Prisjakt

bjfbjf

Medlem sen 2011-01-04
5
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Amazon.se
OK
(234)
Usel
2 dagar sedan

Nej, detta är riktigt dåligt. Leveranstiderna är ett skämt. Varorna fastnar i tullen. Kundtjänst svarar inte på mail. Order kan helt plötsligt strykas utan att du får något meddelande. Jag har beställt från amazon 5 gånger och 4 av orderna har gått fel. En beställning fick jag orderbekräftelse men sen dök varan aldrig upp. Mailade kundtjänst men inget svar. Till slut fick jag själv leta på deras hemsida och långt inne väl gömt på mitt konto står det att något hade strulat med betalningen, trots att jag uppgett rätt så kontonummer. Varför kontaktar ni mig inte??? Varför svarar ni inte på mail??? En annan gång blev paketet skadat på en postterminal under leveransen och posten i tyskland returnerade det till Amazon. Samma sak igen. Ingen som informerar mig, ingen ny produkt skickas utan ordern bara stryks. Ett annat paket fastnar i tullen och jag måste själv kontakta den kinesiska leverantören som knappt kan engelska och som inte vill stå för PostNords avgifter. Generellt gäller att leveranstiderna är ungefär tre gånger så lång som utlovat. En vara jag beställde dök aldrig upp, men det får jag inte reklamera för det gått för lång tid. Smart Amazon, ni är så dåliga på att hålla leveranstiderna så när kunden väl ger upp får man inte reklamera längre.

Siemens TE603201RW
Full Star 1
3.7
(8)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Har haft maskinen i något år. Ger mycket bra kaffe. Viktigt att tänka på att använda bra kvalité på bönorna. Först använde vi vanliga standardbönor som ger ok kaffe i en vanlig brygger, men det blev inte alls bra här. Efter att ha bytt till bättre bönor är vi mycket nöjda. Maskinen är lätta att underhålla och sköter det mesta själv. Praktiskt att man inte behöver någon mjölktank utan bara stoppar ner slangen i mjölkkartongen.

D-Link DCS-8525LH
Full Star 1
2.6
(4)
1 199 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*

Själva kameran är ok och ger bra bilder, men den stora bristen är att den enbart går att köra via en undermålig app (mydlink). Denna appen är enda sättet att komma åt kameran. Den går inte att nå via en vanlig dator. Installationen går till genom att man scannar en QR-kod på kameran i appen. Bra i teorin, men funkade inte för mig (konstigt felmeddelande om att strömsladden inte var ansluten, vilket den var). I mitt fall fungerade installationen av kameran först på tredje telefonen (iphone) jag försökte med. Som tur var fungerade kameran sedan på alla telefoner och plattor när jag väl lyckats lägga till den i mitt konto. Kameran har sedan många avancerade funktioner men den saknar HELT bruksanvisning. Det enda som finns med är en liten papperslapp med QR-koden och en uppmaning att ladda ner appen. Den enda supporten som finns på d-links hemsida är några reklamvideor med glassig information om kameran och appen. Enda sättet att styra kameran är alltså att prova sig fram på alla knappar och se vad de gör. Det finns tex en knapp för "sekretessläge" som jag fortfarande inte vet vad den gör? Jag kan välja mellan 50 och 60 Hz "Anti-flimmer" men vad är det? De mer avancerade övervakningsfunktionerna har jag inte ens orkat försöka sätta mig in i ännu. Det funkar säkert bara man lägger tiden att prova sig fram. Verkligen synd. Det är en bra kamera, men d-link har missat användarna. Tyvärr är inte appen så lätt att förstå som de verkar tro och jag har faktiskt inte tid att prova mig fram på allt. Hade det funnit någon möjlighet att enkelt få reda på hur kameran funkar hade betyget blivit mycket högre. Förhoppningsvis kommer väl det framöver för det verkar vara många som klagar på detta (jag har försökt googla fram instruktioner för kameran). Det borde vara lätt fixat av d-link. Varför inte en pdf-manual på hemsidan så går betyget upp direkt?

*Redigerades 3 år sedan
Telldus Start-Up Kit Control (312638)
Full Star 1
2.7
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Lätt att installera och fungerar mycket bra. Stor bonus att det är enkelt att lägga till andra enheter som använder 433 Mhz. Enkelt att lägga till tex strömbrytare från Biltema, Clas Ohlsson etc.

Logitech Harmony Companion
Full Star 1
4
(30)
1 149 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Funkar tekniskt bra men är fullständigt användarfientlig. Jo, den funkar men har många fullständigt ologiska irriterande egenskaper och konstiga begränsningar. Tex, allt måste göras i aktiviteter (programmerbara sekvenser) och det finns inget smidigt sätt att bara kontrollera en enhet, alla aktiviteter måste starta med att enheten slås på (går inte att ha en aktivitet som utgår från att enheten är på), skulle någon råka använda en annan fjärrkontroll (tex barnen stänga av med knappen på tv) hamnar allt i oordning och det går inte bara att reseta utan då måste du ta fram appen och gå igenom krångliga inställningar (går alltså inte att köra startsekvensen igen om man inte först kör avstängning). Appen saknar många grundläggande funktioner (tex går inte knapparna att sortera, menyer har obegripliga namn osv). Detta hade kunnat bli en mycket bra fjärrkontroll om man hade släppt det tekniska och lagt några minuter på att undersöka användarkraven.

*Redigerades 5 år sedan
VVSochBAD.se
Utmärkt
(500+)
Usel
5 år sedan*

Påstår sig ha fri frakt vilket inte stämmer. En "expeditionavgift" på 95 kr tillkommer på alla order. De kallar visserligen inte avgiften frakt men det är samma sak. Det kostar 95kr att få hem varorna så priserna här på Prisjakt stämmer alltså inte! Jag var på väg att beställa av dom men kände mig besviken och lurad när jag kom till kassan. Kommer aldrig att handla av dom. Känns inte seriöst mot kunderna.

*Redigerades 5 år sedan