Tallfjant

Medlem sen 2008-10-17
129
Bidrag
142
Hjälpsamröster
Valco VMK20 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
2.8
(1)
1 699 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 månader sedan

ANC är OK. Inte i klass med Sony men absolut tar det bort mycket basljud. Det har ett konstant vitt brus när ANC är på som hörs tydligt, detta märks även om man spelar musik på låg volym men inte på medel/normal volym. Ljudet är bra när ANC är på, när ANC är av känns det väldigt platt. Jag gillar att de satsat på bra ljud när ANC är på, men tycker att de kunde ha två profiler på ljudet för av/på. Ljudet är som sagt bra, men inte fantastiskt - hade väntat mig lite mer med tanke på marknadsföringen. De sitter bra men är inte så mjuka och bekväma som t ex Bose. Jag använder dem många timmar om dagen och de trycker fortfarande lite för hårt mot öronen. Kan även bli lite svettigt under dem. Jag hoppas att de blir mjukare med tiden, det ska de bli enligt tillverkaren. Batteriet är mycket bra och har aldrig tagit slut för mig. Jag laddar bara någon gång ibland. Överlag nöjd, men undrar om jag kunde fått något lite bättre och/eller bekvämare för pengen om jag väntade in en rea.

Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear
Full Star 1
3.4
(35)
2 240 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Riktigt bra ljud i min mening och går att ställa in efter tycke och smak med EQ i appen. Riktigt bra brusreducering - både på kollektivtrafik och på kontoret, utan störande vitt brus. Jag tycker att mikrofonen fungerar riktigt bra. Jag kan ha samtal med dessa på pendeltåget utan problem, något som inte gick med mina tidigare. Lite för stora - går inte riktigt att ligga på sidan på kudden med dessa i. Också lite störigt med touch ibland att man kommer åt en funktion när man kliar sig eller något, fungerar dock oftast bra.

Asus ROG Flow X13 + XG Mobile RTX 3080 GV301QE-K6333T 13,4" Ryzen 9 5980HS 32GB RAM 1TB SSD
Full Star 1
3.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 månader sedan

Mycket kraft i liten förpackning, mångsidig dator. Den har dock lite problem med mjukvaran, så jag skulle inte rekommendera den för någon som inte är beredd på det men vet du vad du köper så är den grym. Jag valde den då jag kodar, spelar och gillar att kunna anteckna och skissa på min dator. Det är få datorer som fyller alla de boxarna. När jag arbetar (web, möten och kodning) så håller batteriet kanske 5 timmar. Måste absolut ladda under arbetsdagen. Sätter man den på inställning för att spara batteri så låter den ingenting och man har ändå rätt bra med kraft. Jag har inte spelat utan att koppla i den externa GPUn, men när man gör det så klarar den alla spel jag testat på hög grafik. Kör RDR2 på hög grafik på en 1440x3440-skärm i 60 fps (med DLSS). När man maxar datorn låter den som tusan, så det är lurar på som gäller för att stänga ute fläktljudet. Spelar man ska man sätta datorn i tält-läge för att maxa luftflödet. För att växla mellan att använda den interna grafiken och den externa GPUn så ska man köra ett program som startas från notifikationsfältet. Det fungerar inte för mig och många andra. Istället för man leta upp applikationen och göra en genväg och köra igång det manuellt, då funkar det varje gång (C:\Program Files\ASUS\ARMOURY CRATE Service\GPUSwitchPlugin). Högtalarna låter OK men de spelar inte särskilt högt. Kameran är också OK men vinner inga priser. I dåligt ljus presterar den inte väl. Skärmen är även den bra men vinner inga priser. Den blir tillräckligt ljusstark för att använda i dagsljus men inte i direkt solljus. Färgerna upplever jag bra men betraktningsvinklarna är inte perfekta. Tangentbordet är bra, hade önskat ett par funktionsknappar till. Trackpad är bra men liten. Jag har alltid använt hörlurar och mus till laptop, så för mig var stor trackpad och fantastiskt ljud inte det viktigaste. Auto-rotationen av skärmen funkar inte felfritt för mig. Ibland vill den inte byta tillbaka från stående vilket gör det lite osmidigt att växla mellan att ta anteckningar och att använda den som normal laptop. Palm rejection är inte heller lika bra som på MS Surface. Nu har jag listat alla de problem jag ser och haft med den. För mig är det små saker som jag kan leva med för att få så mycket kraft i så liten förpackning. Denna dator klarar allt jag kastar på den och kan bäras med hur enkelt som helst. Kan man leva med kompromisserna jag listat så är det en stark rekommendation.

Komplett.se
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 5 månader sedan

Supporten som brukade vara bra verkar inte kunna göra mycket längre. Kan inte hjälpa till med minsta ändring i en order eller ge svar om leverans.

Acer CB342CKC (smiiphuzx) 34" Ultrawide WQHD IPS
Full Star 1
3.3
(1)
4 297 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 månader sedan

Väldigt bra för priset. Haft den i snart ett år och är väldigt nöjd. Den är inte bäst på något men har en bra balans i funktioner. Tillräckligt ljusstark, ganska snabb med 75Hz, laddar din laptop med 65W vilket gör att allt fungerar med en enda kabel. Högtalarna är rätt OK Klar och fin. Trivs väldigt bra att arbeta framför den och den är bra nog för att spela lite efter jobbet om du inte är en allt för seriös gamer.

Ljudfokus
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
10 månader sedan

Gjorde fel i beställningen, de svarade på mitt ärende och hjälpte mig snabbt och effektivt. Snabb leverans.

Mi Electric Scooter Essential
Full Star 1
3.9
(14)
3 269 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Kan nog fungera för barn, men inte som vuxen. Väldigt klen, minsta uppförsbacke så går den i 10-12 km/h. Batteriet klarar kanske 8 km, inte mer. Kvalitén är inte fantastisk. Den har börjat skramla lite och en reflex har ramlat av. Har använt den i kanske ett halvår och kört totalt runt 60 mil.

AfterShokz Aeropex Wireless Headset
Full Star 1
3.3
(10)
1 510 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Har haft flera modeller från AfterShokz och dessa är de bästa hittills. Man måste förstå vad de är till för innan man köper dem. De stänger inte ute något ljud från omgivningen och spelar man högt läcker de en del ljud. De är alltså motsatsen till vad du vill ha på bussen men perfekt när du vill vara medveten om din omgivning. För cykling eller löpning är de perfekta. De stör inte, de är vattentäta och har enkla kontroller att komma åt. Man hör omgivande trafik etc vilket känns säkert. Ljudet är inte för audiofiler, men gott nog för träning. För podcasts är de superbra. Telefonsamtal hörs bra och även mikrofonen tycks göra ett bra jobb.

Logitech ERGO K860 (Nordisk)
Full Star 1
3.9
(3)
981 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

trevligt tangentbord. Bra känsla och snabbt att skriva på. Bekvämt att vila handlederna mot. Hade önskat separata knappar för t ex media kontroll istället för en funktionsknapp - svårare nu att komma åt dem eller F-knapparna. Uppskattar att det är en normal layout med fullstor Enter-knapp mm. Det var svårt att hitta ett ergonomiskt tangentbord som fyllde alla önskningar, men detta kommer väldigt nära.

Logitech MX Master 3
Full Star 1
4
(43)
960 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Riktigt bra, precis som dess föregångare. Vettiga knappar och bra scrollhjul både för horisontell och vertikal scroll. Bra batteritid och att den laddas med usb-c. Inget att klaga på bortsett från att den är aningen dyr.