Prisjakt

Snurrbo

Medlem sen 2006-03-21
177
Bidrag
209
Hjälpsamröster
Siemens SN43HI33TS
Full Star 1
3.5
(2)
8 490 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Helt ok maskin. + Diskar tyst + Många program och inställningar + Uppkopplad så man kan se när den är klar, välja program utefter några smarta frågor om vad man stoppat i maskinen. Tabletträknare som kommer tala om när det är dags att köpa fler tabletter (som om man inte skulle se det när man laddar maskinen... 😄) + Snygg design + Känns rätt gedigen + Bra pris på den med tanke på vad man får - Många knappar och många inställningar gör att det kan bli rörigt och krångligt om man inte är intresserad av att sätta sig in i alla funktioner. - Beslyning in kappar men ingen belysning i symbolen som hör till knappen så man ser inte vad man väljer ändå om det är mörkt i rummet. - Tappar wifi och är då riktigt besvärlig att lägga till igen. Manualen säger inget om hur man ska göra. - Kan få odokumenterade felkoder. Letade länge vad E61-03 betydde men det står ingenstans. Inte ens på webben. - Min gamla maskin la jag en tablett i och körde igång. Den här vill ha spolglans och salt utefter vilken sorts tabletter man använder. Den bryr sig mycket om man har hårt eller mjukt vatten. Den är lite krångligare helt enkelt. - Rätt dålig planlösningen för undre hyllan. Det är knöligt att få plats med större kastruller då bestickkorgen inte är placerad i ett hörn utan nästan mitt i längst fram mot luckan. - Går inte att ställa stora tallrikar i två rader då de helt enkelt inte får plats. Med facit i handen så skulle jag nog köpt en annan maskin men har inte hittat nån som verkar bättre.

LG OLED65G2 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.3
(3)
18 355 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Extremt bra tv De enda apparaterna som äri närheten av den här bilden är andra OLED-skärmar i samma eller högre prisklass. Jämfört med t.ex. Samsung The Frame så är den här mycket bättre på i princip allt. Det enda som The Frame har som jag anser bättre är matt skärm. Den här är blank vilket ger blänk och mer störning när man tittar i dagsljus. Inbränningar som tidigare var en större risk på OLED än på vanlig LED (QLED m.fl.) är sen några år inget man behöver fundera på när det gäller LG. WebOS, fjärr med airmouse, 120Hz på alla HDMI-ingångar, helt okej ljud och bild i absolut toppklass gör den här tv:n värd varje krona.

Samsung The Frame TQ65LS03B 65" 4K Ultra HD QLED Smart TV (2023)
Full Star 1
4.3
(4)
12 990 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Bra tv med bra bild. Fjärren är rätt ok men opraktiskt att den är vit och det saknas knappar för en del funktioner som används ofta som att byta ingång. Repor, fett och smuts syns mer och gör att den känns mer ofräsch än en traditionellt svart fjärr. Ljudet är inte nåt vidare utan här behövs åtminstone en ordentlig soundbar men helst ett riktigt hemmabiosystem. Upphängning på väggen är relativt smidig och lätt. TV:n hänger platt och fint mot väggen. Skärmen är matt vilket är väldigt bra i ljusa rum då blänk minskar väldigt mycket. Tavelramarna man kan sätta fast känns lite fåniga och gör bara kanten bredare och klumpigare. Operativsystemet tv:n använder är Samsungs egna Tizen och det är helt klart ett av de sämre som finns just nu. LG:s WebOS och Android TV är betydligt bättre. Det man närmast kan jämföra med är LG:s Gallery Design och när det kommer till framförallt bildprestanda så har den här inget att hämta mot LG. Det är bra bild men inte i närheten av en bra OLED. HDMI-anslutningarna stöder inte heller 4K 120Hz som LG gör. LG:s Gallery Design är även tunnare och har tunnare kant än The Frame. Har man råd att lägga ett par tusen till så bör man göra det för LG Gallery Design är bättre på det mesta.

Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022
Full Star 1
4.2
(34)
2 699 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Sitter bra i örat. Ljudet är bra men inte jättebra. Ser rätt löjliga ut men det ser man som tur är inte själv. Kul att det finns flera färger att välja på. De gröna ser riktigt bra ut. ANC är bra och nästan i nivå med de bästa. Drifttiden är rätt begränsad. Priset är extremt högt med tanke på vad man får. Det hade varit mer rimligt med 1500kr men Apple vet hur man tar betalt. Jämför i första hand med Jabras bättre modeller som ändå är något billigare samt Sony och Denon.

Proshop
Utmärkt
(500+)
S
Snurrbo
177 omdömen
UtmärktRedigerades ett år sedan

Bra webbshop! Aldrig nåt krångel. Snabba leveranser och bra priser på det mesta.

Motorola Edge 20 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.7
(3)
3 114 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Mycket bra mobil för pengarna men väldigt skör skärm. Är man inte försiktig så går den sönder ganska lätt.

Supra Headphones NiTRO-X BT Wireless Over-ear Headset Hybrid ANC USB-C
Full Star 1
3.5
(19)
1 890 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Mekaniskt så är de kopior av Sony WH-1000XM4 men ljudmässigt så är de inte där. Lägg till 500kr och få originalet (Sony WH-1000XM4) eller köp Sony WH-1000XM3 som är i samma prisklass men också låter bättre.

LG OLED42C2 42" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.4
(7)
15 435 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Bättre bild än LG OLED finns inte att få. Skulle möjligtvis vara Sony OLED men det är snarast en smaksak vilken man gillar bäst om man nu ens kan se nån skillnad. Snacket om Burn-in på OLED börjar mest likna en skröna. Det var ett möjligt problem för 4-5 år sen vilket det också var på vanliga LED men alltså nte numera. Alla moderna OLED har teknik inbyggd för att förhindra burn-in. LG "tvättar" skärmen varje gång den stängs av som exempel. Skärmarna hart även inbyggd intelligens för att inte kanalloggor mm ska brännas in så att oroa sig för burn-in på OLED är idag helt onödigt.

Nedis Wi-Fi Smart Video Doorbell
Full Star 1
2.8
(8)
545 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Bra pris men väldigt bristfällig funktion. När det funkar så är den bra vilket är väldigt sällan... Problemet är att den tappar nätverket trots 99% signalstyrka. När den tappar nätverket så måste den startas om för att den ska få kontakt igen. Man kan via appen titta genom kameran men det funkar ungefär en gång av tio. Oftast så står den bara och snurrar innan den till slut avbryter försöket och helt enkelt meddelar att det inte gick. Den har helt enkelt fruktansvärt dålig nätverksuppkoppling! Bara en meter från dörrklockan har jag en TP-Link smartlampa som inte har tappat nätverket en enda gång sen jag satte dit den för fyra år sen. Dörrklockan tappar nätverket ungefär en gång i veckan... Pinsamt Nedis! Bra att den inte behöver batteri. Den drivs av den gamla "dumma" dörrklockans kablage. När det funkar så är bilden bra och jag upplever inte som flera andra här att man måste vinkla den uppåt. Jag har monterat den ca 1.30 från marken för att man inte ska filma rakt in i magen på den som ringer på. Även när klockan tappar wifi eller man inte får bild från den så funkar själva ringklockan med sin innedel så man hör att nån trycker på knappen. Summering: De kunde gärna lagt på lite på priset och gjort så den funkar stabilt. I nuläget så är den alldeles för opålitlig. Man känner sig som en betatestare med skillnaden att betatestare brukar få uppdateringar under testets gång. Nedis skickar inga uppdateringar. Avråder köp!

Xiaomi Mi Monitor 34" Ultrawide Välvd Gaming WQHD
Full Star 1
4.2
(29)
4 342 kr
S
Snurrbo
177 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Mycket skärm för priset men vill man ha nåt riktigt bra får man lägga på en slant och köpa en dyrare skärm. + Bra ljusstyrka och bra skärpa + Snabb vid spelande + Många anslutningar - Dålig svärta. Faktiskt i paritet med min gamla 21" Dell skärm från 2014. - Väldigt dålig bakgrundsbelysning. Ojämn och ger usel kontrast på mörk skärm. Speciellt i mörka partier i spel eller film där man helt enkelt inte ser vad som händer. - Menyknapparna på baksidan av skärmen. Eftersom jag har en till skärm dikt mot så måste ena skärmen flyttas för att komma åt knapparna. Summering: Det är ingen dålig skärm men man får vad man betalar för och den är ju billig. Dessutom verkar det ha gått inflation på betygen skärmen fått här på Prisjakt. 10 stjärnor sätter man på nåt som är perfekt och den här skärmen är långt från perfekt.