Kategorier
Prisjakt

SimonDirGe

Medlem sen 2012-01-02
142
Bidrag
152
Hjälpsamröster
Brother DCP-1610W
4.2
(11)
1 664 kr
8 dagar sedan*
Fick tag på en för 990kr för något år sedan. Har fungerat felfritt hittills över trådlös uppkoppling. Funktionerna fungerar bra utan några extra program från Brother. Windows 10 fixar allt själv, inklusive skanning. Det finns en app från Microsoft för skanning som heter "Windows Skanna", funkar bra. Pappret laddas in på framsidan och sticker ut en liten bit.
*Redigerades 8 dagar sedan
NZXT H1 650W (Svart/Transparent)
1.8
(1)
2 månader sedan*
Chassit är under all kritik just nu, då PCIE risern är felfabrikerad vilket leder till brand när den är fastskruvad med metalskruv. NZXT har gett ut plastskruvar som ska förhindra kortslutningen, men problemet ligger på en dåligt konstruerad PCIE Riser vilket gör det till en dålig lösning. Dessa bör återkallas och bli helt utbyta till en ordentlig riser. Synd, då det är ett fin chassi i övrigt!
*Redigerades 2 månader sedan
NZXT H1 650W (Vit/Svart/Transparent)
1.4
(3)
2 månader sedan*
Chassit är under all kritik just nu, då PCIE risern är felfabrikerad vilket leder till brand när den används med metalskruvar. NZXT har gett ut plastskruvar som ska förhindra kortslutningen, men problemet ligger på en dåligt konstruerad PCIE Riser vilket gör det till en dålig lösning. Dessa bör återkallas och bli helt utbyta till en ordentlig riser. Synd, då det är ett fin chassi i övrigt!
*Redigerades 2 månader sedan
ZyXEL NAS326
3.3
(8)
999 kr
2 månader sedan*
Den har det absolut viktigaste, men inte mycket mer. Värdig produkt för sitt pris om man bara vill ha en NAS för användning på sitt LAN. Kör med två WD Red CMR 2tb diskar i Raid 1 och det funkar fint än så länge.
*Redigerades 2 månader sedan
WD Blue SN550 M.2 2280 1TB
4.1
(4)
999 kr
4 månader sedan
Helt ok vid ca 1000kr, när ingen bättre är på rea. Stabil hastighet, relativt snabb och billig. Bra budget SSD helt enkelt.
Svive PYX 35C601
3.3
(1)
4 495 kr
9 månader sedan*
För att kosta under 5K på rea så är det en riktigt bra ultrabred skärm. Den har AMD Freesync och det går att använda Gsync på den. Jag har inte upplevt några problem med Gsync än så länge, men det är ju inte garanterat att det funkar. Vettig upplösning för 35" och 100Hz funkar utan problem. Det finns Displayport, vilket måste användas för Freesync och en HDMI 2.0 som orkar att köra skärmen i 100hz. Resterande HDMI är 1.4. Det går att ställa in responstiden, High verkar fungera bra utan att ge corona vad jag kan se. Går inte få bort all ghosting. Svärtan och färgen är helt OK för ett otränat öga. Den dras med de vanliga problemen som VA-paneler har och det går inte komma undan det. Det är Samsung paneler i dessa skärmar, för den som undrar. Jag är nöjd med skärmen och rekommenderar den som ett insteg i 21:9 kategorin av skärmar om man inte är ute efter mycket högre kvalité. 34C601 är ett bättre val då du får tillgång till 144hz om du tänker spela på den. Det var inte mitt ändamål så jag nöjde mig med 100hz.
*Redigerades 4 månader sedan
Svive Triton TKL Red (Nordisk)
2.6
(3)
739 kr
2 år sedan*
Edit 2020: Komplett har uppdaterat tangentbordet och säljer det under samma namn, mitt omdömen gäller en äldre version. Köpte denna under rea hos Komplett för 549kr. Jag hade inte betalat mer än så för detta tangentbord. För ca 700-800kr kan man köpa t.ex MasterKeys Pro M, som jag också äger och har riktiga MX Cherry brytare om man vill ha ett kompakt tbord. För 550kr är det riktigt prisvärt och bra som ett mekaniskt tangentbord med RGB som går att kontrollera något sådär halv-bra. Man är inte tvingad att använda RGB-spya färgen. Edit 2020: De nya som säljs under samma namn har Khail brytare. Brytarna är gjorda av TTC och jag måste säga att dom är väldigt sköna att använda. Jag har satt på transparenta Oringar på mina tangenter för att minska ljudnivån men den är väldigt låg för att vara från mekaniska brytare redan från början. Dessa är såklart linjära brytare (Namnet Red, tyder på det). Edit 2020: De nya som säljs under samma namn har programvara. RGBn har ingen mjukvara utan det är förinställda funktioner i tangentbordet som gäller. Inställningarna som finns är följande: Färger: Röd, Turkos, Vit, Grön, Gul och Blå (endast i PC Mode, mer om det sen). Förprogrammerade ljus-shower som finns till varje ovanstående färg: Statiskt, "Breathing", "Reactive 1" (Knappen du trycker på lyses upp i ca 2 sekunder), "Reactive 2" (Hela tbordet lyser gradvis upp ifrån tangenten du trycker på), "Color Shift" (bläddrar mellan alla ovanstående färger), RGB-Puke (Regnbågsmönster som bläddrar åt höger) och slutligen ett program där WASD är upplyst i gult och 1 - 6, TAB, Q, E, R, Shift, B, CTRL och ALT upplyst i blått (resten är släckta). Nu till en stor nackdel med dessa tangentbord: Tangentbordet har två olika lägen, PC Mode och Gaming Mode. Skillnaden mellan dessa är att PC Mode är Alltid BLÅ, eller någon av de förprogrammerade ljusshowerna. Gaming Mode går automatiskt igång ifall du väljer någon av de andra färgerna, som vit, tex. Detta stänger av Windows knappen. Jag vill använda Statisk vit färg på mitt tbord, men på grund av detta kan jag aldrig använda windows knappen då den endast är på i PC Mode som endast stödjer Blått statiskt ljus.
*Redigerades 4 månader sedan
Logitech G Pro Gaming Keyboard Clicky (Nordisk)
3.9
(4)
1 190 kr
5 månader sedan
Jag köpte Logitech G Pro X genom deras hemsida, vilket är ett väldigt likt tangentbord men använder MX-cherry-liknande switchar, då jag ville ha linjära knappar. De är annars samma tangentbord. Bra tangentbord men tyvärr har Logitech snålat på keycapsen som lätt tappar färgen. De är gjorda i transparent plast som sedan lackats svarta med ett 'skyddande' lager klarlack ovanpå. Detta har gjort att färgen på W och Shift redan har släppt och ser tråkiga ut, efter mindre än ett år av användning. Jag tänkte då att det går ju köpa nya tangenter av bättre kvalité men även fast mitt Pro X har cherry-stems som är kompatibelt med många keycaps så är inte layouten helt standard. Lite tråkigt på en premium produkt.
Cooler Master Notepal U2 Plus
3.6
(5)
260 kr
6 månader sedan*
Bättre kylplatta för 15" är svårt att hitta. De flesta har fläktarna placerade på fel ställen och är gjorda helt av plast. Denna är helt i metall med gummifötter för grep och det går placera fläktarna så att den passar varenda laptop på marknaden. Tekniskt sett så ska du kunna bära laptopen med den också men man måste oftast ta bort fläktarna då, lite otympligt. Kör man helt utan fläktarna så funkar det också bra, visserligen, eftersom man endå får bättre luftflöde av utrymmet under. Det enda problemet är att USB kontakten är stor, känns som att man lätt kan råka knäcka sin port om man har otur.
*Redigerades 6 månader sedan
Thermaltake Core G3 (Svart/Transparent)
3.7
(2)
664 kr
ett år sedan*
Riktigt schysst chassi. Så länge man kör med en 240mm clc eller inte behöver kraftig CPU kylning är den nog perfekt för många. Blir varmt vid grafikkortet. Rekommenderar att sätta dit en Noctua A12x15 eller värre i toppen. Det går in cpu kylare som är max 116mm höga (NH-D9L t.ex). Thermaltake har snålat lite på sitt mått. Har lyckats få in ett SSI-CEB (tänk E-ATX fast nån cm kortare), och ett 980ti och kör denna som en server / gaming dator. Då mitt moderkort är större än vad chassit egentligen stödjer så kan jag inte använda de medföljande gpu-support benen men jag löste det med buntband och lite kreativ användning av skumkuddar. Syns knappt. Med en 240mm CLC i fronten med två Noctua A12x25 och en A12x15 i toppen så håller den ändå bra temperaturer samtidigt som det är tyst i vanliga fall (trots att det sitter en 10c/20t CPU och en 250W GPU i den. Standardfläktarna som kommer med chassit känns väldigt billiga men det kommer två i fronten. Med ett Corsair SF750 V2 så kan man få snygg kabeldragning men det kräver lite tålamod, de korta sleevade kablarna som Corsair skickar med passar nästan helt perfekt till detta chassi i längd. Edit: Jag fick byta ut min riser kabel, vissa spel tvärkrashade. Så efter jag bytte till Phanteks premium 220mm riser + ominstallerade drivrutinerna ännu en gång så funkar det fint igen. Måste ha klämt till den medföljande kabeln eller nåt sånt som skadade den. En uppdaterad variant av det här chassit skulle vara suveränt! Det finns en på youtube som har moddat dit glaspanel och trippla 120mm fästen i fronten. Jag har fått dit en PCIE till NVMe adapter under grafikkortet.
*Redigerades 6 månader sedan
Sida 1