daniel84

Medlem sen 2006-12-08
65
Bidrag
132
Hjälpsamröster
Hortus 211-358
3.5
(1)
877 kr
en månad sedan*
!ÄNTLIGEN! Är född 1984 och växte upp med päronens jättestora knastrande infravärmare på terassen på 90-talet som tog 2 timmar att vära upp (kanske lite överdrift). Produkter av denna typ kanske har funnits på marknaden ett tag, men vad vet jag. Gissa om jag blev glad iaf när jag får en liten grej på 60 cm som krämar på på 1 500 watt, och som man dessutom kan montera på en vägg och värms upp på 1 sekund? Snacka om grymt och flexibelt! Sen är den även vattentät?! Allt detta för omkring 1 lax - sjukt nöjd. I just mitt fall var det också sjukt najs att kunna he en värmare som man kan stänga av och sätta på med hjälp av ett långt snöre. Uppdatering efter sporadiskt användande vid endast ett fåtal tillfällen: Sänker 1 stjärna. Snöret brast på mitten typ efter den stått igång ett par timmar, när jag skulle dra i det för att stänga av den! Som tur är finns det fortfarande en stump snöre kvar jag kan dra i.
*Redigerades 6 dagar sedan
Logitech MX Anywhere 3 for Mac
3.7
(2)
935 kr
25 dagar sedan
Håller med föregående talare Muyfa666 om allt, alltså en ypperlig kontorsmus. Men jag kan absolut inte ge den 10/10 p.g.a. priset, 1 000 kr är inte ok för en kontorsmus. För gamingprodukter kan jag tänka mig att lägga denna typ av summor, men absolut inte för kontorsutrustning, den är HELT för dyr. Föregångarna (MX Anywhere 2/2S) ligger på ungefär ~600 kr vilket det också är rätt så blodigt för en kontorsmus, även om jag provat båda de modellerna och de är väldigt bra. Jag hade gärna sett att 3an kostar max lika mycket som föregångarna, då de praktiska skillnaderna för kontorsarbete inte legitimerar det höjda priset. Jämför mellan modellerna här: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?j=4354037,5535719,3238276 - du presterar liksom inte bättre i ditt arbetsliv för denna har USB-C. 3an har t.o.m. lika många DPI som föregångaren 2S, om du skulle få för dig att försöka game'a lite med den så inte ens det är förbättrat. Men däremot är priset signifikant höjt. Varför? Som kontrast får du en av marknadens bästa och skönaste (gaming)möss Logitech Pro Wireless för 1 100 kr istället - kanske värt att ta en titt på den istället.
Bosch GWS 19-150 CI
3.8
(1)
2 507 kr
en månad sedan
Är en simpel lekman och hemmafixare. Så ta mitt omdöme med en nypa salt. Men kan i alla fall säga att jag med den här modellen med sina 1 900 watt kapar stenar i min naturträdgård utan problem. Då använder jag också en "normal" kapskiva för sten, inte ens en "expert". Vet egentligen inte om det är en marknadsföringsgrej, men men. Köpte den också för att det är 15 cm diameter på kapskivan, får bra räckvidd på det. Men oavsett, med tanke på enkelheten av att kapa natursten som väl är något av det hårdaste materialet som finns (?), så kan jag inte ge annat än 10/10.
Siemens SN436W00FS (Vit)
3.8
(1)
5 290 kr
en månad sedan
Fantastisk maskin. Snabb, knäpptyst och allting blir superrent och torrt när det kommer ut. Vad mer kan man begära av en maskin för omkring 5k? Den är också otroligt enkel och intuitiv att köra och ställa in. Bara tryck på knapparna och kör. Vidare, superbra att ha bestickvåningen överst. På en annan maskin jag använde var den i mitten, känns mycket bättre att ha den överst. Känns också som om maskinen rymmer hur mycket som helst - iiofs är det såklart helt subjektivt, 14 kuvert är ju 14 kuvert :)
Ontech GSM 9040
3.8
(1)
1 475 kr
en månad sedan
Använder den i sommarstugan och den har skickat SMS till mig ett antal gånger då strömmen gått, så jag har kunnat meddela grannen att gå över och kolla vad som skett. Tror kanske att man kan använda den till lite andra grejer också, men det struntar jag personligen i :) I andra ord - den fungerar och gör precis det den ska vilket egentligen är allt jag begär. Användargränssnittet känns lite omodernt. Man loggar in på en hemsida och aktiverar lite egenskaper och fixar lite annat, man väljer bl.a. om man vill ha SMS och/eller email om det skulle ske ett strömavbrott. Lite slug affärsplan från tillverkarna att de har kirrat så man måste betala för att använda vissa funktioner. Men men, så är det väl med det mesta nu för tiden :) Ett stort megaplus är iaf att man får med ett simkort så man kan använda den i princip out-of-the-box. Heads up att den är relativt stor och bygger en del (neråt), men å andra sidan går du +/-0 eluttagsmässigt då det är ett uttag i själva produkten ändå. Priset känns möjligtvis lite i överkant.
Fiskars PowerGear L78
3.8
(1)
507 kr
en månad sedan
Kan inte ge annat än 10/10. Den tar ALLT! Om grenen får plats i (de enormt stora) käkarna så tar du den. Får kanske kämpa lite med de allra grövsta men det är inte verktyget som sätter nivån då utan i så fall din styrka, men det blir ändå inte jobbigt p.g.a. hävstångseffekten. Materialet i verktyget känns också extremt hållbart, någon form av plastkomposit eller liknande. Väger nästan ingenting heller.
Ubiquiti Networks UniFi Flex HD
3.8
(1)
1 933 kr
3 månader sedan
Kan inte ge annat än 10 poäng. Ubiquiti levererar alltid saker på toppnivå och när man väl kommit in i interfacet så flyter allting på så jäkla bra. Allting bara fungerar och samtidigt finns det galet många inställningsmöjligheter också. Eller så kan man bara låta allt vara :) Ett varningens finger är att produkten nog inte är lämpad riktigt för gemene person, det krävs ändå en del know-how för att komma igång med den och hela Ubiquiti-familjen. Gick från UniFi AP AC PRO till denna och "vann" 1 ms och 20 Mbit vilket inte är mycket, men när man inte trodde det kunde bli bättre än AC PRO så får man alltså detta resultat... mycket trevligt. Att den fungerar utomhus och körs med PoE är också grymt. Om det inte är nog med den tekniska överlägsenheten i produkten så är den också liten, smäck och snygg - om detta nu skulle vara kriterier som är viktigt för dig. Att man får med olika mounts är ett stort plus också.
Philips Hue Motion Sensor
4.6
(15)
325 kr
6 månader sedan
Stämmer in i kören med omdömen om att produkten är superb på alla sätt och vis. Men jag drar ändå av 1 stjärna eftersom den inte klarar av fuktiga miljöer särskilt bra. Missförstå mig rätt, jag har den inte inte inne i en dusch, men väl på en toalett modell normalstor i en lägenhet (vad nu normal är). Duschen är inte i direkt anslutning till sensorn och självfallet blir det fuktigt & ångigt inne på en mindre toalett. Denna fuktiga miljö gör iaf att sensorn SLUKAR batterier. Den fungerar perfekt som den ska fortfarande, men man måste byta batteri varannan / var tredje månad ungefär. Hörde av mig till Philips support och de var totalt ovetandes om detta problem och kunde inte säga något konkret för att lösa det. Mina andra två sensorer i lägenheten har tuffat på i flera år nu utan att ha bytt batterier en enda gång. Så egentligen är produkten en 10a, men jag tycker det är oskönt att köpa nya batterier var tredje månad, därav en 9a.
Wilfa KW-60
3
(2)
384 kr
ett år sedan*
Njae, denna våg är inte alls värd priset. Tänkte mig att jag skulle prova en produkt från Wilfa då jag annars är rätt så obekant med märket. Visst, den är vattentät och rätt snygg kan tyckas. Och som davidow1 säger finns det en del fördelar. Men sen stannar det. Är det bara det man är ute efter så fine, men för 400+ kr så förväntar jag mig mer än de få tämligen mediokra positiva egenskaperna. Vågen är alltså inte direkt dålig, bara överprisad. Det som drar ner betyget är framförallt tre för mig signifikanta saker: - Tar flera sekunder att starta, att den liksom ska "kalibrera" sig, eller vad den nu gör. Displayens siffror flyger runt lite, sedan blir det "0". Detta tar cirka 3 sekunder då jag mätte precis. Borde inte ta någon tid alls från det att man trycker på startknappen. Irriterande. - Designen är lite märklig. Displayen borde på något vis lyftas fram annorlunda, typ vara separat utformad och vinklad eller något. Du kan nämligen inte sätta exempelvis en stor bunke, stekapanna, whatever på vågen utan att du skymmer displayen. Hur tänkte designteamet här, ska man bara väga mindre objekt? - En ruskigt billig våg av annat märke jag köpte för flera år sedan (som dog, därför jag provköpte denna) hade som superbasic men genial funktion, att man kunde sätta ett objekt på vågen, sedan starta den. Då var vågen tarerad direkt när den startade, med exempelvis en skål på. Sedan var det bara att börja mäta upp direkt i skålen. Denna enligt mig triviala men viktiga funktion saknas i denna 400-kronorsvåg. Rätt uselt måste jag säga. - Stänger av sig för fort.
*Redigerades 8 månader sedan
NiteCore NU32
3.3
(1)
479 kr
10 månader sedan
Riktigt grym lampa som lyser upp till månen (nästan). 125 meter i alla fall enligt den officiella hemsidan. Lätt att komma åt knapparna. 2 olika vita ljus och 1 rött samt SOS-lampfunktion. IP67-klassad, USB-laddning och ett pris som inte är så väldigt högt gör mig glad. Det som gör mig mindre glad och gör att jag verkligen inte kan ge full pott är att själva pannbandet, eller spännena på det, är usla. Det går i princip inte att spänna åt på ett tillfredsställande vis så att pannbandet sitter kvar bra. Måste nog försöka fixa någon form av McGyver-lösning för att få det att sitta hårdare och bättre, utan att släppas upp.
Sida 1