Prisjakt

adelante82

Medlem sen 2011-08-09
53
Bidrag
56
Hjälpsamröster
Google Nest Wifi Pro Wi-Fi 6E 3-Pack
Full Star 1
4.3
(3)
3 986 kr
a
adelante82
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

För 4400:- är dessa tre enheter en fullträff. Installationen var riktigt enkel av alla tre enheter. Kopplade samman dom trådlöst via guiden i Google Home och efter det kopplade jag in nätverkssladd då jag kör dom med wired backhaul. Dom kopplar över automatiskt till det och jag har inte gjort någon inställning mer än den initiala setupen. Bor i ett 170 kvm stort 1,5-plans stenhus och har helt ok täckning även på sämsta platsen. Jag antar att en användare som har specifika behov kanske vill ha något mer avancerat men för dom flesta av oss som bara vill "att det ska funka" överträffade detta mina förväntningar. Overkill med Wifi 6E men skönt att vara lite framtidssäkrad, jag menar det går att få 7-800 Mbps via bredbandskollen och det tycker jag känns ok med tanke på att det "bara" är stöd för Wifi 6 i mobilen. Kopplade in en "unmanaged" switch (8-portars Netgear) och inga inställningar behöver göras över huvud taget. Bara att koppla in Plejd-hubben och allt annat - sen bara lirar det. Dom är snygga nog att låta stå framme (vilket är viktigt om man vill ha bra mottagning) och man kan släcka den enda (!) lampa som finns i fronten om man önskar det. Ska jag klaga på något så får det vara räckvidden. Den ena satelliten är i ena ändan av ovanvåningen, och i andra ändan får jag "bara" cirka 50% signalsyrka. Då är det ett sovrum mellan med två gipsväggar med konstruktionsplywood i. Så fortfarande väldigt prisvärt, men det finns säkert enheter som kostar mer och levererar bättre räckvidd. Sammanfattning: Enkel installation, bra pris, höga hastigheter, snygg design, godkänd räckvidd.

Nexa Brandvarnare KD-134A
Full Star 1
1
(2)
59 kr
a
adelante82
53 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Falsklarmar konstant. Har gått genom fyra sådana här på mindre än sex månader. Oavsett om dom sitter på ovanvåningen, i trappen, i köket eller i vardagsrummet så falsklarmar den med jämna mellanrum. Det är fritt från damm, pollen, luftströmmar och matos. Ändå tjuter dom stup i kvarten. Självklart bra att dom är känsliga men snart bryr man sig inte om ifall dom väsnas. Alla fyra hamnar nu på tippen

Däck365 Aktiebolag
Utmärkt
(500+)
a
adelante82
53 omdömen
Utmärktett år sedan

Beställde två däck som skulle krängas på i en verkstad jag valde på hemsidan. Lätt att beställa, tydlig information i mailen man fick, snabb leverans (överträffade uppskattad leveranstid) och bra service när däcken skulle på av verkstaden. Mycket smidigt system och kommer till 100% handla däck här igen.

TP-Link Archer MR400
Full Star 1
2.7
(12)
1 013 kr
a
adelante82
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Har använt den i en 170 kvm stor villa i drygt sex månader. Står på ovanvåningen. På nedanvåningen används extender via eluttaget som körs i mesh. Har aldrig tappat kontakten eller behövts startas om. Används med mobilt bredband från 3 och bor i liten by i södra Sverige. Får bra värden från Bredbandskollen. Prisvärd. Mjukvaran/appen är inte det bästa om jag ska klaga på något.

TP-Link TL-WPA8631PKIT
Full Star 1
5
(1)
1 226 kr
a
adelante82
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Överträffade mina förväntningar på alla punkter! Bor i ett 1,5-planshus (170 kvm) byggt i lättbetong. Har en TP-Link Archer MR600 4G-router på ovanvåningen och sändaren på nedanvåningen. OneMesh funkar helt perfekt och var lätt att koppla ihop. Bra signalstyrka och hastighet i hela huset. Köpte ett demo-ex på Proshop för 900 spänn men även för 1200 spänn hade det varit full pott för mig! Uppdaterar när den använts en längre tid.

Xiaomi 11T Pro 5G Dual SIM 8GB RAM 256GB
Full Star 1
3.5
(12)
5 049 kr
a
adelante82
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Kommer från en OnePlus 6 som jag levt med i 3,5 år. Allt är såklart bättre: batteritiden, skärmen, kameran etc etc. Förvånande nog är ljudet också bättre vilket jag inte trodde då jag verkligen gillar ljudet på min OnePlus. Skärmen känns större, men inte för stor. Går fortfarande lätt ner i framfickan. Medföljer genomskinlig bumper/case för dom som vill ha på något med en gång. Är också repskydd i nån form av plast förmonterat. Funkar bra att använda tills man fått på något annat. Går sjukligt snabbt att ladda. Helt galet. Minus för att man inte kan använda samma navigeringsgester som man är van vid från OnePlus och det verkar inte finnas något sätt att fixa det heller enligt XDA/hela internet. Alla launchers numera är tydligen tvingade att inaktivera gester. Aja.. För priset är det en fullträff. Feta prestanda för en förhållandevis liten peng. Uppdaterar när jag haft telefonen mer än en dag :)

OnePlus 6 Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.6
(44)
4 189 kr
a
adelante82
53 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

UPPDATERING: Nu har vi levt över tre år tillsammans. Batteriet börjar bli sämre men annars funkar allt precis som det ska. Hur ska man hitta en lika bra mobil.. :) UPPDATERING: Har nu haft mobilen i över tre månader och är fortfarande otroligt nöjd med allt från ljusstyrka på skärmen, batteritiden och kameran. Riktigt nöjd med Oneplus gränssnitt också, känns väldigt minimalt och logiskt. Inte alls som Samsungs mao.. Kommer från en Nexus 6P som jag tyckte väldigt mycket om. Har haft min OnePlus 6 i några dagar och här är mina första intryck. Uppdaterar längre fram om var som ändrar sig. * Otroligt snabb. Inte rättvist att jämföra med en gammal Nexus, men oj vad kul det är att använda mobilen igen. * Grymt bra skärm. Var orolig då upplösningen inte var lika hög som min förra, men man får verkligen anstränga sig om man vill se den lägre upplösningen. * Bra batteritid. Inga problem att hålla på med den ordentligt över arbetsdagen och ändå komma hem och ha minst halva batteriet kvar. * Laddar otroligt snabbt. Jag behöver inte ha laddaren i över natten längre! * Grym kamera med fantastisk bokeh-effekt! Det jag saknar från min förra mobil så långt: - Dubbla stereo-högtalare med bra ljud som är vändna mot en... Extra pluspoäng: * Förmonterat skärmskydd! * Medföljande fordral!

Asus ROG Claymore Core (Nordisk)
Full Star 1
3.5
(11)
a
adelante82
53 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

EDIT 2021-05-13 Nu är tangentbord nummer två sönder. Vänster alt-knapp har slutat fungera. Eller, när man trycker på den så aktiveras cänter ctrl och höger alt gr en halv sekund. Detta gör det väldigt struligt att alt-tabba såklart. Skitdåligt tangentbord, absolut den sämsta Asus-prylen jag äger. EDIT 2017-09-23 Nu ryker ett gäng stjärnor till. Tangentbordet har gått sönder. En del av brytarna gör att tangentbordet börjar trycka random på alla knappar på tangentbordet. Felet är inte mjukvarurelaterat utan beror på fel i tillverkningen. Kommer få tangentbordet utbytt men då det är slut i lager överallt just nu så kommer det dröja. Trots det får den två stjärnor för det är en riktigt snygg prydnad på skohyllan i hallen. EDIT 2017-01-22 Drar av ett gäng stjärnor då mjukvaran verkligen är dålig. Man måste manuellt öppna Armory (trots autostart) och själv välja en profil och klicka på "save" om man vill att tangentbordet ska vakna upp och man ska kunna ändra profiler, ljusnivå, färger etc. Under all kritik för så mycket pengar. Tangentbordet i sig är dock precis lika bra som jag skrivit nedan. Först kan jag väl säga att jag är hyfsat partisk i min recension då jag har både ROG-skärm (PG279Q) och ROG-mus (Gladius) och generellt gillar formgivning och funktion väldigt mycket på deras prylar. Men jag kan verkligen inte hitta något att anmärka på när det gäller detta tangentbordet. Redan när man öppnar lådan så slås man av vilken känsla för detaljer Asus har när dom producerar ROG-produkter. Allt är riktigt snyggt paketerat hela vägen från tangentbordet som ligger i sammetspåse till ett "välkomstkort" som ger en exklusiv känsla. Tangentbordet i sig har en bra tyngd och ligger stadigt på skrivbordet. Mitt förra tangentbord var verkligen lätt och lät "plastigt" i jämförelse. Det är mitt första tangentbord med mekaniska brytare och jag var orolig att cherry mx skulle väsnas för mycket, men det är faktiskt en helt ok ljudnivå. Klart högre än mitt förra tangentbord med membran, men inte så att varken jag eller sambon när hon är i samma rum stör oss på det. Om jag skulle ha något att invända på är det att mjukvaran kunde vara bättre. Den känns inte välpolerad och är lite "tunn" om man jämför med tangentbordet i sig. Men inte något som jag anser är värt att dra av en stjärna för. Priset kan man tycka vad man vill om, och visst är 1600 spänn mycket pengar, men för en entusiast som mig själv som sällan köper nya tangentbord så var det värt varje krona. Observera också att core-modellen inte ha numeriskt tangentbord. + Otroligt snyggt om man har övriga ROG-prylar eller vill ha ett minimalistiskt tangentbord. + Galet bra kvalitetskänsla i bygget. + Löstagbar usb-sladd om man av någon anledning inte gillar den medföljande tygbeklädda diton - som för övrigt matchar sladden på Gladius riktigt bra. - Mjukvaran gör sitt jobb, men kunde absolut behöva poleras upp lite.

Electrolux EKC6120 (Vit)
Full Star 1
1
(2)
a
adelante82
53 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Barnlåset går gick sönder inom en vecka. Plattorna (framförallt den största) ger mycket ojämn värme. Känns riktigt billig i kvalitén. Men ugnen blir varm snabbt OCH den har hållt i 16 år, so there's that. Köp inte denna, inte ens begagnad för stöldpris.

Proshop
Utmärkt
(500+)
a
adelante82
53 omdömen
OK3 år sedan

Köpte en nest hub. Levererades snabbt. 60 spänn i fraktkostnader. Dom råkade swisha tillbaka min betalning så jag fick göra en banköverföring till dom istället. Weird.