Prisjakt

logos

Medlem sen 2008-07-26
55
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Logitech Illuminated Keyboard K740 (Nordisk)
Full Star 1
3.9
(21)
874 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*

Jag är nu inne på mitt andra exemplar av detta tangentbord. På det första började några av tangenterna lossna från brytarna, men då var tangentbordet också väl använt. Jag hade haft det i minst 3-4 år. Detta tangentbord har en underbar skrivkänsla, låg ljudnivå och bakgrundsbelysning, vilken kan regleras i fyra nivåer (av samt ljussstyrka 1-3) med en knapp på tangentbordet. Det saknar samtidigt en massa annat onödigt / irriterande bling-bling. Det är dessutom snyggt. Jag rekommenderar varmt detta tangentbord. Jag kommer utan vidare köpa ett nytt likadant tangentbord, när jag framöver behöver nytt tangentbord. Tilläggas bör att jag aldrig spelar spel på datorn. Jag använder uteslutande tangentbordet för att skriva samt manövrerar programvaror m.h.a. av deras kortkommandon.

*Redigerades 2 år sedan
Logitech M330
Full Star 1
3
(6)
199 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

En riktigt usel produkt. Programvaran, som används för att göra inställningar av musens funktioner, saknar helt funktionen muspekaracceleration. Därmed blir det en genuint sugig upplevelse att använda musen. Vad värre är att Logitech tycks ha tagit bort stödet för muspekaracceleration helt i hela sitt sortiment. Jag har även provat en M171 och en M705. Även de saknade stöd för muspekaracceleration. Om du söker en bra datormus, är det alltså numera en mus från en annan leverantör en Logitech, som du söker.

Logitech M171
Full Star 1
2
(2)
105 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*

Jag har nu använt denna datormus några timmar. Den trådlösa anslutningen fungerar tillförlitligt. Detsamma gäller knapparna och musens avläsning av rörelser. En annan fördel är det låga priset. Där tar dock fördelarna slut. Jag har inte särskilt stora händer. Jag upplever ändå att musen är obekväm att använda främst p.g.a. dess litenhet. När det kombineras med att hjulet / mittenknappen är trög att trycka ner, blir det svårt att använda mittenknappen för dubbelklick. Väldigt ofta rör sig musen en aning samtidigt, som jag trycker ner hjulet. Rörelsen gör då att datorn inte uppfattar det som ett dubbelklick. Den tillhörande programvaran Logitech options fungerar, men erbjuder mycket påvert med inställningsmöjligheter. Framförallt saknar den helt stöd för muspekaracceleration. Avsaknaden av denna funktion gör det till en genuint otrevlig upplevelse att använda M171. Sammanfattningsvis kan jag p.g.a. av avsaknaden av stöd för muspekaracceleration inte rekommendera denna produkt till någon. Vad värre är att Logitech tycks ha tagit bort stödet för muspekaracceleration helt i hela sitt sortiment. Jag har även provat en M330 och en M705. Även de saknade stöd för muspekaracceleration. Om du söker en bra datormus, är det alltså numera en mus från en annan leverantör en Logitech, som du söker.

*Redigerades 3 år sedan
Logitech M705
Full Star 1
3.2
(80)
299 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

En riktigt usel produkt. Programvaran, som används för att göra inställningar av musens funktioner, saknar helt funktionen muspekaracceleration. Därmed blir det en genuint sugig upplevelse att använda musen. Vad värre är att Logitech tycks ha tagit bort stödet för muspekaracceleration helt i hela sitt sortiment. Jag har även provat en M330 och en M171. Även de saknade stöd för muspekaracceleration. Om du söker en bra datormus, är det alltså numera en mus från en annan leverantör en Logitech, som du söker.

Google Chromecast (3rd Generation)
Full Star 1
3.8
(33)
299 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Vi har två stycken. En ligger hemma och en i övernattningslägenheten. Båda var enkla att konfigurera, och har sedan fungerat oklanderligt. Då kopplar jag ändå upp den i övernattningslägenheten via en Huawei MiFi. Rekommenderar varmt denna mycket prisvärda produkt.

Huawei Watch 2
Full Star 1
3.6
(6)
996 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*

Jag har nu haft min klocka i en dryg månad. Den ersatte min tidigare Sony SmartWatch 3 SWR50. Jag tror att Huawei Watch 2 har funktioner, som SWR50 saknade. Bl.a. tror jag inte att det var möjligt att genomföra samtal i klockan i SWR50. Det skall gå i Huawei Watch 2, så vitt jag förstår. Jag har dock inte provat. Jag ser inte heller någon poäng med funktionen, när det finns BT headset. I det stora hela gör klockan det, som jag förväntar mig. Enligt min uppfattning kostar den dock drygt 1'000 kr för mycket egentligen. Därav betyget på endast 6 av 10. Priset 1'300 kr på SWR50 var mer rimligt för en produkt med en livslängd på cirka två år. Det laddbara batteriet slits ju ut, och går inte att byta på ett rimligt sätt. Om det inte vore för att SWR50 har utgått ut Sonys sortiment, hade jag tveklöst hellre köpte en ny sådan för 1'300 kr än Huawei Watch 2 för 2'500 kr.

*Redigerades 3 år sedan
Sonos Play:1
Full Star 1
4.3
(98)
2 099 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*

Jag har nu varit ägare till ett vitt exemplar i en dryg månad. Med tanke på storleken är ljudet enligt min smak ganska bra. Jag skulle föredra att något mindre tyngd låg på basen, men det är som sagt en smaksak enligt min erfarenhet. Att lyssna på Rix FM och Spotify fungerar utmärkt. Tyvärr är det värre med att lyssna på poddar med Pocket Casts för Android i högtalaren. Såvida jag inte helt har missat någon avgörande funktionalitet, finns det inget sätt att få en spellista skapad i appen att spelas upp i högtalaren. För att alls få högtalaren att spela poddar från appen, kan man stjärnmärka avsnitt i appen, manuellt synka appen, och sedan öppna Sonos appen, som då hittar alla de stjärnmärkta avsnittet. Det är ett väldigt omständligt och bakvänt sätt, för att kunna spela poddar. När man stjärnmärker avsnitt går det dessutom inte att på ett smidigt sätt påverka den ordning, i vilken poddavsnitten spelas upp i högtalaren. Det gör det i en spellista i Pocket casts. Tråkigt att dessa inte synkas till Sonos' app. Vad gäller möjligheten att lyssna på poddar, har Sonos helt uppenbart mycket arbete kvar att göra! Det är synd på en annars bra produkt. Eftersom detta är ett tungt vägande användningsområde för mig, drar det ner mitt betyg på produkten. När jag kort tid efter att jag hade köpt högtalaren behövde koppla den till en Huawei 5776 MiFi, blev jag tvungen att ringa supporten. Den på supportsidorna rekommenderas lösningen fungerar inte, eftersom PLAY:1 saknar möjlighet att ansluta med kabel. Supporten gjorde ett utmärkt jobb i sig. Jag kan dock tycka att de lika gärna kunde ha skrivit på sina supportsidor att fabriksåterställning är enda sättet att koppla en PLAY:1 till ett annat WiFi. När jag var inne på supportsidorna fanns det instruktioner för fabriksåterställning, men samtidigt avrådde de från det, eftersom alla inställningar / anpassningar, som man har gjort, då försvinner. Om nu fabriksåterställning är enda sättet att byta WiFi på en PLAY:1, så kunde ju det också stått där. Att anpassningarna försvinner får man ju då helt enkelt leva med. Det är väl lite det, som är syftet med en fabriksåterställning också. Som någon tidigare har nämnt, är elkabelns anslutning till högtalaren smartare än på i princip alla andra produkter jag har haft med att göra. Ett väl genomfört arbete där från Sonos. För den, som är intresserad, kör jag alltså nu högtalaren kopplad till en Huawei 5776 MiFi. Det är inte ett användningssätt, som Sonos rekommenderar enligt deras support p.g.a. risk för driftstörningar. För mig har det dock fungerat alldeles utmärkt.

*Redigerades 4 år sedan
OnePlus 3T 128GB
Full Star 1
4.1
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan*

En av de bästa mobilerna, som jag någonsin har haft. Supporten är suverän. Jag behövde få min åtgärdad på garantin. Budfirma hämtade och lämnade mobilen hemma. Det tog totalt tio dagar, vilket är snabbare än om man lämnar in till t.ex. Netonnet, Elgiganten eller liknande. De skickar ju också iväg varan. Dessutom full koll på alla delar av processen (transport, felsökning, reparation etc.) via nätet. Ett föredöme för alla andra mobiltillverkare.

*Redigerades 4 år sedan
Andersson ARC 3.0
Full Star 1
2.9
(3)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*

På pappret ser den ut att klara ett rum på 11 kvm utan vidare, men i verkligheten duger den, men inte mer. Efter någon dags användning upplever vi att den gamla enheten kylde bättre trots sin ålder på uppåt tio år. Den var tämligen primitiv. Två lägen för fläkten till förångaren (min, max), och ett vred graderat 1-8 för termostaten. Luften, som kommer ur den nya enheten, ligger runt +15° C, när temperaturen i rummet ligger runt +25° C och fläkten vid förångaren går på max. Det tycker jag är ganska lamt. Dåliga prestanda helt enkelt. Den nya enheten har också ett autoläge. Om jag förstår den telegramliknande manualen rätt, skall enheten i autoläge själv välja mellan avfuktning, och kylning och passiv luftcirkulation. Ett par gånger har det fungerat. De andra gångerna har det inte gått att justera den önskade temperaturen. Om den vid dessa tillfällen vid start har råkat stå på +16° C (lägsta), så har den ändå inte startat kompressorn och fläkten vid kondensorn. Kass FW antagligen, så det är förmodligen inte lönt att byta till en annan enhet, eftersom den antagligen har samma FW. Just nu är det inte läge att reklamera den med tanke på vädret, men jag kanske tar mig i kragen, när det blir svalare, och släpar tillbaka åbäket till Siba. Det är där den hör hemma!

*Redigerades 7 år sedan
Asus EA-N66
Full Star 1
3.8
(26)
769 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 år sedan*

Edit 2015-04-17: Nu har även exemplaret på jobb, som vi numera också använder i AP läge, börjat fungera lika illa som de två exemplar jag testade hemma. Kort sagt är denna produkt skräp från början till slut. Jag har erfarenhet av tre exemplar av denna enhet. Det ena exemplaret har på jobb använts först som repeater och nu som accesspunkt. De två andra exemplaren har hemma använts som accesspunkt. Exemplaret på jobb har fungerat ganska bra. Någon enstaka gång har jag behövt starta om den, när den användes som repeater, men annars har den bara tuffat på. Det är svårt att uttala sig om genomströmningen. Internetanslutningen är 2 MBit/s ADSL, så det är den, som utgör flaskhalsen, vid testning mot bredbandskollen. De två exemplaren, som jag har haft hemma, fungerade båda uselt. Jag bytte ut det första exemplaret. Heder åt Mediamarkt, som bytte rakt av utan knot. Tyvärr visade sig andra exemplaret fungera lika uselt. Jag testade både med senaste och näst senaste FW. Där var främst två problem med enheterna: För det första gav de båda usla resultat (8-10 MBit/s ner) mot bredbandskollen, även om man mätte bara någon meter från accesspunkten. Om jag i stället mätte mot routern från samma plats, så fick jag 2 gånger så hög hastighet. Då står routern ändå i källaren två våningar bort från accesspunkten. För det andra dog enheterna. Till synes helt utan anledning slutade de skicka ut något WLAN. Det hjälpte då inte att starta om dem, utan man var tvungen att låta dem vara strömlösa en halvtimme, innan man startade dem igen, för att de åter skulle skicka ut WLAN. Till slut lämnade jag tillbaka även den andra enheten. Åter igen heder åt Mediamarkt, som utan knot betalade tillbaka pengarna, när de inte hade den ersättningsprodukt, som jag sökte, i sitt sortiment.

*Redigerades 7 år sedan
Sida 2