Prisjakt

dd62e5aa

Medlem sen 2015-02-27
27
Bidrag
30
Hjälpsamröster
Philips Series 3000 NT3160
Full Star 1
3.2
(21)
d
dd62e5aa
27 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Den gick sönder efter ca 1,25 år. Bara slutade fungera helt plötsligt. Dessutom klipper den ganska dåligt. Rekommenderas ej.

Remington NE3450
Full Star 1
3.5
(2)
d
dd62e5aa
27 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Gick sönder efter ca 1 år utan tydlig anledning. Den plockar inte så bra enligt mig, kändes lite som en gimmick. Har nu bytt ut den mot Philips 3000 NT3160/10 som ger mer effektiva resultat.

Neato Robotics Botvac D85
Full Star 1
2.6
(35)
d
dd62e5aa
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Uppdatering: Batteriet i min enhet måste vara defekt, eftersom den knappt klarar att städa vardagsrummet och hallen innan batteriet är tomt. Jag har läst att kassa batterier verkar vara hyfsat vanligt förekommande på Neatos produkter, så var vaksam på detta. Alternativt så är batterierna helt enkelt dålig kvalitet och måste bytas ut med jämna mellanrum, vilket tyvärr blir en kostnad som gör enheten till en eventuellt dålig investering. Städar helt OK, men gränssnittet saknar helt finess och är rentav ganska korkat. Menyerna påminner om något som är minst 7-8 år gammalt. Väldigt högljudda och ettriga "notifikations"-ljud som den skickar ut för helt irrelevanta händelser. Exempelvis notifierar den alldeles för tidigt att dammbehållaren är full, trots att den inte är i närheten av att vara full. När man ger vika för det ettriga och regelbundna notifikationsljudet och tömmer behållaren, så får man bara ett par minuter på sig att tömma och rengöra behållaren innan den börjar pipa igen och klaga på att man ska sätta tillbaka behållaren. Den piper också när man lyfter den, med meddelandet "Please put me down on the floor" – precis som om man lyfter den helt i onödan. Kort sagt, väldigt onödiga och störande funktioner utifrån ett användarperspektiv. Städningen är för det mesta godkänt, även om den favoriserar att städa det rum där laddstationen finns, hellre än rum längre bort. Den tror att den är färdigstädad, även fast den inte är klar med andra rum. Tyvärr finns det inget sätt att säga åt den vilket rum den ska städa. Därför brukar jag låta den köra två dammsugningspass istället för bara ett, vilket får bort det värsta. Kör man roboten dagligen, eller varannan dag som jag gör, får man i slutändan ett väldigt rent hem – även under soffor, sängar och dylikt. Det går också att ställa den i ett område, som man avgränsar med gränsdragningsbandet, och sedan trycka på "Clean Home". Då städar den vad den kan i det området, men du får lyfta den till basstationen efteråt. Jag var tvungen att byta ut min första enhet, då den var defekt och inte hittade till sin laddstation, utan ständigt stannade ett par meter framför. Beroende på hur man värderar priset, är det här en OK till ganska bra robotdammsugare, om man kan vänja sig med dess egenheter.

WD My Book USB 3.0 V2 6TB
Full Star 1
4
(2)
d
dd62e5aa
27 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Var väldigt noga med att köra WD:s Diagnostest ("Complete Drive Test") när du har fått produkten. Diagnosverktyget laddar du ner från Western Digitals hemsida. Jag har fått två defekta produkter på rad, först en som misslyckades med testet och behövde enligt WD:s support bytas ut. Och sedan en ersättningsenhet som också misslyckades med testet. Både Western Digital och Seagate är enligt mig ganska mediokra tillverkare och jag kände till att det här problemet kunde finnas med WD, men trodde ändå inte att jag kunde få två defekta produkter på rad. Tyvärr tror jag att dessa företag lever på att konsumenterna inte testar sina hårddiskar tillräckligt noga innan man börjar använda dem.

Apotea
Utmärkt
(500+)
d
dd62e5aa
27 omdömen
UtmärktRedigerades 8 år sedan

Jag beställer numera så gott som alla apoteksvaror från Apotea. Mycket snabb leverens som dessutom är fraktfritt, vilket är ett stort plus.

Electrolux EAT7100
Full Star 1
3.7
(10)
d
dd62e5aa
27 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Eftersom denna brödrost hade fått relativt bra recensioner så lurades jag till köp, något som jag nu ångrar. Förutom att rostningen är ojämn och utan finess, lider den av korkad design. Alldeles för stora mellanrum vid sidan av brödhållaren där bröden ständigt trillar ner, samtidigt som lyfthandtaget inte lyfter tillräckligt högt. Bröd som inte är tjockare än normalt viker sig dubbelt. Det är i princip bara stora "toasts" som passar i denna brödrost, inga andra bröd. Du som älskar den spännande känslan av att rota runt med en gaffel i brödrosten för att fånga upp brödskivor bör satsa på denna brödrost, för mig blir det soptippen nästa.