Prisjakt

Materialist

Medlem sen 2012-01-22
6
Bidrag
5
Hjälpsamröster
Bialetti Venus 6 Koppar
Full Star 1
4.3
(3)
387 kr
M
Materialist
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Denna sexkoppars bryggare lämpar sig bra till två rejäla latten. Har haft Venus 6 koppar i flera år och den bara levererar. Så här gör du gott kaffe: mal lagom med bönor så tratten fylls utan att behöva komprimera mängden malet kaffepulver nämnvärt hårt. Viktigt är att kaffet är jämt fördelat och homogent så vattnet som senare pressas igenom inte hittar genvägar och skapar gångar upp till övre delen. Jag kör på hög effekt tills vattnet börjar stiga genom tratten, för att då sänka till 30-40% effekt (4:an på min Siemens induktionshäll) och kaffet börjar fylla övre utrymmet. Det tar ett par minuter. Jag har också lilla modellen, 4-koppars, som räcker till en rejäl latte om jag dricker själv, och 10-kopparn, om vi är ett sällskap på 4-5, som ska avnjuta kaffe. Kan verkligen rekommendera Venus-serien. Det ser snyggt ut att ha dem tillsammans på hyllan i köket. Enda orsaken att det inte blir fem stjärnor är att plasthandtaget känns lite vekt och kan vicka. På en kompis Venus fyrkoppars hoppade handtaget loss då och då, så man fick vara försiktig när man hällde.

JBL Live 650BTNC Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.3
(7)
1 662 kr
M
Materialist
6 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Har haft dem i 1,5 år. Byglarna börjar kännas glappiga och lurarna sitter löst mot öronen och vill lätt ramla av. Rätt bra ljud, men ett par saker irriterar rejält och drar ner betyget tre snäpp. Det första är vindkänsligheten. Det räcker att gå i en korridor så brusar det i öronen. Cykla är omöjligt, eller att vistas utomhus samtidigt som det är vind och lyssna på musik, om man inte höjer volymen ordentligt. Nästa grej är google assistance som inte jag vill ha, men ofta får lurarna fnatt och avbryter musiken var femte sekund med en röst som påminner att "the google assistance is not connected". Jag vet att en touchfunktion ska slå på den funktionen, men jag är inte i närheten av att vilja aktivera den. Du hittar säkert en bättre lur för samma pengar. Otroligt irriterande.

Alcon Dailies AquaComfort Plus (90-pack)
Full Star 1
3.7
(11)
410 kr
M
Materialist
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Testar dessa linser efter att ha kört med dom vanliga Focus Dailies i många år. Dels var AquaComfort Plus för tillfället billigare än de gamla och så står det på säljarnas hemsidor att man utan optikerbesök kan byta till dessa. Jag anar att CIBA Vision kanske vill få över oss linsbärare till AquqComfort Plus av nån anledning. Det är saker jag inte är nöjd med. 1. Efter att ha provat dem några veckor är jag inte helt nöjd. Jag ser något suddigare än innan. T o m i fullt solljus då iris är liten och effekten av skärpedjup är maximal, är nivån av synskärpa inte fullgod, ser jag inte texten på plakat och trafikskyltar lika bra på långt håll som innan. Jag har i vanliga fall väldigt bra upplösning på ögonen och märker direkt när linserna inte levererar fullgod optisk refraktion. 2. Framåt kvällen kan dom ibland kännas lite trötta att bära, något som sällan hände med de gamla Dailies. 3. En aning pilligare att hantera. Kan rulla ihop sig i handen och tar lite längre tid att sätta in ni ögonen, något man dock lär sig att hantera. Jag kommer nästa gång prova mina gamla Dailies igen och märka om det blir nån skillnad tillbaka.

Siemens HF25M5L2 (Rostfri)
Full Star 1
2.5
(4)
M
Materialist
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Vad ska man säga? Hade stora förväntningar på en mikrovågsugn av idag, än min gamla från början av nittiotalet. Att ett så stort märke som Siemens lägger ner lika mycket tid på utveckling av interaktion och handhavande, som det tar att värma ett glas mjölk resulterar i en helt frustrerande användarupplevelse. Detta jävla pipande. Min gamla 90-talsapparat pep en gång, sen var det mitt ansvar att plocka ut innehållet. Snabbt startade den också; smäll igen luckan och tryck på Start. Här måste jag trycka en gång för att öppna luckan, en gång för att väckas den till liv (on/off) och sen trycka på Start (1 minut full effekt förinställt). När den är klar undrar jag hur länge den egentligen ska pipa. Det pips även efter jag bekräftat att jag fattat att uppvärmningen är klar, vet ännu inte varför. Jag har läst hela manualen för att försöka förstå hur siemensingenjörerna tänkt. Annars gör den sitt jobb bra, lika bra som en billig bänkmikro, dvs rätt bra. Lite ojämn uppvärming har jag noterat och det kanske beror på att plattan inte snurrar, som min gamla, men inget som stör. Hade hellre öppnat luckan med hederligt handtag än tryckt på en knapp. Den smälter snyggt in i andra rostfria produkter av samma fabrikat och visar rätt tid tills nästa strömavbrott. Ett tips: prova funktionerna i butiken innan du slår till, oavsett vilken modell du ska köpa. Jag köpte min på nätet, så det var svårt för min del.

AEG-Powertools BS 12 C IQ (2x1,5Ah)
Full Star 1
3.1
(7)
M
Materialist
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Köpte den på Bauhaus och är liten och lagom stark att klara av de flesta skruvar och jobb. Har haft den i snart två år. Den är gedigen och greppvänlig med dess gummiytor. Dock pajade batteriet direkt och med tanke på vad jag läst orkade jag inte tjafsa med Bauhaus om det. Dock har jag också en vinkelskruvdragare med samma typ av batteri och den använder jag till båda maskinerna nu, men det är klart att det är bättre med två fungerande batterier, för tanken var från början att låta ena batteriet jobba, medan det andra laddades och alternera.

HTC Sensation XE 768MB RAM
Full Star 1
4.6
(18)
M
Materialist
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Inköpt för en månad sen på Elgiganten i samband med förnyad abonemangsperiod hos Telia. Har gjort ett stort hopp från min gamla HTC Hero (som jag var mycket nöjd med, men inte överlevde en 60 graders kulörtvätt) till den här XE-modellen, lockad av Dr Dre och lurarna. Alla prestanda och funktioner är avsevärt mycket bättre och snabbare än tidigare. Kvaliten på telefonen är hög och är den samma som Heron, kommer den se fin ut med repfri skärm även om två år. Jag använder inga skyddsfilmer eller fodral, men är aktsam med hur den ligger i byxfickan eller innerfickan. Snabb och intuitiv i handhavande. Startar snabbt. Kopplar upp sig på nätverk snabbt. Bläddrar i mappar snabbt. Fotar SNABBT. Det gjorde inte Heron. Allt funkar som man förväntar sig och jag kommer inte dra allt som är bra, för jag märker att det blir rätt tjatigt. Skärmen är stor och trevlig att titta på. Upplösningen är hög (större än XL som har en ännu större skärm). Däremot tycker jag att den har begränsad betraktningsvinkel och kräver att man tittar rakt framifrån för att se färgstark/kontrastrik ut och ser man snett, ser det mjölkigt ut, vilket inte är kul om man är fler än en och ska titta på något. Ljudet har jag inte hunnit testa så mycket, men det låter väldigt bra om kvalitetsfiler spelas upp. Tyvärr vill inte öronpluggarna sitta kvar i öronen och förmodligen vet jag inte om det ska va små gummiringar på och pluggarna sitta intryckta i hörselgången (mina är uppenbarligen koniska och med vax som smörjmedel, glider dom sakta ut hela tiden) eller stora gummiringar och låta pluggarna få fäste i ytterörats vindlingar närmast hörselgången (då hörs nästan inget och ingen bas alls...), så jag borde tjatat till mig de stora Monsterlurarna istället när jag pröjsade telefonen. Verkar vara en klen inbyggd högtalare. Musik låter tunt, men telefonsamtal låter dock högt och tydligt. Under samtal verkar inte telefonen kunna bestämma sig om skärmen ska vara tänd eller släckt. Den kan blinka fram och tillbaka, vilket irriterar när man använder högtalartelefonen. Kanske håller jag den fel eller fladdrar med handen. Hoppas en uppgradering av mjukvaran råder bot på detta. Jag är för övrigt nöjd med min HTC Sensation XE (HTC Heron startade faktiskt efter att ha körts i tvättmaskinen och fått torka ett par dar, men touch-funktionen kunde inte ta min pinkod.)