Prisjakt

ilovematcha

Medlem sen 2010-04-12
42
Bidrag
29
Hjälpsamröster
Philips Series 9000 BT9297
Full Star 1
3.8
(10)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Uppdatering: trött på att trimmern ger så ojämnt resultat. Måste dra samma område många gånger. Den dammar nu i lådan, har gått tillbaka min eldrivna Moser som gör jobbet bättre. Drivningen av skärbladet är på samma sätt som Philips nästrimmer, dvs en liten metallpinne som snurrar runt snabbt och trycker en plastbit fram och tillbaka på vilket skärbladet sitter fast. På metallpinnen sitter det lite vitt smörjande fett som redan efter två veckor har skavts bort. Undrar hur länge denna mekanism håller utan fett? Behöver inte nytt fett appliceras? Det följer i alla fall inte med något. Står inget i instruktionerna heller angående smörjning. Kommer detta hålla i längden? Är med tanke på priset inte så imponerad av byggkvaliten som är plast rakt igenom. Dock smidig och lätt att hålla av samma anledning. Brummar en del men inte mer än en eldriven trimmer jag använt innan. Vill du trimma till annan längd än den fasta ca 0.5mm så måste du använda den medföljande ”distanskammen”. Jag får tyvärr inte så jämn resultat med den, måste dra samma yta flera ggr och skäggstrån missas. Lasern tycker jag är mest en gimmick, men det var ändå inte därför jag köpte denna trimmer. Men jag är rädd att jag ska lysa mig själv i ögat med denna klass 1 laser av misstag eller att tvååringen hemma får tag i trimmern en dag och får lasern i ögat! Vilken dum grej egentligen, har tejpat över den nu. Batteritiden och uppladdningstiden väldigt bra dock.

Rubicson 48040
Full Star 1
2.9
(10)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Så stark kemikaliedoft ur maskinen att jag inte ens ville poppa popcorn i den. Lämnades tillbaka.

Bosch SMU46FW02S Vit
Full Star 1
5
(1)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Haft maskinen 5 månader nu. Lite jobbig nedre och mellanlåda när du har lite större talrikar och glas, kräver lite pusslande. Men maskinen diskar så rent varje gång så det är förlåtligt. Gillar också tredje lådan för bestick istället för en bestickkorg. Sparar plats i understa lådan så man kan lägga i mer disk istället. Saknar kanske ett sköljprogram ifall disken ska ligga nån dag, men som sagt mycket rent resultat varje gång hitills även med intorkad disk.

Cybex Sirona M2 i-Size (inkl. Isofix bas)
Full Star 1
4
(1)
3 721 kr
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Prisvärd, bra säkerhet. Stolen har tyvärr fått sämre betyg pga att den bedömts efter säkerheten när den är framvänd. Bakvänd ligger den bland top 3. Undvik bara att använda den framvänd, det borde vara självklart.

Audio Pro Addon T10 MK II
Full Star 1
4.4
(14)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Skynda fynda för halva priset, 1500kr! Snygg i grått, mycket bra fylligt ljud utan att basen blir grötig eller tar över. Nog med kraft att fylla ett större rum med ljud. Uppdatering: sänker med en stjärna eftersom man hör ett brus när ingen musik spelas. Spelar ingen roll om man spelar via BT eller AUX-ingången, det finns ett svagt ”hiss”-ljud som förstärks något med volymknappen. Har även testat på en annan enhet - samma sak där. Det är inget som stör, så fort du börjar spela musik så hörs det inte, men för 3000kr tänker man kanske lite bättre design eller komponenter borde ha använts. Uppdatering 2: kopplade en Chromecast audio på baksidan, strömmen får den via den inbyggda USB kontakten på baksidan, funkar riktigt smidigt och man slipper BT som hackar om man är för långt bort eller pling från telefonen som stör musiken.

Bosch WAT2869ISN (Vit)
Full Star 1
4.8
(4)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Trodde auto-dosering av tvättmedel och sköljmedel var mer en gimmick, men när man väl använt det ett tag så känns det faktiskt rätt smidigt. Tillsammans med "favorit"-knappen där man kan spara alla inställningar till sin mest använda tvättcykel i en knapptryckning så går det väldigt snabbt från det att du fyllt maskinen tills den är igång och tvättar - släng i tvätten, tryck favoritknappen, tryck start, klart! LED lyser upp trumman, fin funktion. Tvättar bra vad jag sett hittils, tyst motor, tydlig och stor touchdisplay. Gillar att man kan öppna luckan och ändra inställning även efter att man startat tvätten. Köpte för 5990kr inkl frakt. Haft WAT283L8SN innan och hittar du WAT2869ISN för max 6000kr så slå till. Rent funktionsmässigt är skillnaderna att denna har auto-dosering, bättre touchdisplay, förtvätt (men vem använder det idag?) och man kan lägga till upp till 3 extra sköljningar. WAT283L8SN har inget förtvättsval och max 1 extra skölj. Tar även upp till 9kg tvätt, fast trumman är lika stor som i WAT283L8SN så jag förstår inte hur 9 kg tvätt kan bli rent? Trumman skulle ju bli fullständigt sprängfylld. Edit: Tvättar lite tystare och centrifugerar bättre än WAT283L8SN jag hade, även om båda har 1400 varv på papperet. Kläderna kommer ut lite torrare och torkar snabbare.

Bosch WAT283L8SN (Vit)
Full Star 1
4.1
(19)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Tvättar bra. Men som alla andra nya tvättmaskiner superlång tvättid för standard 40/60 tvätt, 2-3h! Använde alltid snabbprogrammet och då får man en 40 tvätt med extra sköljcykel på ca 1h15. Tyst motor, man hör bara vattenskalp, det hörs naturligtvis när den centrigugerar men väldigt lite vibration i själva maskinen. Saknar förtvätt men det är vär få som använder detta idag. Klart prisvärd om man kan få den under 4000kr.

Bosch WTH85207SN (Vit)
Full Star 1
4
(1)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bra tumlare, får kläderna torra ofta tidigare än programmet visar. Efter att ha använt en tumlare med värmepump vill man inte gå tillbaka till de äldre modellerna som värmer upp hela badrummet. Startknappen är lite speciell dock då man måste hålla in den och sen släppa den med rätt timing för att tumlaren ska starta. Lite då och då (typ var 20e torkning) så piper maskinen till och vill att man ska tvätta ur filtret till pumpen, detta är lite småjobbigt eftersom filtret den måste torka en dag innan man kan använda maskinen igen. Såhär i efterhand borde jag kanske satsat på en lite dyrare modell med självrening.

Philips Hue White 800lm 2700K E27 9,5W (Dimbar)
Full Star 1
4.8
(5)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Ganska bra ljusstyrka. För detta priset borde man kunna välja färgtemperatur också, jämför med priset för IKEAs TRÅDFRI lampor där du kan välja färgtemp.

Philips Hue White And Color Ambiance A60 800lm 6500K E27 10W (Dimbar)
Full Star 1
4.7
(6)
i
ilovematcha
42 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Smidigt system, men ska jag recensera själva lampan så är den något klen för detta priset. Grönt ljus blir inte riktigt grönt. Blått blir inte riktigt djupblått och får en svagt röd tint. Läser man lite på nätet där folk har tagit isär lampan får man svaret; det är inte lika många gröna och blå LED som det finns vitt. Därmed blir inte ljusstyrkan på grönt och blått så högt så lampan försöker kompensera detta genom att blanda i lite vitt ljus, därmed blir t.ex grön färg inte helt grönt utan mer ljusgrönt. Detta betyder också att de 900 lumen Philips påstår får du egentligen endast vid kallt vitt ljus, det blir mycket lägre så fort du byter färg eller till en varmare vit. Men trots allt en robust produkt som fungerar och tappar ej kontakt.