Kategorier
Prisjakt

Svensken84

Medlem sen 2011-12-13
110
Bidrag
27
Hjälpsamröster
Zhiyun Crane M2
3.3
(1)
1 990 kr
en månad sedan
Har än så länge bara teatat den med filminspelning på min Sony RX0ii kamera och den fungerar utan problem, går att starta och stoppa inspelningen med knapp på Crane M2. Var dock lite jobbigt med att koppla ihop kameran och Crane M2 för första gången.. jag fick använda mig av en youtube video som beskrev hur jag skulle gå tillväga. Crane M2 är liten och lätt i vikt, färste för smartphone följer med om man nu inte kör med en kamera monterad på Crane M2. Kan vara värt att tillägga att dess max viktsgräns bör man ha koll på och när det kommer till kameror.. så glöm inte att linsen på kameran du använder också har en vikt som räknas vid maxvikt beräkning. Rekommenderar iaf denna gimbal 👍👍
Sony FE 24-105/4,0 G OSS
4.5
(8)
12 890 kr
4 månader sedan
Har bara använt mitt objektiv i en full dag nu... Känns väldigt välbyggt, väder/damm tätning i objektet samt runt dess bajonett. Vilket är väldigt bra. I min åsikt. Kameran jag använder detta objektiv med är min Sony a7iii och där går autofokusen väldigt bra, tyst och bilderna är skarpa i stora delar redan vid f4.0... något nerbländat är bilderna väldigt skarpa från hörn till hörn vid fotografering under dagen (standard dagsljus) utan blix. Anledningen varför objektivet INTE får 5/5 av mig är pga att zoomringen är något trög att vrida... (Dock bildmässigt är den välförtjänt 5/5) Först trodde jag det var fel på min lins då jag aldrig varit med om detta tidigare MEN har läst lite på forum och där visar det sig att jag inte är den enda personen som fått ett exemplar med något trög zoomring men eftersom min lins är ny så antar jag det kommer mjukna upp med mer användning vilket också somliga på diverse forum säger att den gör. Kanske är avsikten med en trögare zoom att den inte ska skjuta ut zoomen av sig själv när man plockar den ur väskan eller liknande.... Sist men inte minst... Kanske en aning off topic men när jag använde min a7iii tillsammans med min sel24105g lins (fotade RAW) och därefter skulle föra över foton till min smartphone så blev bilderna som fördes över dåliga... Otydliga och suddiga (jag använde sonys egna app "Imagine Egde mobile")... Jag lade märke till att bilderna som förs över blir väldigt komprimerade och suddiga... Detta trots att jag fotat i RAW format och ställt in appen att föra över foton i dess orginal storlek... Tydligen fungerar detta BARA (i skrivande stund) på bilder man fotat i jpeg... Så blev tvungen att gå in i kamera inställningar och ändra till jpeg (extra fine) och då kunde jag få högkvalitativa bilder överförda till min smartphone genom appen "imagine edge mobile".. ps nr2... NFC fungerar inte jättebra vid bildöverföring i skrivande stund så man behöver öppna appen (samt starta wifi på telefonen eller plattan) innan man går in på kamerans meny och där under nätverk väljer "send to smartphone" för att först då kunna ansluta och skicka bilder till telefonen genom dess "imagine edge mobile" app (obs detta gäller i skrivande stund... Se datum för recension)
Fallout 76 - Tricentennial Edition (PS4)
1.5
(2)
149 kr
2 år sedan*
Tyvärr är spelet så fyllt med buggar och annat vid skrivande stund att det till och från är svårspelat av andra orsaker än den tilltänkta (fiender, motspelare mm). Spelet känns i nuläget som en beta version av det som var tilltänkt... Jag spelade fallout 4 och älskade det... Men detta spel känns bara som ett haveri. Mycket svag etta från mig
*Redigerades 8 månader sedan
Sony Xperia 5 Dual J9210
4.3
(8)
6 499 kr
ett år sedan
Kom från xz1:an (ca 2år gammal flaggskepps telefon).. Så denna telefon blev ett mycket stort lyft för mig. Snabb och responsiv och med bra batteri tid, laddar min varannan dag. Skärmen är väl det som sticker ut mest.. ljus stark och med bra färger och en upplösning som jag inte kan klaga på. Dock beskrivs den som "lång" av många, det är både rätt och fel i min mening.. den är runt samma höjd som andra flagskepps telefoner (kanske upp till 5mm högre än konkurrenterna).. men skärmen är smalare än många konkurrenters vilket gör det lättare att använda med en hand (jag är 180 och har normal/genomsnitt storlek på mina händer). Testat netflix med denna cinewide skärm och kan inte gå tillbaka till något annat än 21:9 känns det som.. och den "långa" skärmen gör också att mer av hemsidor mm syns utan att scrolla massa, vilket jag är mycket nöjd med. Minus om något skulle väl vara avsaknaden av 3,5mm ljud utgång (men det saknas hos många konkurrenter i skrivande stund, och precis som hos andra så har de löst det med adapter som kopplas till laddutgången, usb c -> 3,5mm).. ett annat "minus" är interna minnesmängden.. men det går att bygga ut med 512gb via microSD minne (på bekostnad av förlust av simkortsplats nr 2).. men det är något jag kan leva med 😎. Jag köpte min på release och fick trådlösa hörlurar värda 2200kr på köpet utan extra kostnad, röd färg så klart då den är snyggast.. totalkostnad? Mindre än 50% än vad apples senaste flaggskepps telefon kostar i skrivande stund..och då har denna bättre skärm i mitt tycke. Sist men inte minst så kan jag skriva om kamerorna, och det går att spela in video i cinewide också (21:9)... Men när det kommer till stilla bilder så är jag av uppfattning att en RIKTIG KAMERA är den rätta lösningen oavsett telefon modell eller tillverkare.
Trust GXT-211 Reyno USB
3.3
(1)
246 kr
2 år sedan
Köpte för att ha till mitt playstation 4, var från början osäker om den fungerade men det visade den göra (det står pc/laptop och windows systemkrav på boxen till mikrofonen så därav varför jag var osäker). Okej ljud men kabeln på 1,4m är inbyggd (kan förmodligen förlängas med en usb hona->hane kabel av usb 2.0 standard stor). Plastig i konstuktion med få möjligheter att modifiera ljudupptagning annat än volym och en "mute" knapp. Svag 8/10 från mig
Turtle Beach Stream Mic
3.5
(1)
3 490 kr
3 år sedan*
Ska sägas att jag bara testat den med mitt PlayStation 4 än så länge och där fungerar den klockrent. Ställer den på bordet framför soffan och ändrar inställningar så "chat" ljud kommer ut ur tv:n/center högtalaren och då kan jag ha mina kompisar på besök och vi alla kan snacka och höra vad övriga i "partyt" eller enheten säger (spelar battlefield rätt mycket). Ett jättebra köp är det enligt mig ????????dock krävs lite inställningar på mikrofonen för att den ska fungera perfekt (finns flera olika ljudprofiler man kan välja bland baserat på ens ljudutrustning och rummet man använder den i)
*Redigerades 3 år sedan
Marshall Kilburn
4.3
(19)
2 699 kr
5 år sedan*
Grymt bärbart ljud! Förmodligen det bästa bärbara ljudet på marknaden! Blåtand och 3,5mm anslutning, med 20 timmars batteritid. Detaljerad ljudbild oavsett hög eller låg volym. Kvalitetsbyggd!
*Redigerades 5 år sedan
Call of Duty: Advanced Warfare (PS4)
3.5
(12)
118 kr
6 år sedan*
Stapplande och kämpande för att leva upp till den äldre CoD spelen... Men efter förra CoD ghost som onekligen är det sämsta spelet så här långt så beslöt sig utvecklaren att ge oss spelare något de kallade nytt... Och här är nya CoD... Och det råkar bara vara en nära på kopia av call of duty utvecklarnas titanfall.. Grafiken är snygg och spelet flyter på. Ljudet är även det rätt bra. Men storyn i kombination med kopierad speldesign från titanfall gör spelet i helthet just så pass "okej". med andra ord inte riktigt så perfekt som så många CoD fans säger att spelet är.
*Redigerades 6 år sedan
Marshall Monitor
4
(12)
1 290 kr
6 år sedan*
Har haft marshall major tidigare och tyckte de hade bra ljud men var osköna att ha på sig under en lite längre tid. Sedan såg jag en bild på marshall monitor och var bara tvungen att gå in på hifi klubben och testa dessa... Helt enkelt jättebra i förhållande till lilla marshall major. Men håller sig även riktigt bra mot andra i samma storlek och prisklass. + Ljudet + Sitter runt örat och inte på det. + Löstagbar sladd, så skulle den bli skadad/börja glappa kan man bara köpa en ny kabel med 3,5mm pin i båda ändarna sen är problemet löst. + Kan ansluta en extra hörlur till denna hörlur. (har dubbla 3,5mm ingångar/utgångar) + Manuellt ljudfilter i lurarna som ger dig antingen mer djupa toner eller mer höga. + Byggkvaliteten + Ihopvikbar + Stänger ute övrigt ljud rätt bra. - Kan kännas lite varma då och då (under lång tids användning inomhus och under sommaren.. eller så är jag nog bara lite känslig :-P) Helt klart prisvärda lurar!
*Redigerades 6 år sedan
Sony CyberShot DSC-QX10
3.3
(3)
7 år sedan*
har nu använt min QX10:a i snart en vecka och det med min Xperia S telefon. Är väldigt nöjd med resultatet så här långt :) kan säga att jag med kompisar har testat den med följande smartphones *Xperia S (har ca 2 år på nacken, fungerar även med NFC funktionen) *HTC One (fungerar även med NFC funktionen) * Iphone 4 (Har ej NFC så man måste ansluta manuellt genom att hitta QX10:an i WiFi listan) * Samsung Galaxy 3 (även den med NFC, fungerar fint) bilderna som togs blev i alla fall bättre än vad mobilernas egna kameror lyckades ta i samma ljus (det ska påpekas att QX10 INTE har inbyggd blixt så jämförde endast med bilder tagna utan blixt, dock kan Sony komma att uppdatera den obligatoriska Appen "PlayMemories Mobile" så QX10 kan få stöd från mobilens kamera lampa. dock får framtiden avgöra det.) i mörkare rum tar QX10:an förvånats värt bra bilder, även med ganska mycket zoom det går även ta bilder utan att ansluta den till sin mobil dock så har du ingen aning om bilden blivit bra förrän du kopplat in microSD kortet i en dator eller gått igenom bilderna på kameran med din mobil. kameran behöver inte heller vara monterad på din telefon för att fungera. WiFi kommunikationen når ett ganska hyfsat avstånd (avståndet kan variera baserat på vilken mobil du har samt andra trådlösa när som kan störa i området) mer + * batteriet är av modell; NP-BN och kan plockas ut, och därmed bytas ut om det tar slut när du är ute (om du nu har något extra batteri av den typen) * QX10 fungerar till de flesta android/iphone telefoner, i alla fall de med version 4.0 och upp. givetvis gäller detta också surfplattor MEN fästet passar INTE surfplattor. kanske kan det finnas tredje parts tillverkade fästen som kommer kunna passa till surfplattor. finns ett skal med inbyggt fäste till Xperia Z1. QX10 fungerar även med Iphones som är av modell 4 eller nyare. * trots att bilderna kan vara max 18,2 megapixlar så ryms det massor på ett microSD kort. förmodligen några tusen bilder på ett 32gb kort! (upplösningen dvs megapixel antalet går att ställa ner om man vill samt ändra format på bilderna) * med "PlayMemories Mobile" appen så har man möjlighet att direkt dela ut bilden man tog till olika platser så som sociala medier mm. * ett kamera stativ kan monteras på undersidan av QX10:an om man vill ha riktigt stadiga bilder. * 10x optisk zoom, och bra fungerar den. * "touch" fokus, detta gör att du kan trycka på bilden som visas i mobilen var du vill att QX10 ska ha fokusen. snabb fokus. * NFC, håll bara QX10:s NFC märke vid strömknappen mot din telefon som stöder NFC och har appen "PlayMemories Mobile" installerad på sig så startar kameran och kopplar ihop sig med telefonen och startar appen samt wifi och allt är igång :) * Priset i skrivande stund.. under 1500kr. Dåligt då? - ingen blixt (dock klarar sig den ändå bra i förhållande till många mobilkameror, kan även komma app uppdatering i framtiden, som gör att mobilens blixt tänds vid foto tillfälle) - medföljande fäste passar ej enheter med skärm på 6 tum och uppåt! kan även här komma något i framtiden som löser det men eftersom det inte finns i skrivande stund så blir det på minus sidan. finns plasthölje till Xperia Z och Xperia Z1 där både QX10 och QX100 modellen kan fästas. dessa kostar ca 270kr + ev frakt. men är inget "skydd för telefonen utan bara i syfte för alternativt kamera fäste. - inget medföljande minneskort (microSD) här känns det som om Sony i alla fall kunde ha slängt med ett litet på 2-4gb men nej... kanske för att hålla priset på själva kameran nere? vem vet. minus i alla fall... dock behövs oftast inte större än 8GB. - ingen medföljande batteriladdare, som det är nu så måste man om man inte köper en som fungerar till NP-BN batterier löst... koppla kameran med batteriet i sig (medan den är avstängd) till datorn via medföljande USB kabel för att ladda upp batteriet. återigen.... förmodligen bara för att hålla nere priset på själva kamera enheten. minus. - första gången du ansluter en mobil ska du mata in lösenordet som står under batteriluckan (Wifi nyckel) detta är något som måste göras även om man ansluter med NFC (så länge det är första gången den kopplas till telefonen). visst en säkerhetsgrej men på NFC? nej tack, även om det inte betyder mycket för de som inte bryr sig om en sådan liten sak!. - kommer utan fodral/väska... en sådan måste köpas separat och bidrar till ett lägre pris på kamera enheten MEN lämnar den onödigt exponerad för det som kan skada den. Onödigt av Sony i min åsikt.... tvingades ju köpa en löst :P hursomhelst... minus. - ibland vill appen stänga av sig om du delar bilder mm. men detta löses nog av en uppdatering eller två. men i skrivande stund.... litet minus! (startar upp snabbt igen så ingen superförlust).... uppdatering... har nu förstått att det beror på WiFi kopplingen till kamera enheten... eftersom smartphones oavsett typ själv stänger ner sin 3G/4G uppkoppling när telefonen ansluts till WiFi... telefonen auto-ansluter till QX10/QX100 när du startar upp PlayMemories Mobile igen så ingen jätteförlust i tid. slutsatts ett bra mellan-alternativ om man är sugen på en lite billigare systemkamera, men samtidigt vill ha bättre mobilkamera oavsett om man har iPhone eller Android, eller en kamera som är liten och ryms i fickan (behöver ju inte anslutas till en telefon för att fungera). för dig som vill kunna skicka runt/ladda upp bra bilder utan att behöva gå via en dator varje gång! även bra om du kanske vill ta foton i mindre användarvänliga vinklar så som direkt uppifrån och samtidigt vill kunna se hur bilden blir. jag är i alla fall mer än nöjd än så länge! för mer info om den. sök på Youtube: QX10 review.
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1