Prisjakt

jbalgwik

Medlem sen 2008-11-11
67
Bidrag
36
Hjälpsamröster
Datagrottan
OK
(211)
j
jbalgwik
67 omdömen
BraRedigerades 13 år sedan

Köpte ett par Sennheiser PC360 G4ME från Datagrottan 2010-12-25. Såg först efter köpet att butiken hade fått riktigt svaga betyg från vissa användare. Detta gjorde mig självklart nervös att det skulle bli några problem. Redan en postdag senare ringde Schenker och sa att de hade ett paket till mig. Schenker är alltid att lita på, så jag förstod att jag skulle få mina lurar i tid. När jag väl fått hem produkten insåg jag att den öppna konstruktionen släppte ut lite för mycket ljud, så jag ville eventuellt byta dem mot PC350. Då ringde jag dem men det var upptaget. Efter ett tag kom jag in i en telefonkö, men det blev upptaget igen efter 15min i kö (?). Istället mailade jag dem, och fick svar efter cirka 6 arbetstimmar att det gick bra att byta produkten även om jag brutit förpackningen, men mot "demokostnad" på 250kr. Totalupplevelse: + Snabb leverans + Hempaket via Schenker till det låga priset 89kr + Skapligt snabbt svar via mail + Bytesrätt även vid bruten förpackning (250kr) - Upptaget när jag ringde, efter 15min kö. 7/10

Q Acoustics 2000i 5.1 Cinema Pack
Full Star 1
5
(5)
j
jbalgwik
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Snygga, välbyggda, kompakta, prisvärda och riktigt välljudande! 10 poäng ger jag sällan i betyg oavsett kategori, men här är det inget snack. I början var centern lite dov, men det har blivit bra efter att jag spelat dem varje dag i en månad. Används hos mig ihop med Pioneer VSX-820 och Supra Classic 2,5-kablage. Givet köp om du är tveksam!

Pioneer VSX-820
Full Star 1
4
(6)
j
jbalgwik
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Har haft min 820:a i över två veckor nu, och har hunnit bygga mig en uppfattning nu. + Snygg + Skön och detaljerad ljudbild + Bra kräm för pengarna + Brett formatstöd + HDMI 1.4 - Kräver Component-kabel för att kunna utnyttja OSD-menyn för setup samt iPhone/iPod på TVn. - Ej möjligt att namnsätta inputs själv - Ej upplyst (dock glow in the dark) fjärr - Ställer in alldeles för låg centervolym vid autokalibrering - Manualen är lite för otydlig och fåordig på sina ställen - Känner inte av varken ljud eller bild från min dator via HDMI. Kan kanske fixas med tweakning och EDID-koder, men inget jag lyckats med ännu. Totalt sett är det en bra förstärkare, och jag ångrar inte köpet. Får man bara justera centern och spela in den lite mer än vad jag hunnit gjort så tycker jag att den sköter sitt jobb bra. Jag tror dock att jag skulle kunna gilla en stärkare från t.ex. Marantz/Yamaha/Onkyo från samma prisklass minst lika mycket.

Yamaha RX-V440RDS
Full Star 1
4.3
(83)
j
jbalgwik
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Fantastiskt prisvärd instegsreciever som både låter bra och har bra stöd/ingångar.

Microsoft Windows 7 Home Premium Sve (64-bit OEM)
Full Star 1
4.1
(13)
j
jbalgwik
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Efter cirka 2 veckors aktivt användande har jag bara positiva saker att säga om detta OS. Fina funktioner och goda lyft från XP som jag använt sedan det kom. Rekommenderas!

Nokia N85 128MB RAM
Full Star 1
3.8
(27)
j
jbalgwik
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 15 år sedan

Först och främst, fantastiskt uppbyte från N73 Music Edition! Mitt utlåtande blir därför en jämförelse mellan de båda modellerna. +GRYM SKÄRM +Skönt med skärm som byter vy mellan horisontell/lodrät visning beroende på hur du håller telefonen +Späckad med funktioner såsom GPS/WLAN/HSDPA (alla fungerar jättebra) +Snabb i menyerna. Ljusår före jämfört med N73 +Snygg design, både inuti och utanpå. +Ligger bra i handen +3,5mm-uttag för hörlurar +Utökad alarmfunktion, nu kan du ha flera alarm samtidigt, och sätta scheman, t.ex. efter arbetsvecka eller dylikt. +FM-sändare - superhäftig funktion som låter dig spela musik i valfri radio med mobilen som källa. Har inte fått den att fungera helt brusfritt ännu, men har bara snabbtestat. -Högtalaren är kass. Min förra var visserligen en N73 "Music Edition" men denna är verkligen crap. Total avsaknad av bas. Spelar dock bra med hörlurarna i. -Kamerans inställningsmöjligheter. Antingen har de ändrat något (som gör att jag inte sett det ännu) eller så har de bantat kameran på funktioner såsom vitbalans, exponeringskontroll o.s.v. -Plastigheten i skalet. Ingen fara, men den skulle faktiskt kunnat vara lite robustare, speciellt i navigeringsknapparna. Nummerknappsatsen är toppenskön. Orkar inte rada upp mer, men har inte mycket negativt att säga om telefonen. Sitter du med en ett par år gammal telefon och funderar om det är värt bytet - do it. Du blir inte missnöjd, jag lovar.

Samsung DVD-HR773 160GB
Full Star 1
3.2
(13)
j
jbalgwik
67 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Jag kommer att klassificera denna produkt i +/-kategorisering: + Bra menyer i UI:t- lättnavigerat och prydligt designat. Många funktioner är logiska och "så som man själv skulle gjort dem", vilket förnöjer. + Snygg front i pianolacksliknande finish. I min åsikt snyggt med laserblått ljus från powerknappen. + Timeshift är användbart + Bra kompatibilitet med diverse format, riktigt bra med USB-ingång. - Detaljmöjligheter i UI:t. Ofta känner man sig begränsad i sitt "Bibliotek". Man kan inte skapa titlar längre än cirka 25-30 tecken, och det finns inte alla användbara tecken, såsom ' och /. ÅÄÖ saknas trots svenskan. Skulle gärna vilja ha möjlighet att lägga till beskrivning av inspelade/inlagda filer. - Timerfunktionen är helt värdelös. Man måste stänga av DVDn för att den skall fungera. Du kan alltså inte sätta timer på en kanal, och sedan titta på en annan, utan du måste sluta titta helt. Gränsfall till oacceptabelt, detta sänker totalbetyget rejält. - Redigeringsfunktionen som omnämnts tidigare. Du kan inte hoppa framåt i "chapters", utan måste spola, med en snabbspolningsfunktion jag inte riktigt ser logiken bakom än. Du kan inte ens gå till klippets slut direkt, utan måste spola dig dit. Usch. - Färger/kontrast. Finns ej möjlighet att ändra dessa internt. Min DVD gav starkare färger än vad TVn själv gör via digitalnätet. Kan säkert gå att fixa. - Aningen seg respons vid knapptryck, beroende på var i UI:t man befinner sig. Att byta kanal tar ungefär en sekund. - Fattig display. Visar bara en "info" åt gången. Skulle gärna kunna få visa både chapter och tid samtidigt, och lite andra detaljer. Har bara en textrad, och inte alltför tydliga siffror. Nu har jag varit väldigt kritisk, både för att jag kanske är petig, men också för att ni som vill ha ut 100% av er produkt när vi hostar ut ett par lax för den, ska slippa bli besvikna. Lycka till med köpet!