Kategorier
Prisjakt

Sinless

Medlem sen 2007-04-04
20
Bidrag
73
Hjälpsamröster
Apple AirPods Max
3.8
(16)
5 878 kr
4 månader sedan*
Bara testat dessa hos en kompis en kväll. Äntligen en tillverkare som sätter rätt material på kuddarna, är trött på alla skinnimmittationer, hoppas detta kan sprida sig till fler tillverkare. Men i övrigt, Sony, inte bara xm3/xm4 utan även billigare, slår dessa med hästlängder vad gäller ljud, kvalitet, NC och alla andra punkter. Men, det spelar såklart ingen roll för alla appleheads där ute, de kommer köpa dessa och vara nöjda och fattigare.
*Redigerades 4 månader sedan
Apple iPhone XR 64GB
3.9
(25)
4 495 kr
ett år sedan
Vi använder Iphone på jobbet, privat kör jag dock med Android då jag tycker om att kunna modifiera min telefon efter mina behov istället för tvärtom. Nu har jag använt XR:en i ca 1 månad, och användningmässigt så är det betydligt bättre än de jag haft tidigare, senast en 5S. Äntligen en lite större skärm så att jag kan skriva på mobilen utan större bekymmer. Skärmen tycker jag är bra osv. Men, den största anledningen till att jag bytte telefon från den tidigare, batteritiden. Första 2 veckorna så var jag jättenöjd. Jag använder i princip telefonen bara till jobbärenden, ringa, messa, osv. Och nu märker jag att efter en månad så är batterilängden ned minst 30%, jag fattar inte att Apple kan leva kvar som märke med så dålig kvalitet som de faktiskt har. Men, summa sumarum, det är en bättre telefon än de iphones jag haft tidigare, betydligt. men, samma problem som alltid med Apple, kvaliteten är ett skämt.
Garmin Vivoactive 4
3.3
(8)
2 693 kr
ett år sedan*
Har varit Fitbit trogen sedan flera år och bytte till Garmin från en Fitbit Charge 3 SE. Det som fick mig att byta var att jag ville komma åt fler funktioner, och att jag ville ha en klocka snarare än ett aktivitetsband. Jag tycker att alla trackingfunktioner är bättre än fitbit, steg, promenader, puls, trappor osv känns mer riktiga. Har man inte varit uppe och gubbsprungit på toaletten så vaknar man med 0 steg, någon man aldrig gjorde med Fitbit. En stor del av att jag valde Garmin är PulseOx, för att jag ville ha koll på min syreupptagningsförmåga under sömn, som en apnékoll. När våren kommer så ser jag fram emot att kunna använda den som golfklocka. Och det finns mycket funktioner och appar som man kan använda till allt möjligt, back2start gps blir perfekt till svampplockningen i höst tex. Batteriet, om man inte använder GPS för att logga något pass, så drar den för mig ca 10% från morgon till kväll, och sen ca 10% under en natts sömn med Pulseox, så ca 5 dagars batteritid med de funktionerna. Jag laddar den ett par morgnar i veckan medans jag duschar, det räcker gott och väl. Nöjd med köpet, den känns stabil och pålitlig, och lagom nivå av smartklockefunktioner.
*Redigerades ett år sedan
Harman Kardon Onyx Studio 5
4.2
(14)
1 490 kr
ett år sedan
Grymt bra ljud, den fyller lätt mitt sovrum där jag har den ståendes, dock så är den mycket flyttbar med sitt stora batteri, så den funkar bra att flytta med sig när man knallar runt lite. Den enda invändningen jag har är att man inte kan sätta på den via fjärr eller app, man måste fysiskt fram till handväskan och trycka på den. Mao, man kan inte ligga i sängen och röva utan man måste upp och röra på sig. Och sen, som andra har skrivit, det lönar sig att åka till Ullared. Köp denna och ett par polaroidsolglasögon så är resan tur och retur betald från upp till 40 mils avstånd till Ullared.
Sudio Tre
2.6
(11)
795 kr
3 år sedan*
Får hänga på användaren perautomatik vad gäller övriga betygsättare på denna produkten, det osar unket med enkom toppbetyg och endast ett omdöme per användare, vilket är synd då även jag i mina köp går mycket på användares betyg. Själv tycker jag att hörlurarna är mellanklass. Jag köpte dessa av 2 anledningar, mina gamla gav upp efter för mycket svett vid träning, samt att de reades ut för 499kr, vilket är hälften av exempelvis Jaybird som jag funderade på, men som jag inte kunde hitta så bra omdömen om. Ljud - Ljudet är helt OK tycker jag, jag använder mina framförallt till motion eller när jag reser. De släpper igenom väldigt mycket ljud från omvärlden, vilket vid motion är något jag föredrar, jag hör när någon kommer bakom mig, när det brakar till i skogen, eller vad som. På resa så vill jag dock ha tystare och där är det inte lika uppskattat, så både positivt och negativt där. Ljudet är inte dåligt på nått sätt, men heller inte så man ramlar av stolen. Bluetooth - Köpte dessa efter nån recension som skrev att Bluetoothstyrkan var riktigt bra. Dock så är det som med de flesta hörlurar jag haft, har jag telefonen i fickan så hackar ljudet, dessa måste jag ha i höger ficka för att det ska bli genomlidligt. Passformen är för mina öron faktiskt bra, men de är lite knöliga att få in i örat, men väl där så sitter de riktigt bra. Negativt är att rester från örat syns väldigt väl på lurarna, och är inte så lätt att få bort, så det kan se lite ohygieniskt ut, och jag är noga med att hålla mina öron rena, så det behövs inte mycket för att de ska se ofräscha ut. Summa summarum, jag är inte jättenöjd med lurarna, hade hoppats på bättre Bluetoothanslutning framförallt, men, för 499 så kan jag gott stå ut med dessa ett tag tills jag hittar några nya när Bluetooth 5 blivit mer populärt. **** Uppdatering, sänker ett par stjärnor till i betyg pga bluetoothstyrkan, ljudet hackar olidligt mycket ibland när man har den även i högerfickan. Att det ska vara så svårt att få in bra grejer för andra än Sony. En annan ruggigt tråkig sak är att lurarna varnar om lågt batteri först när det är 2 minuter batteri kvar, helt värdelöst.
*Redigerades 2 år sedan
Tefal Expertise Stekpanna 28cm
3.5
(11)
368 kr
2 år sedan
Grym stekpanna, tycker den är helt fantastisk, inget fastnar i den, inget slitage syns (än ska sägas) och det blir en riktigt bra stekyta jämfört med andra liknande stekpannor. Har köpt Ø24, Ø28 och Ø32cm och slängt alla andra stekpannor jag har. Och till det priset är det bara en fullpoängare som kan ges.
Sony WH-H900N
3.9
(53)
1 699 kr
3 år sedan*
Detta är mina första NC-lurar, och jag är nöjd med mitt val av lur. Har varit sugen på att köpa NC-lurar ett tag. Bose har aldrig varit ett alternativ då jag tycker de, likt apple, är grymt överprisade jämfört med vad man får, så jag är glad att Sony är verksamma i denna produktkategorin. Då jag har Sonymobil så var det ett naturligt val att köra med Sony hörlurar också, och med LDAC är ljudkvaliteten riktigt bra. Appen som finns till Android ger vissa inställningar, men jag kör med fabriksinställningarna då jag tycker det låter bäst. NC-delen är en liten ögonöppnare, det är jätteskönt att slippa vissa omljud, även om den inte tar bort allt omvärldsljud, så är det inga problem att dammsuga, matlaga med mixer osv utan att störa sig på sådana ljud, vilket är mycket uppskattat. Enda negativa sakerna, öronen blir jäkligt varma och det blir lätt svettigt under lurarna, samt att touch-controllen på ena luren är lite för känslig. Men, för 1599 som jag köpte mina för, så är de ett grymt fint fynd, och byggkvaliteten är ruggigt bra. Uppdatering: Vindbrusreduktionen har varit helt underbar vid promenader i höst, störs inte alls när det blåser halv storm.
*Redigerades 2 år sedan
Miiego AL3+ Freedom
3.5
(2)
649 kr
3 år sedan
Mina träningslurar gav upp efter att de fått några svettdroppar för mycket i elektroniken. Köpte då först ett par Sudio Tre pga höga betyg på prisjakt (vilka var missvisande pga falska betyg), och dessa levde inte riktigt upp till mina förväntningar gällande framförallt blåtandsstyrka. Så, då fick jag reklam i nått socialt flöde om Miiego, som jag aldrig tidigare hört talas om. Läste lite om dem på deras hemsida om att de var specialiserade på träningslurar, och efter lite sökande verkade de flesta nöjda med dem. Sagt och gjort, jag beställde ett par AL3+ Freedom. Jag är nöjd med köpet, ljudet är bra, och de har tålt stora mängder svett hittills. De håller blåtanden hyffsat, inte så bra som Sony, men det är oftast inte störande åtminstone. De sitter som berget, och de kopplar upp blåtandskopplingen mot telefonen på nolltid, vilket ingen annan av mina andra lurar gör. De är små och smidiga, och ser riktigt snabba ut, vilket är positivt. Knapparna är dessutom responsiva och lättåtkomliga. De små negativa sakerna är att de klämmer lite för mycket på öronen för mitt huvud, kanske något som blir bättre med tiden, men än så länge så klämmer de lite för mycket efter nån timme. Tolkar ibland bristfällig blåtandssignal som att batteriet börjar ta slut.
Apple AirPods
3.8
(149)
1 439 kr
4 år sedan*
Fick ett par Airpods till jobbmobilen, har nu använt dem några veckor så omdöme kan göras. Skall nämna att jag privat helst använder Android och haft diverse trådbundna och trådlösa hörlurar genom åren att jämföra med. Ljudmässigt är de jämfört med andra i samma och lägre prisklasser mycket mediokra. De duger att lyssna på telefonsamtal, poddar och slätstruken musik i radiokvalitet, men att lyssna på musik i bra kvalitet är bara jobbigt, de låter som ett par lurar för 99kr. Batteritiden är ett stort minus, jag vill för syftet klara mig en arbetsdag, men dessa behöver jag ladda varje lunch, visst de är mycket små och smidiga, jag begriper att det inte går att få in mycket kräm i dem, men som med så mycket annat Apple släppt så är det dessvärre design framför praktisk användning som styr. De sitter faktiskt riktigt bra i mina öron, vilket jag inte trodde, så det är ett plus. Hade de kostat 500kr hade det varit ok, för priset de har nu är de inte värda att köpa enligt mig
*Redigerades 3 år sedan
Electrolux EUF8GREEN
3
(3)
3 år sedan*
Min 12 år gamla påslösa Electrolyx gav till slut upp. Och jag kollade då runt på vad det fanns för alternativ idag, och valet föll återigen på Electrolux av kvalitetsmässiga skäl. Suget är nästan för bra för mina golv, får köra med minsta möjliga sugkraft för att inte fastna i mitt golv, men den drar ändå in råttor på stort avstånd från munstycket. Den är riktigt tyst vid gång, och lätt och trevlig att manövrera, samt relativt kompakt att ställa in i städskrubben. Ett minus dock för handtaget, jag fick ont i handflatan efter en tids dammsugning, men, jag drog på en linda till en innebandyklubba, så blev det trevligare att hålla i, och då var problemet löst. Så jag kör därmed en Electrolux-Unihoc numer. Kvalitetsmässigt är det en 10a, men jag drar av ett par stjärnor för den överdrivna sugkraften, samt för handtagets komfort.
*Redigerades 3 år sedan
Sida 1