Prisjakt

Ortovox

Medlem sen 2005-11-23
81
Bidrag
19
Hjälpsamröster
Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Full Star 1
5
(1)
449 kr
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Kan inte hitta något att klaga på för priset. Kyler min Ryzen 3700x utan problem och tyst. Jag har sänkt fläkthastigheten så den är lika tyst som min Scythe Mugen 5 PGCH edition men kyler lite bättre och har möjlighet att kyla ordentligt om man låter fläktarna dra på. + Effektiv + Tyst + Billig + Snygg + Bra kvalite + Ok fästannordning för min AM4 i varjefall - Fläktarna har inte nån gummidämpning så det ser och känns lite billigt men för drygt 400:- så kan man inte begära det och inget jag märkt på ljudnivån.

Hubitat Elevation C-7
Full Star 1
3
(2)
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Har kört en hel del olika Hemautomationssystem och detta är så här långt det stabilaste, enklaste och bästa jag testat Jag har bl.a. kört Domoticz och HAS men kan inte rekommendera dessa om man inte vill lägga 80% av sin hemautomationstid på att konfigurera och felsöka. Jag körde med en liten PC server med Linux för prestandans skull så det ökar ju komplexiteten. Störst problem va alltid att mitt z-wave nät aldrig va stabilt med döda noder eller spöknoder som man inte kunde ta bort. Domoticz använde jag mest även om det inte är lika feature späckat som HAS men det hade enligt mig bättre Z-Wave stöd. Jag köpte C-7 på ett infall vid en rea då jag tröttnat på att mina USB controllers strulade och försvann efter omstart i linux och ångrar det inte en sekund. Visst är det många enheter som inte har stöd direkt men när man förstått hur man enkelt kan lägga in egna drivar så fungerar det riktigt bra. Hade lite strul i början vid uppsättning av Z-wave nätet så fick rensa allt och börja om och va nogrannare med att alla devicer var borttagna från den gamla controllern. Det ska ju sägas att vissa saker är lite bakvänt i Hubitat och gränssnittet är lite 90tal precis som Domoticz. Detta drar ner betyget ett snäpp men det är ändå överlägset bäst när det gäller användarvänlighet.

Sony Bravia KE-65A87 (KD-65A87) 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.8
(5)
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Riktigt trevlig tv. +Oled så bilden är grym +snygg design +Bra ljud för att vara en platt tv +Android TV är bra och jag kan köra 4k film i appar vilket är trevligt - Kan ibland sega till lite - nerladdade appar som Kodi flyter inte helt 100 ibland med 4k. (packat i rar filer) Skulle gett den 9/10 om det varit gamla prisjakt men får bli 4/5 än så länge. så får vi se om jag lyfter till 5/5 sen

Makita DUH523Z (Utan Batteri)
Full Star 1
4
(5)
1 239 kr
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Håller med om det mesta de andra skrivit. Överlag nöjd med hur tyst och hur länge man kan köra på ett batteri. Det enda som jag får dra av 2 stjärnor är att den är lite klenare än jag trodde. Min häck har den svårt att ta de tjockare grenarna och fastnar ofta på dem. Min billiga 500:- Ryobi med sladd är klart mycket starkare då men låter ju mycket mer också.

MSI B450M Mortar Max
Full Star 1
5
(1)
1 564 kr
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

Kollade runt mycket och kvalitén på B450 skiljer sig massor från tillverkare och modeller. Överlag så har MSI lagt mer krut på sina VRM och just Tomahawk och Mortar korten ligger bra till med bra VRM och bra pris. Då jag va ute efter ett M-atx moderkort samt 2 NVME platser så blev det detta. Och Max versionen för att det har 32MB bios vilket gör att man inte behöver ta features eller cpu stöd för att kunna stödja Ryzen 3000 eller senare,

XTZ Spirit 4
Full Star 1
5
(2)
2 990 kr
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan

Tipsade om dessa till en kompis som köpte dem så jag äger inte dem själv men för priset 2990:- som han köpte dem för så är det ett par riktigt trevliga högtalare. Snygga och stilrena Klart, detaljerat och fylligt ljud skulle jag säga Kanske skulle kunna ha lite mer bas men de är bra för att va ett par stativare. Jag kan inte komma på något negativt.

Electrokit
Utmärkt
(50)
O
Ortovox
81 omdömen
Utmärkt4 år sedan

En av de bästa butikerna för hobbyentusiaster. Bra priser, service och sortiment. För mig som bor lagom nära Malmö är det perfekt att hämta sakerna i butiken då de alltid är snabba på att hantera order. Sidan är kanske det som kunde förbättras lite men den fungerar helt ok.

Fibaro Door/Window Sensor 2 FGDW-002-1
Full Star 1
2.4
(5)
399 kr
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Helt ok men kvaliten och stabiliteten är in vad man förväntar sig

Sensative Strips Guard Door/Window Sensor
Full Star 1
2.2
(13)
O
Ortovox
81 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Har 4st som jag verkligen försökt gilla efter mer än 2års användande och jag vill verkligen ge ett betyg mer än en stjärna men det går bara inte. De är för dyra för inte kunna byta batteriet på och de lär aldrig hålla 10år, min mest använda klarade 2.5år ungefär. Jag lyckades få tag i några på utförsäljning för under halva priset men de är så fruktansvärt dåliga/omständiga att jag inte kan rekommendera dem även om man får dem gratis. Tanken är riktigt bra och designen snygg men där slutar det. Ett stort problem är att de är så fruktansvärt svåra att få in i ett z-wave system med massa pillande med en magnet som ska lyftas fram och tillbaka och när man väl lyckas lägga till dem i z-wave nätverket så lyckas jag aldrig få dem att rapportera status direkt efter. De verkar behöva ligga 24h innan de vaknat upp och lyckats komma in i mesh strukturen och fungerar. På exakt samma plats i huset så har jag lagt till andra fönster sensorer och de fungerar direkt efter man lagt till dem. Manuellt väcka dem hjälper inte. Jag la flera dagar i början med försöka få dem att fungera tills jag gav upp och lät dem ligga för att sen nån dag senare märka att de bara börjat fungera. Det va då jag kunde koppla det till wake up tiden på 24h. Sen så känns de instabila som någon annan skrev och skulle man få problem så börjar hela proceduren med att försöka få in dem igen. En jag hade slutade helt reagera på reset/include magneten så slet ner den och öppnaden den men rätt va det är så vaknade den till liv igen. Den tiden jag har lagt på dessa sensorer är helt oförsvarbart, vill ni ha något som bara fungerar köp inte dessa. Jag har gett upp och har börjat byta ut mina

XTZ EDGE A2-300
Full Star 1
4.9
(24)
4 490 kr
O
Ortovox
81 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

Känner att jag bara måste betygsätta denna lilla diamant. Köpte detta steg för att ha som extra slutsteg till min hembio men har bara hunnit testa det i mitt 2-kanalssystem än så länge. Mitt 2-kanalssystem består av en NAD M3 som jag primärt kör som slutsteg med min Marantz HD-DAC1 som försteg och DAC. Testat med mina B&W 703, XTZ 99.36(Beryllium uppgradering) och PE Leon högtalare. Edge A2-300 slog faktiskt mina förväntningar och är så pass bra jag funderar på att fortsätta köra det i mitt 2-kanalssystem istället för min NAD M3 då det passar visuellt bättre till min HD-DAC1. I direkt jämförelse mot NAD M3 så tycker jag att jag fick lite bättre svärta(säkert pga att det är ett Class D steg), bättre separation och lite klarare/renare ljudbild. Däremot så tycker jag att M3an har lite mer kontroll i de lägre registret och är lite mjukare i de övre registret. Överlag så är det rätt små skillnader men det är imponerande hur bra A2-300 är för pengarna det kostar. Jag som va rädd att det skulle låta kallt och vasst pga att det är ett Class D steg blev positivt överraskad. Skulle bara vilja kunna koppla om och köra dem som rena Monosteg.