Prisjakt

Petey Carcass

Medlem sen 2008-07-17
29
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Cooler Master MasterBox NR200P (Vit/Transparent)
Full Star 1
2.8
(1)
949 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan
Plastig chassi som är lätt att bygga med men inte smälter in framför TVn. Gick ifrån ett Fractal Design Node 304 till ett NR200P för att kunna få in ett rejälare grafikkort i min spel-PC framför TVn. Har blandade känslor inför chassit, som desktop-chassi hade jag nog uppskattat det mer än framför TVn där det står ut rejält mycket mer än 304:an. Plus: + Extremt lätt att bygga i. + Bra möjligheter att montera komponenter i olika konfigurationer. + Rimligt pris för ett ITX-chassi med plats för 3-slots GPU. + Bra support från tillverkaren och stort community att be om råd. - Inte snyggt på TV-bänken (helt subjektivt så klart). - Extremt plastigt, känns väldigt billigt i konstruktionen. (Känns t.ex. som att "klickfästena" för sidopanelerna kommer gå sönder med tiden) - Medföljande fläktar är rejält högljudda vid load. Jag fick även problem med bluetooth-signalen från sändaren på moderkortet efter att ha flyttat över min dator till detta chassi och fick köpa en USB-dongle, vet inte alls varför egentligen och kan absolut vara något lokalt problem bara jag råkar ut.
Asus ROG Scabbard
Full Star 1
2
(4)
342 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 månader sedan
Wederberg sammanfattade allt perfekt. Den är generellt billig men definitivt värt att lägga till lite pengar och få en ordentlig musmatta som håller.
Sennheiser PXC 550-II
Full Star 1
3.2
(5)
1 990 kr
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan
Köpte dessa våren 2020 då jag behövde ett par hörlurar som både fungerade bra för att lyssna på musik med men även kunde dubbla som headset vid online-möten etc. och eftersom jag älskar mina förhistoriska RS-130(?) så valde jag Sennheiser över Bose. Vilket misstag! Att lyssna på musik är helt okay, ljudet är inte fantastiskt men fullt godtagbart och noise-cancellation funktionerna fungerar bra. Rätt tveksam BT-connection dock, kan börja strula och brusa helt slumpvis - räcker ibland att man har en tjock jacka på sig och mobilen i jeansfickan. Touch-kontrollen på sidan fungerar sådär. Ibland prickar man in den perfekt men oftast trycker man för kort, för länge, på fel ställe osv. Mer en gimmick än en välfungerande funktion, hade hellre tagit pålitliga knappar. Vad som är under ALL kritik är dock headset-funktionen. Då lurarna tydligen inte är Skype-certifierade så stänger dom ner ca var tredje minut när man är uppkopplad via dator och sitter i möte vilket inte är JÄTTEPOPULÄRT när man har kundmöten etc. Har inte upplevt samma problem när man haft dom kopplade till telefonen men oavsett, inte okay överhuvudtaget. Hade jag känt till detta i förhand hade jag aldrig någonsin övervägt att köpa dessa och tyvärr upptäckte jag det för sent för att lämna tillbaka dom. Så här ett år senare känner jag fortfarande bara ilska över det här köpet.
Garmin Vívosmart
Full Star 1
2.5
(9)
1 299 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Design- och funktionsmässigt ett av dom bästa aktivitetsbanden som funnits på marknaden. Otroligt litet och anonymt till skillnad från dom flesta efterföljande modellerna och möjligheten att styra media-enheter och få app-notifieringar på den är riktigt trevligt. Tyvärr ej uppvägt av den dåliga skärmkvaliteten, mitt första band dog efter ca ett år och efter att ha fått två ersättningsband som båda var döda direkt ur förpackningen valde jag istället en Vivofit 3 som fungerar bra men känns som en budgetversion av av Vivosmart.
NetOnNet
Bra
(500+)
Dålig
4 år sedan*
Som butik i sig självt bra. Fått bra bemötande, hyfsat bra priser, utbud och en del riktigt bra reor då och då. Det som drar ner betyget rejält är att dom tyvärr använder Postnord för att leverera sina varor och så länge dom gör det så kommer jag tyvärr välja bort Netonnet totalt. Jag beställde en TV som borde varit framme på 3 dagar men eftersom Postnord väljer att inte aktivt kontakta en när dom behöver info om utkörning utan jag som kund var tvungen att själv upptäcka att dom behövde boka utkörningen så har det nu gått nästan en vecka och som grädden på moset måste jag ta ledigt från jobbet för att ta emot paketet eftersom dom bara levererar mellan kl. 9-15 dagtid. Netonnet - skippa Postnord!
*Redigerades 4 år sedan
YourLenses
Usel
(51)
Dålig
5 år sedan*
Uppdatering: Ändrar mitt tidigare betyg. Ifrån att ha varit blixtsnabba med att leverera så har det dom senaste gångerna jag beställt från YourLenses tagit minst en vecka innan dom ens skickat linserna. Just nu är det nästan två veckor sen jag la en order och dom har fortfarande inte skickats. Har inga planer på att beställa från dom igen. Efter att ha beställt av Lensstore tidigare så körde jag på YourLenses istället då deras priser var bättre trots att jag hade 10% rabatt på Lensstore. Leveransen gick även den AVSEVÄRT snabbare än det någonsin gjort ifrån Lensstore. Jag är extremt nöjd!
*Redigerades 4 år sedan
Fitbit Charge HR
Full Star 1
2.5
(35)
869 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Edit: Sänker betyget avsevärt. Efter att ha haft använt Fitbit Charge dagligen i drygt 3 månader och hela tiden känt att den inte mäter någon annan form än gång och närbesläktade träningsformer korrekt fick jag chansen att testa den samtidigt som en professionell pulsmätare och det bekräftade vad jag hela tiden anat - Fitbit Charge är skräp. Den ligger konstant minst 10bpm under korrekt puls och som värst uppåt nästan 40bpm och detta oavsett om man följer Fitbits ganska tafatta tips om hur man ska bära den för att få korrekta avläsningar. Håller du inte på med powerwalking eller jogging, där den kanske funkar som den ska, så kasta inte bort pengarna på den här. Köpte en Charge HR för ca 2 veckor sen eftersom jag är en tjock liten sak och blir motiverad att träna av att se olika slags siffror och diagram över mina framgångar och har använt den på dagliga träningspass sedan dess. Det jag hade hoppats att jag skulle få var en helt okay pulsmätare på handleden med lite extra finesser, hade inte förväntat mig någon super-exakthet men efter vad alla recensioner sade så verkade den funka men med lite lag ibland. Antingen har jag konstiga handleder, ett kvanthjärta som bara existerar vid puls under ca 125 bpm eller så funkar Charge HR'n uruselt. Jag chansar på det sista. Som pulsmätare upplever jag att den konstant tappar räkningen när man börjar närma sig 125-130bpm, Fitbit rekommenderar att man placerar den lite längre upp på armen vid hård träning men av min erfarenhet gör det överhuvudtaget ingen skillnad. Hade inte haft några problem om det bara handlat om att den upplästa pulsen släpat efter men när statistiken och beräkningen kring puls och kaloriförbränning blir fel för att Charge'n bara räknar när du ligger på 100bpm men skippar den där 10-minutersperioden du låg på 150bpm så blir man rätt grinig. I nuläget ser jag detta som en extremt dyr stegmätare. Det är möjligt att den funkar bättre om man t.ex. springer men vid andra former av träning är den högst opålitlig och det påtalas även i instruktionsboken att snabba rörelser med armarna kan störa avläsningen, det önskar jag att jag vetat innan jag köpte den. Övriga funktioner funkar dock mycket bra, sömnavläsningen var en intressant detalj som jag uppskattar även om den kanske inte ger mig så mycket. Den tillhörande appen och websiten är väldigt enkla men på ett bra sätt, du får snabbt och överskådligt den info du vill ha och vill du gå mer på djupet så är ytterligare info lättillgänglig. Ett stort plus är även möjligheterna att koppla din Fitbit mot Myfitnesspal för enkel räkning av kalorintag samt, lite otippat, även Withings-vågar! + Alla funktioner som inte relaterar till pulsmätning. + Hyfsat bra design och enkelt interface. + Bra web-interface och app. + Går att koppla mot t.ex. MyFitnessPal för bättre och enklare beräkning av kalori-intag. + Går att koppla mot Withings-vågar. - Dålig pulsavläsning! - För kort armband även på large-modellen. - På tok för dyr för en så opålitlig produkt.
*Redigerades 6 år sedan
Alphaspel
Utmärkt
(400)
Utmärkt
7 år sedan*
Tveklöst Stockholm bästa butik när det kommer till spel. Bra utbud, fantastisk service!
*Redigerades 7 år sedan
Neato Robotics XV Signature
Full Star 1
3.3
(14)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Efter att ha gjort grundliga efterforskningar köpte jag denna dammsugare med förhoppningen om att slippa släpa fram min tunga, vanliga gamla dammsugare lika ofta. Tyvärr visar det sig att mina efterforskningar antingen inte varit tillräckligt djuptgående eller att Neato är en sån där firma som ägnar sig åt att ge sina egna produkter goda betyg på nätet. Jag hänvisar till kommentarer från kunder på Neatos Facebook-sida för att balansera dom nästan genomgående positiva betygen en googling återspeglar. Jag har en lägenhet bestående av ett rum och kök med en hall mellan dom två. Man ska ha tur om dammsugaren navigerar sig ut ur vardagsrummet in i hallen och vidare genom lägenheten. Den kan köra in i en helt vanlig 90-gradig rumshörna och inte ta sig ut utan kräver att man lyfter bort den. Den har aldrig någonsin lyckats hitta tillbaka till laddningsstationen när den är klar. Har du mattor - rulla ihop dom för den fullkomligt SLAKTAR dom. Efter att ha haft den i drygt en månad och programmerat den att gå 3 ggr i veckan kan jag inte förmå mig att säga att jag på något sätt skulle vara nöjd med mitt köp. Värt att notera är att den enda skillnaden mellan den här modellen och Pro-modellen är medföljande tillbehör.
*Redigerades 7 år sedan
PSXCARE
OK
(51)
OK
8 år sedan*
PSXCare är en affär som såvida man sköter allting online är superb. Dom besvarar frågor snabbt och konkret och har inte haft några problem med några produkter. Offline däremot är en helt annan sak. När man besöker deras butik så är det som ett kliv bakåt i tiden. Plötsligt kliver man in i en butik som är som alla dom där datoraffärerna som fanns runt 1998 där någon nisse fått för sig att driva en datorbutik helt utan tanke på att man faktiskt måste betjäna kunder eller ge dom någon service. Bemötandet varierar mellan fullkomligt enastående till totalt förakt beroende på vem som sitter i kassan. Förutsatt att det sitter någon i kassan och man slipper ropa efter någon som stryker omkring längst in i butiken och försöker undvika en. PSXCare lever kvar enbart på grund av att dom inte har någon egentlig konkurrens, den dagen det dyker upp en firma med samma utbud och kompetens men med bättre känsla för service så kommer dom att få stora problem omedelbart. Som kund känner jag ingen glädje över att besöka dom men samtidigt har dom alltid löst alla problem jag haft med dom (vilket är ett antal!) snabbt, ganska mycket baserat på deras happy-go-lucky-attityd.
*Redigerades 8 år sedan
Sida 1