Prisjakt

Bamseplåster

Medlem sen 2007-02-05
4
Bidrag
0
Hjälpsamröster
Logitech Z623
Full Star 1
4.5
(79)
1 702 kr
B
Bamseplåster
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har haft ett gammalt Creative 5.1 system installerat i många år. Nu letade jag 2.1 system. Efter en del efterforskande fanns två kandidater Logitech Z623 och Corsair SP2500. Corsair har fått massor av positiva recensioner på nätet men kostar nästan det dubbla. Jag beslöt mig för att "nöja" mig med Logitech. Kvalitetsintrycket är bra allt går in en matt svartgrå finish. Satelliterna har hyfsad tyngd och är utrustade med gummifötter för att stå kvar. Jag installerade dessa. Inga problem, mycket enkelt eftersom kabeldragningen blir minimal med 2.1 system. David Guetta drogs igång på Spotify och smilbanden for upp till öronen. Battlefield 3 låter också helt enormt med explosioner som känns upp i stolen. Basen är mycket njutbar, ingen jordbävarbas utan precis lagom för mig. Basen kan justeras med en ratt på högra satellithögtalaren Satelliterna presterar klart ljud. Med betoning på diskant och lite mindre mellanregister, detta kan kompenseras med eq. Det enda minuset med detta system är att kablarna till satellithögtalarna är alldeles för korta ca 1.8 m. Jag fick för förlänga vänstra högtalarens kabel för få en bra placering på mitt databord. Kabeln är av typ RCA och billig att köpa. Klart prisvärt system med klart godkänt ljud till datorn.

SteelSeries H Wireless Over-ear
Full Star 1
4
(22)
B
Bamseplåster
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

De gamla trådade Razerlurarna började glappa. Jakten på nya gaminglurar var igång. Kollade på Creatives olika modeller, sedan var jag nära köp av Logitech G930. Läste dock oroande många recensioner med usb uttag som gick sönder efter ett tag. Då hittade jag dessa Steelseries H som nästan alla recensenter hyllade. Det blev ett köp. Dom är riktigt bra med möjlighet att koppla in PC, Mac, PS3, PS4 , Xbox 360. Xbox One samt alla dina prylar med 3.5mm jack. Ljudet med dessa kopplade till PC med optiskt kabel samt USB är helt enormt. I spel så har man Dolby Digital Surround som ger en helt otrolig inlevelse i spelen. Körde Far Cry 4 och kunde höra om Pagan Mins soldater kom från höger eller vänster eller om nån närmade sig bakifrån. Till musik tycker jag ljudet blir bättre om man använder USB. Enormt skönt med två batterier, det ena i lurarna och det andra laddas i mixerboxen. Bytet tar 15 sekunder efter lite träning. Ser att några tycker att lurarna är tighta och trycker. Man kan bända ut dom med rätt rejäl kraft eftersom plasten på huvudbandet är mjukt, sedan finns en metallskena inuti som inte går av. Jag gjorde detta och nu sitter lurarna perfekt. Har även sett klagomål på låg volym. Jag har volymen på ca 75% och det räcker för mig. Befriande få kontroller på headsetet, endast power/mute knapp samt volymhjul som även styr menyn på mixerboxen. Lurarna är inga baskanoner men levererar ett klart och kraftfullt ljud. Perfekt till spel och fullt dugligt till musik. Högkvalitativ enkel trådlös frihet ! Skulle jag få önska så skulle transmittern ha fler optiska ingångar för att samtidigt kunna koppla in fler enheter.

Sony MDR-1RBT Wireless Over-ear
Full Star 1
4.4
(19)
B
Bamseplåster
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Mycket bekväma och snygga bluetoothlurar. Rejäl storlek på kåporna gör att öronen verkligen får plats. Kuddarna är något av det mjukaste jag känt, de är gjorda av ett smidigt fuskläder. Snygg stilren design med den metallicröda ringen som enda accent. Trots att hela luren förutom huvudbågen är gjord av plast känns den lyxig och gedigen. Ljudet med bluetooth är riktigt bra med en tydlig men inte dominerande bas. Diskanten är tydlig och man hör sång och små fina instrument tydligt. Det enda jag kan anmärka på är ett lite diffust mellanregister som man endast tänker på om man byter mellan olika lurar. i mitt fall Nokia Pro HD by monster. Men generellt är detta det bästa trådlösa ljudet hittills till mobilen. Som tidigare sagts blir ljudet aningen bättre om man använder sladd. Orsaken till att jag inte gav tio stjärnor i betyg är en liten fördröjning varje gång en låt byts. Hmm det verkar som om fördröjningen vid låtbyte bara sker när jag använder lurarna till min Iphone 6. Funkar bra med dator och en PsVita. Den kan också vara känslig för annan trådlös trafik wifi och bluetooth. Rätt dåligt för en hörlur över 2000:- . Har ett par Creative WP-350 som inte alls har dessa problem, dessa kostar ca 600:-

Canon EOS 60D
Full Star 1
4.9
(14)
B
Bamseplåster
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Köpte denna som min andra systemkamera efter en period med Canon 1100D. Jag är väldigt nöjd med 60D. Den har en solid känsla när man fotograferar med den. Den utvikbara skärmen funkar mycket bra vid både låga vinklar vid makrofoto samt höga vinklar vid ex.vis konserter. Dedikerade kontroller för slutartid och bländare är smidigt. Bildkvaliten med mitt 70-200 f4 L är helt enorm. Skäm bort din 60D med bra objektiv och den ger dig kanonbilder tillbaka. Jag tycker den ger användbara bilder upp till ISO 1600. Det enda lilla irritationsmomentet jag hittat är den lilla låsknappen ovanpå på programratten. Varför Canon ?? Vem har oavsiktligt ändrat inställningarna på en sån ratt ? Jag har aldrig gjort det. Trådlös blixtstyrning med Canons Speedlite är suveränt smidigt och underlättar kreativ blixtfotografering. Ett annat plus är att du kan processa dina RAW filer direkt i kameran sedan kopplar du till en skrivare via pictbridge och skriver ut utan att involvera en dator.