Prisjakt

e-lite

Medlem sen 2007-02-14
53
Bidrag
34
Hjälpsamröster
Monitor Audio Silver RX8
Full Star 1
4.9
(51)
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Förutom att designen är något av det fulaste jag sett så är ljudet fantastiskt bra. Något återhållsamt mellanregister och ibland lite för vass diskant på en del hårdrocks-inspelningar. Låter dock grymt bra till elektroniskt och aukustiskt.

Beats by Dr. Dre Studio Wireless Over-ear
Full Star 1
3.1
(46)
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 13 år sedan

Jag blir MYCKET förvånad när jag läser de, om än få, negativa omdömena om Beats Studio.Förmodligen vill man bara göra sig märkvärdigare än vad man är om man påstår nått sådant. Med det sagt så vill jag lämna mitt omdöme av Beats Studio. Bortsett från den något häftiga prislappen så vill jag nog påstå att det för min smak inte blir bättre än såhär. Beats Studio är fenomenala hörlurar med en helt sanslöst stor och kraftfull ljudbild. Den aktiva bullerreduceringen tar bort yttre störande ljud mycket effektivt och jag har verkligen inte upplevt att påverkat musikljudet negativt. De sitter skönt, håller hög kvalité och spelar musik mycket övertygande. Det absolut enda minus för dessa lurar är att de läcker ljud ut ganska mycket och lämpar sig därför kanske inte till volym på fullt ös på biblioteket eller andra offentliga platser där det kan uppfattas som störande. Bara därför ger jag dessa 9 stjärnor för att vara rättvis, annars hade de fått 10.

Naim Nait XS-2
Full Star 1
4.8
(25)
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Jag vill i kontrast till en del andra omdömen ta och plocka ner denna lite över-hajpade förstärkare på jorden. Jag vill börja med att säga att visst är den bra, inga jättestora fel på den sådär, men inte för 18.000 SEK. Till att börja med så är detta en ganska så svag förstärkare som lämpar sig bäst till lättdrivna stativhögtalare av mindre modell. Skulle man som jag testat spela den på lite större golvhögtalare eller lite mer trögdrivna stativhögtalare så kommer du snabbt bli varse om förstärkarens begränsade kraftresurs när du vrider upp volymen. Och när kraften i Nait XS-2 tar slut så låter det snabbt ganska illa. Även om man då spelar med denna förstärkare på optimala lättdrivna små stativhögtalare vid en normal lyssningsvolym så imponerar den inte så värst mycket då heller. Visst är ljudet okej, lite varmt och rör-liknande men långt ifrån neutralt och transparent. Jag skulle vilja säga såhär, om Nait XS-2 kostade 6-7 tusen kronor i nypris så skulle jag gladeligen vilja ge den 8 eller kanske möjligen 9 stjärnor. Men för 18.000 kronor har jag hört förstärkare som är så mycket bättre och till och med en del som är mycket billigare. Så med prislappen i åtanke jämte prestanda skulle jag därför vilja ge Nait XS-2 sex stjärnor.

Bose Lifestyle V35
Full Star 1
4.4
(10)
e
e-lite
53 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

I was at Elgiganten and had the opportunity to listen to the Bose Lifestyle V35 which is the current top model in Bose?s Lifestyle V-class Home Entertainment Systems. Wow, fancy product name! Anyhow? Usually I am just interested in testing audio systems with music CD?s but since this system is an upscale home cinema system I asked for a Blu-Ray movie demo. Hooked up to the Bose system was a Samsung Blu-Ray player and I asked why? The sales guy explained it was because the Bose system does not have any integrated disc-player. I went: Oh, okay, so this 48.000SEK system doesn?t actually play anything on it?s own? Sales dude: ?No.? So with that straightened out the sales guy started a half-way-in chapter of the newly released movie ?Inception?. It was a huge disappointment. The sound is strained and exhausting to listen at, the highs are distorted and irritating, the midrange is thin and weak and the bass is monotone, slow and fuzzy. Overall it sounded horrible. The design of the system is awesome, sure, but other than that you get a pile of crap for the 48.000SEK which should be considered as a pure rip-off. 48K is a good amount of money which you could get a super awesome, good performing and nice looking system for less money and still have some cash left to by some movies and music for. http://www.johnniefromtheblog.com/?p=325

B&W 683
Full Star 1
4.9
(112)
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Mycket fin högtalare som jag kört med under ett år. Bra basfundament för sina ändå ganska så små element. Riktigt bra mellanregister som slår allt annat i 600-serien. Kabinetten kunde varit en aning stöddigare och för denna prislappen hade jag helst sett äkta träfanér som hos bland annat Monitor Audio. Saknar kanske lite upplösning i diskanten. Kan uppfattas som lite färgad/mörk/förlåtande vilket i vissa sammanhang kan vara en fördel för dessa högtalare. Rekommenderas starkt om du söker en allround-högtalare som passar bra till många olika sorters musik. Kräver en rejäl förstärkare/slutsteg för att spela som de ska. Glöm bio-receievers utan extra slutsteg! Över 100 riktiga watt i klassen NAD, Rotel, Bladelius mm. rekommenderas!

B&W 685
Full Star 1
4.7
(100)
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

685'orna är en bra allround-högtalare för pengarna, men man skall vara medveten om att de är något "förlåtande" och beslöjade. De är inte heller extremt högupplösta och saknar lite av det sista i detalj i mellanregistret. MEN, för sin väldigt blygsamma prislapp är dessa högtalare super! För pris/prestanda och användningsområde får det bli en 7:a för dessa ändå ganska så imponerande burkar.

Samsung Galaxy S GT-i9000 512MB RAM 8GB
Full Star 1
4.5
(201)
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Mycket bra specifikationer i teorin, men den verkliga prestandan är låg. Efter att ha bytt mitt exemplar två gånger har jag nu lämnat tillbaks den helt. Den är buggig och laggig. Använder man den under längre sessioner för att skriva mail, surfa, chatta eller liknande så får man räkna med hängningar/frysningar som varar 5-10 sekunder i stöten och återupprepas var 5-10:de minut. Ibland vaknar den inte ifrån viloläge direkt, utan man måste vänta med en bland skärm i 10-20 sekunder. Trotts mycket stor hype om öppen plattform så fungerar inte flash utan tredjeparts hack, och inte ens då fungerar flash fullt ut. Batteritiden är bättre än Desire, mycket bättre, men sämre än iPhone 3GS & 4. Om du har är van vid att alltid ha push och wifi igång så skall du gärna ha en laddare till hands både hemma och på jobb. Ytan på skärmen känns generellt lite plastig och ömtålig och redan efter några dagar (även om de var svaga och pyttesmå) se en del repor. Även 'panelen' runt nedre delen av telefonens framsida känns knarrig och plastig.

HTC Desire 512MB RAM
Full Star 1
4.5
(352)
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Hade denna i 3 dagar på jobb innan jag psykiskt bröt ihop... Touch interfacet är extremt buggigt, men får peka, peka, peka igen tills det väl funkar. Skärmen är en smuts-magnet och man får spendera större delen av tiden med telefonen åt att putsa skärmen. Dessutom är skärmen av väldigt ömtålig plast. Jag hade haft den i bara 5 timmar innan jag fick den första repan på skärmen. Mjukvaran i sig (Android) är mycket bra, men hårdvaran är trött. Jag har även en iPhone 3GS, och visst är inte batteritiden på iPhone lysande, men man klarar sig iallafall en hel dag med marginal. Med DESIRE ska man vara glad om man klarar sig fram till lunch. Batteritiden är kusligt dålig! Visst jag har bluetooth, wifi och push var 15:e minut igång, men det har jag på min privata iPhone också.

Apple iPhone 4 512MB RAM 16GB
Full Star 1
4.2
(254)
699 kr
e
e-lite
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Snygg design, gedigen, kvalitétskänsla. Snabb som tusan! Helt fantastisk skärmupplösning som utklassar alla mobiler på marknaden, och till och med några "netbooks". Har inte heller lyckats återskapa det påstådda "antenn-problemet" som än så länge bara rapporterats i USA.