Prisjakt

hakro807

Medlem sen 2003-09-23
30
Bidrag
5
Hjälpsamröster
JBL Club One Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
2
(1)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
17 dagar sedan

Inget större fel på ljudet, men i övrigt missnöjd. Mikrofonen är för dålig med tanke på priset, i storlek är de betydligt mer som on-ear-lurar, de slås av alldeles för snabbt vid tystnad, knapp för paus saknas, Google Assistant-knappen är alldeles för stor och det tar alldeles för lång tid att slå igång headsetet. Hade det kostat 250 kronor hade jag varit väldigt nöjd, för 500 kronor nöjd. Men detta är inga 2000-kronorslurar.

Asus VivoPC X M80CJ-OCULUS-NR009T
Full Star 1
4
(2)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

VivoPC X är en hyfsad bas sänkt av kassa designbeslut. Jag ser egentligen fyra stora nackdelar: 1: Formen med dessa böjda sidor gör att det inte går att lägga den den utan att den kan tippa fram och tillbaka. Den har däremot gummikuddar på datorn som ser ut som fötter men dessa hänger i luften. Så helt oförklarlig miss av Asus. 2: Endast en minnesplats gör att man ger upp massor med prestanda helt i onödan, vi talar om en artificiell flaskhals på 10-20 procent. Detta på ett dyrt spelsystem när den billigaste NUC har två minnesplatser. 3: Det dumma beslutet att välja en mobil processor istället för en strömsnål T-modell. Med en sådan hade de antingen kunnat spara enligt Intels listpris 70 dollar ($182 vs $250) och samtidigt fått bättre prestanda eller lagt på $50 och taget steget upp till en i7-7700T och fått mycket bättre prestanda. Nu hålls däremot hela systemet tillbaka av processorn trots att grafikkortet är tillräckligt snabbt för att fungera bra i många år till. 4: Inga usb-portar på framsidan. Visst, det är inte hela världen. Men när till och med en NUC med en tiondel av volymen får plats med usb-portar både fram och bak känns det som en så dum kompromiss. Summerat - systemet fungerar och både processor, grafikkort, lagring, portar, ljudnivå etc är hyfsade. Men det hade kunnat varit så mycket bättre utan att ha kostat en krona mer.

Microsoft Xbox One S 500GB 2016
Full Star 1
4.3
(26)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Överlag ännu nöjd med min konsol, också såhär sju år efter att originalet släpptes. Med det sagt och för de som läser detta 2020 och funderar på om Xbox One ännu är något att ha: 1: Processorn och grafikkortet sjunger på sista versen, tyngre spel har stora bekymmer att prestera tillfredställande. 2: Menysystemet är ett kaos och känns mer som ett reklamblad för spel än något annat. 3: Hårddisken innebär långa laddningstider, allting känns segt jämfört med en dator med SSD. 4: Handkontrollerna använder som standard AA-batterier vilket känns skrämmande snålt. Med allt detta sagt - Xbox One känns trots nya Series X/S ännu som en relevant konsol även 2020. Det finns massor med roliga spel till, hårdvaran håller god kvalitet, den fungerar bra som mediaspelare etc. Hemligheten är väl att den ska köpas begagnad för runt tusenlappen, att idag rekommendera någon att köpa en Xbox One ny när nyare och mycket snabbare alternativ finns ute känns inte aktuellt.

Acer Swift 1 SF113-31 (NX.GP2ED.011)
Full Star 1
3.6
(7)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Nej, det är inget fartmonster. Men trots det är jag glatt överraskad av Acer Swift 1. Processorn är lite slö men fungerar för att driva "en skrivmaskin". När jag jämför med min E7450 med en i5-5200U känner man definitivt av skillnaden, men den blir aldrig frustrerande långsam utan det mesta verkar sno på ganska fint. Batteritiden är god. Datorn är knäpptyst. Skärmen är riktigt trevlig. Tangentbordet är bakgrundsbelyst. Dessutom med vad jag anser vara närmast perfekt layout. Datorn har gott om portar, enda som saknas skulle väl vara fast nätverk då. Det trådlösa är ingenting extremt men jag får ut cirka 25 MB/s. Överlag är det helt enkelt en riktigt välbalanserad dator för den som vet sina behov. Ska jag vara lite mer kritisk skulle jag hellre se att de valt att sälja den med en skärm på 12 tum och 3:2-format. Prestandan skulle då stämt bättre överens med storleken.

Zotac Zbox CI321 nano Plus
Full Star 1
4
(1)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Se till att ni vet datorns begränsningar så ska ni nog bli nöjda. Visst går det att installera Windows på denna, men en dubbelkärnig processor på 1,1 GHz utan hyperthreading är inget för daglig användning. Däremot finns det tre stora fördelar med datorn: 1: Dubbla Gb-NIC för exempelvis PfSense 2: Extremt låg strömförbrukning, min låg på 5-6 watt vid idle 3: Passivt kyld så helt tyst Chassit ser välbyggt ut på bild men i verkligheten visar det sig att den är gjord helt i plast och känns ordentligt billig. Men är det verkligen ett bekymmer? Men för den som vill sätta upp sin egen brandvägg, router, en strömsnål NAS etc så fungerar CL321 ypperligt.

Lenovo Yoga Tablet 2 10 4G W8 32GB
Full Star 1
3
(1)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jag ska försöka besvara frågan om Yoga 2 är relevant år 2019 med senaste versionen av Windows 10" Låt oss börja med det positiva: 1: Skärmen är som förväntat väldigt skarp, med goda betraktningsvinklar etc. 2: Batteritiden är väldigt god. "Normal användning" vilket inbegriper lite surfande, skrivande, video etc ger oss cirka 10 timmars användning. 3: Kan laddas via vanlig micro-USB. Det innebär väldigt långsam laddning om datorn används, men i gengäld behöver jag aldrig fundera på att ta med laddaren då jag kan ladda hemma, i bilen, hos polare, via batteribank etc. Kombinera detta med lång batteritid och det naturliga blir att ladda den över natten. 4: Windows, vilket innebär fullt stöd för program så som Word, Photoshop, Onedrive, Chrome med alla dess plugins och så vidare. 5: Tangentbordet är oväntat bra. Bra stuns i tangenterna och eftersom det ligger platt på backen så blir allt väldigt stabilt. Touchpaden är sisådär, användbar och har multitouch men utöver detta inget vidare. Eftersom det jobbar via bluetooth så kan det bli problem med sammankoppling och anslutning. 6: 2-in-1-lösningen har sina klara fördelar där den både kan fungera som en vanlig surfplatta för mediakonsumtion i sängen och för att skriva längre texter på utan att bli vansinnig. Det finns även några tydliga nackdelar: 1: Ingen fullstor usb-port. USB-OTG fungerar, men det betyder att man måste ha med sig en sådan adapter. 2: Prestandan är låg, att bara sitta ner och skriva är inga problem men så fort som datorn belastas så kommer den börja sega ner sig. 3: Windows 10 är inget vidare system för en surfplatta, varken idag eller när plattan lanserades 2014. 4: Högtalarna är under all kritik. Låter som om någon hällt metallspån i dem. 5: 2-in-1-lösningen innebär att platta+tangentbord inte alls är lika stabil som en vanlig bärbar dator. Den måste i praktiken stå på ett bord för god stabilitet. Så vad blir mitt slutomdöme - tja, som man brukar säga, "jack of all trades, master of none". Det hade kunnat varit en betydligt bättre produkt om pris och vikt fått växa en smula. Lite bättre högtalare, mer minne (4/64 GB) och en vanlig usb-port och mitt betyg skulle varit betydligt högre.

Nokia 3310 2017 Dual SIM 16MB RAM
Full Star 1
2.5
(4)
647 kr
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Nokia 3310 är närmast pinsamt dålig, speciellt så sett till priset. Vi har sedan 2007 och första iPhone sett en fantastisk utveckling på smartphone-sidan. Men ingenting av detta verkar ha nått det OS som finns i botten på 3310. Problemen är lite för många för att nämnas. Jag vet om att detta inte är en smartphone, men att en telefon från 2017 fungerar sämre än en telefon från 2005 säger ju något om hur utvecklingen stått och stampat. Det finns egentligen endast EN sak som är positiv med 3310, och det är att det är en sådan kass upplevelse att man inte vill använda den mer än man absolut måste, och därför ett effektivt motmedel mot de som spenderar för mycket tid med sina mobiler.

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus (Nordisk)
Full Star 1
3.9
(41)
349 kr
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

K400 Plus är en budgetprodukt och det märks i allra högsta grad. Tangenterna känns lite halvsega, touchpaden känns lite klibbig och hela tangentbordet saknar all stabilitet. Men det sagt så fungerar det ändå hyfsat, Logitech har gjort tangentbord för länge för att släppa en riktigt katastrofal produkt. Men är inget som jag skulle rekommendera till någon som planerar att skriva mycket, som jämförelse så känns min K340 (som saknar touchpad) mycket mer distinkt.

LG G Watch
Full Star 1
4.2
(6)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Skärmen kunde ha haft högre upplösning och bättre svärta. Och designen är väl sanningen att säga oerhört tråkig. Batteritiden är inga som helst problem, klockan lämnar laddaren vid sextiden på morgonen och läggs tillbaka vid elva på kvällen och då återstår 70-75 procent. Tyvärr verkar glaset repas relativt enkelt. Men överlag är jag mer än nöjd med hårdvaran för de få hundralappar jag fick ge för klockan. Stora problemet som jag ser det är Android Wear. Mycket fungerar, men få saker fungerar riktigt bra. Finns jättemånga konstiga designmissar och hela systemet känns överlag ganska ogenomtänkt. Bara en sådan sak som att tvingas scrolla igenom en lång lista för att nå en viss app. Dessutom verkar klockan ibland tappa kontakten med mobilen. För att spontant efter en liten stund återansluta. Mitt generella råd är att om du inte vet med dig att du skulle få nytta av en smartwatch så avstå köp tills vidare. Vänta 12 månader, förhoppningsvis kommer allt fungera mycket bättre då.

Asus EeeBook X205TA-FD005BS
Full Star 1
4
(2)
h
hakro807
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Uppenbara fördelar är den låga vikten och batteritiden som är fullständigt absurd. Nu står den bara och väntar vid skrivbordet med skärmen på relativt låg ljusstyrka och batteriindikatorn visar på 21 timmar och 18 minuter som kvarvarande tid. Sedan verkar 10-11 timmar vara en mer realistisk siffra om man samtidigt har en webbläsare uppe, kanske lyssnar på musik etc. Men ändock imponerande för en sak under en kg. Windows 10 verkar även vara duktigt på att hålla ned minnesanvändningen, cirka 0,8GB vid start. För vad jag använder den till känns 2 GB inte som någon belastning. Och eMMC-lösningen är tillräckligt snabb. Processorn är flaskhalsen, inte minnet, men datorn fungerar trots det bra till det mesta. Det är bara att mycket känns lite segt. Det tar några sekunder att ladda in en webbsida, en kort sökning via startmenyn tar även det någon sekund mer än förväntat jfr med min i5:a med en Samsung 840-SSD. Ljudet kan väl mest beskrivas som klent. Men vad förväntar man sig av en så liten och lätt maskin med det priset? Skärmen är även den en smula klen, inte speciellt ljusstark och med begränsade betraktningsvinklar. Men fungerar mer än väl till det jag använder den till. Pekplattan har heller inte den några stora problem, även om klick-funktionen känns en smula svampig. Så långt all väl alltså, så varför det relativt låga betyget? Jo, tangentbordet kan inte beskrivas som annat än dåligt, med kort slaglängd och helt utan distinkta lägen. När man sätter händer i ordentlig position så går det bra att använda, men med mer loj användning blir det ofta som kommandon missas. Och att försöka skriva med datorn på knät är bara en pina. Men kan man leva med tangentbordet kan detta mycket väl vara en närmast perfekt dator för en skolungdom. Liten, lätt, tålig, billig och med lång batteritid. Tyvärr finns det ett problem till nu, och det är priset. Denna dator verkar i USA inte säljas för mer än 199 inklusive frakt, och det priset känns betydligt bättre än svenska ~2700kr. En sista sak, en sak jag saknar, nämligen möjligheten att även kunna ladda den via micro-USB. Jag är medveten om att det skulle ta lång tid, men med en 2A-laddare skulle det inte ta mer än 5 timmar från tom till full, eller helt sonika ladda den över natten, och micro-USB-laddare har nästan alla hemma. Istället sitter man fast med Asus specialladdare som dessutom endast verkar användas till just X205TA.