Prisjakt

tireces

Medlem sen 2008-07-13
17
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Nordic Home Culture FT-550
Full Star 1
2.9
(4)
419 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan
En fläkt som inte tar upp mycket plats men är dock väldigt plastig och låter för mycket på den lägsta hastigheten. Går inte att ha på om man vill sova, om man inte är döv då dvs. * Plus * + Tar lite plats. + Dc fläkten är tyst i sig men rotationen är för snabb på lägsta läget vilket gör att den låter för mycket, + Följer med en lite fjärrkontroll. * Minus * - Otroligt plastig och vinglig. Kan ju inte kosta många kronor att tillverka. - Bara lägsta hastigheten är användbar. På högsta hastigheten låter den som en hårfön. - Egentligen kostar den för mycket. Jag betalade 699:- (399:- vore en mer acceptabelt pris.)
Motorola Moto G20 64GB
Full Star 1
3.3
(1)
1 290 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 månader sedan
Jag hade möjligheten att köpa denna för 990:- på Elgiganten för ett tag sedan. Och för det priset är det 10 av 10 i betyg som gäller med tanke vad man får för priset. Dock för priset som den ligger på nu blir betyget 8 av 10. * Plus * + 90hz skärm. + 5000mah batteri. + Android 11. + Motorola har lite bloatware apps. + 4Gb Ram. + Stöd för microsd. + fingeravtrycksläsare + T700-Unisoc CPU:n är faktiskt rätt snabb för priset. Ligger väl mellan en Snap 662 och Snap 835 i hastighet. Geekbench 5 har ~380/1350 i score. * Neutral * = Skärmen är på 720p men det är väl ok med tank på priset. = Kameran är väl användbar, den funkar. = Fingeravtrycksläsaren är på baksidan, men man vänjer sig väl? = Bara 10w (2A) laddning, är dock helt ok. * Minus * - Ca 1cm av skärmen används inte på botten av mobilen utan är helt svart. Verkar onödigt och gör telefonen mycket längre än nödvändigt. - Lägsta volymen på högtalaren är onödigt hög. - Extra kamerorna är mer eller mindre värdelösa. Har kunnat ta bort dem och lagt några kronor till på huvudkameran stället.
Panasonic Lumix S1
Full Star 1
4.2
(2)
26 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan*
Efter 2 år och flera firmware uppdateringar ger jag denna kamera till slut 5 av 5. * Plus Sidan + I version 2.0 kan man spela in i 6k ( Mars 2021 ) + Väldigt robust byggd med DLSR känsla. + Grym Elektronisk sökare + 10Bit 422 V-LOG internt på kameran med uppdatering. (Gratis till sista November 2019 om man registrerar sin kamera) + Bra ISO prestanda med brusnivåer som matchar sina konkurrenter eller bättre i samma prisklass. + Inbyggd timelapse, bracketing funktioner. + Rött Nattläge på skärmen. + Bra kvalitet på film samt ljuskänslighet som ligger någonstans mellan Sony A7 III samt Nikon Z6. + Med rätt inställningar så får man väldigt låga Brusnivåer på video, även vid ISO 51200 (Max för V-LOG). Är man även lite händig med Video editerings program så kan man pressa ur +2-4 EV till i lågt ljus med brusreducering. + Väldigt bra menysystem med många valmöjligheter, * Minus Sidan - Inte jätte bra batteri tid. (blir säkert dock längre om man kör te.x timelapse med elektronisk slutare. - Fokuseringen med Sigma MC-21 adaptern är fruktansvärd seg (men det visste jag ju innan) så man kan lika gärna köra manuellt. - Just nu finns det ju inga vettiga objektiv till bra pris. Samt Sigma ART serien är 20-30% dyrare som L-mount (Vansinnigt ?) . - 2 minnes platser är ju bra. Dock skulle XQD platsen bytas ut mot en SD plats till. XQD kort är överdrivet dyra och egentligen inte mycket snabbare än UHS-II kort. * Neutral = Jag är inget jätte fan av hur mycket man kan vinkla skärmen. Jag hade hellre sett en likadan som S1H modellen har. = Den är som sagt väldigt stor och tung för att vara en spegellös kamera. Dock spelar det ingen större roll för mig eftersom jag mest tänker använda den till norrsken, stjärnlandskap, timelapse. = Mycket dyrare än de kameror som den skall tävla emot, dock får man ett kamerahus som är mycket bättre byggd. =
*Redigerades 4 månader sedan
Emerio FN-114224
Full Star 1
2.8
(1)
297 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan
Helt klart bättre kvalitet än de vanliga standard fläktarna med 3 blad för 200-250kr. Den flyttar mycket luft men låter för mycket på den lägsta hastigheten. Jag kan inte förstå att det skall vara så otroligt svårt att få till en vanlig fläkt med lägre rotation. I princip alla fläktar har 3 hastigheter. Hög, Högre samt Högsta. + Rätt hyfsad bra kvalitet. + Flyttar mycket luft. - Låter på tok för mycket på lägsta hastigheten. - Fläktbladet är av plast med någon silver liknade färg.
World of WarCraft: Battle for Azeroth - Collector's Edition (Expansion) (PC)
Full Star 1
2.8
(1)
2 999 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Samma fina kvalitet som de boxarna som kom innan men..... Varför har man tagit bort Artwok boken och ersatt den men någon slags medalj. Jag tycker de tidigare böckerna har verkligen har gjort boxarna speciella. Kul att ha en box till i min samling men avsaknaden av en Artwork bok drar ner betyget.
World of Warcraft: 15th Anniversary Collector's Edition (PC)
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan
17 Maj 2019 förbeställde jag en box och jag fick faktiskt ett exemplar den 9 oktober. Flera butiker hade full förbokning bara efter några timmar, men jag lyckades knipa ett ex på Komplett.se. Boxen är väldigt stor och mäter. H:36cm, B:36cm, D:28cm. Det enda minuset är egentligen bara att det inte följde med någon Artwork bok.
Ullareds Lantmän
Bra
(6)
Utmärkt
3 år sedan
Beställde en del arbetskläder. Riktigt bra priser och sakerna jag fick hade bra kvalitet. Även snabb leveranstid, Rekommenderas!
Far Cry 5 (PC)
Full Star 1
3.8
(10)
133 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Jag körde precis klart detta och jag är väldigt splittrad. Utan att avslöja för mycket så när man börjar kan man välja på 3 olika zoner att göra uppdrag i. Jag gjorde allt som gick att göra i en hel zon och tycker överlag att det var roligt och underhållande. Beroende hur man uppgraderar kan man ha upp till 2 hjälp npcs som följer med en. Dock är de otroligt stela och verkar bara ha 5-10 meningar med prat. Så kör man samma 2 hela tiden får man höra samma sak hela tiden 100 gånger om. Sen när man går till nästa zon märker man snabbt att det är exakt lika som den första. Det är samma typ av uppdrag igen och det är typ samma saker man skall göra. Det slutade med att jag mest körde helikoptern på slutet och mördade allt jag såg för att bli klart med spelet. Och som tur kan man skippa nästan alla scriptade filmsekvenser och quest prat för jag brydde mig helt enkelt inte längre. Har läst att många tycker att slutet var dåligt dock anser jag att det var annorlunda och uppfriskande så det får de + på iallafall. + Bra grafik och ser överlag bra ut. + Bra ljud och passande musik. + Mycket olika fordon och vapen. + Var riktigt bra första 1/3 av spelet. + Man kan välja om man skall smyga eller bara skjuta hel vilt för att klara av ett uppdrag. + Överraskande och annorlunda slut. - Finns väldigt få unika uppdrag. De flesta består av. 1.) Befria bas, 2.) Förstöra saker, 3.) Rädda gisslan - Genomkorkad och seg story. - Sjukt dryga filmsekvenser (Tur att de flesta går att skippa.) - 2/3 av spelet blev bara en grind för att ta sig till slutet. - Mikrotransaktioner för att kunna köpa saker snabbare (Tex Fordon och vapen) - Npc ai var dålig. Har hänt att jag blivit överkörd av mina egna samt att någon landat en helikopter på mitt huvud. - Har faktiskt stött på en del buggar. (Flera av dem gäller fordon man kört helt plötsligt försvinner, och då står man bara på vägen. Har även hänt någon gång jag körde helikopter. Tur då att jag hade fallskärm.)
*Redigerades 4 år sedan
Trust GXT 608 2.0
Full Star 1
3.5
(1)
458 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan*
I stället för att köpa en svindyr portabel högtalare för flera tusen så valde jag denna i stället. I kombination med en valfri powerbank så får man faktiskt ett riktigt respektabelt ljud. Det står att den drar 500-1300 mAh i timmen, så en 10000 mAh powerbank borde räcka en 10-20 timmar (15000 mAh är inte jätte dyr i dagsläget, 150-200 pix). Som sagt blir de inte jätte portabla som en högtalare med inbyggt batteri, men de funkar t.ex. ypperligt bra i stugan som inte har någon el. Jag fick dessa på rea för 299:-, vilket är väldigt mycket ljud för pengarna. För 400-500kr skulle jag ändå ge dessa 7-8/10 i betyg.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1