Kategorier
Prisjakt

Bjurran

Medlem sen 2009-06-16
15
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Apotea
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
3 år sedan*
Fortsätter handla år efter år och omdömet är fortfarande på topp. Har handlat både förbandsmateriell och läkemedel här, även på recept. Nästan alltid oerhört snabb leverans. Mycket bra priser och dessutom gratis fraktalternativ som direkt läggs in i postnord-appen.
*Redigerades 6 månader sedan
Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus (Nordisk)
3.8
(35)
349 kr
ett år sedan
Jag har använt ett av dessa i mitt vardagsrum i några år nu och är mycket nöjd. Jag har en ombyggd tunn klient som jag kör Windows 10 på för all streamad media. Detta tangentbordet ger mig en räckvidd på ca 8-9 meter av de utlovade 10 så det är jag helt nöjd med. Det är dock värt att veta att signalen är mycket lätt att störa ut, om jag sätter mottagaren i en intern USB-port får jag bara ca 2 meter räckvidd. Enheten jobbar med Logitechs Unifying system vilket gör att man kan koppla upp till 6 enheter till samma mottagare om man vill ha flera enheter men fortfarande bara använda en USB-port. Detta löser man genom att ladda ner en programvara från supportsidorna. När man ändå är där så kan man om man vill passa på att ladda ner verktyget för att uppdatera firmware på både mottagaren och tangentbordet (busenkelt och går på några minuter). Batteritiden på dessa är suverän. Jag bryr mig sällan om att stänga av det och trots att jag använder det ganska mycket så är det max en gång per år jag får byta batterier. Jag skulle inte kunna tänka mig att ha detta som ett primärt tangentbord vid en dator som används mycket, men det är heller inte vad denna produkt är avsedd för så det är heller inget som påverkar mitt betyg. Den är framtagen specifikt för oss som gärna sitter framför TVn. Produkten i sig relaterat till vad den är avsedd för är i topp. För detta pris kan man inte förvänta sig mer.
Kingston SSDNow A400 SA400S37 240GB
4
(4)
310 kr
2 år sedan
Det är inte de snabbaste diskarna på marknaden men oerhört prisvärt för att få en bärbar dator att prestera bra i några år till. En ren installation av Windows 10 på en medelmåttig dator med ett vettigt USB3-minne gör att datorn är installerad och klar på under 20 minuter inklusive alla uppdateringar. Har använt både dessa och 120 GB versionen i ett antal datorer som nu fått ett nytt liv.
Microsoft Office 365 Home Sve
3.8
(10)
839 kr
2 år sedan
Har använt denna prenumerationen i flera år och delar denna licens med både familj och vänner. Numera gäller licensen för totalt 6 personer och inte 5 som det var tidigare. Detta gäller oavsett vad det står för antal användare på licensens förpackning. Denna produkt är helt klart värd att ha en prisbevakning på så att man kan passa på att köpa hem nästkommande års licens när priset är billigare. Ibland kan man få dem för runt 500 kr eller billigare. Att det ingår 1 TB molnlagring per användare gör att jag nu betalar mindre med denna lagring än vad det kostade per år tidigare att hålla liv i min egna server. Att man dessutom vet att man alltid har senaste versionen av programmen är riktigt bra.
Datagrottan
Bra
(143)
Usel
3 år sedan
Även här är en order nu makulerad. Skamligt att företag reserverar pengar på det sättet utan att leverera något eller ens skicka ett meddelande om varför de inte gör något. Håll er undan från detta bolag!
Google Nexus 5X H791 32GB
3.2
(64)
2 799 kr
4 år sedan*
Jag har nu använt denna mobil i 13 månader och är oerhört nöjd med den. Jag hade en Nexus 5 innan som råkade bada och skaffade denna efteråt. Otroligt fin prestandaökning från föregångaren. Jag är en flitig mobilanvändare och använder den flera timmar om dagen. Med de senaste programvarorna är det oerhört bra batteritid på denna. Det är ytterst sällan batteriet tagit slut under dagen. Otroligt bra reptålighet på skärmen. Trots att jag har den i fickan med många andra saker, jobbat med den i verkstad, tappat den både i golvet och när jag arbetat i trädgården så är skärmen fortfarande blank. Kameran är riktigt härlig både på dagen och natten, och med OneDrive synkas detta ihop med mina datorer där jag kör Windows 10 och kan arbeta vidare med dem. Testa att ta nattbilder med denna mobil, du kommer att bli imponerad! Jag tycker att storleken på denna mobil är helt perfekt. Den ligger skönt i handen och materialvalet på telefonens baksida känns skönt att hålla i. Snabbladdningen gör att man på bara några minuter kan få batteritid, men även att man kan vara säker på att ha en fulladdad mobil även efter att man använt Waze eller andra krävande appar. Snuskigt bra noggrannhet på enhetens GPS. Hade denna mobil även varit vattentät hade den helt klart fått full pott i betyg.
*Redigerades 4 år sedan
Google Nexus 5 D821 16GB
4.4
(144)
7 år sedan*
Har nu använt denna flitigt i 5 månader så jag kan nog ge ett bra omdöme nu. Mobilen är helt klart värd varje krona. Den är verkligen blixtsnabb. Bra batteritid, Härligt ljusstark skärm som är tydlig även den soligaste dagen. Bra mottagning på alla nät. Riktigt noggrann navigering. Jag har ofta 3 meters noggrannhet när jag är ute på geocaching med mobilen. De har även tänkt till med usb-kabeln. Inte nog med att den som alla Androider har en standardkontakt så behöver man inte krångla med några drivrutiner för att ansluta den till datorn. Koppla in kabeln och allt fungerar direkt. När jag skaffade mobilen var jag lite fundersam hur det skulle fungera med enbart 16 GB minne och ingen möjlighet till minneskort. Det är inga problem alls. Skickar alla bilder till dropbox och kan radera dem jag inte vill ha kvar i mobilen. Hastigheten mot internet är sjukt snabb så man märker knappt skillnaden på om det ligger i molnet eller på mobilen om det bara finns mottagning där man är. Det jag önskar med mobilen är dock att den hade varit vattentät också, men man kan inte få allt. Jag fick nyligen en fråga hur denna ställer sig mot en Iphone 5s, och det är skrämmande vad Iphone blåser sina kunder. Då jag ändå har listan kvar kan ni få se den ni med. Bara för att ta några anledningar till att välja en Nexus 5 framför Iphone 5s: Följer usb-standard (inkl. slimport om du vill få ut video). Mycket bättre batteritid och ett större batteri. Både större skärm och dessutom högre pixeltäthet. (Även högre total bildupplösning). Trådlös laddning. NFC-stöd. Optisk bildstabilisering. Stöd för 150 MBit 4G. (Visserligen är vårt mobilnät för klent för det ännu) Stöd för den nyare WiFi-tekniken 802.11ac. DLNA-certifierad vilket underlättar mediahanteringen i hemmet. Den är av plast och inte glas. Jag har själv tappat min flera gånger och skärmen är knappt repig. Sen kommer vi till den mer tekniska biten. Det är enkelt att se att en Nexus 5 har 2 GB RAM-minne istället för bara 1 GB. Däremot är det inte lika uppenbart hur man räknar med processorns kapacitet. Nexus 5 har en quadcoreprocessor och Iphone har en dualcore. Alltså 4 kärnor mot 2. Dessutom jobbar varje kärna i Nexus 5 med 2,26 GHz mot 1,3 GHz. Nu är det inte ofta telefonen behöver jobba max med alla kärnor, men skillnaden är tydlig hur mycket kraft som finns om man behöver det. 4*2,26=9,04 GHz jämfört med 2*1,3=2,6 GHz. I skrivande stund är Nexus 5 ca 2700 kr billigare än 5s och ger så mycket mer mobil för pengarna att valet är ganska självklart.
*Redigerades 7 år sedan
Kingston HyperX DDR2 1066MHz 2x2GB (KHX8500D2K2/4G)
4.4
(4)
11 år sedan*
Är oerhört nöjd med prestandan på dessa. Använder detta till win 7 64-bit och det fungerar klockrent. Det enda som drar ner betyget lite är att för oss som är noga med att göra rent i datorn så samlas det iaf i min rig en del damm mellan minnesmodulerna som är svårt att blåsa bort, varvid man behöver plocka ur modulerna för att göra rent dem ordentligt. Hur som helst har denna dator varit igång 24/7 i över 13 månader nu och har fungerat stabilt hela tiden, så jag tror jag vet vad jag ska välja för minnen till min WHS.
*Redigerades 11 år sedan
Sida 1