyklar eller vistas i trafikmiljöer.
Den stora fördelen gentemot Apples tangentbord är att detta fodral har en hållare för pennan. Behöver du ingen penna är detta fodral meningslöst. iPaden lossnar lätt ur fodralet. Tangentbordet slutar fungera med jämna mellanrum, dvs varje dag. Måste då starta om iPaden. IPaden slutar ladda när tangentbordet används, spelar ingen roll om man sedan avlägsnar tangentbordet. IPaden laddar ändå inte, utan att man drar ur laddkabeln och sätter i den igen. Skulle inte köpa det igen. Uppdatering: Den senaste månaden kommer det upp en ruta som begär att du skall uppdatera drivrutinerna för tangentbordet ungefär var 10:e minut. Vilket inte går att göra varför rutan dyker upp gång på gång. DET HÄR ÄR EN SÄLLSYNT KASS PRODUKT. Läs gärna anvädaromdömen i amerikanska apple store Sista uppdateringen: Efter senaste iOS uppdateringen fungerar det att ladda iPaden och samtidigt använda tangentbordet. Men sammantaget så tycker jag ändå att detta är en skitprodukt. Nu har dessutom själva knapparna på tangentbordet börjat att lossna.
Mycket enkel att installera och lättplacerade enheter. Bara att packa upp koppla in optisk ingång, kabeln följer med och börja använda.. Men "wireless" är inte samma sak som WiFi. Mitt exemplar har ingen Wi-Fi, men den är wireless. Dvs alla tre delar saknar kablar för ljudet, men behöver ström. Den går inte att på något sätt kopplas upp mot internet. En av högtalarna fungerar som en portabel högtalare och går att para med bluetooth och mobilen. Huvudenheterna går också att para. Använder bara en optisk kabel mellan min TV och en av högtalarna. Men det fungarar även med HDMI, då får man lite extra funktioner och slipper en fjärrkontroll, men orkar inte bry mig när allt fungerar. HDMI 1.4 innebär att enheten inte stödjer 4K passthrough. Då måste du koppla upp enheten med en optisk kabel till TVn och din 4K signal med HDMI kabel direkt i TVn. Vilket ändå är enklare då de bara finns en HDMI port på enheten. Ljudet är fylligt och bra. Inget att klaga på. Sammanfattning: Enkel att installera. Du kan välja mellan en optisk ingång eller en HDMI ingång. Har du en TV som stödjer Bluetooth så funkar även det. En bieffekt av att det är så enkelt att koppla upp SJ7 mot mobilen är att jag tittar mindre på TV och lyssnar mer på musik..
Hyffsat nöjd. Väldigt behagligt med 4K. Blir svårt att gå tillbaka till en mer lågupplöst skärm. + Levereras med "mDP till DP" kabel och USB kabel, enda sättet att koppla skärmen mot mittt grafikkort .. + Gillar Dells programvara som medföljer. + Gillar alla ingångar på skärmen. + 2 USB portar + Dell gör bra skärmar generellt. Inget oväntat. + Smala kanter på skärmen gör att den känns mindre. - Pris - Display port problem, svårt att få DP att fungera annat än med datorns inbyggda grafik. - Får inte HDMI att fungera mot grafikkortet. - Trots att jag testat två olika grafikkort, fungerar inte skärmen med korten. Annat än när man använder en mDP kabel. Bytte ut min 27 tums 2560x1440 skärm. Nu bättre och behagligare bild med 27 tum 3840x2160. Men egentligen rent praktiskt ingen väldigt stor skillnad. Mer än att 4K är mycket behagligare att se på. För att köra skärmen i 60 Hz måste du ha ett grafikkort eller inbygd grafik i datorn som stödjer detta. 30 Hz är inte optimalt för text. Kör skärmen från moderkortet (z97i-plus) via DP porten som stödjer 4K i 60Hz. Men Displayport och HDMI strular med de båda Geoforce och AMD kort som jag provat. Lyckas inte koppla upp skärmen via displayport. mDP kabeln som medföljer fungerar doick. Googlar man så finner man gott om tips. Inget har fungerat för mig. Steget från 24 tums standardmonitor 1920x1080 till 27 tums 2560x1440 monitor är ett mycket större steg än från 27 tum 2560x1440 till 27 tum 4K. Med en 4K monitor i 27 tums monitor behöver du ändå skala upp bilden till 150% för att kunna se text. Du får inte större arbetsyta att jobba med utan en behagligare bild. Kommer att byta upp mig till en 5K skärm när dessa har fallit kraftigt i pris. År du ute efter en större arbetsyta för Excel mm så är en ex Dell 34 tums 3440x1440 skärm ett betydligt bättre alternativ.
Ganska bra ljud. Lite burkigt men hög ljudnivå. Bra bild och förvånansvärt bra betraktningsvinklar. Ser lika bra ut oavsett vilken vinkel man tittar på skärmen. Klart överraskande. Får dock ingen av display portarna (DP och mDP) att fungera. Googlar man så finner man gott om display port problem med denna skärm. Ingen av lösningarna har tyvärr fungerat för mig. HDMI fungerar bra. Utmärkt datormonitor och utmärkt TV. Det kan dock bli problem med att koppla upp skärmen via DP/mDP portarna. UPPDATERING: Ställde in datorns prestanda på maximal prestanda (energischema "hög prestanda") och uppdaterade firmware. Nu fungerar mDP, men inte DP. Tycker inte att det är OK att det skall krävas många timmars arbete fram och tillbaka för att få skärmen att fungera.
Detta modem har antennuttag. Det modem som affärerna länkar till är ett annat modem, som saknar antennuttag.
Oerhört enkel att installera. Packa upp. Koppla in i bredbandsutaget. Ladda ned appen. Scanna QR koden med mobilen. Skapa ett gmail-konto om du inte redan har det. Sätt namn på nätverket och lösenord och placera ut puckarna. TIPS: Om du använder samma namn på nätverket som det tidigare nätverket, och samma lösenord så kommer allt sedan att fungera automatiskt. I mitt fall kallade jag Google WiFi för ”ASUS”, eftersom det gamla nätverket hette ASUS. Byter du nätverksnamn eller lösenord, så blir det mer jobb... Sedan sköter appen resten. Använd appen Bredbandskollen för att optimera placeringen av puckarna. Bor i 170 kvm trävilla med två stora murstockar och 5 eldstäder som ställer till det med min gamla router. Har nu bytt ut min 3 år gamla och numera buggfria Asus AC87u mot Google WiFi. Äntligen täckning i hela huset. Har 100/100 Mb/s fiber. Maxar 127/126 i samtliga rum där det står en puck. Runt 50/50 i samtliga andra rum utan puck. Vilket fungerar för streaming av Netflix (8 Mb/s) eller 4K filmer (15 Mb/s). Kopplade ur en puck i ett rum som befinner sig 12 m och två träväggar från huvudenheten. Mätte 25/40. Kopplade in pucken och mätte 127/126. Imponerande. WiFi signalen från varje puck har inte så lång räckvidd mellan rummen. Däremot så kommunicerar puckarna med betydligt starkare signaler mellan varandra. Vilket innebär att har du ett stort hus och krav på höga hastigheter i varje rum så måste du ha en puck ganska nära där du vill koppla upp dig, men själva puckarna kan stå en bra bit från varandra. Det kanske inte räcker med 3 puckar. Behöver du en tillfällig förbättring i ett rum så är det ju väldigt enkelt att flytta en av puckarna. Behöver du flera LAN uttag så köp en switch. Dessa brukar vara plug-and-play. Ex. Netgear GS 105, eller GS 108. Varje ny hemmarouter brukar ha firmware problem under 1-2 år efter lanseringen. Sedan är routern mogen. Googles router är nu ett år gammal och har en tendens att ibland koppla bort internet i iOS enheter. Slår man bara av och på Wi-Fi på själva telefonen/iPaden så kopplar den upp sig igen. Ingen direkt störande bugg. Om du har 1 Gb nätverk och vill ha full valuta för din bandbredd genom att kunna streama 100 netflixfilmer samtidigt över ditt WiFi så är detta sannolikt fel produkt. Google WiFi klarar sannolikt inte av mer än ett 10-tal samtida Netflixfilmer. Står du inte ut med några mindre buggar, som alla nya hemmaroutrar har, köp en ”enterprise grade” router som Ubiquity och en Ubiquity accesspunkt , lägg ned några kvällar på att läsa på, borra och dra fula kablar. Har installerat Ubiquity på jobbet och de har en fantastiskt bra support. Inte en bugg så långt ögat når.