ToJa92

Medlem sen 2009-06-12
51
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Teenage Engineering OD-11 WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.8
(10)
9 990 kr
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Köpte en för ett par månader sedan för att testa, och trots att jag bara har en som spelar i mono så har jag hittills varit otroligt imponerad av ljudet. Fungerar bra ihop med Spotify i och med att den stöder Spotify Connect (det fungerar för alla plattformar Spotify stöder). Har du en iPhone/iPad/Mac/Apple TV så kan du även spela ljud från valfri app till dem. Sen har den även 3,5mm- och optisk ingång om man vill ha en mer direkt anslutning.

EVGA SuperNOVA G2 850W
Full Star 1
4.7
(500+)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Väldigt trevligt nätaggregat med semipassiv fläkt. Det känns väldigt gediget och de medföljande kablarna är lättarbetade. Kablarna är lätta att böja, även precis vid kontakten tack vare att kabelstrumporna + krympslangen inte går ända in i kontakten. Detta gör att det går att montera i mindre chassin, det passar till exempel precis in i mitt Silverstone SG-09. I min dator så driver nätaggregatet en Intel 4670k, ett Nvidia 960, två SSD:er och en hårddisk utan problem. Tack vare den låga belastningen även när komponenterna går på max så snurrar fläkten aldrig, vilket är väldigt trevligt. Modellen med 750W effekt har väldigt bra verkningsgrad även vid laster så låga som 75W (10%), och eftersom denna modell med 850W effekt bygger på samma plattform så bör den låga belastningen inte vara några problem på det sättet. Jag kan även tillägga att jag inte hör några ljud från nätaggregatet när fläkten står still, men det varierar från exemplar till exemplar så det går inte att säga på förhand om ett nätaggregat kommer att "tjuta" eller inte. (För den som vill läsa mer kallas fenomenet spoltjut [eng: coil whine])

OCZ ModXStream Pro 500W
Full Star 1
4.4
(47)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Uppdatering 3: Har nu fungerat i över 3 år vilket är mer än vad jag förväntade mig med tanke på hur billigt nätaggregat var. Idag skulle jag nog dock lägga några slantar till och skaffa exempelvis http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2551603. --- Har inte fått min processor än men jag har testat starta datorn ändå och den startade, så det verkar ju fungera som det ska. Att det var billigt och modulärt var riktigt bra. Rekommenderas. Har bytt chassi efter att ha skrivit detta, monteringen blev i botten men jag har inte haft några problem med detta. Uppdatering: Driver nu en AMD 955 @3.8GHz och ett Gigabyte 560Ti OC utan problem. Uppdatering 2: Driver nu en Intel 4670k och ett Gigabyte 560Ti OC utan problem.

Mustang Memory Silverstone microSDHC Class 10 32GB
Full Star 1
3.3
(6)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Får ca 9MB/s skriv och 16MB/s läs. Testat i h2testw utan problem: Warning: Only 30440 of 30530 MByte tested. Test finished without errors. You can now delete the test files *.h2w or verify them again. Writing speed: 9.12 MByte/s Reading speed: 16.0 MByte/s H2testw v1.4 Verkar vara ett bra kort för pengarna. Uppdatering: Kortet har efter 3 år gått sönder.

WD My Passport USB 3.0 2TB
Full Star 1
4.4
(500+)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har endast haft den några timmar men hittills har den känts bra. Hastigheten har vad jag märkt inte varit några problem, subjektivt sett då. Skalet är gjort i plast men känns trots detta ganska så gediget. Den står på ett par gummifötter som gör att man slipper jobbiga vibrationer, och det sitter en diskret lampa på bakre kortsidan som blinkar när den används. Priset tycker jag definitivt är överkomligt för så pass mycket utrymme i en så liten låda. Används med en MacBook Air mid 2012. Uppdatering: Fungerar fortfarande bra. Bra storlek för att ta med den i väskan överallt, så man aldrig saknar någonting (perfekt när man bara har en 64GB SSD). Det går även utmärkt att köra program som exempelvis Photoshop från den, men givetvis går uppstarten något långsammare än normalt.

Apple TV (3rd Generation)
Full Star 1
4.2
(500+)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Trevlig pryl som hittills varit väldigt användbar. Med hjälp av PlexConnect (https://github.com/iBaa/PlexConnect) kan man spela innehåll från Plex. Det blev lite jobbigare efter en uppdatering som Apple gjorde nyligen, men vill man så går det. Fördelar: * Liten och smidig * "Alltid på" - även om den stänger av utgångarna efter ett tag så kan man väcka den genom att börja skicka någonting via AirPlay * Den kan skicka ut ljud via den optiska utgången utan att behöva ha enheten i andra änden av HDMI-sladden igång * Trevlig kontroll medföljer * Kan duplicera skärmen från min MacBook (och med OS X Mavericks kommer den kunna agera som en "förlängd" [extended] skärm) Potentiella förbättringar: * Plex (eller tredjepartsappar egentligen) Totalt tappar den två stjärnor eftersom Plex saknas. Givetvis kan jag köra AirPlay från Plexappen i min iPad eller iPhone, men det vore klart smidigare om det det fanns en officiell app (vilket nog aldrig kommer hända).

Nokia N900 256MB RAM 32GB
Full Star 1
4.4
(399)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Riktigt grym telefon. Tänkte först köpa en iPhone 3GS efter att ha läst lite skaffade jag mig N900 istället. Och mer nöjd kunde jag inte blivit - en riktigt snabb telefon som gör allt jag vill att den ska göra. Den kör även Firefox med ett tillägg så den synkar med datan från hemmadatorn, vilket är riktigt skönt. Att multitaskförmågan är riktigt grym gör att den blir mer användbar. Att man får ladda den varje natt är jag inte förvånad över då jag har datauppkopplingen på konstant. Rekommenderas. UPDATE: Nu såhär 1.5 år senare så har jag börjat kolla på den nya Xperia Mini Pro, får se om det blir den... UPPDATERING2: Bytte för ca 1 år sedan till iPhone 4, vilket var både bra och dåligt.

Logitech G13 Advanced Gameboard (PC)
Full Star 1
4.3
(500+)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Riktigt bra komplement till ett vanligt tangentbord. Använder vanligen ett Mac tangentbord för att skriva men märkte att det inte var speciellt bra om man spelade mycket, detta är riktigt bra och skönt om man spelar. Fungerar även bra till ex. FPS också. Logitech släpper fortfarande uppdateringar till den också vilket är riktigt bra! +Handledsstöd +Helt programmerbart +Joystick +Display +3 olika profiler -Ingenting Fick det begagnat(använt ca 4 timmar) för 400:-, så där hade jag ju tur. Uppdatering: Används fortfarande dagligen nu 6 månader senare och har inte sett några tecken på att den blir sämmre. Displayen fungerar fortfarande utmärkt, frågan är dock hur länge den håller. Logitech har även släppt en helt ny mjukvara men pga vissa problem(ex. krasher) så håller jag mig till den gammla. Man vill ju inte att det slutar funka mitt i en spelsession. UPPDATERING2: Fungerar fortfarande bra, används dock inte riktigt lika intensivt numera.

SteelSeries Ikari Laser
Full Star 1
3.8
(82)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har haft den strax över ett och ett halvt år, den är riktigt skön. Glider fortfarande bra och den håller riktigt bra även fast man blir arg på den ibland. Uppgradering är dock på väg snart tror jag, blir nog en Saitek Cyborg. Uppdatering: Ett år senare tycker jag att det är den bästa mus jag använt. Passar min hand perfekt, och den fungerar väldigt bra. Enda problemet jag haft är att den vänstra musknappen började hålla in sig själv. Efter kontakt med steelseries support och ett inskickat paket fick jag en ny två dagar senare. Min nuvarande har dessvärre börjat med samma sak, men jag antar att jag fick ny garanti på den här, annars får jag ta och investera i en likadan... UPPDATERING2: Byttes till slut av SteelSeries, och jag fick då en Sensei Raw tillbaka istället.

Samsung EcoGreen F4 HD204UI 32MB 2TB
Full Star 1
3.9
(443)
ToJa92
ToJa92
51 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Köpte en för några månader sedan. Har fungerat fint sen dess. Fin överföringshastighet på ca 110MB/s om man ska tro filkopieringsdialogen i Windows 7. UPPDATERING: Snurrar på fint såhär ett år senare.