Prisjakt

Nutshell

Medlem sen 2008-11-28
23
Bidrag
12
Hjälpsamröster
Sony WH-XB910N Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4.3
(4)
1 003 kr
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Bytte från ett par SONY WH-H900N som var dåtidens halvbudget variant men som gav upp efter lång tjänst. Tänkte att det nog skulle ha hänt lite på dom åren, men jag tycker att WH-XB910N är sämre i alla aspekter utom komfort. Alla möjliga ljud tränger igenom ANC, det finns en konstant grundnivå av vibrerande bas (tvingade dock ett urval personer i min omgivning att testa lurarna och dom hörde inget). Positiva egenskaper gentemot mina tidigare lurar är dock att det går snabbt att ansluta till bluetooth.

Nike Air Zoom Structure 24 (Herr)
Full Star 1
3
(1)
1 004 kr
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Jag hade en tidigare modell förut och dom fungerade perfekt både för att jobba och för att gå i. Modell 24 är inte lika bekväma, känns som lägre kvalité och ger skavsår vid hälen om man använder dom för att gå, då skon buktar in något.

LG 27GL83A 27" Gaming QHD IPS
Full Star 1
4.6
(16)
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

LG gör bra skärmar och den här är inget undantag. Min förra LG utstod upprepad ovarsamhet i 12 år tills startknappen av alla saker gav upp. Skärmen fungerade som en klocka om man startade den med en tandpetare och lite tålamod. Eftersom tandpetarskärmen saknade moderna portanslutningar köpte jag den här, så att jag kan koppla in jobbdatorn. Superbra skärm! Gillar att det går att höja stativet relativt högt. Bra färgåtergivning, fungerar perfekt för spel. Gillar HDR-funktionen i exempelvis Sea of Thieves även om jag upplever HDR som ganska ansträngande för ögonen, så oftast lämnar jag HDR avstängt.

Logitech G603
Full Star 1
4.1
(57)
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Detta är en fantastisk mus, MEN efter 2 års användning har ena sidoknappen börjat glappa så att för varje knapptryck skickas signalen dubbelt. Jag använder ofta knappen för att stega tillbaka i webbläsaren men nu slutar det oftast med att jag färdas över halva internet varje gång jag gör det.

Asus RT-AC86U
Full Star 1
4.2
(39)
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Kommer förhoppningsvis uppdatera mitt omdöme efter hand som jag lyckas konfigurera den enligt mitt tycke. För närvarande tycker jag mig att man bör kunna förvänta sig mer av en router i denna prisklass. Jag hade initialt problem med att det trådlösa nätverket slutade fungera helt eller delvis under längre perioder vilket tycktes kräva en omstart av routern. Efter att ha uppgraderat firmware till merlin så upplever jag fortfarande att det trådlösa nätet blir väldigt segt i perioder - även när man klickar runt i routerns konfigurationsgränssnitt så tar det flera sekunder att ladda varje sida. Uppdatering: Efter idogt googlande lyckades jag till slut hitta förslag på inställningar (https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/exthi5/rt_ac86u_loses_connection_every_2_minutes/) vilket löste mina problem till största delen. Låter betyget kvarstå då jag inte tycker det är rimligt att man behöver stänga av funktionalitet för att få acceptabel stabilitet. Slutuppdatering: 9 månader överlevde denna innan ett synnerligt våldsamt åsknedslag i närheten tog kol på den. Efter ovan nämnda förehavanden så fungerade routern bra, så jag kan inte utesluta att jag köper en likadan, men jag kommer undersöka alternativen först.

Xiaomi Mi 10T Lite 5G Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.5
(4)
2 566 kr
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Okej mobil om det inte vore för katastrofala mjukvaruuppdateringar, dåligt bluetooth-stöd och diverse problem med touch-panelen. Men vill du ha ett spöke i telefonen som i tid och otid klickar runt på skärmen och kopplar ifrån bluetooth så kan detta vara telefonen för dig. För övrigt inte imponerad av supporten från Xiaomi.

Xiaomi Mi A3 Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
4.3
(8)
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Touchskärmen höll mindre än ett år. Dålig mjukvara. Xiaomi support är också hopplös. Deras officiella ombud för garantiärenden hänvisar till mi store som hänvisar till mi sverige facebook som hänvisar till ombudet.

Meta (Oculus) Quest 2 64GB
Full Star 1
4
(34)
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Mycket teknik för pengarna och en stor fördel att man slipper sladdar som ställer till det. Jag streamar framför allt från datorn och upplever att det fungerar hyfsat. Nackdelarna är väl kanske främst att spelen är rätt dyra i Oculus store och att kvalitén på bildskärmarna är sådär - en liten yta i mitten är klar men runt kanterna är bilden suddig, samt så har mitt par några (stundtals?) döda pixlar.

Inet
Utmärkt
(500+)
N
Nutshell
23 omdömen
BraRedigerades 4 år sedan

Hyfsat lång leveranstid och osmidiga att ha att göra med gällande supportärenden. Uppdatering 2020: blivit bättre sedan kommentaren skrevs.

Samsung C27RG50 27" Välvd Gaming Full HD 240Hz
Full Star 1
4.3
(3)
3 799 kr
N
Nutshell
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Bra skärm men med några irritationsfaktorer. Skärmen är svår att stänga av, och har ett konstant lysande sken när den väl är avstängd (!) samt den tycks vara ganska ömtålig. Min skärm klarade sig ett halvår innan jag råkade stöta till den mot kanten av datorchassit i samband med flytt, vilket tog kål på hela skärmen. Jag vet inte om moderna skärmar är extra ömtåliga, men min gamla skärm har genom åren fått utstå mycket värre behandling utan att bli skadad.