Prisjakt

YAT

Medlem sen 2009-01-15
5
Bidrag
5
Hjälpsamröster
Sony Xperia 10 IV XQ-CC54 5G Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.6
(8)
3 690 kr
Y
YAT
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Väldigt mycket telefon för pengarna. Hade tidigare en Sony XZ1 Compact som jag kände började bli lite trött. Valde en 10 IV mest p g a priset, 2990 kr, lite mer (6 GB) ram och ändå 128 GB lagring och att det ändå var en Sony med vatten- och dammskydd. Hyfsad kamera med tanke på priset. Naturligtvis inte som en Sony 1 IV, eller någon annan värsting, som är ungefär 3-4 ggr så dyr, men helt okej ändå och bättre än min förra. Batteriet hade nästan dubbelt så stor kapacitet som den tidigare, så den tar ju såklart något längre tid att ladda, men har man bara en bra laddare så upplever jag det inte som ett problem alls. Bra att det går att ställa in själv hur mycket den ska ladda, och när den ska börja underhållsladda istället, för att öka livslängden på batteriet. Batteritiden räcker länge iaf för mej, 2-3 dagar normalt. Har inte haft några problem med buggar. Ibland, åtminstone 2 ggr, har den fått påminna mig om att starta om den då det gått flera veckor utan att jag tänkt på att det skulle vara dags. Har små händer så formatet med långsmal skärm tog lite tid att vänja sig vid, men det finns en funktion för enhandsanvändning också om man behöver.

Kayakstore
Y
YAT
5 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

Riktigt bra. Trevligt bemötande och utmärkt service och information vid köpet. Valde i slutändan att ta köpet manuellt över telefon vilket gav extra trygghet. Känns alltid lite osäkert när man beställer från ett företag man aldrig köpt av tidigare, speciellt när man handlar för närmare tiotusen, men det här kändes bra direkt från start. Sedan blev leveransen t o m snabbare än jag hoppats på, vilket också var väldigt positivt. Helt utan strul hela vägen. Hit törs jag vända mig igen om jag behöver något de har i sortimentet, även om de inte har så mycket fiskeprylar som jag hade önskat kanske.. :)

Klippo Excellent SH
Full Star 1
3.8
(8)
Y
YAT
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Underbar maskin. Otroligt lättstartad och jämförelsevis låg ljudnivå. Självgången är precis lagom snabb. När man ska svänga trycker man bara ner handtaget lätt, framhjulen lyfter och man kan svänga om klipparen. Självdriften kopplas in med ett eget reglage där vajern låses i inkopplat läge och kopplas ur när man släpper dödmansgreppet. Man behöver bara hänga med. Otroligt skönt. Stabilt och tåligt chassi, tåliga stålhjul med solida gummidäck som rullar lätt där man inte kan använda självdriften. Bytte från en likadan, fast utan självdrift, som gått i 12 år i princip utan problem och som jag varit väldigt nöjd med. Det enda som gått sönder under 12 år är ett hjullager som har skurit, först nu efter 12 säsonger, trots att den spolats ren med vatten efter varje klippning. Bytte bara p g a att det blev för tungt med mina hjärtproblem utan självdrift. Innan den första Klippon hade jag en Stiga med självdrift, men vilken skillnad i kvalitet. Där gick det sönder hjul, hjullager och andra delar i ett. Svårstartad var den också ibland. Den tålde inte heller särskilt stor lutning så till slut skar den. Men det var en Briggs&Stratton-motor och det är verkligen ingen Honda. Klart värt den lilla prisskillnaden i mina ögon.

Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R 16 91V
Full Star 1
2.4
(11)
1 049 kr
Y
YAT
5 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Ett riktigt dåligt däck när det gäller hållfastheten. Stommarna är väldigt tunna. Har kört punktering två gånger nu på ett par veckor. Samma orsak båda gångerna. Det har gått hål i de grova längsgående mönsterspåren. Däcken tål ej körning på ojämnt underlag. Den ena gången vid infart på en parkeringsficka där det låg en del lösgrus. Den andra gången vid mycket långsam körning på grusväg med lite vassare nylagt grus där det större gruset inte låg nedbäddat utan kunde komma upp i spåren där det skar rakt igenom corden. Efter lite efterforskning visade det sig att två bekanta som haft likadana däck har haft exakt samma problem. Två respektive tre punkteringar vid normal körning på grusväg. Däcken är i övrigt jämförelsevis tysta, rullar lätt med bra bränsleekonomi samtidigt som de har bra våtgrepp enligt tester. Mjukt gummiblandning och lågt rullmotstånd alltså. Det är lite svåra egenskaper att få till i samma däck och tydligen är det med tjockleken på gummit på stommarna som man kompromissat. Trist! Jag är besviken. De fungerar dock väldigt bra på slät och felfri asfalt. Var jättenöjd med däcken så länge jag uteslutande körde på fin asfaltsbeläggning inne i stan och på E4.an, d v s innan de började punktera. Tyvärr bor jag i norrland. Här ska man ha andra däck. Blir inte dessa däck nästa gång

Outnorth
Utmärkt
(500+)
Y
YAT
5 omdömen
UselRedigerades 14 år sedan

Beställde handskar från 3 företag samtidigt. Hos Outnet tog det längst tid att få orderbekräftelse. Den fick jag samma dag som de jag fick leverans från det första av de andra företagen. Sen var det fel på deras hemsida (enl. dem) så när jag fick handskarna så var det fel handskar. Nya handskar skickades till mej som kom efter några dagar, men det var fortfarande fel. Skulle åtgärdas snarast, men efter ytterligare 3 veckor så hade jag inte fått mina handskar. Ytterligare en kontakt togs och handskarna ska nu skickas igen, vilket tydligen redan skulle ha gjorts, men som generalagenten tydligen missat. Så efter en dryg månad så väntar jag fortfarande på mina handskar. Det enda godkända är för trevligt och snabbt bemötande. Jag kanske har haft en väldig otur, men det har varit alldeles för mycket strul. Tyvärr.