Kategorier
Prisjakt

Dava

Medlem sen 2005-08-18
29
Bidrag
14
Hjälpsamröster
Nokia 100
3.8
(9)
8 år sedan*
Köpte denna telefon för ett år sedan. Mycket pga. enkelheten och den långa standbytiden. Men blev helt klart besviken. Stand-by tiden är max en vecka även om den ligger oanvänd med god täckning! Skärmen är svår att läsa av utomhus även om det inte är direkt sol... Inget ont om Nokia men prisvärdheten blir inte hög även om telefonen är billig när den inte används!
*Redigerades 8 år sedan
Philips 274E5QHAW
2.8
(3)
8 år sedan*
Helt ok skärm för pengarna. Jag upplever att färgerna och skärpan är riktigt bra. Ett par saker stör jag mig dock på: Varje gång jag startar skärmen från "off" så lyser en stor Philips-logotype med blå bakgrund upp hela skärmen i ca: 5 sekunder - vilket känns som en evighet. När jag sätter datorn i viloläge eller snabbt ska släcka skärmen genom att försätta den i viloläge, kommer ett meddelande upp om att skärmen inte får någon input-signal som lyser i ett par sekunder innan den fattar att den ska gå i viloläge.. Alla kontakterna på baksidan är riktade mot väggen i horisontellt och sitter långt bak på skärmen, vilket gör att man inte kan sätta den nära väggen mha ett VESA-fäste. Jag har fått köra med distanser på en dryg cm trots att jag köpt speciella vinklade kablar OCH modifierat (slipat ner) dessa så att de ska sticka ut så lite som möjligt... Foten man får med är jättestor och gör att skärmen står minst en dryg decimeter ut från närmaste vägg och tar mycket plats på skrivbordet om man inte hänger den på väggen. Hela bakstycket är lutat vilket gör att skärmen inte enkelt går att hänga rakt på väggen utan alltid blir lite tiltad uppåt vilket är hemskt irriterande. Foten man får med går dock att justera så att man får en bekväm vinkel. Hade man tänkt på detta mer hade man kanske monterat skärmen lägre på väggen.
*Redigerades 8 år sedan
Raspberry Pi Model B Rev 2
4.6
(49)
813 kr
8 år sedan*
Helt otrolig pryl. Har nog aldrig varit så nöjd och imponerad av något liknande tidigare. Följde guiden: http://www.raspbmc.com/wiki/user/os-x-linux-installation/ och installerade xbmc på nolltid helt utan problem. Alla filmer jag testat hittills har fungerat.. Köpte till IR-sensorn och stoppade in allt i ett kassettfodral, var inga problem att konfigurera en egen fjärrkontroll mha. guider på internet. Och allt detta för strax över 300 kr.
*Redigerades 8 år sedan
Hantol HPSU900 V2.3 900W
0.7
(8)
9 år sedan*
http://www.sweclockers.com/nyhet/15330-hantols-felmarkta-nataggregat-innehaller-fejkad-spole-av-cement
*Redigerades 9 år sedan
Hantol HPSU800 V2.3 800W
1.4
(6)
9 år sedan*
http://www.sweclockers.com/nyhet/15330-hantols-felmarkta-nataggregat-innehaller-fejkad-spole-av-cement
*Redigerades 9 år sedan
Amazon Kindle Wi-Fi
3.9
(4)
9 år sedan*
Köpte min i New York för ett drygt år sedan, $139 blev knappt 1000kr. Tänkte liksom de nedan att jag skulle slippa skriva ut PDF-filer. Har sedan många år läst e-böcker på Palm-handdatorer med svartvit skärm så jag visste att det fungerade. Men visst saknar man touchscreen ibland.. Jag har annars varit väldigt nöjd. Den är en dröm att läsa böcker på. PDF-filer kan vara lite bökigt, då det inte går att ändra text så att den passar marginalerna, men oftast blir storleken lagom om man lägger dokumenten på sidled. Man kan även surfa med sin Kindle via Wi-Fi. Även om surfandet är relativt begränsat, du kan inte öppna saker som öppnas i ny flik, som innehåller dokument. Flash har du förhoppningsvis aldrig tänkt på. Tangentbordet saknar Å Ä och Ö och det finns inte någon möjlighet att få dit dem, vilket kan vara lite retligt om du vill skriva mail.. Batteritiden ligger på ungefär en veckas flitigt användande nu efter ett år, vilket är en betydlig försämring mot när den var ny och "aldrig" behövdes laddas, men fortfarande mycket bra. Jag laddar min telefon nästan varje dag. Men det är ju en läsplatta och inte en surfplatta så totalt får den ändå 8 stjärnor!
*Redigerades 9 år sedan
Jens of Sweden MP-110 128 MB
3.8
(3)
9 år sedan*
Kul att produkten finns kvar här på prisjakt trots att den inte funnits i butik på många år. Jag köpte min JOS MP-110 på våren 2005 och den har fungerat utmärkt sedan dess! Visst den ser lite sliten ut i den grå plasten men än krånglar den inte :)
*Redigerades 9 år sedan
Cisco SPA2102
3.8
(5)
9 år sedan*
Min har lagt av nu efter drygt ett år, vilket gjorde att jag inte får något på garantin... Fram tills dess fungerade den utmärkt. Vet inte vad som inte höll måttet, men den luktar lite bränt så förmodligen så gick den sönder till följd av billiga komponenter. Den är ju den näst billigaste VoIP-adaptern här på prisjakt så man får väl vad man betalar för!
*Redigerades 9 år sedan
Samsung Galaxy Spica GT-i5700
3.8
(61)
11 år sedan*
Mycket bra budgetlur. Hittills har jag nog aldrig varit så nöjd med någon telefon tidigare. Köpte den med 2.1 förinstallerat. Man får tänka på att den kräver att du själv skaffar de program du vill ha, inkl. svenskt tangentbord med ordbok. Detta är dock gratis och bara några klick bort på market. Batteriet är väl tilltaget jämfört med andra smart-phones, men eftersom den är svår att lägga ifrån sig så tar det ändå slut hemskt fort. Jag upplever sällan att den är seg. För 2000 kr finns det nog inte något bättre alternativ. Edit: Efter att haft den i ett år måste jag uppdatera mitt omdöme, den blir seg efter ett tag och kräver då fabriksåterställning. Med 2.2 FroYo installerat blir (det medföljande) tagentbordet en fröjd, men ord som knappt finns i Word (som mitt efternamn tex.) Om man stänger av datafunktionen via GSM/3G så räcker batteriet 3-4 dagar vid normal användning, vilket jag tycker är suveränt för en smartphone.
*Redigerades 10 år sedan
Sida 2