Prisjakt

Kvarnby

Medlem sen 2008-05-19
45
Bidrag
27
Hjälpsamröster
Garmin Vívosmart 4
Full Star 1
3.5
(6)
999 kr
K
Kvarnby
45 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Hade 2st Vivosmart 3 som armbanden gick sönder på, vanligt fel verkar det som! Fick Vivosmart 4 som utbyte men den gick sönder efter några veckor. Den silvriga ramen ramlade av och försvann. Aldrig mer Garmin!

Whirlpool MWP 3391/SX (Silver)
Full Star 1
3
(4)
K
Kvarnby
45 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Vår gamla Whirlpool JT379 la av, började ryka och väsnas. Denna blev ersättare och verkar ganska lika. Här saknas möjlighet till bakplåt och temperaturen på varmluften är inte lika hög. Föredrog nog designen på den gamla men kan vara en vanesak. Har inte börjat använda ugnen än men första intrycket blev manualen som tyvärr är oanvändbar. Svenska manualen är felgjord och det visas fel bilder av displayn (en annan modell) det visas också fel knappar för funktionerna i själva instruktionerna. Den danska manualen är helt annorlunda och där är det rätt. Det finns ju en snabbguide bakom luckan, den tillsammans med texten på displayen lär räcka för daglig användning men ändå uselt att inte kunna ha en korrekt manual! Förr fick man dessutom med en mer ingående manual till ugnarna och t.o.m. en hel rejäl kokbok. Snålt för priset är ju inte direkt lågt. Betyget kan komma att revideras efter användning :) Efter ett tag måste betyget höjas något. Ugnen fungerar mycket bra och när man vant sig vid funktionsknapparna så funkar de mycket smidigt tillsammans med ratten. Efter bara ett par månader började lampan blinka och slocknade sen helt. Reservlampa är svindyrt men hittade en led-lampa på amazon som gick att montera. Whirlpools kvalite är inte vad den varit.

Gardena THS 500/48
Full Star 1
3
(2)
2 082 kr
K
Kvarnby
45 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Klipper bra och är ganska stark men designen är riktigt dålig! Maskinen är svårhanterad och tung, andra liknande maskiner har en sele. Det skulle finnas ett bättre handtag typ bygel för bättre kontroll. Bladet går ett ändra vinkel på men inte till 90 grader, idiotiskt.

Mekster.se
Utmärkt
(500+)
K
Kvarnby
45 omdömen
Uselett år sedan

Bra priser men helt otroligt dålig hantering! Beställde tre varor 21/5. 22/5 kommer mejl om att ordern är packad, alla tre varor anges. Avisering kom och paketet ( 1st paket märkt parcell 1/1) hämtades 25/5. Paketet innehöll 1 av 3 varor. Kontaktade Mekster via kontaktformulär på hemsidan, inget svar. Kontaktade igen ett par dagar senare, inget svar! Kontaktade igen via mejl. Nu kom meddelande i appen "Mina paket" att paketet som jag hämtar är på väg tillbaka i retur! Får 31/5svar på mejl att paketet gått i retur "har du inte fått en avisering"! Paketet är ju hämtat! Retur efter 4-5 dagar???? 1/6 kommer mejl om att " ditt returärende är skapat" trots att paketet hämtats och inget returnerats av mig! Efter flera mejlväxlingar ska de skicka varorna på nytt men sen går det inte eftersom de hanterat returen! Får besked om återbetalning på Klarna men de drar avgift för retur! Till slut kommer mejl om att de returnerar pengarna plus frakt och avgiften för retur. Ingen förklaring på vad de gjort för fel ingen ursäkt! Beställ alltså ingenting du verkligen behöver och absolut inte om du behöver det snabbt och utan strul!

Russell Hobbs Groove 1,7L
Full Star 1
1
(1)
399 kr
K
Kvarnby
45 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Detta är en riktigt dålig vattenkokare! Dessutom Helt fel info från Jula där vi köpte den. De angav effekt 3000w, sant är 2000w. Ska vara lätt att se vattennivån, i verkligheten i princip omöjlig att se! Ett blått ljus gör det lätt att se nivån, knappast då ljuset endast lyser under värmning inte vid påfyllnad! Den andas "dålig kvalité". Hoppas Jula tar tillbaka skiten :) Fördelar: Den värmer vattnet några sekunder snabbare än vår 20 år gamla reservkokare. Nivåindikeringarna inuti hjälper lite då man inte ser nivån annars. Ganska snygg. Nackdelar: Allt övrigt.

WD My Cloud EX2 Ultra
Full Star 1
2.3
(3)
1 990 kr
K
Kvarnby
45 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Katastrofalt dåligt! Problemet verkar ha uppkommit sedan WDs uppdatering av OS. Diskarna går för fullt dygnet runt och ligger på en temperatur över 50gr, alltid! Enheter går aldrig i viloläge och väsnas hela tiden (både diskar och fläkt). Problemet verkar vara att den indexerar alla bilder och andra mediefiler. Har nu kört den över en månad och indexeringen har aldrig kommit över 57% färdig. Stänger man av åtkomst via moln och webappar så slutar den indexera. Tyvärr tar det bort största delen av funktionen och gör den i princip meningslös för de flesta. Köp inte föränn ni är säkra på att WD fixat problemet! Uppdatering: Inte ens att stänga av indexeringen och ta bort ALLA appar som Plex, backup, Ituneserver mm. löser problemet. Även utan någonting igång snurrar diskarna oavbrutet och enda sättet är att sätta enheten i viloläge men då kommer man å andra sidan inte åt innehållet. En riktigt dyr dörrstopp! Lösningen får bli att plocka ur diskarna och se om de går att använda i den gamla Synology NASen. Otroligt att de släpper en produkt som inte fungerar men antagligen ett sätt att få sälja nya diskar på löpande band efterhand som de rasar!

Zave
Bra
(176)
K
Kvarnby
45 omdömen
UselRedigerades 2 år sedan

Bra pris. Men leverans och montering en katastrof. Montören som kom hade nog aldrig sett en elkabel eller monterat en värmepump tidigare! Trodde att en montör behövde någon typ av utbildning då man inte får montera själv. Fick själv rätta till så det inte var hål rakt in i väggen då han inte kunde montera kabelkanalen. Efter montering gav pumpen ingen värme. "Montören" öppnade och drog i kablar i innedelen, ringde ett samtal, öppnade och drog i kablarna igen. Öppnade utedelen och där hittade han en lös kabel han inte satt fast. Nu ett och ett halvt år senare lade pumpen av. Efter lite test med bortkoppling, omstarter mm. så öppnade jag upp innerdelen då "montörens" insats gav misstankar om att felen kanske kunde vara inkopplingen. Mycket riktigt två kablar var inte riktigt anslutna, en fas var inte ens fastskruvad utan låg lös på kopplingsbläcket, hade börjat smälta, jordkabeln satt fel bara under skruven, inte blecket. Helt otrolig inkompetens som är rent livsfarlig, borde förbjudas att syssla med detta överhuvudtaget! Dessutom svarar de inte ens på mejl när man påtalar en så allvarlig sak.

Electrolux EKI7551BOX (Rostfri)
Full Star 1
2.5
(4)
K
Kvarnby
45 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Detta var en klar besvikelse för en spis i denna prisklass! Den är otroligt slarvigt byggd och dåligt konstruerad. Vår spis lade av direkt eftersom ånga går från ugnen upp i displayen ovanför, denna blir först oläslig och sen lägger elektroniken av. Service kom och silikonade inne i spisen för att inte ångan ska gå in men problemet har nu efter ett år börjat återkomma. Spisen låter ganska mycket konstiga ljud, pip, surr o.s.v. Själva funktionen är annars bra, snabb uppvärmning men spisen stänger ibland av, och ugnen går ibland inte upp i värme av oförklarliga anledningar.... Det TazexRGB skriver om tempen gör ju att man undrar över vad Electrolux sysslar med! Ugnen är självrengörande och ska då köras på högsta temp, enligt Electrolux ska man altså inte rengöra, kanske helst inte använda ugnen!? Verkar då vara något man ska ha som dekoration i köket vilket kan förklara den slarviga konstruktionen..... Uppdatering: Vår ugn slår nu ifrån när den kommer uypp i lite över 200 grader, sen slår den till och ifrån hela tiden men det går knappt att få upp tempen över 225! Borde vara straffbart att sälja sådan skit, har Electrolux ingen heder alls?

Samsonite Lite-Shock Spinner 81cm
Full Star 1
1
(1)
4 178 kr
K
Kvarnby
45 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Efter att ha rest ett par gånger så kan jag ge ett litet omdöme. Väskan är framförallt lätt. Verkar hållbar men blir lätt repad. Dragkedja och lås är sådär, lösningen att trä dragskorna genom varandra vid låsning är klumpig och väskan är sladdrig så det blir besvärligt. Hjulen är bra och den rullar lätt, (Edit: efter några resor hade däcken tryckts ut så de går emot hjulfästena med ett fasligt gnissel som följd. Gummit i däcken är uppenbarligen för mjukt. Nu efter nio resor av olika längd så är däcken så dåliga att de måste bytas, Samsonite verkar bjuda på nya hjul men man ska inte behöva byta hjul var 4e 5e resa!) Handtagen funkar. Den stora missen i konstruktionen, som är helt otrolig för att komma från en erfaren tillverkare som Samsonite, är att långsidan, där man alltid ställer väskan t.ex. på bandet vid incheckning, inte är plan eller har några stöd. Väskan ramlar alltså och senast fastnade den direkt vid bag drop. Väskan kunde lätt varit en 8-9 poängare men detta är så uselt så jag kan inte rekommendera väskan till någon.

Tado Smart AC & Heat Pump Control V3+
Full Star 1
2.4
(7)
849 kr
K
Kvarnby
45 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Bra ide men tyvärr saknas alla funktioner som behövs och den funkar helt enkelt sämre än värmepumpen på egen hand :( Finns ingen möjlighet att få pumpen i frostskydds/underhållsvärmeläge, vilket man ofta behöver. Det går inte att ställa in pumpen på en temperatur i Autoläge. Pumpen ställs hela tiden i kylläge även om rummet är 23 grader och Tadon ställs på 27 så ställs pumpen i kylläge och ska kyla till 27! Klumpig eladapter som sticker långt ut från väggen. Ingen möjlighet till skruvfäste på vägg, bara klisterlappar. Riktigt dålig produkt :(