Prisjakt

amyhrman

Medlem sen 2005-02-23
39
Bidrag
49
Hjälpsamröster
Braun ThermoScan 7 IRT 6520
Full Star 1
3
(21)
424 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
Vår verkar ha funkat helt okej, även när vi gjort mer än en mätning eftersom det inte är det lättaste att få en unge att vara stilla... Det går snabbt att mäta annars. Inget att anmärka på här heller. Har dock inte jämfört med någon annan termometer.
Inov-8 X-Talon 212 AW14 (Unisex)
Full Star 1
4
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan*
Med en halv storlek större sitter precision fit perfekt. Fästet i spåret och gräset är riktigt bra. Det märks att mönstret är gjort för det och då är det riktigt kul att dra på. På asfalt är det - naturligtvis - inte lika gött, men funkar. Har faktiskt inget att klaga på hittills.
*Redigerades 2 år sedan
Sony Bravia KD-65XF9005
Full Star 1
4.3
(21)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Köpte för 8600 kr. Ruskigt bra ljus, kontrast och färg - så länge en sitter typ rakt framifrån. Inte mycket blooming alls heller. Allt detta blir dock betydligt sämre vid runt 30 graders vinkel. Det märks även skillnad i väldigt liten vinkel. Som förväntat av VA utan vidvinkelbehandling typ Samsung Q80, som jag förstått. Tyckte även att årets XG9-modell hade bra betraktningsvinkel i butik och utgick dumt nog från det. Den dåliga betraktningsvinkeln funkade inte med vårt vardagsrum. Detta, tillsammans med att jag är ljuskänslig kvällstid och det är och ska vara ett jäkla tryck i ljuset, gjorde att jag valde att returnera. För övrigt inga fel alls på Android TV enligt mig. Efter uppdatering flöt det på bra. Ful, kantig och obekväm fjärrkontroll dock. Inbyggd mic i den, så man förväntas kanske röststyra mycket, men känns meckigt. Hade gärna även sett att Sony lägger in någon typ av kalibreringsbild likt LG. Svårt att göra det on the fly så att säga då inställningsmenyn tar upp mycket av bilden.
*Redigerades 2 år sedan
Alewalds Outdoor & Sports
Usel
(6)
OK
4 år sedan*
Beställning gick smidigt. En notering bara, för de som kanske vill beställa och funderar på retur: tänk på att returfrakten då kostar 50 kr.
*Redigerades 4 år sedan
Nillkin Super Frosted Shield for Honor 8
Full Star 1
4.2
(2)
137 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan*
Gediget material som känns och sitter riktigt bra. Har tappat telefonen säg kanske 20 gånger och det är inga fel på den bortsett från någon repa.
*Redigerades 4 år sedan
Thrustmaster T-Flight Hotas X (PC/PS3)
Full Star 1
4.1
(11)
561 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Köpte denna för 369 spänn för några år sedan och det är en av de mest prisvärda tillbehör jag någonsin köpt. Man blir verkligen överraskad av hur rejäl den är för priset. Det känns som att den håller i krig. Ja, kan förmodligen användas som brutalt tillhygge om vi blir invaderade.
*Redigerades 5 år sedan
AKG Y50
Full Star 1
4.2
(21)
599 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*
Har för mig att jag betalade 399 på rea för drygt ett år sen. För det priset är det riktigt bra lurar. Gött med headset-funktion. Jäkligt bra "punch" i ljudet, bland annat tack vare att de är slutna, antar jag. Därför även bra som reselurar. Lätt att vika bort ena luren om man ska cykla i trafik också. Dock borde AKG försöka få till komforten. Jag får ont mitt på huvudet av bågen efter en längre tids användning. (Ett par gamla AKG jag hade blev också snabbt obekväma.) Finns sannolikt andra lurar för samma pris som är komfortabla. Däremot har jag svårt att tro att man får samma byggkvalitet, för dessa tål faktiskt en del stryk. Positivt avseende detta är att sladden är löstagbar och att de kommer med en vadderad påse.
*Redigerades 5 år sedan
Acer K242HL (bd)
Full Star 1
3.3
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Säger samma som tidigare - för priset (799 på black friday) kan man väl inte direkt klaga. Enbart DVI är inget problem då HDMI-adapter ingår. Att den är lutbar räcker för mig för det här priset. Tycker också att den är väldigt ljus i standardinställning. OBS:a att egen inställning nollställs om man justerar "Blue Light". Om man nu som jag är känslig för inställningar beroende på omgivande ljus kan man se till så att DDC/CI är påslaget, och köra med ClickMonitorDDC: http://clickmonitorddc.bplaced.net/. Det går att binda genvägar för olika presets direkt i programmet, och även ställa in ett klockslag då ändringar ska göras. Jäkligt smidigt. Finns i övrigt VGA- och DVI-ingång och okej med inställningar i menyerna. Går att välja mellan fyra förinställda lägen (eco, standard, graphics, movie) + personliga inställningar. Ljusstyrka och kontrast finns såklart. Färgmättnad och nyans (saturation, hue) kan ändras mer i detalj om man vill det. Jag har kört en del spel och jag märker ingen fördröjning eller så. Sammantaget en helt okej monitor för priset.
*Redigerades 5 år sedan
CDON
Bra
(500+)
Dålig
8 år sedan*
Uppdatering: I dag, söndag, är orderinformationen uppdaterad och den är i transport. Höjer betyget till "Knappt godkänd" då jag tyvärr även haft krångel tidigare. --- Min order har stått som "postad" i drygt två dagar nu. Något mer än så händer inte och det söktjänsten meddelar är att förhandsinfo är mottagen (de väntar på något att leverera). Jag känner mig ärligt talat lurad när det står 1-3 dagar på produkten och saker bara verkar krångla. Man får först när beställningen är lagd reda på att "På grund av hög orderingång har vi för tillfället lite längre leveranstider än normalt. Vi ber om ursäkt för detta men gör vårt bästa för att leverera din order så fort som möjligt." Hur länge har de haft det, tro? Det hade varit förståeligt om det varit kring jul och nyår... Det som är positivt är att det är billigt, och kundtjänst svarade på mitt mejl inom 3 timmar. Svaret var mest märkligt, att de hade information om att ordern skickats den 14/1 men att detta "kan" var missvisande och att det "finns en risk" att ordern inte scannats i någon av de stora postterminalerna ännu. Liksom, vad fan? Ja, det var ju klar information som visar på ordning och reda. Ta reda på vad som gäller och återkom istället. Organiseringen verkar ju faktiskt vara ett dåligt skämt.
*Redigerades 7 år sedan
LG Optimus 4X HD P880
Full Star 1
4.1
(33)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 år sedan*
Uppdatering: Har fortfarande missljud efter service. Inget som stör, men sänker kvalitetsintrycket. Vet inte vad jag ska säga om materialet heller, då den fejkade kromkanten runtom verkar vara gjord av mjukplast. Har tappat telefonen från 50 cm i korkmatta och det blev ett tydligt märke. LG verkar med andra ord ha valt estetik framför något annat. Blir sannolikt en annan tillverkare vid nästa köp. Möjligt att jag är kräsen även när det gäller prestanda, alternativt gjordes något underligt vid service, men det känns som om Android är slöare nu än tidigare. Om det nu inte är något fel på telefonen är det märkvärdigt att sådan prestanda (på pappret) inte gör att responsiviteten är i det närmaste felfri. Blir väl en root och rensning så småningom, men synd att det ska behövas. --- Delar med mig lite av mina efterforskningar inför köpet av den här telefonen, uppdaterar när jag returnerat och förhoppningsvis fått tillbaka en telefon utan ett högfrekvent men volymmässigt lågt tjutande i hörlurarna (därav betyget). Kommer från en ZTE Blade, så skillnaden är givetvis stor. Pris-/prestandamässigt är det svårt att få någonting bättre för tillfället om man inte vill köra WP8; Samsung Ativ S GT-i8750 har i princip samma prestanda och AMOLED för c:a 600 kronor mindre. Mest telefon för pengarna ger sannolikt Google Nexus 4 med Qualcomms APQ8064 och 2 GB RAM (drygt 3000 kronor). Om man tvunget ska ha 4G ligger Sony Xperia SP C5303 i ungefär samma prissegment som Googles lur, men har sämre processor. Kanske ska något nämnas om telefonen det gäller också. Det jag har svårast för efter att jag bytt upp mig är att utformningen är kantig, den ligger helt enkelt inte speciellt bra i handen enligt mig. Samtidigt är det antagligen en fråga om tillvänjning, från en i dagens mått mätt pluttelefon som ZTE Blade, till LG:ns närapå 5". Samma kan sägas om prestandan, men det vänjer man sig såklart vid mer än gärna på en gång. Jag har inte märkt att det hackar vid surf eller filmtittande, eller tyngre spelande för den delen (ett par korta sessioner Bard's Tale med högupplösta texturer). Det enda som varit slött under användning är att scrolla bland installerade program (under programinställningar). Dessutom har jag svårt att förstå att det tar ungefär lika lång tid att starta om en telefon med fyra kärnor på 1,5 GHz, som ZTE Blade med en kärna på 600 MHz och två år fler på nacken - ja, trots väldigt olika versioner av Android. Går säkert att förbättra med en del "tweaks" dock. Har inte så mycket mer att säga nu förutom att skärmen är mycket skarp och trevlig. Ljudet får jag skriva mer om senare när jag fått tillbaka luren, likaså hur det fungerar med MHL. I stort är jag ändå nöjd, förmodligen mycket för att jag efter en del läsande i förväg vet att jag fått mycket prestanda för pengarna. Mjukvarumässigt är det ju möjligt att rätta till mycket i och med Android.
*Redigerades 8 år sedan
Sida 2