Prisjakt

Firman

Medlem sen 2010-12-12
48
Bidrag
21
Hjälpsamröster
Sennheiser HD 25-1 II On-ear
Full Star 1
4.8
(36)
F
Firman
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Känns lite plastiga först men mina är fortfarande som nya efter några års användning. Ljudet är rent men bastungt (många gillar nog det) och mellanregistret aningen frånvarande. Standardlurar bland tv- och filmteamen sedan många år eftersom dom isolerar bra och är lätta men stryktåliga. Trycker dock en del och kan bli lite obekväma att bära. Kanske marknadens bästa lurar för professionell ljudinspelning utomhus.

Fostex PM0.4n
Full Star 1
3.8
(5)
F
Firman
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Använder ett par PM-0.4 som videoredigeringshögtalare. Jag valde dessa för att kunna göra realistiska mixningar; så som det låter hemma hos tittarna, fast lite bättre. Jag undviker högtalare som låter stort eller "bra". Bra betyder oftast att högtalaren färgar ljudet på trevligt men felaktigt sätt. Enligt min uppfattning är PM-0.4 en hyfsat neutral och detaljerad högtalare lämpad för just redigering av röster och atmosfärljud. Skulle jag välja ett par PM-0.4 att lyssna/mixa musik med? Nej, ljudet är för "litet" och spetsigt när man höjer volymen och övre basen är för tunn. OK köp för den som behöver en uppdatering från billiga pc-högtalare. Högt pris dock.

Adam A3X
Full Star 1
4
(2)
F
Firman
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Bra detaljrikedom och ärligt ljud ner till nedre mellanregistret som färgas lite av en överdriven bastopp. Bra ändå. Adam A5x är dock klart bättre i allt utom i diskanten (som är samma för båda) och väl värt skillnaden i pris.

Samsung SCX-3205W
Full Star 1
3.9
(9)
F
Firman
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 13 år sedan

Liten, snabb, tyst, bra uskrifter i sv. Även kopieringen går snabbt och ger skarpa utskifter. Använder den endast för kopiering och utskrivning av text och kan inte uttala mig om hur bra den är på bilder o.dyl. plug and play-installationen strulade lite först (kan ha berott på min wifi access point) och jag fick koppla in laptopen med nätverkskabeln. Sedan gick det bra och har fungerat utan problem. Stand-by funktionen är bra och skrivaren väcks ur sömnen på några sekunder. Jag skulle utan tvekan köpa samma produkt igen.

Altec Lansing BoomBox Mix iMT800
Full Star 1
4.1
(7)
F
Firman
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Ljudkvaliten som prisas i alla tester är si så där. Alldeles för mycket bas. Går visserligen att minska i equalizern men det är klart att produkten är avsedd för dunka-dunka generationen. Kräver en ganska hög volum för att diskanten som är trögdriven skall låta balanserad men ljudet är ofta lite orent. Kan dock spela högt med imponerande tryck och utan distortion. Utförandet verkar bra med 3st. handtag en i mitten och 2 på varsin sida. Fjärren har 4 st. snabbknappar för radiostationer, volym och fram/back. Laddar iPhone vid nätdrift (har inte provat med batterier). Summa= inte för finlir men perfekt som mobilt disco. Uppdatering= det som skrivits ovan gäller initialt. Nu efter en inkörningsperiod har ljudet blivit mer öppet. I början fick man ställa in diskanten på max. och basen på min. i tonkontrollerna. Så apparaten kräver en viss inkörning. En stjärna till blir det.

KRK Rokit RP-5 G2 (st)
Full Star 1
3.7
(6)
F
Firman
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Köpte dessa som "second opinion" till mina Yamaha HS-50M och gör ett försök att jämföra dessa budget- monitorer. RP-5A G2 är en tung monitor som verkar välbyggd men kräver varsam hantering eftersom den saknar galler framför elementen. Inställningmöjligheterna begränsar sig till sänkning och höjning av diskanten och volymen (ingångskänsligheten) som inte att ställa på 0. KRK-ljudet är generellt behagligt med rundare (och många skulle säga mer "musikalisk") detaljåtergivning än HS-50M som har skarpare kanter i mellanregistret och diskanten. Basen slutar tvärt vid ca. 70hz men trycket är ändå rejält, och är man petig, lite överdrivet. RP-5A G2 skapar en behaglig men ganska korrekt bild av musiken där HS-50M mer öppnar en ridå till en kraftigt belyst scen och du får själv avgöra om det låter bra eller inte. För musiklyssning väljer jag RP-5A G2 och till kritisk ljudmixning HS-50M. Mycket prisvärda! För nästan samma pengar kan man köpa ett par plastiga lek-högtalare med lek-sub till pc. RP-5A G2 är i helt annan division. Rekommenderas.

Electrolux EEWA7000
Full Star 1
3
(1)
F
Firman
48 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Snygg, kvaliten känns bra. Fortsätter att koka vattnet önödigt länge innan automatiken stänger av och bildar vattenånga i köket. Irriterande! Har också en billig Philips-kokare som är trevligare att använda.

emusic.se
Bra
(326)
F
Firman
48 omdömen
UtmärktRedigerades 13 år sedan

Servicenivå som ingen annan. Varan som jag ville köpa visade sig ha en xtra-lång väntetid (slut i EU) och samma dag som beställningen lades ringde emusic och föreslog en likvardig ersättare som dessutom var lite billigare. Varan kom snabbt och mellanskillnaden kom på mitt konto utan dröjsmål. Perfekt.