Prisjakt

Wiper1

Medlem sen 2012-08-06
15
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Electrolux EAT7100
Full Star 1
3.7
(10)
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Jag är nöjd med min brödrost. Rostar jämnt och till en fin och bra yta. Lätt att justera rostgraden. Fungerar bra även till fruset bröd. Det som jag skulle förbättra på den är möjlighet till lite högre upplyft av brödet efter rostning. Små skivor är inte helt enkla att nå. Fungerar både på köpebröd och hembakt. Smulbrickan är bra men hade gärna haft en lite kraftigare och något lättare placerad för utdraget. Den rostfria designen och att sladden är tilltagen gör att min har fått stå framme och använts i princip dagligen sedan 2015. Rekomenderas av mig!

Wilfa WSCG2
Full Star 1
4
(51)
799 kr
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

En bra kvarn (min första). Gör malningen bra. Används för bryggkaffe hos mig Maler mest "nästan mocca". Har dock några minus med den - Hög ljudnivå gör att jag undviker malning på morgonen. Maler därför frukostkaffet dagen före. - Det malda kaffet blir "elektriskt" (statisk elektricitet, kan ha med kaffesort att göra). - Burken som malda kaffet hamnar i är dumt konstruerad med vinkel. Svårt att få upp allt malt kaffe. Dessutom ser man inte hur mycket kaffe som finns i burken utan att ta bort den från sin plats. - Malt kaffe stannar i maskinen och släpper inte. Man behöver knacka på maskinen i olika vinklar för att tömma den på malt kaffe. Hos mig syns det verkligen var maskinen står om man inte tar en trasa och torkar efter när man tar bort malningsburken. En reflektion som jag gjort är varför de gjort bönbehållaren så stor när man ändå bara kan får fylla upp den med en begränsad mängd bönor?

Mora Armatur Cera B5 Tvättställsblandare 243000.CA (Krom)
Full Star 1
5
(2)
1 132 kr
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Hade irriterat mig på den gamla tvågrepps bladaren länge innan jag hittade denna. Pipen på den gamla satt så lågt att händerna slog i botten av handfatet vid tvagning av händerna. Efter att ha jämfört många som ratades då de var korta och felvinklade hittade jag denna. Denna har en högre hals och pipen och framförallt vattenstrålen kommer då högre och mer i mitten av handfatet. Alltså där jag har mina händer. Gott om utrymme för tvagningen alltså. Går att justera vattentrycket i 4 lägen. Jag har den i snålspolande då när jag investerade så var det vattenbrist i området där jag bor. Känns som om det är lite dåligt tryck men det fungerar ok. Kanske provar med ett snäpp högre tryck i framtiden. Den var lätt att montera med lång flexslang för varm och kallvatten. Har även märkt att den är lätt att rengöra vilket är mycket bra. Jag rekommenderar denna varmt!

FM Mattsson Garda Badkarsblandare 96950000 (Krom)
Full Star 1
3
(2)
4 960 kr
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Fungerar bra. Smidigt att bara vrida pipen 90° så kan man välja badkarstappning (jag har den till tappning till hink). Vrider man tillbaka mot väggen kommer vattnet i duchmunstycket istället. Har inga problem ännu med läckage (se Schween nedan). Tycker dock inte om materialvalet i reglagen för justeringen av tryck och kall-varmvatten. Det är förkromad plast. Än så länge ser det bra ut men drar två stjärnor för det. Skulle vilja ha dessa i kromad metal så som resterande blandare är. Innan jag köpte Inga problem vid installation eller justering av temperatur. Stod på något för varmt när jag provade första gången. Jag rekommenderar denna produkt.

Philips Series 5000 BT5200
Full Star 1
3.3
(16)
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Trimmern kommer i en fin låda och kan packas upp och användas direkt. Jag valde dock att ladda den fullt innan jag provade den. Jag rakar både skägg och håret på huvudet till stubb med denna trimmer, ungefär varannan vecka. Till skägg fungerar den mycket bra med distanskammen. Använder lägsta (0,4) nivån. När man går över till hår och använder kammen samt kör 0,4 så fastnar mycket hår i kammen. Det vill inte släppa riktigt från kammen. Har därför tagit bort kammen helt nu! Fungerar mycket bättre till håret och även till skägget. Jag gillar när det är kort. Har inte upplevt några skador på huden. River inte. Ljudnivån är acceptabel. Hade dock förväntat mig en lägre ljudnivå. Rengöring med medföljande borste eller under vatten. Bra! Bra byggkvalite och ligger bra i min hand, välbalanserad. Hade gärna sett lite bättre grepp med tex gummi eller kraftigare och längre räffling än vad som finns på den. Kan kännas att man glider lite lätt med fingrarna. Snabb laddning är positivt. Sladden är ca 2 meter lång. Mycket bra. Apparaten väger 182 gram med distanskam och med laddaren 284g. Ska man ut och resa kanske man väljer annat alternativ i necessären. Laddningen ska dock fungera worldwide med adapter. Jag drar en stjärna för ljudnivån och en pga greppet. Att den inte fungerar bra med distanskammen till huvudet kan jag inte dra någon stjärna för - det är ju en skäggtrimmer.

Husqvarna-Electrolux QHI6504P (Svart)
Full Star 1
5
(1)
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Fungerar mycket bra. Jag har varit van med glashäll från förut. När jag sedan flyttade och fick en gammal med plattor åkte den ut direkt. Vilken tid det tog att bara steka på några korvar eller koka potatis... När hällen blev installerad i ett nytt skåp tillsammans med inbyggnadsugn var det fantastiskt! Allt gick mer än dubbelt så fort. Jag hade läst att det kunde komma konstiga ljud från induktionshällarna. Jag har bara hört en fläkt som startar när läge P används. För att höra den måste köksfläkten (som har motorn på vinden/yttertaket i vår bostadsrättsförening) vara avstängd. Inget ljud från kastruller (OBH Nordica) som knäpper eller visslar. Stop and Go funktionen har används ibland. Bra att ha faktiskt. Trodde inte det. Jag valde att köpa en häll utan kanter. Kanske lite opraktiskt men det har faktiskt fungerat bra. Alla reglage sitter i hällen. Lätt att torka rent. Lätt att ändra inställningar. Stänger av sig efter användning. Bra med indikation om restvärme finns. Ljudet trodde jag att jag skulle bli tokig på men det har fått vara kvar. Det känns bättre att få en bekräftelse att jag gjort ett val. Skulle inte välja någon annan idag, har haft den I ca 2 år nu!

Husqvarna-Electrolux QCE5445X (Rostfri)
Full Star 1
5
(1)
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har haft ugnen i 2 år nu. Är mycket nöjd med att jag valde pyrolys för enklare rengörning. Enda nackdelen är att det luktar när man kör pyrolysen och att man måste ta bort alla stegar (som plåtar placeras på). Jag brukar köra pyrolysen dirkt efter att jag lagat mat I ugnen för att spara el. Detta medför att stegarna är varma när man tar ut dem. Lätt att bränna sig alltså. Minus en stjärna) Grillen fungerar bra. Termometern är kanon! När man tex gör fläskkarre i bit så mata in din valda temperatur och efter ett tag visar ugnen hur lång tid det är kvar tills karren är klar. Planeringen för att fixa potatis, sås och grönskaer blir så mycket lättare. Var två personer när ni monterar ugnen. Den är tung.

Samsung 850 EVO Series MZ-N5E500BW 500GB
Full Star 1
5
(3)
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

När an ändå bygger ny låda och moderkortet har M2 kontakten på undersidan (Asus Z170I Gaming) och burken inte medger åtkomst till undersidan så blev det köp av denna. Används som Win 10 disk då jag ville ha snabba uppstarter. Kan inte klaga på detta- den presterar bra. Har inte gjort några mätningar utan går mer på min känsla. Litet och smidigt format. Lätt att montera. Går inte att montera fel (inte på mitt moderkort I varje fall). Hittades direkt av biosen. Bara att köra igång. 5 års garanti så 2021 borde den hålla till.

Fractal Design Node 304 (Svart)
Full Star 1
4.8
(24)
1 177 kr
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jag har köpt den svarta varianten. Tänkt att stå på skrivbordet men det blev efter prov att ha den som HTPC kopplad till min 55" Samsung TV. Den star således vid tv'n I vardagsrummet. Hade läst mycket om lådan innan jag slog till (se http://www.silentpcreview.com/ och leta efter Node 304). Mina tips till en början är att: Leta efter rätt moderkort. Se till så det passer och inte har anslutningar till ström/SATA osv så de passar lådan. Jag hittade Asus Z170I Pro Gaming, ett mini-ITX kort. Köp ett modulärt nätverksaggregat. Du kommer att få ett mycket litet utrymme att lägga undan kablar som inte behövs. Jag satte in mitt gamla Seasonic SS-500HT. Är inte nöjd med alla kablar som bara ligger och skräpar samt samlar damm. Jag valde att köpa en I5 660K 3,5GHz utan kylare och fläkt och montera en Coolermaster Hyper 212 EVO. Inga problem höjdmässigt I burken. Dock hade jag tänkt att fläkten skulle trycka igenom luft genom kylaren som sedan skulle ventileras ur lådan med 120mm chassi fläkten. Detta fick jag ändra om då hårddiskarnas ström och SATA kablar skulle ha tagit i cpu fläkten! Möjligen kan kablar med 90 graders vinkel på kontakten kanske passa och inte hindra fläkten. Har inte provat det, tyvärr. Jag valde att byta sida på fläkten och sätta den som dragande av luften genom Hyper kylaren. Var lite orolig att det skulle ge mig högre temperature på processorn och sämre luftflöde i lådan men det verkar gå mycket bra ändå. Hårddisk hållarna är vita (!) och det, enligt mig, passar hyfsat I burken. Funderade på att måla om dem men de fick vara kvar. Alla skruvar har varit lätta att skruva i. Jag kontrollerade alla gängor med skruvarna innan jag började montera något i lådan. Detta för att inte dra gängpaj någonstans. Alla dämpningar till hårddiskarna är mycket bra. Hör inget från de tre stycken 3,5" diskarna varav två är 7200 rpm. Har även en SSD monterad och även den passade utan problem. Jag utnyttjar två av de tre hårddiskhållarna. Jag valde att behålla de tre chassi fläktar som följde med lådan. Det har jag inte ångrat ännu. Det som jag kan höra från datorn är när hårddiskarna får jobba ibland. Fläkthastigheten står oftast på låg. Byter till mellan läge då det är varmt på sommaren och jag spelar. Jag visste om att det skulle vara svårt med utrymme i lådan när jag köpte den. Har storlek 10 på handskar och visst blev det lite kneppigt ibland. Jag fick ta hjälp av näbbtång för att få I kontakter på moderkortet vid monteringen. Kvaliten på lådan är bra. Alla skruvar som man kan behöva följer med. Filtren i lådan fyller sin funktion bra! Fläktarna är tysta och ett superplus är att det följer med låg/mellan/hög reglage för fläkthastigheten. Att montera ett grafikkort och få alla kablar snyggt och så att de inte stör luftflödet i burken kan bli svårt. För att det ska bli möjligt måste jag byta till ett modulärt nätverksaggregat, plocka bort någon eller flera av hårddiskarna ( en hårddiskhållare måste bort helt). Sedan ska man ju hitta ett passande grafikkort. Kanske det blir ett MSI Geforce GTX960 gaming 2GB I framtiden.

Asus Z170I Pro Gaming
Full Star 1
5
(4)
W
Wiper1
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Mycket nöjd med detta moderkort. Sitter i en Fractal Design Node 304 med detta: I5 6600K 3,5 GHz Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB Samsung SSD 850 EVO M2 500GB Coolermaster Hyper 212 EVO Återvunnit material från förra datorn är: Arctic silver (gamal tub från 2007(?) med massor kvar I Seasonic SS-500HT Activ PFC SSD Samsung 840 250GB Western Digital 20 EARS 2TB (5400rpm) Seagate Barracuda ST3500320AS 500GB (7200rpm) Samsung HD321KJ 300GB När jag började plocka ihop datorn var det tänkt att den skulle stå på skrivbordet tillsammans med en gamal 23" monitor. Det blev att koppla ihop den med 55" Samsung TV'n I vardagsrummet via HDMI. Fungerar över förväntan. Går bra att surfa och titta på youtube. WiFi är kopplat mot ComHem modem. Datorn är mycket tyst. Jag spelar inte så mycket och det är nog bra då alla SATA och strömkablar tar så mycket plats att ett grafikkort blir nog just nu omöjligt att få plats med I burken. Monterade M2 minnet först. Mycket enkelt. Var nervös för detta då minet är mycket dyrt och det var första gången för mig. Men som sagt, gick enkelt. Nackdelen är att det sitter på baksidan av moderkortet och har man en burk där baksidan av moderkortet inte är åtkommlig och minnet pajar så får man skruva isär hela dator och ta ur moderkort för att komma åt minnet! Lätt att montera processor med hjälp av ett verktyg (plast grej).som följer med. Knepigare att få dit kylaren men det är kylarens fel och inte moderkortets. Minnena var bara att sätta fast som vanligt. Inget konstigt. I en större låda skulle det inte vara några problem med att montera alla SATA och strömkablar. I den som jag valde så är det mycket mekigt. Vid uppstart så ändrade jag inget I bios utan windows 10 fick sköta allt. Win 10 ligger på M2 kortet då det skulle vara snabbast. Min dator startar upp på ca 10 sekunder tills inloggningen visas. Jag är mycket nöjd med valet av moderkort.