Prisjakt

24killen

Medlem sen 2012-12-17
15
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Glorious PC Gaming Race GMMK Wireless Numpad
Full Star 1
3
(1)
1 551 kr
24killen
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Byggkvalitén är robust och känns generellt väldigt tillfredställande på alla vis. Och vem säger nä till RGB! :) Finns 3 profiler som man kan konfigurera, och i varje profil finns 3 lager. Så du kan ha totalt 9 konfigurationer. Man kan ganska enkelt byta profil genom att hålla nere numlock i 3 sekunder och sen swappa profil på 7 eller 9 samt lager på 1 eller 3. Den runda volymreglaget känns smidig och stabil. Fungerar bra. Man kan konfigurera tryck-funktionen för den, sätter du en vanlig media-action så behöver man inte ha tillhörande program igång. Du kan endast använda snurren för volymreglage, dock kan du ändra så att den bara styr ljudet för ett specifikt program (t.ex. Spotify) Fadern fungerar dock endast om tillhörande prgoram (Glorious Core), vilket känns lite märkligt. De vanliga mediakontrollerna (Volym upp/ner/mute, play/pause/next/prev) går alldeles utmärkt att koppla till andra knappar och de fungerar även om programmet inte kör. Fadern är som standard volymkontroll, skillnaden är ju att den är statisk. Så sätter du den på max-volym och sen sänker på det andra reglaget så kommer du få en chock så fort du petar på fadern igen... Det kan sluta illa för dina öron! Man kan koppla om den så att den reglerar andra virtuella ljudkällor/program t.ex. Spotify. Och spontant så känns det ju ganska vettigt. Problemet är dock att kör du då Spotify på t.ex. 90% och sen råkar du byta profil eller lager där standardbeteendet är vanliga volymkontrollern så hoppar alltså master-volymen till 90% och dina öron mår troligen inte bra då heller... Jaja, men det är ju bara att ändra beteende på alla lager och profiler så är det löst. Och ja, teoretiskt sett så borde det vara så enkelt. Men programmet är inte det bästa, är laggigt och man måste ha tålamod när man sparar ändringar, annars finns risk att ändringen inte går igenom. Och med det sagt, vad är det som säger att en framtida uppdatering av programmet inte lägger till fler profiler utan att jag märker det? Eller att en profil nollställs eller något annat dumt. Nä, jag vågar inte lita på att denna mjukvara ska styra min volym med absoluta värden. Hade standard beteendet varit att fadern varit avstängd eller haft någon annan onödig funktion som RGB intensitet eller whatever, så hade jag vågat använda den mer. Men nu stänger jag helt enkelt av fadern helt istället. Hade varit till mer nytta om de bara satte in några extra macro-knappar istället för fadern. Det är tråkigt att den skulle ha sånna bieffekter på fadern. Bortser man från den så är jag ändå nöjd med funktionalliteten. Sen är den troligen inte värd sina pengar, det är trots allt den dyraste externa trådlösa numpad:en på hela prisjakt. 1500kr för en numpad är helt galet. Den är i alla fall snygg och robust. Så det ser åtminstone ut som att det är kvalité rakt igenom :) Hade den kostat 500-600kr eller om fadern hade bytts ut till knappar så hade den fått 5 stjärnor, men nu får det räcka med 3.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
24killen
15 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Snabbt, smidigt och billigt. Har hittills aldrig upplevt något större strul på något sätt. Hae inte ens behövt kontakta supporten än.

Kopplat
Utmärkt
(500+)
24killen
15 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

Enkel hemsida, relativt billiga priser, alltid fått leveransen vid utsatt datum. Och inget har hittills strulat på de senaste 2,5 åren som jag varit kund där. Det har bara funkat :)

Telldus Plug-In Switch On/Off (311912)
Full Star 1
2.8
(24)
24killen
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Jag installerade 16st sånna här strömbrytare hemma hos mina föräldrar i deras villa. De har tänt och släkt alla fönsterlampor ungefär en gång per dag i ungefär 2 års tid. Sedan började en efter en att fallera. Först tyckte man inte att det var speciellt konstigt att någon enstaka dog. 1/16 eller 2/16 efter 2 år kan man leva med. Men nu har minat hälften gått sönder efter 2,5år. Och det verkar vara reläet som lägger av. När reläet är nära slutet på sin tid, så märker man hur den kämpar med att slå på strömbrytaren. Den klickar till ca 20 gånger inol loppet av 1-2 sekunder. Ett relä bör definitivt klara mer än 1000st av/på-slagningar i min värld.. Har varit relativt nöjd med Telldus överlag, men dessa strömbrytare är vääääldigt dyra om deras livslängd bara är 2,5år. Jag hade förväntat mig minst det dubbla åtminstone...

WD Red WD40EFRX 64MB 4TB
Full Star 1
4.2
(48)
24killen
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Kan inget annat än att rekommendera dessa! Jag har 8st stycken därav majoriteten har "Power on hours" i mellan 6-7 år utan några som helst problem eller varningar i S.M.A.R.T. på någon av diskarna. De har hängt med mig både natt och dag i snart ett helt decennium. Den första införskaffades för 8 år sedan och lirar fortfarande på som förväntat. + Relativt tysta + Håller sig även ganska svala + Läshastigheten ligger normal runt 130-145 MB/s och skrivhastigheten strax under. + Fungerar bra både i RAID och JBOD konstellationer Priset har knappt förändrats någonting. Jag köpte den första för 8 år sedan för ca 1400kr. Sen har resten pendlat mellan 1400-1700kr. Så det är inte lönt att försöka hoppas på sjunkande priser. Hittar inget direkt negativt med dessa diskar, enligt min erfarenheten. Visst, dagens diskar är något snabbare (men också varmare) och presterar därför något bättre. Men dessa duger fullkomligt till NAS-konstellationer både JBOD och RAID. RAID är ju dock att rekommendera. Själv har jag haft dem i min server, där jag under de första 4-5 åren körde dem i en RAID5 (med NTFS), som jag byggde på efterhand som jag behövde utrymmet. Men nu de senaste åren har jag kört unRAID (så typ JBOD med "wannabe RAID6") med XFS. Rekommenderas starkt till alla möjliga NAS-projekt.

nVidia Shield TV 16GB (2017) (Remote Only)
Full Star 1
4.9
(15)
24killen
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Rekommenderas starkt för film! Den klarar ALLT - 4K HDR med Dolby Atmos, utan några som helst problem.

nVidia Shield TV 16GB (2017)
Full Star 1
4.6
(38)
24killen
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Har köpt ett antal sånna här redan där syftet är att användas som mediaspelare. Den klarar näst intill ALLT man slänger på den! Kombinerar man då det med t.ex. Kodi så har men en klockren mediaspelare. Men för mig var det viktigt att kunna spela upp allt av kvalité fram till 4K HDR med Dolby Atmos ljud. Vilket inte är några som helst problem. Att den sen har inbyggd Chromecast funktion är inte heller fel, nuförtiden fungerar det också väldigt bra! Just den funktionen va sämre förr, men det har förbättrats :) Har första versionen med 500GB hårddisk hos mina föräldrar, fungerar ungefär likabra som v2. Sen har jag en v2 själv, i min lägenhet. Den fyller sina funktioner utmärkt. Sen använder jag en sån här till ett större LAN-event (ca. 130 deltagare) för att spela upp film 24/7. Och nu är planerna att köpa en till för "sommarstugan/lägenheten" i Spanien. Jag har aldrig använt Gaming funktionerna, så där kan jag tyvärr inte uttala mig. Men den är som sagt, klockren för film! Plex med Direct Access till mediabiblioteket är att rekommendera. Ev. Kodi går också utmärkt.

DiscAtOnce
Utmärkt
(471)
24killen
15 omdömen
UtmärktRedigerades 5 år sedan

Låga priser, snabb leverans och enkelt att betala. Hemsidan är inte det roligaste, men för min del spelar det absolut ingen roll. Kan inte bestämma mig om det är positivt eller negativt att inte PostNord används. Men det hade definitivt varit positivt om alternativet att välja PostNord istället för DHL som fraktsätt. Men det är en mindre detalj som egentligen inte spelar så stor roll. Har annars bara goda erfarenheter :)

TP-Link UH720
Full Star 1
3.9
(7)
389 kr
24killen
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Som USB hub fungerar den klockrent. Kör enheter som tangentbord, mus, headset och liknande smågrejer genom denna. Och har aldrig stött på problem kring just den biten. Men som asks_one skrev i sitt omdöme nedan så hörs ett tydligt "coil whine" ljud om man kopplar in strömkabeln. (Vilket inte är ett krav för mina enheter, men ska man ladda mobilen via 2,4A portarna, så lär det behövas mer ström.) Jag kontaktade TP-Link kring detta och de va schyssta nog att skicka en ersättare. Tyvärr uppstod exakt samma problem även med denna. Så det löste aldrig mitt problem. Jag hittade i stället en egen 12V adapter här hemma, med tillräcklig strömstryka. Och då fungerar det klockrent. Såhär låter strömadaptern för er som undrar: https://youtu.be/sFHuIoGD5TA Men jag vill ändå tillägga att i övrigt så fungerar den skitbra och har en enkel och bra design. Har buntat upp min bakom en skärm och kopplar in mina usb-enheter där direkt. Enkelt och smidigt om man inte har datorn precis bredvid sig :)

Samsung Xpress SL-C480W
Full Star 1
2.8
(19)
24killen
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Rekommenderas starkt! Väldigt prisvärd! Har haft denna skrivaren i strax över ett år nu. Använd i hemmet med utskrifter allt ifrån skolarbeten, bilder, recept, jobbdokument etc.. Läs mer nedan: + Snabba utskrifter + Strömsnål i standby-läge + Wifi + Tonerna räcker länge + Färgutskrifterna blir väldigt bra för att vara laser + Google & Samsung Cloud Print + Bra webbgränssnitt för konfiguration och information + Drivrutiner finns för både Mac och Windows, har inte använt den i någon linux dist men tror det finns där också + Enkel papperskassett - Dubbelsidig utskrift saknas (går såklart att göra manuellt dock) - När man skannar kan man bara skanna en sida i taget. Generellt sett så är jag väldigt nöjd med skrivaren. Långt över min förväntan då den hade lågt användarbetyg på många sidor när jag köpt den. Det ger nästan allt man behöver i ett vanligt hem. Det enda som verkligen saknas är automatiskt dubbelsidig utskrift. Självklart går det att göra manuellt men är också lite bökigt för de som inte är datorvana. Men i övrigt fungerar den utmärkt! WiFi gör det möjligt att placera den precis var som helst i huset utan krav på några andra kablar än ström, vilket är väldigt smidigt. ----------------------- Mer detaljerad info ----------------------- Originaltonerna som följer med skrivaren är också över förväntan. Har inte behövt byta toner än och vi klarar oss förmodligen ett bra tag till. På ett år har vi totalt (enligt skrivaren) skrivit ut: Svart: 357 sidor Färg: 157 sidor Status på tonerna: Black: 41% Cyan: 65% Magenta: 71% Yellow: 48% Så enligt specifikationen ska den klara runt 700 sidor utan att behöva byta toner, vilket verkar lovande med dessa värden. Skannern fungerar också bra, relativt enkelt att skanna in bilder till datorn men även att kopiera dokument fungerar också fint. Tyvärr är det en enkel variant av skanner så om man ska skanna in många sidor så måste man ta det sida för sida. Men hur ofta händer det? Själv har jag aldrig haft behovet än. Går att koppla till Google Cloud Print även Samsungs variant. Själv använder jag Googles print. Praktiskt om man inte är hemma och vill skriva ut någonting till någon annan som är hemma. Har haft nytta av det några få gånger. Även praktiskt att koppla mobilen via Google Cloud Print och om man då inte har igång WiFi av någon anledning så kan man ändå skriva ut dokumentet. Kan även vara användbart om man har en bärbar jobbdator där man inte har behörigheter att installera skrivardrivrutiner, då kan man åtminstone använda Google Cloud Print och ändå få ut dokumenten, men det kan vara lite bökigt. Det är absolut ingen skrivare gjord för att skriva ut foton med fotopapper etc.. Däremot så de bilder man skriver ut blir bra och även över min förväntan. Vi hade en Canon skrivare innan med bläckpatroner som i princip failade på var femte bild, men när den lyckades så blev det sjukt fina bilder. Detta är inget som denna skrivare klarar av. Häromdagen skrev jag ut en vetenskaplig artikel på 88 sidor med blandade färg och svartvit. Det tog ungefär 15 minuter totalt, och allt detta över WiFi. Har aldrig upplevt några problem, så när användaren popstr här på prisjakt kommenterar att den är långsam så förstår jag inte alls vad hen menar. Hens följande punker kan jag bekräfta att motsatsen är testad och motbevisad hos mig: 1, 2, 3, 5, 6 (kanske en smaksak?) Kanske kan hålla med om att det är lite tråkigt att displayen inte har någon bakgrundsbelysning. Men ärligt talat så har jag nog tittat på displayen kanske totalt 4 gånger detta året (förutom när jag gjorde grundkonfigurationen från början). Så det är inget jag själv märkt av speciellt mycket. Nästan alla funktioner styrs ändå från någon annan enhet i nätverket ändå. Och andra användare som klagar på att det inte fungerar bra till Mac, så håller jag inte med. Har själv använt tre olika Macbooks med olika OS version samt olika årmodeller utan några problem alls. Och detta gjordes redan från början, alltså för strax över ett år sedan.