Prisjakt

Zark

Medlem sen 2005-01-11
67
Bidrag
17
Hjälpsamröster
Foscam FI9805W
Full Star 1
3.3
(4)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Instämmer rakt av på vad Chrisy skrev i sin recension nedan :-) Stort plus är att Foscam tillhandahåller DDNS med en unik URL för varje kamera. Lägger till en notering om port-forwarding i routern: För att kunna komma åt kameran utifrån behöver man öppna upp minst en port i routern där hemma, vilket jag gjorde. Jag kunde ändå inte komma åt kameran utifrån. Det visade sig att Bahnhof inte ger sina kunder en egen (publik) IP-adress längre utan man får en privat adress. Det finns alltså ytterligare en router utanför den egna. Genom att kontakta Bahnhofs kundsupport kan man få en publik adress eller så kan man gå in på följande sida http://dhcp.bahnhof.se/cgi-bin/macmanager.cgi Om ni använder sidan ovan måste man gå in på den när man är hemma. Annars fungerar det inte. En blänkare om port-inställningarna om man har flera kameror: Som standard finns http på 88, https på 443 och streaming på 888. Dessa måste vara olika ifall man har flera kameror. Jag har två. Första kameran lät jag vara enligt ovan och på den andra ställde jag in http på 89, https på 444 och streaming på 889.

HyperX Skyn Speed
Full Star 1
4
(1)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Det här ingen vanlig musmatta, vilket jag trodde det var när jag beställde den. Det är en tunn plastskiva som har en skyddsfilm på undersidan. När man drar bort skyddsfilmen klibbar plastskivan fast vid skrivbordet. Jag har valt att behålla skyddsfilmen och i stället hålla kvar plastskivan med "kladd". Det positiva med den här skivan är att den är relativt stor jämfört med vanliga musmattor och väldigt bra glid med "standard-musen" som jag använder på jobbet. Tack vare sin storlek och att den är så tunn finns det ingen kant som skaver på handleden. Nackdelen med den är att den inte passar inte så bra om man har en skarv mellan olika skrivbords-sektioner (vilket jag har på jobbet). Skarven känns igenom den tunna skivan.

Andersson ICM 1.1
Full Star 1
4
(3)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Mycket prisvärd maskin! Har ännu bara gjort två omgångar glass men den fungerar som den skall. Eftersom det är en maskin av typen "kylklamp" rekommenderar jag att man kyler ner smeten i kylskåp innan man häller den i maskinen. Vår första omgång var nog aningen varm vilket gjorde att glassen inte var riktigt krämig när vi tog den ut maskinen och frös in den. Man kunde höra hur kylvätskan helt smält till vätska i kylskålen. Vid andra försökte kylde vi smeten några timmar och vispade upp den innan vi hällde den i maskinen. Glassen blev väldigt krämig som tjock mjukglass. + Enkel att använda + Lätt att diska efter användning + Billig - Fastsättningen av locket är inte helt pålitlig men locket stannar kvar - Aningen liten "kylklamp" men det går att kompensera för genom att kyla smeten innan

Sony MDR-XB950AP
Full Star 1
4.1
(18)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Mycket sköna lurar med mycket bas vilket är positivt för viss musik men kan vara en nackdel för annan typ av musik. Dämpar ljud från omgivningen. Inte helt men med musik på fungerar dom bra i ett kontorslandskap. Snygga tack vare de röda detaljerna i kombination med svart och rostfritt. Köpte dom på Dustinhome black friday för 599

Sony Bravia KD-55X8505B
Full Star 1
4.4
(16)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har haft den här TV'n i en vecka och är väldigt nöjd med den. Den tidigare var en 8 år gammal Samsung LE46M51B så jag har helt klart hoppat över ett par generationer. Skall man använda en CA-modul för att ta emot parabol-sänd TV hos Canal Digital behöver man kontakta Canal Digital och registrera serienumret för att det skall fungera. + Fantastisk bild + Ganska bra ljud + Mycket bra menyer + Två fjärrkontrollers (en med alla knappar och en med minimum) + Snabb på alla vis + Många appar + Inspelning med extern disk ansluten + Wlan (WiFi) + Enkelt att spegla min mobil/platta antingen direkt till TV'n eller via Chromecast + Fungerar med Canal Digital med CA-modul = slipper extern box (som jag fick gratis av CD men är helt värdelös) - Blank skärm (som någon annan nämnt)

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 (Nordisk)
Full Star 1
4.4
(114)
499 kr
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Rent generellt är K400R ett bra tangentbord. Det som drar ner betyget är den usla räckvidden. Skriver man fungerar det bra men ofta när man använder musplattan laggar det ordentligt ibland och man får hålla upp tangentbordet i luften. Avståndet vi har är ca 4 meter till meda-PC'n. Dongeln sitter på framsidan av media-PC'n utan något mellan dongel och tangentbord mer än en glasruta. Sen är den medföljande mjukvaran som man skall kunna konfigurera tangentbordet med ett skämt. Mer om den kan ni läsa i grynnan's recension.

Whirlpool WMT 502 (Vit)
Full Star 1
4
(1)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Ett helt ok litet kylskåp. Hyfsat lätt att hänga om dörren. Eftersom vi tänkte använda det som vin / dricka-kyl lade vi in några vin och petflaskor på hyllorna. Det gick inte. Dom fick plats men det började rinna ut kondensvatten genom dörren. Vi flyttade därför om hyllorna och ställde flaskorna upp. Då försvann problemet med läckande vatten. Plastlådan längst ner kan användas att ställa 33cl burkar. Köpte det på CDON/Tretti för 1 690:- inklusive frakt.

Cisco Small Business RV220W VPN
Full Star 1
2
(3)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Jag kan inte rekommendera den här produkten av ett par anledningar. * Den inbyggda web-servern som används för konfiguration är otroligt seg. * Vissa saker går inte att om-konfigurera efter att vi uppdaterat firmwaren.

Moccamaster H741
Full Star 1
4.1
(7)
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Det här är ett fantastiskt litet monster som ryter till så fort man slagit på den och brygger snabbt och effektivt väldigt gott kaffe.

Sony Xperia Z1 C6903 2GB RAM 16GB
Full Star 1
3.9
(62)
999 kr
Z
Zark
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

24 timmar tog det innan den första repan satt mitt på skärmen (ca 2cm i skyddsplasten "shatter protection film"). Hur det gått till förstår jag inte eftersom jag haft den i byxficka och liggande på skrivbordet på jobbet. Min förra telefon som jag haft i 2,5 år, en Samsung S2, har visserligen en del repor men inte i närheten av det djup som på Z1'an. Skyddsfilmen går att ta bort, men det känns inte som att det är det första man vill göra med en ny telefon. Telefonen i sig själv är ganska stor och massiv. Byggmässigt känns den ok. Hörn och och kanter på själva telefonen är trevligt avrundade. Det som stör är att knapparna, hörlursuttaget och hålet för högtalaren är väldigt vassa. Särskilt irriterande är hålet för högtalaren eftersom när man håller telefonen i handen och navigerar med tummen vilar underdelen där hålet sitter mot lillfingret. (Kameran har jag inte testat fullt ut inne så jag återkommer nog) + Snabb + Kameran + Batteritiden + Stor högupplöst skärm. - Skarpa kanter kring av/på-knappen, 3,5-uttaget och högtalaren - Skärmens o-reptåliga skyddsplast!?