patrikpapelito

Medlem sen 2015-01-12
23
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Electrolux Ergorapido EERC70EB
1.4
(3)
907 kr
2 år sedan*
Första året kunde vi dammsuga hela lägenheten. Andra året halva. Efter tre år går det att dammsuga i tio sekunder. Batteriet på den här dammsugare tappar kapacitet redan första månaderna, för att till sist bli helt obrukbart. Och det värsta är att batteriet inte är utbytbart. Så här svarar Electrolux när jag frågar om batteribyte: "Verkstaden i Helsingborg tar en undersökningsavgift på 459kr när det kommer till dammsugare. Därefter får man ett kostnadsförslag på reparationen. Ni kan även skicka in dammsugaren till våran centerala verkstad som tar 320kr för undersökningen." Batterier går att köpa online på andra sajter för runt femhundringen, men då behöver du både lödkolv, långa skruvbits och tålamod. Electrolux rekommenderar på sin egen sajt att man byter hela motorn och batteriet i ett, eftersom det är lättare än att bara byta batteri. Att bygga en dammsugare som håller i två år och efter tre år är helt obrukbar måste anses vara helt förkastligt. Om man bortser från det: Okej för att snabbt dammsuga av golv, mindre bra för storstädning. Sugförmågan är okej för grus på hårda golv och på till exempel en tunnare hallmatta, men den klarar inte större saker som popcornkärnor eller stenar som fastnat under skorna och landat i hallen. Den når inte heller ända intill väggar och lister, utan lämnar alltid ett spår av damm och smulor där. Enkel att placera i laddmodulen, enkel att tömma, enkel att rengöra. Positivt + Relativt lätt + Smidig att ladda + Enkel att tömma och rengöra + Enkel att manövrera + Okej sugförmåga på hårda golv och tunna mattor + Smidigt att dammsugaren kan lossas från skaftet och användas separat Negativt - Batteritiden minskar kraftigt redan första året - Batteriet är nära heldött efter två år - Batteriet är heldött efter tre år - Det går inte att byta batteri - Missar alltid intill väggar och lister - Borsten sprätter ofta iväg smulor i stället för att suga upp dem - Klarar inte tjockare mattor Köp en dammsugare med utbytbart batteri i stället!
*Redigerades 8 månader sedan
OBH Nordica 6795 First Kitchen
1.5
(10)
939 kr
2 år sedan*
Den första vi köpte gick sönder efter någon månad. Själva plastbehållaren sprack undertill. Vi fick en ny från butiken (Netonnet). Tre år senare gick plastbehållaren sönder igen, genom att låsmekanismen bröts av, vilket gjorde hela matberedaren obrukbar. Vi undvek ändå att köra tunga och hårda saker i den som deg och is, eftersom det inte kändes som att den är gjord för det. Hela maskinen är nästan undantagslöst tillverkad i plast. Sammantaget tycker jag att det är en helt okej maskin om man bara vill göra lättare arbeten i köket, inte vill betala tusenlappar och räknar med att den bara håller högst ett par år. Men egentligen tycker jag att kvaliteten är för dålig och att det är bättre att investera i en dyrare modell som håller längre. Positivt + Tar liten plats + Enkel att plocka isär och diska i diskmaskin + Smart förvaring av alla tillbehör undertill + Relativt billig Negativt - Tillverkad av plast, vilket inte håller i längden - Högljudd - Den fuskar ofta vid skivning och låter större bitar slinka igenom - Det samlas alltid omixat innehåll på botten av behållaren - Räkna inte med att den håller längre än ett par år
*Redigerades ett år sedan
TP-Link TL-PA4010KIT
2.2
(6)
378 kr
2 år sedan
Jag har ägt ett antal av dessa. Tyvärr har tre av dem slutat fungera. Det händer plötsligt och utan förvarning. De bara slutar kommunicera. För mig har det inträffat allt mellan efter ett halvår och två år efter inköp. Annars är de relativt enkla att para ihop med varandra. De fungerar också smidigt när de fungerar. Dock har jag alltid haft problem med att hastigheten varierar kraftigt, men jag är osäker på om det beror på dessa eller på elnätet i sig självt. Sammantaget skulle jag inte rekommendera de här eftersom jag har haft problem med att flera av dem gått sönder.
Andersson BYS 1.5
3
(3)
199 kr
2 år sedan
Gör precis vad den ska, varken mer eller mindre. Om jag står rakt upp på den får jag alltid samma vikt. Däremot har jag inte kontrollerat att den faktiskt stämmer. För sitt pris känns den helt okej som badrumsvåg.
Trangia 27-3 UL
3.5
(2)
449 kr
2 år sedan
Jag har inte provat några andra spritkök, men är väldigt nöjd med det här. Det är enkelt att sätta upp och plocka ner. Nerplockat tar det inte särskilt mycket plats och väger inte heller särskilt mycket. Det är enkelt att fylla på, tända och laga mat på. Det enda som är lite knepigt är att justera lågan när man väl har tänt på. Då får man pilla med den medföljande gripklon, men efter några gångers användning fastnar locket i själva spritbehållaren och det blir extremt trögt att justera. Då återstår bara att plocka av locket och låta det svalna innan man kan skruva för att justera. Rekommenderas till alla som behöver ett enkelt, lätt, men samtidigt multifunktionellt, klassiskt spritkök.
Nivea Moisturizing Sun Lotion SPF30 200ml
1.8
(1)
94 kr
2 år sedan
Den här använde jag alltid tidigare, men sedan upptäckte jag Hawaiian Tropic som är betydligt bättre. Jag upplever att det är svårt att smörja in med lagom mängd av Niveas solkrämer och att de inte sitter kvar särskilt bra över tid och efter bad. De gör dessutom huden något kladdig. Rekommenderar Hawaiian Tropic alla dagar över den här.
Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective Sun Lotion SPF30 180ml
3.8
(1)
69 kr
2 år sedan
Helt klart min favoritsolkräm. Enkel att smörja in, torkar snabbt och blir inte så glansig som andra. Sitter dessutom kvar bra efter bad. Jag har hud som är känslig för sol och upplever ofta att det är svårt att smörja in med lagom mängd av andra solkrämer. Ofta smörjer jag in för mycket så att det blir kladdigt eller för lite så att jag bränner mig. Dessutom behöver jag smörja in regelbundet under en dag även om jag inte badar. Men med den här har jag aldrig misslyckats. Den verkar göra det lätt att få ett lagom lager som dessutom håller över tid. En smörjning räcker ofta en hel dag. SPF30 är precis lagom för en person som är extremt solkänslig och som ändå vill bli lite brun över tid.
Canon EOS 80D
4.4
(4)
8 590 kr
2 år sedan
Jag köpte Canon EOS 80D när den kom ut och har använt den sedan dess. Jag är mycket nöjd och har aldrig haft några problem med den. Jag är långt från en teknisk fotograf, men gillar så klart när det blir bra bilder. Och det blir det. Fokuseringen är snabb i både sökarläge och displayläge vilket gör det smidigt att fånga bilder i dåliga ljusförhållanden och på föremål som rör sig snabbt. De olika fokuslägena, som bland annat låter fokuseringen följa med rörliga föremål, är smidiga. Kameran går att ansluta till mobiltelefonen via wifi, vilket är smart när man snabbt vill föra över bilder och dela på exempelvis Instagram. Kameran är skön att hålla i även under längre perioder. Däremot gör tunga objektiv den framtung precis som andra kameror. Handtaget knarrar dessutom något precis under avtryckarknappen, vilket är irriterande. Jag har hört att andra har haft liknande problem och fått sin kamera utbytt, men jag har inte brytt mig om det. Displayen är tydlig även i starkt solljus och håller bra kvalitet. Det gör det lätt att avgöra om en bild har blivit skarp. Däremot har den en tendens att förstärka högdagrar något, vilket i bland gör det svårt att avgöra om en bild har blivit korrekt exponerad. Ofta leder det till att jag underexponerar, vilket jag får korrigera i efterhand i bildredigeringsprogram. Sammantaget rekommenderar jag den här kameran. Den passar den som är fotointresserad och vill ta ett steg upp från de billigare instegskamerorna, men inte är beredd att ge sig i kast med betydligt dyrare fullformatskameror.
Logitech Wireless Solar Keyboard K750 (Nordisk)
3.4
(10)
829 kr
2 år sedan
Det första tangentbordet jag köpte gick sönder efter bara ett par månader. Det slutade helt enkelt att fungera plötsligt och tvärt. Jag reklamerade till Logitech, som snabbt skickade ett nytt. Det har fungerat i runt två år utan problem. Den stora fördelen med det här tangentbordet är att det är solcellsdrivet. Det betyder att du aldrig behöver ladda det med nya batterier eller koppla in det med kabel för att ladda. Det laddar helt enkelt så länge det är ljust. Det behöver inte heller vara särskilt ljust. En vanlig skrivbordslampa räcker. Tyvärr minskar batterikapaciteten gradvis, om än långsamt. Efter två år laddar tangentbordet inte mer än drygt 80 procent. Däremot har det aldrig hänt att jag kört slut på det. Tangenterna är inte särskilt höga eller tröga, men betydligt högre eller trögare än exempelvis ett nyare Mac-tangentbord. De är också något högljuddare. Tangentbordet har två ergonomiska lägen. Ett där det ligger platt på skrivbordet, ett där det med hjälp av pyttesmå ben fälls upp en liten bit, vilket skapar skönare skrivställning. I båda lägena sviktar tangentbordet något på mitten när man skriver, vilket kan vara irriterande. Sviktandet gör nämligen att tangentbordets mittenparti slår i bordet undertill, vilket skapar ett klickande ljud och känns plastigt. Nu är jag en relativt hårdhänt skribent, så det behöver inte vara något problem för andra. Om du vill ha ett solcellsdrivet tangentbord är det här okej, men det är långt från det skönaste tangentbordet att skriva på.
Jabra Speak 510
3.7
(4)
1 035 kr
2 år sedan
Jabra Speak 510 är en konferenshögtalare som gör sitt jobb bra. Som mobilhögtalare för att spela musik är den däremot inte lika bra. Den är enkel att ansluta via antingen USB eller bluetooth. Den har lättanvända knappar för att justera volym och avsluta samtal. Positivt + Enkel att använda + Enkel att ansluta + Bra på att fånga upp röster + Bra ljud vid konferenssamtal + Snygg design + Praktiskt, mjukt fodral Negativt - Burkigt ljud om man spelar musik - Förmågan att fånga upp röster avtar snabbt runt ett större bord (långbord för tio personer är lagom, mer än så klarar den inte)
Sida 1