Kategorier
Prisjakt

Cybersen

Medlem sen 2009-03-23
55
Bidrag
58
Hjälpsamröster
Schwalbe Winter 28x1,20 (30-622)
3.3
(1)
355 kr
en månad sedan
Har använt detta däck i många säsonger nu och är nöjd med det. Det har bra grepp och ett hyfsat rull (är ju trots allt ett dubbdäck). Det enda negativa jag kan säga om däcket är att det bara brukar hålla 250 - 300 mil (två vintersäsonger) för mig innan något av dubben har nöt igenom däckets innervägg och punkterat slangen. Kör dock max.tryck (6 bar) för maximalt rull, detta kan säker påverka livslängden på däcket.
D-Link DIR-X1860
2.8
(5)
1 090 kr
2 månader sedan*
Har använt routern nu under några veckor och den fungerar precis som den skall. Väldigt lätt att konfigurera. Vissa "konstigheter" dock: tillåter inte åäö i namngivning, tidsangivelse enbart i 12-timmars format (AM/FM) samt ibland finns undermenyer/flikar som man lätt missar. Tog mig bl.a. några timmar in jag kom på hur man raderar en tidigare ansluten enhet bland ansluta klienter...helt odokumenterat - men man var tvungen att radera namnet helt och sedan spara...vore det inte enklare med en "radera-knapp"? Har inga räckviddsproblem som andra rapporterat här och då är fem av mina sex trådlösa enheter ansluta till 5GHz nätet (som får sämre räckvidd p.g.a. högre frekvens). Enda riktigt negativa jag kan komma på var att nätverket automatisk konfigurerades med (enbart) WPA. Måste själv gå in och höja krypteringen till (minst) WPA2...
*Redigerades 2 månader sedan
ComHem
Dålig
(176)
Usel
2 månader sedan
Har bredband från dem via fastighetsägaren (gruppavtal). Uppkopplingen från Comhem har strulat av och till. När även de ser att paketförlusten är i tiotals procent så tar de emot felanmälan och fixar problemet - sedan går det ett antal veckor - då återkommer EXAKT SAMMA fel igen och så har det pågått i snart tre års tid... Kundtjänsten är under all kritik, inget ont om de som sitter där, men väntetiderna är hur långa som helst (80-100 personer i kö). Försök kontakta dem via mejl, som de "erbjuder" på sin hemsida? Finns inget webbformulär att fylla i - bara en uppmaning att ringa dem = tillbaka till telefonkön... En tjänsteleverantör från förra årtusendet vars infrastruktur har passerat sitt bäst-före-datum med råge...
Apple iPhone SE 64GB (2nd Generation)
3.6
(32)
4 678 kr
3 månader sedan*
Känns premium med tanke på det relativt låga priset (3990 SEK på Black friday). Det enda jag upplever negativt med SE (2020) är formen på telefonen. Min enda tidigare erfarenhet av iPhone är SE (2016) och den håller man i handen med ett stabilt grepp. Men SE (2020) har en rundad sidokanten (samt är relativt tunn) som gör att telefonen nästan känns "hal" och skall fara ur handen få fort man klämmer åt lite. Har nu beställt ett silikonfodral för att se ifall jag kan få ett stadigare grepp om telefonen... [ Uppdatering: har använt silikonskalet några dagar och greppet är nu betydligt bättre. Ingen känsla längre att man skall tappa greppet om telefon. ] Sedan har den givetvis samma quirks som alla andra äppelprodukter, som iTunes, begränsade rättigheter att göra saker och andra störmoment - men köper man en iPhone så är det bara att acceptera detta...
*Redigerades 3 månader sedan
Sensative Strips Comfort Sensor
2.7
(2)
419 kr
3 månader sedan*
Sensorn har nu fungerat felfritt för mig (tillsammans med en Telldus TellStick ZNet Lite v2) i två år nu...men... Att den har en så lång (påstådd) batterilivslängd kommer med ett pris: Den uppdaterar bara temperaturen med 0,5 graders intervall - så det blir få mätvärden per dygn - vilket gör att temperaturkurva blir väldigt "taggig" jämfört den andra temperatursensorn som istället sänder mätdata med någon minuts mellanrum. Dess främsta fördel är att den är så tunn att den går att gömma undan på lämpligt ställe, så att den inte syns.
*Redigerades 3 månader sedan
Samsung 970 EVO Plus Series MZ-V7S2T0BW 2TB
3
(1)
3 113 kr
7 månader sedan*
Min andra Samsung 970 EVO Plus och likt den första (en 500GB) är jag överlag nöjd med den. Allt är enligt specifikationen samt enligt de tester som finns på denna enhet ute på nätet. Men det finns en sak med den som flaggas som ett problem under testerna och jag nu blivit varse om att det faktiskt är ett reellt problem...kontrollern går varm... När jag skulle benchmark:a min 2TB för första gången med Samsung Magician så blev skrivhastigheten betydligt lägre än vad jag förväntade mig (1334MB/s). Först då uppmärksammade jag temperaturen på enheten...83 grader. Enheten throttlar helt enkelt vid längre belastning... Både 500GB och 2TB (NVMe) är omkring 55 grader vid tomgång (min 1TB 850 pro SATA håller samtidigt 29 grader) och när jag benchmarkar 500GB så stiger temperaturen till 65 grader - men enheten throttlar inte. Problemet är att 2TB sitter på baksidan av moderkortet, så ventilationen är sämre än för 500GB som sitter monterad direkt under CPU kylare (som blåser ned på SSDn). Throttelproblemet försvinner när jag riktar en bordfläkt på 2TB, då klarar den att leverera enligt specifikation utan att throttla (även om den ändå går varm: idle 45 grader, efter test 72 grader). Så denna 2TB är inte optimalt placerad ur ventilationssynpunkt, men det fråntar inte faktumet att jag tycker att Samsung gått lite väl långt denna gången för att maximera prestanda...jag hade helt sett att de hållit igen lite på prestandan och istället satsat på ett mer stabilt system...så jag drar av tre stjärnor... UPPDATERING Jag monterade en 70mm fläkt som blåser direkt på 2TB, med sänkt varvtalet till 1350 rpm (jag hör inte fläkten) och då throttlar inte SSD längre (idle 41 grader, efter test 64 grader). Men tråkigt att man måste ta till aktiv kylning för att få enheten att fungera enligt spec...
*Redigerades 6 månader sedan
Flexson Floorstand For Sonos ONE (single)
3.3
(1)
789 kr
ett år sedan
Var lite fundersam hur stabil Sonos One (Gen 2) skulle vara på stativet då man på Gen 2 tagit bort fästskruven baktill som fanns på Gen 1-högtalarna. Men högtalaren sitter riktigt stabilt på stativet. I övrigt bra kvalité på stativet, övervägande metall/aluminium. Bara själva "hyllan" är i plast.
Telldus TellStick ZNet Lite V2
3.4
(43)
849 kr
ett år sedan*
Har nu använt kontrollen i nio månader och är väldigt nöjd med den. Var lite bekymrad över vad jag hade läst att systemet skulle vara instabil då jag skulle fjärrstyra ett fritidshus 35 mil bort. Men jag har inte upplevt kontrollen instabil, det har hänt att Telldus server gått ned (och då går det inte att direktstyra enheterna), men kontrollen fungerar fortfarande och styr enheterna lokalt - och eftersom jag enbart styr enheterna utifrån regler/scenarion så är det inget större problem för mig. Enda riktiga problemet jag haft var övergången från vinter- till sommartid, tidsur-funktionen försköts någon timme, men rättade till sig dagen/dagarna därpå. Gränssnittet är enkelt och intuitivt, inga problem att komma igång. Jag har kontaktat supporten en del när jag satte upp och testkörde systemet - väldigt bra support - svarar snabbt, är tålmodiga samt kunniga.
*Redigerades ett år sedan
MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X HDMI 3xDP 6GB
3.9
(3)
3 690 kr
2 år sedan*
Är mycket nöjd med detta grafikkort, utöver de utmärkta grundegenskaperna med 1660 Ti (energieffektiviteten, prestanda m.m.) så slås jag framförallt hur tyst - eller närmare bestämt - knäpptyst kortet är. Kylsystemet är nog överdimensionerat för de 130W den skall kyla bort, samtidigt som fläktarna är semi-passiva. De står helt still under alla 2D-användning och drar igång först vid lite tyngre 3D-användning. Kan dock bli lite dumt i enklare 3D-spel som Civilization - där fläktarna står stilla mesta tiden, men någon gång ibland när något lite tyngre händer grafikmässigt så måste de spinna upp för att strax efteråt slås av igen. Är inga problem ljudmässigt, men jag undrar i längden om motorn gillar detta av-på-av. Jag kan höra ett väldigt svagt spolljud (coil whine) om jag har helt tyst i rummet och lyssnar 5 cm från kortet (open-air case) i vissa 3D-grafik scener - men absolut inget som märks vid normal användning eller över en meter bort. I övrigt känns kortet kvalité rakt igenom. Enda nackdelen jag känner med kortet är dess RGB-belysning. Jag vill inte ha bling-bling då jag kör med ett open-air case, men den går att stänga av med mjukvara (men hade gärna sett en fysisk avstängningknapp så jag hade sluppit mjukvaran). UPPDATERING Helt ny dator, samma grafikkort: fortfarande spolljud i 3D-grafik (inget vid 2D). Tråkigt att det verkar ha snålat lite på kvaliteten på spolarna när övriga kortet är så "high-end". Jag plockar bort en stjärna nu när inget tvivel finns längre att det skulle kunna vara något annat än grafikkortet - jag tycker trots detta att kortet ändå är "mycket bra".
*Redigerades 2 år sedan
Loh Electronics
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 år sedan
Svarade snabbt och utförligt på mejlfrågor innan köpet. En timme efter att jag hade lagt ordern fick jag en avisering att varan var på väg (med kollinummer). Försändelsen var framme nästa arbetsdag.
Sida 1