Kategorier
Prisjakt

boomchackalack

Medlem sen 2006-02-07
143
Bidrag
94
Hjälpsamröster
Heatit Z-TRM3
3.3
(1)
1 199 kr
2 månader sedan
Inget att klaga på. Fick göra en ota fw upgrade pga fel i target temp. Men sen fungerar allt i home assistant som förväntat. Bra att displayen går att släcka vid vila.
Logitech Combo Touch For iPad Air 3/Pro 10.5 (Nordisk)
3.3
(1)
1 490 kr
2 månader sedan*
Notera: Den är inte trådlös, man ansluter magnetiskt genom kontakten på sidan som apple tgb vilket även strömförsörjer allt. Köpte denna direkt när den släpptes o har haft den ett tag nu. I början kunde det vara problem med anslutningen efter att min Ipad legat i viloläge så man fick koppla i o ur den för att vakna. Nu har det kommit uppdateringar så det är inget problem längre. Se till att uppdatera både fw och ios alltså. Jag gillar tgb och skriver relativt obehindrat även om jag till vardags skriver på ett fullstort tgb så är inte skillnaden jättestor. Touchpad är faktiskt riktigt användbar och jag föredrar den framför att kladda på skärmen så länge tgb är inkopplad. Vill man läsa o surfa som vanligt på ipad är det enkelt att bara plocka av o lägga åt sidan. Visst hade det varit bra om den var tunnare och man kunde bara fälla undan tgb så det alltid fanns med, men inget jag stört mig på så mkt. Att ergonomin är så pass bra är ju viktigare. Det känns som när man har allt ihopfällt skyddas ipad väl o är rejäl o hålla i.
*Redigerades 2 månader sedan
Osram Smart+ Motion Sensor
2.8
(1)
353 kr
2 månader sedan
Ansluter enkelt till Conbee II. Visar även temp. Fynd just nu. Men för fullpris föredrar jag mina Philips Hue sensorer.
Roland GO:KEYS
3.3
(1)
2 899 kr
2 månader sedan
Ser ut som en leksak kanske men den här är mkt kompetent. Bra pianoljud, hyfsade högtalare o fin känsla i tangenter. Ville eg ha ett elpiano men detta räcker långt med ett stativ och en riktig pedal till. Roligt att man får en massa andra ljud som kan användas för att göra kompletta låtar. Batteridrivet och bluetooth gör att man kan köra helt sladdlöst om man vill. Jag använder en Ipad med Korg Gadget som sequencer med instrumentet Taipei för att spela in o.styra ljuden och det öppnar upp helt nya möjligheter genom automation och midi cc. Har även audio in och hörlursuttag med 3,5 mm kontakt.
Logitech Performance Combo MK850 (Nordisk)
2.3
(3)
949 kr
2 månader sedan
Nej, jag gillar inte alls detta tangentbord och inte musen heller faktiskt. Vår IT inköpare envisade med att köpa dessa istället för MX800 som vi hade tidigare o är betydligt bättre tycker jag. Den välvda formen med skramliga tangenter känns inte alls premium som priset. Lägg hellre lite pengar till o satsa på ett MX Keys om du vill ha nått riktigt bra.
Logitech MX Keys with Palm Rest (Nordisk)
3.8
(2)
1 399 kr
2 månader sedan
Har haft ett Logitech K800 i ungefär 8år som har fungerat mkt bra men nu har det börjat käka batterier. Förstår inte varför eg. men Logitech tyckte väl det var dax o gå o handla detta vilket jag gjorde när Elgiganten skickade med palm rest för lägre pris än ordinarie MX Keys. Känslan är ganska lik K800 vilket är positivt. I princip identisk layout så man behöver inte "lära" sig o börja titta på tangenterna igen. Om jag ska försöka hitta något negativt är det att Nordisk layout betyder att norska o danska tangenter är mer iögonfallande märkta. Så om det är viktigt för dig kan det vara värt att nämna. Själv tycker jag inte det gör så mkt eftersom placeringen stämmer från vad jag är van vid sen tidigare.
LogiLink BT0015
3.2
(17)
92 kr
6 år sedan*
5 år senare funkar det med AptX efter att ha dammat av den. Räckvidd suverän o inget mer sprakande ljud som jag får med det integrerade Intel BT chipset i laptopen. Avinstallera allt o starta om så kickar det igång o hittar mina enheter. Dock tråkigt att det inte är löst på ett bättre sätt i Windows utan kräver handpåläggning fortfarande. Verifiera att windows verkligen använder AptX med följande verktyg: https://www.bluetoothgoodies.com/tweaker/download/ Jag får följande resultat när jag anluter mina AptX hörlurar: [CODEC#1 supported by device] CODEC Type: aptX low latency [CODEC#2 supported by device] CODEC Type: aptX, Sampling Frequency: [16]/[32]/44.1/48kHz, Channel Mode: Stereo/[Mono] [CODEC#3 supported by device] CODEC Type: SBC, Sampling Frequency: 16/32/44.1/48kHz, Channel Mode: Mono/Dual Channel/Stereo/Joint Stereo, Block Length: 4/8/12/16, Subbands: 4/8, Allocation Method: SNR/Loudness, Min/Max Bitpool: 2/53 [CODEC#4 supported by device] CODEC Type: MPEG-2, 4 AAC, Object Type: MPEG-2 AAC LC/MPEG-4 AAC LC/[MPEG-4 AAC LTP]/[MPEG-4 AAC scalable], Sampling Frequency: 8/11.025/12/16/22.05/24/32/44.1/48/[64]/[88.2]/[96]kHz, Channels: 1/2, VBR: supported, Bit rate: 320 000 [CODEC selected by Windows] CODEC Type: aptX, Sampling Frequency: 44.1kHz, Channel Mode: Stereo Nej, du noujzz detta är helt perfekt. Hade tidigare en bt 4 med broadcom chipset som var dålig räckvidd (klass 2). Med den här kan jag röra mig i hela huset utan problem. Edit: Apt-X fungerar endast med CSR drivrutiner (ligger på skivan) Efter att ha rensat gamla BT drivrutiner fungerar det. Fick hjälp med det här: http://goughlui.com/2014/02/22/avantree-bluetooth-4-0-micro-usb-dongle/ Som en liten bonus funerar nu mitt headset med multipoint till iphone kopplat samtidigt som till windows. Äntligen!
*Redigerades 3 månader sedan
IKEA Symfonisk Sound Remote E1744
3.8
(1)
169 kr
5 månader sedan
Älskar denna! Perfekt med Home Assistant för att sköta ljudvolym steglöst.
Xiaomi Mi Air Purifier 2H
3.7
(7)
1 240 kr
7 månader sedan*
Kör denna i dotterns rum som vi alltid har dålig luft i och känns dammigt. Efter en dag är det redan skillnad även om sensorn tyckte det var bra luft redan från början. Tycker det är en mkt bra produkt för priset. Framförallt gillar jag att den är nätverksansluten och går att integrera med Home Assistant så man har full koll och kan fjärrstyra utan att bli beroende av appen från Xiaomi även om den är helt ok. Fläkten är tyvärr inte speciellt tyst annat än i nattläget, men då gör den knappt någon skillnad. Jag har löst det med en rörelsesensor så om ingen är i rummet sätter jag hastigheten manuellt och så fort någon kommer in går den till tyst läge. På natten ställer jag den till idle mode. Efter att ha kört så några dagar känns rummet fräsht hela dygnet. Edit: har lånat denna nu när dottern är bortrest och ställt den i sovrummet som var okej luft tidigare. Enl. sensorn har jag inga större problem men känslan är tydlig redan efter att ha kört auto-läget några timmar. Detta är dock under högsommarvärmen som förmodligen är ”worst case” för mig som pollen allergiker. Slutsats: blir nog till o köpa ytterligare en sån här. En mer avancerad däremot har jag svårt att motivera.
*Redigerades 7 månader sedan
Severin WK 3479 1,7L
3.2
(4)
775 kr
7 månader sedan
Inga proppar går men vattnet kokar snabbare än någonsin med denna. Gillar att inga plastdelar kommer i kontakt med vattnet. Tyvärr är locket i plast vilket drar ner betyget för mig. Funktionen är i det närmaste perfekt. Tyst jmf med kokare i metall som vi hade tidigare. Går att stänga av pipljud enkelt om man inte gillar det. Visar aktuell temperatur på vattnet.
Sida 1