Prisjakt

ThorsHammare

Medlem sen 2012-02-26
29
Bidrag
16
Hjälpsamröster
Morakniv Outdoor 2000
Full Star 1
3.6
(5)
182 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Lätt att slipa.Kniven väger bara 98 gram.Med slidan 140 gram.Hur kan du b0bbie tycka att det är tungt?Ful som stryk är den.Men billig! Bra balans! Baksidan av eggen går inte att använda på tändstålet.
*Redigerades 5 månader sedan
Severin MW 7890 (Vit)
Full Star 1
3
(1)
863 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
7 månader sedan
16.5 cm är höjden inne i mikron.Min Sistema riskokare på 2.6 liter var för hög och min Lekue är 13.5 hög och sen tillkommer locket...https://besto24.com/en/microwave-ovens/15867-severin-mw-7890-20l.html inte ens på Severins hemsida hittade jag innermåtten...den här kan jag inte ha..
Victorinox SwissChamp
Full Star 1
3.6
(3)
664 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Den här recensionen avser den senaste modellen av Swisschamp som kom ut 2012. Så låt oss börja med att titta på vilka modifieringar som har gjorts i samband med den senaste Swisschampen. Förstoringsglaset har blivit större. Och har gått ifrån grått till att bli transparent. Philipsmejseln har blivit kortare samt fått ett nytt spår. Dom har tagit bort en "mellanvägg" Så den är inte lika bred som förut. Till slut har dom fixat till den usla "nagelfilen".Således är nu metall(såg)/träfilen i samma höga nivå som på mina olika swisstools. Kroken är tyvärr kvar.Men där sätter jag den utmärkta lilla pennan. Knivarna är obekväma att använda .Detta för att Swisschampen är ca 3 centimeter bred.Det hade varit bättre att flytta knivarna till mitten av handtaget.Sedan hade jag gärna sett en vågtandad liten kniv. Fiskfjällaren har en 7 cm lång måttstock med väl synliga siffror. Den lilla skruvsmejseln(som det förövrigt går att sätta fast den i korkskruven vid användning) har använts till allt ifrån digitalkameror,klockor,datorer,glasögon. Mejseln är alldeles för liten för att komma till nån praktisk användning. Sylen används till att borra upp hål i samband vid insättningar av skruvar.Pincetten insida är alldeles för slät. Tandpetaren är avsedd för Thore Skogman look a likes. Nålen böjer sig för lätt.Varför inte sätta ditt en synål istället victorinox? Saxen klipper lätt igenom textil,plåster,kartong o.s.v.Lätt att slipa upp är den också. Konservöppnaren/skruvmejsel funkar fint..även som apelsinskalare ...Men här hade jag velat att dom hade gjort spåret/spetsen lite längre detta eftersom att skruvarna ibland sitter i "fördjupningar" och är därför svåra att nå. Den andra skruvmejseln/kapsylöppnaren funkar fint..men går tyvärr inte att låsa fast. Samma sak gäller sågen(ca 7 cm).Fastnar den när man sågar, så är det ett helvete att få ut den.Jag ser den mera som en "nöd såg". Detta eftersom jag i trädgården och ute i skogen använder mig av sekatörer samt större sågar. Tången har ett bra grepp..men jag saknar en avbitare. Victorinox kan ni inte våga vara lite mera nytänkande? Ni behöver banta ner swisschampen lite mera. Den är fortfarande lite för "bredrövad" för min smak.
*Redigerades 10 månader sedan
Melitta Molino
Full Star 1
3.7
(10)
407 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
När jag fyllde på med kaffebönorna här sist så noterade jag 2 extra bönor som satt i 2 av dom 3 hålen som Philipsskruvarna sitter i. En lite konstigt konstruktion är det som möjliggör detta... Vid uttömningshålet där nere ut till behållaren fastnar det alltid kaffe(precis som mellan kvarnarna).Oavsett malningsgrad. Svårt att få bort. Rengöringsborste medföljer. . Låter den? nog f-n kan den väl väcka döda men eftersom jag redan är halvdöd på morgonen så ser jag det bara som en positiv egenskap med kaffekvarnen ifråga... Inställningen på 2 koppar kan ni glömma snarare typ "4 koppar" när det gäller 2 koppar.. Man måste hålla i kaffekvarnen för att kunna dra ut den hala behållaren som också tillsammans med locket fungerar som en säkerhetsbrytare. Bägge måste sitta i annars går den inte igång! Sladden är 114 cm lång. Statisk Elektricitet? Ja vars lite men än sen? Stör inte mig sen är behållaren tät med ett litet lock på så det skvätts inte runt med kaffet på bordet efter eller under malningen. Jag köpte den här som en "referenskaffekvarn" för att lära mig mer för ett framtida dyrare inköp. Samlar på manuella kaffekvarnar med 35 + sådana hemma. För 2 koppar funkar dom bättre med 45 sekunders malning med vissa av dessa...men till Espresso..nej då skall den vara en elektrisk och här går omdömen väldigt mycket isär om denna klarar av mala så fint i som det behövs. Det verkar handla mycket om vilken Espressomaskin man har.
*Redigerades 10 månader sedan
Morphy Richards 48319
Full Star 1
2.8
(2)
1 799 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*
Jag har haft 11 st på 12 månader..Samma fel på alla.Det bakade brödet blir inte jästefint men bakar och går att äta fast den får på nöten via dispens. Så med min erfarenhet så säger jag över min tröskel kommer det inte en Machine a pain nåt mer...som linjeett så ger jag inte upp i första taget....
*Redigerades ett år sedan
Bosch CityMower 18-300
Full Star 1
2.3
(2)
2 383 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Ett första intryck.Jämfört med min Bosch Rotak 37 som tackade för sig så klipper den här sämre och är av tunnare plast. Vid första klippningen vid inspektion av skärbladet så fann jag hack.Det bådar inte gott för framtiden Ingen vidare byggkvalitet alltså. Jag hade det lite svårt att sätta på batteriet och uppsamlaren vid gång höll inte helt tätt och gräs kom ut. Med min Bosch Rotak 37 kunde jag köra med en hand utan att få ont i handen det får jag med med denna. Ni som köper denna.2 svarta små skruvar medföljer.Dom gick inte att skruva in helt.Skruvade ut dom och kollade konstruktionen det skall visst vara så eller? Det sitter lampor som visar att det är urladdat eller är laddat till 50% på laddaren..vi få se om det där funkar i framtiden.Det får bli ett nja angående denna gräsklippare fortsättning följer...
*Redigerades ett år sedan
Oster 97
Full Star 1
4.2
(5)
2 049 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Min har gått sönder i skalet för den är gjord i stötkänslig bakelit.Så hantera den varsamt! Men frågan är varför Oster fortsätter att göra den i så omodern gammal plast . Kolborstarna på sidan kommer man åt via allt för mjuka plastskruvar som det blivit fula märken på. Min sillucka gick sönder precis innan detta omdöme.Det var en liten plastgrej som åldrats dåligt.Och nu är det så att jag köpte den begagnad så den har några år på nacken... Vibrerar knappt låter lite,bekväm att hålla i och tar håret på första draget Kan bli varm. Skäret är kolstål och går att köra på en slipsten. 3 meter lång sladd.Skären är dyra men Oster tillverkar dessa skär för Andis och Wahl också.Ett tips är att köpa ett set distanskammar "Oster stainless steel comb attachment kit pc"Passar även till A5 649 kr det finns en enklare variant också på dessa. Jag har en Moser 1400 samt en Andis fade med magnetmotor. En Oster mark 2 samt Moser 1230 med pivotmotor. Samt den äldre versionen av Moser trend Cut med universal motor.Vilket denna Oster också har fast en annan variant Min slutsats efter ha använt denna är att den aldeles för skör och ömtålig och med allt för höga kostnader för skären och den är för dyr i inköp som ny. Den står sig slätt mot min nya version av Moser 1400 Bordeaux röd i byggkvaliten. Oster 97 är egentligen en "håravtagare" som lever på gamla meriter.Ett overkill till hårklippare för amatörer. Min moser 1400 känns mer prisvärd till en ca 1/4 av priset Oster 97 kostar och gör sitt jobb galant!Av dom 2 så väljer jag Moser 1400 före Ostern 97 när det gäller att trimma ,klippa hår.
Moser 1400-0278
Full Star 1
3.9
(56)
448 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Den nya 1400 modellen har tunnare plast och en 50% starkare motor så sitta och skriva ett omdöme om en Moser 1400 från 1989(rtordon ,GATUPLAN, osv..) som har utgått samt uppgraderats för flera år sen återspeglar inte byggkvaliten i den nya Moser 1400 i huvudtaget. Med en 50% starkare motor bör väl denna klippa bättre?Det är den typ av frågor som uppstår. Vibrerar gör den men om det kan anses vara nåt negativt är upp till var och en.En god ide är att kolla upp detta före köp! Ljudnivån är helt okej.Kammarna är dom samma till Moser trend cut.Skäret är ett rostfritt sådant. Strömadaptern är "Made in China" resten är tillverkad i Ungern och Tyskland.Priset är lågt för det man får och detta är en bra instegsmodell för förstaköpare som vill gå ifrån 🧔 till 👨‍🦲 eller nåt där imellan... Sen funkar vanligt symaskinolja för skäret.Sladden är 2 meter lång vilket skulle vara längre. Klipplängden kan ställas in steg för steg eller så skiter man i det och väljer klipplängden själv. Sen en varning den bordeux röda skönheten här ovan är kopierat till förbannelse.Den finns knappt att köpa ny längre och undertecknad har anmält en hel del kopior som har valsat omkring på Tradera vilket dom då har tagit bort.Det finns en anledning till varför Moser knappt tillverkar den bordeaux röda längre.
*Redigerades 2 år sedan
Fiskars Hard Face Kastrull 18cm 1,8L (med lock)
Full Star 1
2
(2)
488 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Efter par år så var den så sliten fläckvis i botten att man såg aluminiumet på vissa ställen. Idag så upptäckte jag att man kunde riva av en svart beläggning som låg över en annan svart beläggning. Att kalla detta för en Hard Face är vilseledande. Bortkastande pengar.
Ullareds Lantmän
Bra
(6)
Dålig
2 år sedan*
Säljer kläder som är beställningvara men väljer inte att tala om detta varken på sin hemsida eller i kassan. Du får ett samma dag som ordern läggs ett mail som säger att dom skickar varan vid ett senare tillfälle.Kan dock inte ange när detta kan ske. Men eftersom jag beställt ytterligare varor så delas frakten upp och jag behöver bara betala för frakten en gång..Vilket jag tycker är väldigt anständigt gjort. +Fraktavgift 29 kr vilket är lågt. +Snabb frakt på 3 dagar. + Snygg och lätt överskådlig hemsida. +Billigt med fyndvarning! -Min order lades 2 September.Beställningsvaran en PWR skaljacka s 555 (order nr 1506157) Skickades idag torsdagen 12 september. 10 dagar att få hem den till Ullered Lantmän och sen skall den skickas till mig.Med en helg i mellan så får jag den kanske den 16 september. 2 veckors leveranstid således...om jag inte får den imorgon fredag den 13!😨 Ullered lantmän jag har inga problem med beställningsvaror med det är inte okej att ge denna information efter att ordern har lagts! En liten uppföljning Jackan ankom 13/9.När jag sen öppnade och tittade på jackan så hade den massa orange detaljer och var inte helt svart som hemsidan visar.Det här var inte jackan jag la en beställning på! Inte nog med det ena dragskon på vänster sida nere vid midjan är trasig! Med ett förstoringsglas så noterade jag att två av spiralerna högst uppe på fjädern var sammanpressade vilket gör att fjädern tappar kraft. Vilket i sin tur leder till att det släpper i midjan när jag dragit åt. Detta blir till ett fint "kylras"när det blir kallt! Nu blir till att reklamera enligt konsumentköplagen. En riktig fredagen den 13 jacka således...
*Redigerades 2 år sedan
Sida 1