Prisjakt

Tallfjant

Medlem sen 2008-10-17
141
Bidrag
104
Hjälpsamröster
Logitech MX Master 3
Full Star 1
4.1
(44)
1 534 kr
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Riktigt bra, precis som dess föregångare. Vettiga knappar och bra scrollhjul både för horisontell och vertikal scroll. Bra batteritid och att den laddas med usb-c. Inget att klaga på bortsett från att den är aningen dyr.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G Dual SIM 8GB RAM 256GB
Full Star 1
4.2
(14)
2 490 kr
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Den är lite klumpig (tjock och tung) jämfört med dyrare telefoner, men funktionsmässigt levererar den. Batteritiden är fantastisk, 2 dagar för mig utan problem. Skärmen är bra för att inte vara OLED, tycker inte att det är något att klaga på. Jag verkar höras bra, även högtalartelefonen fungerar fint. Huvudkameran och selfiekameran verkar ta bra bilder, de två andra extra kamerorna kunde de skippat. Kameran sticker ut en hel del så den ligger inte särskilt bra på ett bord.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.4
(10)
3 490 kr
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Väldigt mycket för pengarna Bytte från en Samsung galaxy s9 plus som börjat bli lite trasig. Detta känns inte direkt som en uppgradering men som att den är på ungefär samma nivå. Skärmen är inte riktigt lika fin, saknar OLED lite. Kameran är på ungefär samma nivå. Batteriet är fantastiskt. Klarar två dagar utan problem, ca 20% kvar efter andra dagen. Dessutom väldigt snabb laddning. Igen, väldigt mycket för pengarna. Väldigt glad att jag inte gav 3-4 gånger mer pengar för de få funktioner som saknas. De stora nackdelarna skulle jag säga är storleken (ganska tjock och tung) samt skärmen.

Asus ZenScreen MB16ACE 16" Full HD IPS
Full Star 1
4.5
(2)
2 382 kr
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Väldigt nöjd efter två veckor. Bilden är absolut bra nog för att ha en webbläsare, kodning och annat. Färgerna är inte i världsklass så bildarbete mm är nog ingen bra idé. Tillsammans med en 15-tum dator blir det ett ganska rejält paket att bära med sig, men min produktivitet ökar definitivt. Absolut föredrar jag att arbeta vid en klassisk skärm på 24 tum, men då jag ofta är omkring på olika platser så gör denna ett riktigt bra jobb. Väldigt enkel att ansluta med USB-C och känns igen direkt av Windows - inga inställningar behövs. Laddar man ner mjukvaran så känner den också av om man roterar den. Medföljande skydd fungerar bra som ställ. Går bara att ställa i en vinkel, men jag tycker att det är en bra vinkel - beror såklart på hur högt bord man arbetar vid etc.

Samsung NZ64K5747BK (Svart)
Full Star 1
3
(2)
8 646 kr
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Hade i min förra lägenhet en Siemens som kostar ca 3000 kr mer. Tänkte att jag kan spara de pengarna då de har precis samma effekt och funktioner. På det stora hela är den bra. Det jag märkte som en stor skillnad var att denna stänger av sig och ändrar inställningar så fort det kokar över och vatten hamnar över kontrollerna. Detta påverkade inte Siemensen alls i samma utsträckning. Väldigt frustrerande när det händer. I övrigt tycker jag nog att det uppfyller samma behov som den dyrare.

Blue Microphones Lola Over-ear Headset
Full Star 1
3
(1)
2 895 kr
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Har lite blandade känslor. Ljudet tycker jag är väldigt neutralt och bra. De är ganska tunga men sitter bekvämt då de har stora kuddar som innesluter hela öronen. De sitter inte så stabilt så de passar bra när man sitter still vid datorn men inte till mycket annat. Fejklädret på öronkuddarna har börjat flagna efter bara något år utan att de används så mycket, så väldigt besviken på kvalitén där när resten av headsetet känns så rejält.

Nespresso
Bra
(12)
T
Tallfjant
141 omdömen
Usel4 år sedan

Blev fel i beställningen från deras sida. Efter tre samtal har de ändå inte lyckats lösa det och varje gång måste jag stå i telefonkö. Urusel service.

Kobo Libra H2O
Full Star 1
4
(15)
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Första intrycket är riktigt bra! Fin text, vit bakgrund. Bekväm att hålla i och snabb att bläddra eller navigera gränssnittet. Belysningen är grym, den går att få stark men vad som är viktigare för mig, den går att få riktigt svag så att man kan läsa på natten i helt helt nedsläckt rum utan att störa sin partner. Den har dessutom ett blåljusfilter på kvällen som gör det ännu bättre. Ljusstyrkan sätts dock manuellt, inte genom en sensor. Det gick enkelt att föra över böcker från datorn. Den har Wifi och kopplar sig direkt mot Kobo butik, men det har jag inte testat än. Jag har testat EPUB vilket givetvis fungerar super. PDF fungerar, men den kan inte omskala formatet. Det går att läsa A4-PDF då den är högupplöst nog, och det är lite lättare om man lägger den på bredden men det är inget jag vill göra om jag kan undvika det. Har även loggat in med bibliotekskortet och det ser ut att gå fint att låna böcker direkt från plattan, grymt smidigt!

Denver EBO-630L
Full Star 1
2
(2)
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Köpte den för typ 600 kr, mest för att den var billig men hade bakgrundsbelysning. Den är ganska seg, tar kanske två sekunder att bläddra sida eller att gå i en meny. Jag tyckte att den svagaste inställningen på bakgrundsljus var för starkt för att läsa i ett helt nedsläckt sovrum. Bilden är dock fin och väldigt enkel och bekväm att läsa på. Den klarar många format. Jag har testat EPUB och PDF och den hanterar båda helt OK även om PDF har lite längre laddningstid. Det går att ändra textstorlek och font. Den hittades enkelt när jag kopplade den till PC för att föra över böcker. Jag tycker att det var ett OK köp för priset jag gav, men för fullpris skulle jag rekommendera att söka vidare.

Bang & Olufsen Beoplay H9i Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.3
(11)
4 980 kr
T
Tallfjant
141 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Älskar ljudet. Går att ändra med något som liknar en EQ, men jag tycker att det är toppen med standardinställningarna. Riktigt snygga och hög kvalitet in materialen. De är inte de mest bekväma lurar jag testat, kan få lite ont av dem efter ett par timmar - inte samma klass som Bose eller Sony. Brusreduceringen är inte heller på deras nivå även om den är helt OK. Ljudet påverkas negativt när brusreduceringen är aktiv så när det är tyst omgivning stänger jag av den. Den kopplar till två enheter och växlar rätt smidigt t.ex. när man tittar på video på datorn och det ringer på telefonen. Fattigt är att man inte får med ett hårt fodral, jag köpte ett från Amazon får ca 200 kr. Sensorn som pausar när man tar av lurarna fungerar okej, men ibland pausar den musiken av misstag. Går efter senaste mjukvaruuppdateringen att stänga av från appen. Styrningen på högra luren fungerar bra för mig. Som sagt riktigt trevligt ljud men jag skulle ändå ha svårt att rekommendera ett köp till alla, många skulle nog trivas bättre med Sony.