Kategorier
Prisjakt

Kent Jakobsson

Medlem sen 2013-05-28
7
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Outwell Olida Stove
2.8
(1)
2 år sedan
Köpte detta från GetCamping.se som en billigt alternativ till Primus köken.. snyggt inpackning med bubbel plast och allt. Tyvärr vart kvalitet lite kass på plåt locket. Lite skevt och skavt i lacken, svaga gångjärn. I övrigt rätt bra brännare och vred till dom. Gas anslutningen var anpassad för engångs burkar med gas. Rätt smidigt. Kunde varit täckt botten på köket så man vågar laga mat i tältet en regnig dag. Rören från brännarna blev mycket varma efter mitt test att värma upp en kastrull vatten. Men klara man av att något nytt är lite skevt och buckligt så funkar detta bra för 700kr. Billigare blir det ju inte.
Huawei MediaPad M5 10.8 64GB
4.2
(15)
2 år sedan
Jag valde att prova denna som en uppgradering/ ersättning av iPad 2017 eftersom jag vill lämna iOS. I min jakt på lämplig platta har jag läst många resentioner och tittat på Youtube klipp, alla är positivt inställda till mediapad M5. Jag köpte en. Först positivt överraskad av skärmen och ljudet men blev ganska snabbt besviken. När jag märker att det laggar i hemskärmens bläddringar väldigt ofta. Det sker också i olika applikationer samt i Chrome och då blir man ju besviken. Ingen verkar ju nämna det, men som oneplus 6 användare hatar jag lagg i gränssnittet och borde vara ett utrottat problem i dagens näst bästa android platta på marknaden för 4000kr. Eller är det fel på min enhet? Det blir reklamations på detta imorgon. Hoppas att det är fel på den. Annars undrar man ju hur många det är som har fått sina exemplar från Huawei för att ge positiva omdömen. Rätt besviken faktiskt. Önskade verkligen att den skulle vara bra. + Skärm 2K fungerade med Netflix mm + Benchmark test bra!? + Byggkvalitet bra! - laggar oavbrutet trotts bra prestanda.
Webhallen
Bra
(500+)
Usel
3 år sedan*
Jag tycker om webbhallens upplägg.. men urk.. vad dåliga de är på service. Den är obefintlig. Man kunde lika gärna köpa mobilen från Kina. Fick ingen som helst förståelse av Webbhallen i Helsingborg. Köpte en ny Motorola x4 med Gorilla glas.. efter 2 veckor fick jag en repa på skärmen efter att mobilen legat i tränings fickan på mina tights. . Inget trappades eller höggs på.. bara upp från fickan, o vips. Men enligt min ringa mening ska väl en mobiltelefon med gorilla glas klara av detta. Speciellt en som hävdar sig extra med det Sigillet. Falsk marknadsföring kallar jag det. (För övrigt min första repa på en android.) Jag ringde supporten och de bad mig åka ner till Helsingborg från Halmstad för att visa upp repan. När jag kommer dit tvär vägrar en hårig kille förstå mitt problem och vägrar tro min berättelse. Han kunde skicka in den på serviser åt mig men då skulle jag få betala för reparationen. Jag hävdar den tvivelaktiga marknadsföringen på deras hemstad. Han säger citat " att han aldrig personligen skulle ge mig en ny mobil i garanti för för ett sånt här fel" jag blev riktigt sur. Tycker inte det är rätt.. sista gången jag köpte något här. Det kunde väl ändå supporten i Sthlm berätta för mig innan jag åker 14mil fram och tillbaka för att visa mitt fel. Har spenderat mycket pengar på den här dåliga firman. Akta!
*Redigerades 3 år sedan
Motorola Moto X4 Dual 64GB
4.1
(27)
2 959 kr
3 år sedan*
Det blev Motorola x4 64gb 4gb efter ett noga övervägande. Har haft oneplus o samsung, nu senast även iPhone7. Men behöver en billig och bra mobil med 2 simkortsplatser Enligt tester skulle denna smartphone vara en prisvärd lur. (Konstigt att man knappt hört talas om denna lur på svenska marknaden.) Mycket riktigt. Man blir nästan häpen över kvalitetskänslan på denna mobil. Absolut i klass med premium mobiler. Köpte den för 2000kr (4000kr) från Webhallen.. känns som ett riktigt kap! En del hade nämnt att de tyckte mobilen var hal. Men jag tycker nog det var bättre grepp i mobilen än aluminium chassin som Oneplus o IPhone som är som hala tvålar i handen. Skärmen testade jag med 4K filmklipp. Imponerande för vad det är, en mellanklass lur. Den är väl kanske inte den snabbaste Android jag ägt men verkar klara av det vardagliga utan lagga för mycket alls, kanske någon enstaka gång medans man uppdaterar något i bakgrunden. Ska köra den som primär nu o se hur det går. Den är säkert inte perfekt men det är i ärlighetens namn inte någon Iphone heller. Allt buggar någon gång. Ska bli intressant med något nytt. Rekommenderas än så länge. Köpte in en till arbetet som apputvecklings mobil också. Efter tre veckor: Enligt webbhallens hemsida och corning gorillas och Motorola/Lenovos hemsida sägs det att mobilen har gorilla glas 3. Det är ren falsk marknadsföring. En repa på skärmen efter att ha haft den i mina tränings byxor. Troligen kedjan som ropar mobilen. I övrigt formade mycket för pengarna. Köp ett skärm skydd och spara på irritation. + Kvalitet, snygg som bara den. Orginal Android nästan. Bra android assistent funktioner. Bra moto funktioner för att starta appar som ex. Led lampa o kameran. Vattentät. IP68 Bra batteri. Billig. Fin skärm. - Kanske kunde vara en lite kraftigare processor. Kanske kunde vara lite mindre med tanke på att det är 5,2 tums skärm.
*Redigerades 3 år sedan
nVidia Shield Tablet 16GB
3.9
(7)
6 år sedan*
Intryck efter 2 veckors användning. Tidigare referenser/enheter. Nexus 10 Jag är imponerad av Nvidia Shilds snabbhet. Vill bara säga det först. 😊 Med imponerande poäng i både Antutu och 3D Mark känns den helt rätt. Tyvärr spelar jag ganska lite på plattan. Används till att läsa och bruka PDF Moon reader och andra program för att stycka under med stylus penna och arbeta med böker, tidskrifter och brochyrer. Mina erfarenheter säger att det krävs rätt bra kräm i hårdvaran för att få flytt på dessa funktioner. Min Nexus 10 är väldigt solid och har en bättre skärm. På Nvidia S är Skärmen sämre upplösning på men helt Ok. Ibland tänker jag på det, oftast inte, det känns rätt lika på något sätt, båda är ju tft-skärmar förstås.. Jag har tunnelseende som tur är, nu när den är så snabb. Min nexus 10 hade lite ljusblödningar längs skärmkanten, surt. Det har jag inte märkt på Nvidia S alls. Tyvärr är batteriet 1/4 så bra som min nexus 10. Klara kanske bara 5 tim skärmtid mot Nexus 12 tim. Resultatet för mig blir det 1 laddning på tvådagar mot 1 laddning på en vecka med nexusen.. Lite trist. Men plattan är ju mindre så det får man väl vackert vänja sig vid. Men lite bättre kunde det allt vara. Dock verkar den har väldigt bra batteritid i viloläge. Batteritiden kompenseras iställa genom olika inställningar för batterispar genom att till ex. Skruva ner processor kraften i procent och spara batteri på olika sätt vilket är bra. Knapparna på sidan är tråkigt stela och är nog det enda som stör mig lite, men som vanligt kompenserades det med en penna som fungerar galet bra. Bygget känns bra, lite annorlunda mot andra tillverkare. Tycker om formatet och det greppvänliga gummit på baksidan. Ljudet är trevligt i det stora fronthögtalarna. Jag kan varmt rekommendera den. Men man får förlåta lite.. Som knapparna. Mycket trevliga tillbehör går att köpa istället.
*Redigerades 6 år sedan
Denver AC-5000W
2.8
(11)
549 kr
6 år sedan*
Det började bli dags för att se över en action kamera inför resan till Kreta. Den var tänkt att användas i samband med undervattensfilmning. Hittade då denna som är nästan 2000kr billigare än de likvärdiga actionkamerorna. Den köptes på Jula för 700kr. Kommer hem och plockar ut alla grejer. Fint paketerad är den och känns som det är bra byggkvalité också. Lät den ladda över natten, men till min förvåning hade den inte laddat något utan blev bara varm. Försökte igen att ladda några timmar på morgonen utan ett bättre resultat. Jag åkte tillbaks och lämnade in den på reklamation.. vågade inte köpa en ny. Övrigt: För övrigt kändes den lite svår att förstå sig på, men det kanske bara beror på att jag inte är van vid kameror. Testade med ett 16Gb micro-sd. Fingerade bra. . men efter att plockat bort testfilmerna i den räknade inte det inbyggda räkneverket om efter den nya fria volymen på sd-kortet. Det var lite skumt. Det värsta är att den är utan konkurrent för dom pengarna här i Sverige. På Aliexpress kan man komma över en SJ4000 med liknande funktion, fast utan wifi... (ska dock vara lite bättre) men vågar man köpa den för typ samma pris från Kina? Det blir ju näst intill omöjligt att reklamera den med säkerhet. Hade önskat att den den här AC5000W kunde fungerat.. Överväger fortfarande att proven en annan av samma modell. Tänkt på risken med att få en dålig variant innan du köper.
*Redigerades 6 år sedan
Google Nexus 10 32GB
4.5
(17)
8 år sedan*
Den här plattan är ohyggligt bra. Tekniknörd som man är har jag testat marknadens alla dyrare plattor och Denna är absolut den bästa. Är man Apple såld ska man nog hålla sig till det. Det är som att en del gillar Kaffe o en del Te. Nexus 10 är sjukt snabb och är android vana personers bästa val. Skärmen har den bästa upplösningen på marknaden. om jag ska vara riktigt petig så när man höjer ljusstyrkan på min högt kan man märka lite skärmblödningar... tråkigt, men det ser man inget av i vanligt autoljusläge. Ett fett plus är ju också att Nexus plattor alltid får uppdateringar först och att Ubuntu stödjer plattan för framtida bruk, utifall man vill ha in ett "riktigt OS" Jag har ägt den en månad nu och ska radda upp plus och minus. + ytan på plattan, gummiaktig. + Skärmen med färgerna och upplösningen. Underbart att titta på HD film med. + Batteriet, klarar lugnt en vecka med några timmars användning per dag. Enligt spec 9tim film tittande. Har inte testat det dock. + Kameran + Ubuntu stöd + Nyaste mjukvaran + Modern processorteknik. Var inte rädd för den 2 kärnig processor på 1,7ghz. + Bästa Androidverisionen jag kört. + Bra ljud. + Micro hdmi - Skärmen blöder vid hög ljusstyrka. IAF min. - Okänd dockningskontakt lite dålig info kring funktionen. - Ingen SD plats, fast man kan kringgå det med en ful USB-lösning. - Ingen 3G. - Ingen Kaffebryggare. Det var allt. Den är mycket trevlig och nu står min stackars stationära och dammar. Tummen upp!
*Redigerades 8 år sedan