Prisjakt

Kurt

Medlem sen 2012-02-10
250
Bidrag
147
Hjälpsamröster
Siemens KS33VNW30 (Vit)
Full Star 1
4
(1)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Lite för få hyllor, högfrekvens surr från fläkten. Annars en bra kyl.

Siemens GS33NVW30 (Vit)
Full Star 1
4
(1)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Funkar som den ska.

QPAD QH-90 Over-ear Headset
Full Star 1
4.2
(79)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

EDIT: Lurarna tickar på efter 3 år. Helt OK ljud som även duger till musik. Inte superbekväma som sagt pga lite för smalt huvudband. Den lilla mute-dosan som medföljer glappar, så jag använder den vanliga förlängningskabeln istället - ingen större förslust. Än så länge är jag helnöjd: bra ljud som även funkar som musik (lite mycket diskant möjligtvis, men det kanske ger sig med inspelning) och bra kvalitetsintryck. Följer med en massa tillbehör som är mer eller mindre användbara. Det enda jag möjligtvis kan klaga på är att bygeln på huvudet är lite smal, dvs det blir ett visst tryck på huvudet: jag kommer från Siberia v2 som ju är sjukt bekväma. De höll dock bara två år vid sparsam användning, hoppas dessa lurar håller lite längre än så!

SBS Extra-Slim Cover for iPhone 7
Full Star 1
2
(1)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

EDIT: Efter ett tag började skyddet glappa vilket gjorde att grus och smuts hamnade mellan skyddet och baksidan av telefonen, så nu har jag en massa fula repor efter det. Precis vad jag letat efter, väldigt slimmat och skönt att hålla i. Bygger ungefär lika mycket som knapparna. Förstör inte designen eller gör telefonen onödigt klumpig. Skyddar baksidan mot repor, men vet inte hur bra det håller för eventuella stötar - försöker undvika att tappa dyra grejer :)

LG 42PN450D
Full Star 1
5
(1)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

EDIT: TVn tickar på efter ca 6 år! Något som dock har börjat besvära mig är PWM-flimret (som jag inte var medveten om när jag köpte den). Har nu bytt till en LG OLED som är helt flimmerfri. Denna gamla TV känns dock fortfarande rappare och smidigare i menyerna även om bildkvaliteten naturligtvis inte har en chans mot 4K OLED. Fördelar med Plasma jämfört med LCD (CCFL/LED): - Bättra svärta, kontrast och färger - Mer tacksamt mot lågupplöst material - Inget släp vid snabba rörelser - Inga artefakter vid mörka områden Fördelar med denna TV jämfört med andra plasma: - Relativt energisnål (93 W) - Runn ram ger ett trevligt utseende - Något högre upplösning än för andra HD-ready Plasma (1366x768 mot 1024x768) vilket ger 1:1 pixelmapping - Smidigt gränssnitt - Uppspelning via USB funkar superbra Nackdelar: - Ingen "SMART"-funktion eller 3D (dock inget jag saknar) - Ganska få videoingångar - Den saknar full HD (men då hade också priset varit det dubbla...) - PWM Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med denna TV för 2890 kr. Plasma är otroligt mycket bättre än LCD för film, och att saknas full HD gör mig ingenting. Att man äntligen har en upplösning i 16:9-format med kvadratiska pixlar uppskattas också. Återkommer om jag hittar någon nackdel i framtiden. Update 1: - Det inbyggda ljudet är ingen höjdare. Besvärar mig inte så mycket då jag har externt ljud. - Man kommer inte åt den fullständiga menyn när man spelar från USB. För exempelvis att växla mellan externt/internt ljud måste man växla till TV-läge och sedan ändra inställningen, vilket känns en aning osmidigt. I övrigt känns den fortfarande väldigt prisvärd och snygg!

Nexa LM-101LC
Full Star 1
1.8
(5)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Väldigt stora och klumpiga. Har gett falsklarm. Kräver 3st AA-batterier + 1st 9V. Dessutom dålig batteritid (ca 1 år). Rekommenderas INTE!

lamportillallt
Utmärkt
(172)
K
Kurt
250 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Snabb leverans och välpackat. Toppen att det fortfarande går att köpa matta glödlampor! Möjligen något dyr frakt.

LG OLED55B8 55" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.8
(5)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Absolut nöjd för 11 990kr. Sökte en TV som var helt flimmerfri och som kunde ersätta min gamla LG plasma-TV (som jag köpte billigt för 2 900kr). Har aldrig gillat LCD/LED pga kass svärta men har tyckt att OLED har varit för dyrt. Nu slog jag till och jag är inte besviken. Bilden är ruskigt bra från 1080p och uppåt. 480p och 720p ser också okej ut, men naturligtvis inte lika bra. Tydligen ska C8 och dyrare modeller i serien ha nytta av den nyare processorn för att få lågupplöst material att se bättre ut. Har dock inte jämfört själv. Det går väldigt smidigt att använda Netflix och växla mellan "vanlig" TV. Däremot blir det ett irriterande avbrott när man växlar mellan TV-guiden och TV-tittande. Det krävs också ganska många klick för att göra enkla saker som att schemalägga ett program. Likaså tar det tid att gå in i t ex inställningsmenyn. Allt detta var betydligt smidigare på min gamla TV - synd att utvecklingen går åt fel håll. Kan heller inte förstå varför man lägger in reklam i en TV i den här prisklassen. Vidare är läpprörelserna ibland osynkade när man kollar på vanlig TV - inte heller detta var ett problem på min gamla TV. Valde själv B-versionen eftersom jag ville ha den smala foten. Tydligen är C-versionen även lite mer ljusstark vilket hade varit trevligt när man kollar mitt på dagen. I efterhand hade jag kanske valt den nu när prisskillnaden är obefintlig. Följde rtings.com's inställningar, men ändrade följande: # Satte på MPEG noise reduction för lågupplösta källor, osäker på om det hjälpte # De-judder ställde jag på 5 för att minska "hackigheten" i panoreringar etc. # För HDR valde jag att aktivera Dynamic Tone Mapping, kanske inte blir lika korrekt bild men minskar överexponering i ljusa partier (och underexponering i mörka?) vilket jag föredrar + Perfekt svärta och kontrast + Riktigt bra bild i övrigt + Smidig fjärr med "muspekare" + Faktiskt ganska bra inbyggd ljud + Flimmerfri + Snygg design, smal ram - Långsam i menyerna jämfört med min gamla LG plasma-TV - Ibland problem med lip-sync vid vanligt TV-tittande - Reklam på startsidan - Anti-reflex coatingen kunde varit mer effektiv - Verkar inte kunna mata ut flerkanaligt ljud som PCM, varken via ARC eller optisk? (DD/DTS funkar dock) - Få analoga ingångar (får koppla äldre TV-spel till den gamla TVn) Trots bristerna är det fortfarande en riktigt bra TV. Kollar du på 4K och DV i mörka rum går det inte att få bättre bild just nu. Kollar du mest på vanlig TV finns det nog andra alternativ som är mer prisvärda.

Until Dawn (PS4)
Full Star 1
4.8
(31)
149 kr
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Helt okej skräckspel. Grafiskt är miljöerna vacka men karaktärerna något stela. Det är också stundtals väldigt låg FPS, men det gör ju inte jättemycket i den här typen av spel. Kontrollerna kan också kännas lite klumpiga och jag gillar inte de fasta kameravinklarna. Trots detta hade jag ändå en bra spelupplevelse. Stämningen är kuslig och storyn helt okej. Ganska mycket gore vilket känns lite onödigt. Storyn är helt okej med lite olika vändningar. När det gäller valens påverkan av hur spelet utvecklar sig, är det nog så att vissa val påverkar mer än andra (för att vara lite diplomatisk). Hade dock gärna sett att karaktärerna hade fått mer tid att utveckla sina relationer mot varandra. I menyn ser det ut som att varje karaktär har en uppfattning om sin relation till andra (typ som i The Sims), men i praktiker verkar detta inte påverka spelet så mycket. Spelets första del hade t ex kunnat göras längre för att fördjupa detta. Totalt sett uppskattade jag andra halvan av spelet mest, och jag kan absolut rekommendera det för <200kr.

Pioneer VSX-421
Full Star 1
4.3
(6)
K
Kurt
250 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Prisvärd förstärkare. Luftigt och öppet ljud. Ganska neutralt, inte särskilt varmt. Lite svag i basen, det är framför allt där man märker att det är en billig förstärkare. 6 digitala ingångar varav 3 HDMI. Ett gäng analoga också. Plastig front, annars gedigen.