liber

Medlem sen 2008-05-23
31
Bidrag
15
Hjälpsamröster
Samsung The Frame QE75LS03T
3.8
(1)
24 990 kr
23 dagar sedan*
- Bilden är naturligtvis fantastisk - Bra ljud! Överraskande bra tyngd i högtalarna, 2x20W på 65" så det ska ju vara hyfsat. Förstår inte riktigt hur de gör, men det funkar. - Art Mode är förvånansvärt bra. Det är mer än att ha en bild på TVn då den anpassar ljuset mycker mer än på en vanlig tv för att inte lysa för mycket helt enkelt - Drar bara ca 90 W i ekoläge, det var viktigt för mig när jag köpte den. Ljusstyrkan i ekoläget räcker och blir över för mig åtminstone. En stor fördel är att man får med upphängningen på väggen som gör att den ligger helt platt mot väggen. Det i kombination med den enda genomskinliga sladden till skärmen räckte som köpargument för mig som vill att TVn ska smälta in hemma. Mycket bra och pålitligt väggfäste. Tips. kolla uppsättningsguider på youtube för bra sätt att få den att hamna exakt där man vill. Dessutom så ingår det 15 graders tilt, vilket inte är fy skam. Rekommenderar inte att köpa sätta på den beiga extra ramen, väldigt plastig och den hade inte träkänslan som på demoexet i butiken. Enda dåliga - Ingen inbyggd chromecast. De inbyggda apparna är iofs grymma och lättanvända, men t.ex. comhem play finns inte... Däremot funkar Viaplay, Youtube, SVTplay, Netflix m.fl. superbra och snabbt, och i 4K dessutom. En mycket mycket bra och snygg TV som smälter in för den som inte vill att en avstängd TV ska "förstöra" känslan i rummet. Hade köpt 65 tummaren först, men uppgraderade till 75 tum just av ovan nämnda skäl (och då bor jag ändå i lägenhet)
*Redigerades 23 dagar sedan
Samsung The Frame QE65LS03T
3.8
(1)
17 990 kr
2 månader sedan*
Haft den 2 dagar, så bara några första intryck. - Bilden är naturligtvis fantastisk - Bra ljud! Överraskande bra tyngd i högtalarna, 2x20W på 65" så det ska ju vara hyfsat. Förstår inte riktigt hur de gör, men det funkar. Enda lilla störningsmomentet är att rösterna inte går fram riktigt så bra som jag skulle vilja. Har dock höjt upp dem med equalizern i inställningarna - Art Mode är förvånansvärt bra. Det är mer än att ha en bild på TVn då den anpassar ljuset mycker mer än på en vanlig tv för att inte lysa för mycket helt enkelt - Drar bara ca 70 W i ekoläge, det var viktigt för mig när jag köpte den. Ljusstyrkan i ekoläget räcker och blir över för mig åtminstone. En stor fördel är att man får med upphängningen på väggen som gör att den ligger helt platt mot väggen. Det i kombination med den enda genomskinliga sladden till skärmen räckte som köpargument för mig som vill att TVn ska smälta in hemma. Mycket bra och pålitligt väggfäste. Tips. kolla uppsättningsguider på youtube för bra sätt att få den att hamna exakt där man vill. Dessutom så ingår det 15 graders tilt, vilket inte är fy skam. Enda dåliga - Ingen inbyggd chromecast. De inbyggda apparna är iofs grymma och lättanvända, men t.ex. comhem play finns inte... Däremot funkar Viaplay, Youtube, SVTplay, Netflix m.fl. superbra och snabbt. Den smälte in så bra hemma på väggen så jag bytte upp mig till en 75 tummare...
*Redigerades 23 dagar sedan
Exibel Boninite
3.3
(1)
149 kr
9 månader sedan*
Funkar fint! Låter bra och var enkla att koppla upp med blåtanden (ingen egen app som t.ex. Bose envisas med). Var lite orolig för att volymkontrollen skulle kännas tung i örat, men det märks faktiskt inte. Mikrofonen låter helt ok också i samtal. En för priset svårslagen produkt
*Redigerades 9 månader sedan
SMEG PI764AO (Grå)
3.3
(1)
9 495 kr
ett år sedan
Gick från en high-end Bosch (som slutade fungera) till denna och måste säga att det är befriande att slippa touch kontrollerna. Med vred är det bara att sätta igång den platta man vill, mer direkt och mer intuitivt. Man slipper 1 sätta på 2 välja platta 3 välja effekt, nu är det bara att välja effekt direkt. Och störande vattenstänk eller fett på touchcontrollerna är ett minne blott. Den kommer med en annan uppsättning vred också om man vill ha lite äldre stil. Att jag inte sätter 5 är för att jag gärna skulle ha timer-avstängning av platta, men annars saknar jag inga av alla fancy funktioner på Boschen som jag ändå aldrig behövde, och då lagar jag mycket mat. Det är fortfarande 7400 W som alla bra induktionshällar så den är lika snabb. Helt klart borde fler gå tillbaka till vred som gör induktionshällen till en kombination av det bästa från två generationer.
Cykelkraft
OK
(500+)
Usel
ett år sedan
Har enligt de själva allt färdigplockat 28 juni (2019) men idag 12 juli har de fortfarande inte skickat något. Efter kontakt 10 juli skulle det skickas omgående, men nej.
Lenovo Yoga Tab 3 Plus 10 ZA1N 32GB
3.7
(13)
3 år sedan*
Edit: nu fick den Android Nougat oxå! Fick hem den igår och har spenderat några timmar. Första intryck: - Skärmen är mycket bra och klar. Kan inte se någon form av pixlighet och t.ex. PDF i A4 läses med fördel på denna skärm. - Snabb och responsiv - Stödet är väldigt praktiskt, stabilt och steglöst så man kan ställa in exakt den vinkel jag vill ha. Med mitt blåtandsstangentbord har jag en bärbar dator light när jag känner att skriva längre texter. - Högtalarna är väldigt bra (för att vara en platta) och skorrar inte på hög volym Återkommer med mer senare om intrycket förändras...
*Redigerades 3 år sedan
D-Link DIR-890L
3.1
(7)
2 675 kr
3 år sedan*
Har samma problem med ständigt tappande av kontakt med trådlösa till alla enheter. Spelar ingen roll hur många omstarter jag gör. Inte heller kommer det någon firmware uppgradering som avhjälper det hela. Riktigt dåligt faktiskt. 20171113: Har sen en tid tillbaka flashat om den till dd-wrt och då funkar den bra igen. Intressant att de låter sina användare få hitta sånt själva och vad gör de som är mindre tekniska? Hursomhelst så kör dd-wrt om du är lite 'händig', annars har du bara kvar en dyr och dålig router
*Redigerades 3 år sedan
Sony SRS-X77
4.3
(16)
4 år sedan*
2016-06-22: Efter en firmware uppgradering funkar den bra igen. Upp med betyget igen :) 2016-05-16 uppdatering: Efter att ha funkat bra första veckan så har den plötsligt börjat få wifi problem. Man kan spela ett par låtar på sin höjd innan den låser sig. Har haft problem i ett par dagar nu. Har resetat, startat om, kopplat upp på nätverket igen med WPS, inget hjälper riktigt. Jag 2 st chromecasts som funkar klanderfritt som står längre bort och bakom cementväggar, alltså funkar wifi bra allmänt. Sänker betyget tills jag hittar felet eller fått ett nytt exemplar som fungerar---- 2016-05-04: Den låter bra. Det tog mig 1 minut att koppla upp wifi mha WPS knappen. Sen spelar man via spotify eller google cast (t.ex. TuneIn för att spela radio). Appen är väl ok jämfört med andra. Bättre än Pioneers app, men ungefär på samma nivå som Bluesound appen vad gäller att komma till ljudinställningar. Blåtanden funkar också bra. Har varken upplevt wifistörningar eller annat på de 4 dagar jag haft den. Uppdaterar mer senare när jag haft den längre tid.
*Redigerades 4 år sedan
Pioneer XW-SMA1
2.6
(9)
1 990 kr
6 år sedan*
Den låter mycket bra för de flesta typer av musik. Vokaljazz låter väldigt bra, jazz låter mycket bra, salsa funkar alldeles utmärkt, lika väl som rap och "powerrock". Har den i köket och det fyller den med råge, dessutom så låter det "lagom" mycket till resten av min 3a (81 m2) också. En fördel till är Spotify direkt som gör att högtalaren spelar/strömmar själv, dvs jag kan åka hemifrån med telefonen och högtalaren spelar vidare själv för familjen som är kvar hemma och de kan fortsätta spela via sina telefoner eller plattan. Alla vänner som varit hemma och råkat höra den är mäkta imponerade. För under tusingen så är det extremt prisvärt. Detta är otroligt mycket bättre än en blåtand-högtalare. Det låga priset hjälper upp denna till en 9!
*Redigerades 4 år sedan
ASRock Z97 Extreme3
3.5
(1)
6 år sedan*
Funkar bra. Gillar det grafiska bios gränssnittet. Datorn startar upp från scratch på 7-8 sekunder med Windows 8.1 och min SSD + i7 4790K. Viktigt för mig är att det finns extra tåliga caps (kondensatorer) i den eftersom det är det som gått sönder först (>4år) i ett par av mina tidigare hembyggen.
*Redigerades 6 år sedan
Sida 1