Prisjakt

Svensken84

Medlem sen 2011-12-13
121
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Tamron 17-70/2,8 Di III for Sony E
Full Star 1
5
(2)
7 490 kr
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 månader sedan

Denna lins är min standard zoom på min aps-c sensor kamera av mycket god anledning. F2.8 genom hela zoom räckvidden, inbyggd stabilisering i linsen. Gummi ring vid fattningen skyddar kamerans sensor mot fukt/damm. Bildkvaliteten är riktigt riktigt bra. Bokeh ser även den väldigt bra ut. Denna lins vann förövrigt även utmärkelsen årets lins det år den släpptes. Har du en aps-c kamera och är i behov av en standard zoom lins så är det denna du ska köpa. Alternativ till denna är Sony 16-50mm f2.8 G lins... Men den kostar betydligt mer och saknar inbyggd stabilisering. Sigma 16-50 f2.8 finns även som alternativ. Men precis som Sonys lins saknar den inbyggd stabilisering. Skulle jag säga något negativt om denna lins så är det nog att den är lite större och tyngre än sina konkurrenter (Sony & Sigma linserna jag nämt tidigare). Men då har denna både inbyggd stabilisering och med längre räckvidd. Köp!

Viltrox AF 75/1,2 PRO Fuji X-Mount
Full Star 1
5
(1)
6 690 kr
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Helt fantastiskt ljusstarkt objektiv med autofokus till riktigt bra pris! Jag köpte med E-mount (Sony) istället för Fujifilms fäste men samma design. Är i regel nästan helt i metal, fukt tätad. linsen väger mer än vad min kameras kropp väger (Sony a6300). Det enda negativa jag hittar är motljus egenskaper MEN är du medveten om din omgivning så kan du hantera denna negativa egenskap med enkelhet. Riktigt jäkla skarpt i centrala delarna av bilden vid full öppning (f1.2)... Men bra över hela bilden från ca f4 till f6.3 Rekommenderas!

Metallica: And justice for all 1988 (Rem) CD
Full Star 1
1
(1)
159 kr
S
Svensken84
121 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

En väldigt bra skiva.... Problemet är bara som jag ser det att det är SAMMA mastering de använt även om ljudet blivit mycket lite klarare (dvs mastern har digitaliserats)... Basen är med andra ord FORTFARANDE mer eller mindre HELT borttagen från skivan precis som på orginalet när det släpptes för första gången... Är det en bra skiva musikaliskt? Ja, den är riktigt jäkla bra! (Lätt 4,5/5 stjärnor) Men ljudmässigt, på remastern? Nej, den är inte värd att köpa! Och betyget jag satt är helt baserat på remaster skivan... Som i det närmaste inte låter annorlunda från originalet så ibland frågar jag mig t.o.m. om den verkligen ÄR REMASTER eller bara ett trick för att kränga fler skivor. Dålig remaster ger dåligt betyg!

Kingston SSDNow A400 SA400S37 960GB
Full Star 1
4.8
(4)
699 kr
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 månader sedan

Har köpt denna som uppgradering till mitt vanliga Playstation 4... (Bytte ut gamla 500gb HDD som följde med Playstation 4an).... resultatet? Större lagringsplats och generellt sett kortare laddning av spel mm. Är den värd sitt pris? Jag skulle säga ja, iom att den är billig för sin storlek. Har vänner som gjort samma som jag, ingen har ännu upplevt något problem.. därmed 5/5 i betyg. Men uppgraderar du ditt PlayStation 4!? Då ska du följa guider mm. Som finns online som visar hur du ska göra. Du behöver även ha ett USB minne... men allt bör stå i online guiderna 🙂

Sony Bravia XR-65X90K 65" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Google TV
Full Star 1
3
(2)
17 848 kr
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Riktigt bra TV. Jag har suttit och modifierat inställningarna och hittat guld läget. Låg blooming om ens någon märkbar. Fungerar finfint med PS5 och app menyn flyter på snabbt .. kört en hel del UHD 4k bluray på TVn också och det hela ser magiskt ut. HDR är helt fantastiskt! Just nu vid 12 tusen ish pris tror jag inte det går att få en bättre TV! Min står vänd mot fönstren i min lägenhet så kunde inte köra med OLED. Denna TV är grym. Skulle du få ett så kallat måndags ex... Ge fan i att recensera produkten innan du fått ersättnings produkten! Annars finns risk att du lurar folk att tro att produkten är skit! Detta gäller generellt här på prisjakt för alla produkter!

Xiaomi Black Shark 4 5G Dual SIM 12GB RAM 256GB
Full Star 1
5
(1)
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Fantastisk telefon. Jag har inget emot att Xiaomi delar all min data med Kinesiska kommunistpartiet i hemlighet 🙌

Pacsafe Daysafe Econyl Anti-Theft Tech Recycled Crossbody Bag
Full Star 1
5
(1)
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Ursäkta språket men denna väska är JÄVLIGT BRA. Har inbyggda fack för kort, rfid skydd. Pass Betalkort Kontanter Solglasögon Kompakt kamera ryms med lätthet. Dragkedjorna är försedd med ficktjuvs skydd då de är spärrad att bara dra upp utan det krävs en hel del arbete för att öppna upp den. Bandet som går runt kroppen är förstärkt med metalltråd så kan inte bara klippas, väskans hölje är förstärkt med nät av metall så kan inte skäras upp. Väska har även låg vikt och är låg profil i storlek. Perfekt för den som gillar att resa 👍👍👍

Samyang AF 135/1,8 for Sony E
Full Star 1
5
(2)
9 067 kr
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Helt magisk bildkvalitet. Lättaste, billigaste 135an med f1.8 och autofokus utan att det drar ner på kvaliteten i förhållande till Sonys GM eller Sigmas 135:a. Tips är att se till att ha senaste firmware installerat! När jag köpte min var det version 1.0 och med den upplevde jag att när linsen satt på kameran (i mitt fall min Sony a7iii) så drog den ström även när kameran var avslagen.. detta upphörde när jag uppdaterade till nyaste (i skrivande stund v2.0). För att uppdatera autofokus linser från samyang behövs en samyang lens station (kostar runt 500-700kr). Sedan finns senaste mjukvaran på samyangs hemsida. (Använda alltid den senaste versionen av uppdateringsprogram mm). Rekommenderas starkt då detta kan vara en av de mest prisvärda linserna till Sony fullformat kameror! Ps: denna lins fungerar både till Sonys fullformat kameror och deras aps-c sensor kameror (a6*00)

Samyang AF 135/1,8 FE for Sony E
Full Star 1
5
(1)
S
Svensken84
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Samyang levererar för bra (!) för priset i min mening. Extremt bra optik, tyst, snabb autofokus och väder/dammtät konstruktion samt relativt låg vikt för att vara f1.8. Har använt min en kortare tid nu och hittar inga fel annat än att påsen av typ som följde med är i minsta laget... Den är så liten att linsen knappt ryms i den... Men sen så är det med stor sannolikhet en standard storlek Samyang skickar med de flesta av sina nyare linser. Men har man en kamera väska (eller två) som jag så är detta ett icke problem.. samma sak gäller avsaknaden av inbyggt stabilisering system i linsen men då jag har stabiliserad kamera (IBIS i min Sony a7iii) så är detta ett icke problem för mig. Linsen fungerar både till aps-c kameror och fullformat med e-mount fäste. Prisvärd bortom ord i min mening! Toppbetyg!

CyberPhoto
Utmärkt
(500+)
S
Svensken84
121 omdömen
Utmärkt2 år sedan

vad ska jag säga.... snabba leveranser, utmärkt kunskap (och service) om produkterna de säljer (som oftast har någon form av test recension på hemsidan). bra priser. trevlig personal i den fysiska butiken 🔥🔥 och sedan händer det att man ibland får sig en godis med paketet man beställer. toppen rakt igenom