Kategorier
Prisjakt

film-fanatiker

Medlem sen 2010-12-22
328
Bidrag
26
Hjälpsamröster
Supra Dual 2RCA - 2RCA 2m
3.8
(2)
489 kr
3 år sedan*
Som vanligt har Supra bra kvalitet för priset vad gäller både det funktionella och hållbarheten.
*Redigerades 3 år sedan
Samsung UBD-K8500
3.7
(12)
4 år sedan*
Så nu har jag äntligen hunnit prova med både nedskalad UHD film, Netflix streaming 3d blu-ray, vanlig blu-ray. Den spelare som jag jämför mot hemma hos mig är min Marantz ud7007 som kostade 5990kr när jag köpte den, denna gav jag 2490kr för inklusive 3st UHD filmer. Nedskalad UHD till 1080p: Det slår allt jag tidigare sett, färger är bättre, skarpare bild trots att jag som sagt bara har en 1080p projektor. Blu-ray och 3d är ingen skillnad mellan spelarna på kvalitet, utan båda visar en mycket fin bild. Vid streaming från Netflix så händer dock saker till Samsungens fördel där kvaliteten är jämn och mycket skarp och bra bild erhålls med. Där är Marantzen mycket sämre då den kan tappa i kvalitet på bild och ibland kan låsa sig till och med, misstänker att det är dåligt nätverkskort i den eller så är appen de använder defekt. Om man ser till byggkvalitet så vinner ju Marantz ud7007 då släden och läsaren är robust och knäpp tyst samt hela spelaren är gediget byggd. Slutsats: Bryr man sig inte om att läsaren ibland kan föra lite oljud samt att spelaren ser lite plastig ut, så är Samsung ubd-k8500 en mycket kompetent spelare som verkligen ger en bra bild och en fin upplevelse med både film och streaming! Vid äkta UHD kan jag bara tänka mig att bilden blir sagolikt bra.
*Redigerades 3 år sedan
Pioneer HDJ-1000
4.2
(10)
9 år sedan*
Grymma lurar som spelar rent och bra samt väldigt bra tryck i basen med :) Tråkigt att vissa haft otur med kvaliteten på konstruktionen, själv så har jag haft mina nu i över 5år och de är fortfarande som nya :)
*Redigerades 3 år sedan
The Amazing Spider-Man (3D)
3.1
(16)
30 kr
4 år sedan*
Filmen i sig var helt ok men det som drar ned den här 3D versionen rejält är ljudet! Dolby digital? Högupplöst DTS-HD Master audio på Tyska, vänta lite nu, jävlas utgivarna med oss konsumenter eller menar de allvar? 3D'n var ok men inte det bästa jag sett, handlingen var helt ok och men tyvärr på grund av det konstiga valet på ljudfronten så fick man knappt halva upplevelsen tyvärr. Det är stor skillnad på Dolby digital och DTS-HD även om en del trilskas med att så inte är fallet. Ger filmen följande delbetyg Bild: 3/5 Ljud: 2/5 Handling: 4/5 Ljudet får 2/5 på grund av att de kunde ha gjort det ännu sämre med mono exempelvis. Mitt tips köp 2D versionen det är inte lönt att lägga pengar eller förstöra sin kväll med denna usla 3D version av filmen!
*Redigerades 4 år sedan
Conrad.se
Dålig
(500+)
Usel
4 år sedan*
Beställde en hifimöbel vcm bilus den 8 December på sidan stod det beräknad leverans tid 10-11 dagar. Tiden gick och när jag fortfarande inte hört något från dem den 26 December så kontaktade jag kundservice via mail de har ju ingen kundservice man kan ringa till, vilket jag tycker är mindre bra. Den 29 December kom ett vagt svar, alltså närmare 72 timmar efter mitt mail som enligt dem skulle besvaras inom 48 timmar. De skrev då att leverantören hade problem att leverera produkterna och att leverantören hade flaggat leverans i vecka 1 2017. Jag tänkte att då kommer väl möbeln, men tiden gick så den 26 Januari 2017 gick jag in på deras sida och skulle se hur lång leveranstid det stod på produkten då, visade sig att de tagit bort den ur sortimentet och jag sökte den även på prisjakt och där hade de tagit bort kopplingen till den också. Blev då arg och skrev rent ut att jag hade sett att de tagit den ur sortimentet och även på prisjakt och att jag ville häva köpet nämnde också att jag är medlem här på prisjakt. Döm om min förvåning när jag dagen efter den 27 Januari fick två mail, ett om hifimöbeln som hade lämnat deras lager med ups och ett med hjulen jag hade beställt till den också. På lördagen kom betalningsbekräftelse från klarna då jag hade betalat med kort via klarna checkout point. Den 1 Februari fick jag sms av ups att ett par försändelser var på väg och skulle lämnas igår den 2 Februari som vanligt fanns några alternativ och jag valde att vara hemma och kvitera ut paketen. Igår kom den och allt gick smidigt till slut förutom att jag reagerade på att en bricka var rostig, min fundering är om de haft problem med dessa och valt att inte lagerföra dem längre? När jag då skrev mitt mail kanske de hittade en ute på lagret som stått ett tag, det skulle kunna förklara den rostiga brickan. Så lång väntetid inga ursäkter utan bara slänga iväg den i panik och ingen kompensation alls för mitt lidande att behöva vänta och inte få igång bion som tänkt. Dåligt gjort, ni saknar kundengagemang och jag kommer verkligen inte rekommendera andra på varken minhembio.com eller här på prisjakt eller de hembiogrupper jag är medlem på Facebook att handla av er, kommer även varna mina vänner som har företag för er! Ger er 2 stjärnor för att ni åtminstone skickade produkterna till slut.
*Redigerades 4 år sedan
VCM Bilus Hifi-Möbel 54x47cm
3.3
(1)
4 år sedan*
Mycket snygg modell och hyfsat stabil. Hjulen jag köpte till var lite kluriga att skruva dit, men gick bra till slut. En bricka var rostig så misstänker den stått i kalllager ett tag.
*Redigerades 4 år sedan
Alpine MRX-M240
3.5
(1)
4 år sedan*
Detta steg levererar kraft, bara man håller red på Ohm talet då steget är stabilt ned till 1Ohm men det levererar då bara 1000Wrms medan det i 2Ohm kan ge ut 2400Wrms. Som vanligt har Alpine underspecat sina steg, mitt ger ut 2666Wrms exempelvis enligt födelsecertifikatet som medföljde. Jag driver just nu två Rockford Fosgate P2 15" basar med dubbla 2Ohm spolar kopplade i 4Ohm/st och sedan parallellkopplade i 2Ohm. Något jag kanske kan sakna är fas reglage men allt annat nödvändigt finns för inställningar. Kvaliteten är hög på både ljudet och konstruktionen.
*Redigerades 4 år sedan
Sony VPL-HW65ES
4.2
(13)
22 490 kr
4 år sedan*
Byggkvaliteten känns bra på enheten och fjärrkontrollen är enkel och smidig, dock lite stor med tanke på antalet knappar. Svärta och färg är mycket bra. Bilden är skarp men ändå lite mjuk vilket gör den mer filmlik och påminner mer och mer om plasma eller faktiskt lite åt CRT hållet! En Aura syns runt vit text, vet ej om det är duken, inställning eller något annat men syns bara på näsavstånd. Uniformiteten är inte hundra bra, men helt ok ändå och är mest ute vid kanterna som det blöder lite ljus i svärtan. 3D är bättre än med min gamla Epson tw9000! Knappt ingen crosstalk på varken den här eller min gamla men djupet och att Stjärnkryssaren i Star Wars the force awakens faktiskt var ute i rummet var ett haksläpp för mig! Ljudnivån är verkligen låg i både low och high läge, och samtidigt håller sig enheten mycket sval. Detta är en mycket bra projektor som jag gott kan rekommendera.
*Redigerades 4 år sedan
Epson EH-TW9000
4.5
(16)
5 år sedan*
Senaste uppdatering: En projektor i den prisklassen borde hålla längre än 5år 7500h, men tyvärr så stupar en del av dessa tidigare än så och med liknande fel, de startar fläkten och indikerar att lampan värms upp och där stannar de! Det finns två fel det kan vara: 1. Nätdelen då kostar inte en reparation jätte mycket men ska man lämna in så får man räkna med några tusen. 2. Mainboard, då byter man även ut optiken och bara delar kostar ca 15000kr! Är man händig så går den att laga men frågan är om Mainboard är trasigt om man kan byta ut komponenter? Annars är det en kostnads fråga. Själv så ska jag öppna upp och kolla om det är nätdelen för då lagar jag den annars går den antingen till återvinning eller om någon köper den av mig. Ringde Epson men de gav mig bara ett nr till England att ringa och få prisförslag på reparation. Så jag köper ej Epson igen! 5år 7500h på en projektor som kostade 26990kr... Börjar med det negativa och sen det positiva :) - Högljudd vid 3D - Skärpan är dålig medan lampan värmer upp sig. +Tyst vid bio och eco mode. + Bra skärpa över hela bilden när lampan är uppvärmd. + Bra allround projektor som passar lika bra i ett dedikerat bio rum, som i ett vanligt vardagsrum. Min sitter i ett helt ljuskontrollerat biorum. Där varken externt eller internt ljus kan ställa till det. Edit: Nu efter 4år och två lampbyten så är jag fortfarande väldigt nöjd med den här projektorn, den har lika bra bild nu som när den var ny och ihop med min nya Marantz ud7007 blev bilden ännu bättre! Kommer behålla den här länge till!
*Redigerades 4 år sedan
Sony TDG-BT500A
4.2
(4)
4 år sedan*
De skönaste 3D glasögon jag haft, de kan irritera lite på näsan men inget jag stör mig på. Bilden ihop med Sony hw65es är helt sagolik så jag är klart nöjd då jag för första gången i livet sett föremål helt utanför duken vid 3D :) Crosstalk fanns lite av men inget jag störde mig på. + lätta och känns bra vid öronen till skillnad mot Epson som klämmer vid öronen. - kunde ha varit lite mer omslutande, tänker på de som har ljusa vardagsrum att ströljus kan förstöra lite av upplevelsen.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 2