Dj_Max-It

Medlem sen 2011-09-14
12
Bidrag
18
Hjälpsamröster
MediaMarkt
Bra
(500+)
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Dålig2 år sedan

Sennheiser Momentum Wireless 3 i svart fanns enligt deras saldo i lager till cirka 1900 kr, vilket gjorde mig fantastiskt glad för mina Momentum Wireless 1 som jag köpte hos dem 5-6 år tidigare havererade några dagar tidigare då de tyvärr råkade utsättas för en kraftig och oväntad skur. När jag ska lägga beställningen så står det indiska steget, vid betalningen; att de finns inte i webblager man att om jag åker över halva Sverige så kan jag köpa ett par uppe i Stockholm. Den vita ville de inte prissänka, så det fanns ingen ersättningsvara eller något likvärdigt alternativ. Jag bryr mig inte om färgen, man när de svarta kostar cirka 1900 och de vita tusen kronor mer så känns det inte motiverat att slänga fram en extra tusenlapp helt i onödan. Jag var väldigt nöjd med köpet av de första hörlurarna, men nu är jag besviken. Varje dag utan lurarna är en sorg.

Kabelgiganten
D
Dj_Max-It
12 omdömen
OK2 år sedan

På söndagen beställde jag 6,3mm’s kablar. Följande onsdag beställde jag studiomonitorer från en annan butik. På torsdagen hade jag monitorerna, men inga kablar. Tråkig känsla. På fredagen kom kablarna. Tack och lov innan helgen, men tycker ändå att det är dåligt. PostNord fick inte kablarna förrän på onsdagen, så det är inte deras fel. Varorna var hela och fungerade, leveransen var gratis, så bortsett från att det tog längre än förväntat så är jag supernöjd.

San Andreas (UHD+BD)
Full Star 1
3.9
(53)
228 kr
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Både ljud och bild är sämre än förväntat, speciellt ljudet. Bortsett från det så är det en bra film, förutom att när båten kör igen allt bråte på slutet så hörs det inte, det är som att båten kör igenom rent vatten.

Microsoft Xbox One S 2016 1TB
Full Star 1
4.2
(500+)
3 990 kr
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Lämnade tillbaka min för att den lät för mycket, köpte en Oppo UDP-203 istället då främsta anledningen för mitt köp var att spela 4K filmer. Den var helt okej att spela på.

Onkyo TX-RZ800
Full Star 1
4.8
(6)
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jag har haft min i en bra bit över ett halvår. Ett stort steg upp från min första förstärkare, en begagnad Onkyo TX-NR709. Denna är många år nyare och en serie högre. Har alltid haft mitt Rotel RB-1552 MKII inkopplat till mina frontar, så jag vet inte hur det låter utan, men den driver mina 4 surroundhögtalare och min center med bravur, och min zon två låter fantastiskt. Min zon två är ett par Dali Opticon 1, och de låter fantastiskt upplöst. Den klarar alla ljudformat du kan servera den, och allt låter bra. Jag har endast haft möjlighet att spela en film med Atmos, men vilket ljud det var! Batman v Superman spelad via min Oppo UDP-203 var inte annat än otroligt. Aldrig varit med om sådan spridning. Förstärkaren är enkel att installera och enklare att använda. Många bra finesser. Den har 12V trigger, vilket var en av de största anledningarna till uppgraderingen. Nu slipper jag sätta på slutsteget varje gång jag ska använda förstärkaren, det startar automatiskt när förstärkaren startar. Att sedan förstärkaren startar automatiskt när jag startar teven (Samsung UE55KS9005) gör att allting har blivit väldigt smidigt. DLNA-funktionen funkar klanderfritt, så gått som. De gånger det krånglar tror jag snarare att det beror på min router. Fördröjningen mellan Main och Zon2 är nästan obefintligt. Jag ska inte ljuda, du kan höra den om du verkligen försöker. Men har du ljudet på i köket och vardagsrummet samtidigt (så har jag mina zoner) och förflyttar dig mellan rummen så flyter det på väldigt mjukt och naturligt, du behöver inte sätta den andra zonen på mute för att det blir otakt, vilket det blev på min gamla förstärkare. Det enda jag kan anmärka på är att den gamla fjärrkontrollen var upplyst, det är inte denna. Den är dock mindre och har inte så mycket onödiga knappar. Jag kan heller inte lista ut hur man använder Zon2 via fjärrkontrollen, men via iPad-appen går det nästan oförskämt smidigt. Finns även en app till iPhone. Jag köpte min för 8000 och jag har inte en antydan till ånger, snarare blir jag mer motiverad att uppgradera mitt hemmabiosystem. Rekommenderas.

Samsung UE55KS9005 55" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
4.5
(29)
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Enastående bildkvalitet, bra funktioner och smidig minimalistisk fjärrkontroll. Köpte min för 16000 när den var kraftigt nedsatt och gjorde ett klipp. Nu är den fan nere på 11000 och den som köper nu gör sitt livs bästa affär. Blir nästan sugen på att köpa en bara för att vaska.

Coca-Cola Zero Burk 0,33l 24-pack
Full Star 1
3.6
(5)
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Betydligt godare än originalet som är så sliskig på grund av sockret.

Oppo UDP-203
Full Star 1
4.7
(228)
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Detta är en fantastisk maskin. Som andra har nämt är kvaliteten hög gällande både spelaren och fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen är bakgrundsupplyst och tänds när du lyfter upp den, vilket är någonting jag bara älskar. Dock är den väldigt känslig, så det räcker att du ställer någonting på bordet så tänds den om du inte är försiktig. Knapparna på fjärrkontrollen är mycket sköna och exakta, och det finns upphöjningar på vissa knappar som gör att du alltid vet var du har fingrarna. Fjärrkontrollen är stor och mäktig men ligger extremt bra i handen och ger dig snabb kontroll över allt du behöver göra. Byta ljud eller undertext gör du med ett knapptryck. Spelaren reagerar väldigt snabbt på fjärrkontrollen och ge respons omedelbart. En funktion som jag tycker är väldigt bra är Pure Audio-knappen, som stäng av bildkortet helt. Perfekt för mig som bor i en liten lägenhet med dålig luft, och behöver öppna fönstret ibland. Då trycker jag på Pure Audio-knappen, öppnar fönstret och går till hemmakväll och fyller på godisförrådet. Det blir helt mörkt i lägenheten och inga djur finner sin väg in. Ljudet är otroligt mäktigt, först filmen jag spelade upp så satt jag som ett barn på julafton. Spridningen på ljudet är som dag och natt jämfört med Netflix, och då använder jag inte ens Atmos. Nu har jag aktiverat Atmos och det låter helt osannolikt bra. Fladdermössen i Batman v superman flyger runt dig på ett sådant sätt att du tror att du är där. Bildkvalitén är kanon! Jag har en Samsung UE55KS9005 (blir inte bättre än så) och en Onkyo TX-RZ800 (med pass-through) och 4K ser fantastiskt ut. Vanliga 1080p ser dock nästan lika bra ut, har faktiskt svårt att se skillnad. Kan vara att Oppon är så bra på att skala upp (för skillnaden märks betydligt mer via Netflix). DLNA-funktionen är bra, men lämnar lite att önska. Spelar man upp en CD-skiva så funkar gapless playback, det gör det dock inte via nätverk. Mycket trist, men kanske fixas så småningom.

Apple iPhone 6s 2GB RAM 64GB
Full Star 1
4.4
(500+)
3 490 kr
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Jag har haft min iPhone 6S i cirka två veckor, och jag älskar den. Föregångaren var en iPhone 5, och den var riktigt slö efter över 2 års användande, med information på den ända från min 3GS och därefter 4. Denna gången ställde jag in telefonen som ny. Det första jag vill poängtera är fingeravtrycksläsaren, vilken jävla grej! Enbart den gör uppgraderingen befogad. Den läser snabbt och nästan alltid rätt, såvida du inte är riktigt skitig. Detta gör att man sparar enormt med tid på att slippa knappa in koden varje gång. Sedan har vi ju 3D Touch. En genialisk idé, och utförandet är inte dåligt heller. Funkar mycket bra och öppnar upp en helt ny dimension av användande, mycket smidigt när det finns tillgängligt. Dessvärre är det inte speciellt mycket implementerat, men det kommer garantera att dyka upp uppdateringar med användning för 3D Touch, när respektive utvecklare har hittat ett sätt att använda det. Batteritiden är mycket bra, räcker alltid morgon till kväll, och vid sparsamt användande kan man dryga ut det till två dygn. Siri har utvecklas sedan jag testade henne sist, och nu är hen tvåkönad. Min Siri är givetvis en man från Australien, bästa accenten. Stäng-knappen flyttade från toppen av telefonen till höger sida, cirka 2 cm ner. Kändes väldigt dumt och onödigt först, men man vänjer sig snabbt, och den är nu lättare att nå och det är mindre omständligt att ta screenshots. Blixt finns både fram och bak, och båda två har gjort sitt gjort enligt min mening. Edit; jag har haft den i ett år snart, och den är fortfarande grym. Fattar inte hur man har klarat sig utan 3D Touch innan.

Maxell Tank E-Series USB 3.0 4TB
Full Star 1
4
(5)
D
Dj_Max-It
12 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Var väldigt tveksam till att köpa en hårddisk av annat märke än Western Digital eller Seagate, men jag testade eftersom priset var så bra. Jag hade tur i oturen, hårddisken startade inte alls när jag fick den, bättre det än att den lägger av när man har viktig information på den. Har tidigare haft 13 WD på 500 GB upp till 2 TB, de funkade utmärkt. Har även testat seagate, men jag föredrar WD. Mycket möjligt att jag fick ett måndagsexemplar, men jag vågade inte riskera att byta mot en ny, så jag begärde pengarna tillbaka. Man får vad man betalar för, vill du vara säker på att din hårddisk inte havererar, lägg några kronor extra. (Edit; den kostade 999 kr då)