Kategorier
Prisjakt

napahlm

Medlem sen 2007-11-17
26
Bidrag
26
Hjälpsamröster
Sony Xperia 5 II Dual XQ-AS52
4.6
(18)
6 490 kr
4 månader sedan
Alldeles för stor. Hade räckt med 5.5 tum. Det går inte att använda mobilen med en hand oavsett hur mycket Sony än vill marknadsföra "compact-snacket". Det är inte en kompakt telefon i stil med kungarna z3 compact och xz1 compact från förr. Lättare att hantera än valfri konkurrent ja. Men det är fortfarande en gigantisk telefon som du måste använda två händer för att nå övre och under hörnen. Man kan såklart kasa mobilen upp och ner i handen för att nå dessa hörn. Men eftersom telefonen är hal som en tvål så riskerar du att tappa den om du gör så. Det finns Sidesense som ger dig vettiga genvägar och ställbara funktioner beroende på hur man sveper eller knackar på skärmens ytterkant. Det underlättar lite i enhandsandvändningen, men det är inte fulländat. Man kan också ta loss Sidesense från kanten och ha den som en punkt var som på valfritt ställe på skärmen. Men då kan den vara svår att pricka i vissa appar. Kameran tar grymma neutrala bilder som är lätta att redigera i telefonen för att få mer tryck eller djup i redan tagen bild. Man kan också ta väldigt snygga bilder om man står och pillar i inställningarna i Photo pro-appen. Där finns mängder med inställningar så att man nästa behöver lite erfarenhet av kameror för att hitta bästa läget. Men det räcker gott ofta med att använda auto-läget och sen redigera bilden med det förinställda "förbättra"-läget så har du en väldigt bra bild. Selfie-kameran är inte den bästa. Den har svårt med mörker så kvällar i dunkel inomhusmiljö blir inte bra alls. Se till att tända upp så du syns. Batteritiden är mycket bra. Finns inget att klaga på där. Nu har jag använt den mer än min förra mobil bara för att testa. Skärmen är stor som sagt. Kunde vara mindre för att lättare nå. Skärpan och svärtan är topp. Formatet 21:9 känns logiskt, dock så finns det några appar som inte riktigt vill visa allt. Det gäller framför allt spel. Vissa förhåller sig till bredden på skärmen och andra på längden. Bäst är det förstnämnda då det lämnar en svart kant nederst i skärmen. I andra fallet så försvinner bilden utanför skärmens kanter. Men det är nog en mjukvarugrej som ändras med tiden nu när fler tillverkare hoppar på 21:9. Men med det sagt så är det den bästa telefonen jag har ägt. Det säger jag nu efter tre veckor. Jag har fortfarande inte vant mig vid storleken och blir lite irriterad varje gång jag tvingas ta min lediga hand för att nå något kryss allra längst upp i högra hörnet. För dom placeras ofta där.
Sandstrøm S10NORBF15 (Nordisk)
2.3
(1)
2 år sedan
Jag skaffade mig en surfplatta (Galaxy A6 2016) billigt och tänkte använda den för att ersätta min gamla och klumpiga dator när jag skriver mötesprotokoll i min förening. Jag köpte fyra olika tangentbord varav två var tangentbord i locket på ett fodral till plattan. Detta fodral/tangentbord gillade jag när jag packade upp det ur kartongen, annars brukar jag vara lite skeptisk till Sandstrøms produkter. Gedigen kvalitet, lite tyngd på ett bra sätt och vid första anblick bra design. Enkel och bra fäste till plattan med fyra "gummisnoddar" i varje hörn och väldigt smidigt format, bara 20 mm tjockt ihopfälld. Men sen ju närmre man tittade på produkten ju sämre blev det. Till att börja med så hamnar plattan väldigt rakt upp när man ställer det i den skåran ovanför tangentbordet. Dessutom kommer den väldigt nära översta tangentraden så det känns som att man ska trycka på skärmen när man skriver. Annars är det bra känsla i skrivandet trots att Å, Ä och Ö tangenterna är halva storleken mot övriga så är det tillräckligt med utrymme runt om som gör att man lätt träffar dom. Men efter att ha provskrivit en del så var det något som störde mig och jag tyckte att jag stavade som en kratta. Det var för att dom har skjutit på layouten. Tab och capslock har ersatts av ett FN-komande och samkör med Q och A. Det hela gör att du får flytta dina händer en hel tangentrad vänster för att hamna rätt med fingrarna. Men då hittar du inte skiftknappen för att den sitter rakt under A vilket verkligen känns helt vrickat. Ctrl är inte heller på rätt ställe utan där hittar du FN-tangenten. Vilket resulterar i att det är väldigt svårt att skriva på just detta tangentbord. Tycker annars att produkten är snygg och hade gillat den om dom inte trixat med standardlayouten. Visst nu är det ett litet och kompakt tangentbord för att det just ska vara det. Men jag tycker att dom har prioriterat fel. Gör produkten 1 cm bredare och djupare så att alla tangenter får plats. Jag ger ändå dom en fyra av tio stjärnor för att bra försök, varav tre är för desigen som jag gillade skarpt.
Logitech Universal Folio Keyboard (Nordisk)
2.7
(2)
709 kr
2 år sedan
Jag skaffade mig en surfplatta (Galaxy A6 2016) billigt och tänkte använda den för att ersätta min gamla och klumpiga dator när jag skriver mötesprotokoll i min förening. Jag köpte fyra olika tangentbord varav två var tangentbord i locket på ett fodral till plattan. Jag må vara petig här. Men för mig så är det väldigt svårt att skriva på ett tangentbord där man har kompenserat med layouten på tangenterna. Å och Ä -knapparna är hälften så stora som övriga. Det gör att just dom två är svåra att träffa. Dom hamnar liksom nära tangenterna bredvid. synd för annars är det helt ok känsla i skrivandet på just detta tangentbord. Men de halva tangenterna fick mig att ångra mitt köp. Lite irriterande då det inte är något som syns på produktbilderna eftersom alla produktbilder jag hittat visar den engelska/amerikanska layouten. Övriga synpunkter på detta tangentbord/fodral. Det passar dåligt med just min platta. Det verkar som att den är mer designad för plattor i 4:3 formatet (surface och ipad), min platta är 16:9 och hänger liksom lite löst. Sen när man fällt ihop fodralet så blir skapelsen väldigt tjock. Mellan 26 och 30 mm och det är lika tjockt som datorn jag ville ersätta med en lite smidigare lösning. Inte vad jag hade tänkt mig eller hoppats på. För 3-400 kr kanske men inte för 750 som jag betalade.
Logitech Multi-Device Bluetooth Keyboard K380 (Nordisk)
4
(8)
449 kr
2 år sedan
Jag skaffade mig en surfplatta (Galaxy A6 2016) billigt och tänkte använda den för att ersätta min gamla och klumpiga dator när jag skriver mötesprotokoll i min förening. Jag köpte fyra olika tangentbord varav två var tangentbord i locket på ett fodral till plattan. Jämför detta med storebror K480 som också är från Logitech. Egentligen förstår jag inte varför detta tangentbord har fått ett lägre modellnamn när det i mitt tycke är en bättre produkt än K480. Jag saknar såklart stället/sloten på K480 men annars är K380 bättre på det mesta. Mycket smidigare storlek, flera mil bättre skrivkänsla även fast det fysikskt är mindre, designen är mycket bättre och mer mordern även fast dom är bröder. Då jag själv är storebror så tar det emot att erkänna att här, här är faktiskt lillebror bättre. Slutsats. Av dom fyra tangentbord jag provat emellan så är detta vinnaren. Helt klart. Kan varmt rekommendera det till att skriva på.
Logitech K480 (Nordisk)
2.8
(4)
449 kr
2 år sedan
Jag skaffade mig en surfplatta (Galaxy A6 2016) billigt och tänkte använda den för att ersätta min gamla och klumpiga dator när jag skriver mötesprotokoll i min förening. Jag köpte fyra olika tangentbord varav två var tangentbord i locket på ett fodral till plattan. Första intrycket är att det är ganska stort. Det är i princip lika stort som ett vanligt tangentbord, minus keypaden och del, ins, home, end-knapparna mm. Man kan tänka sig att bara detta tangentbord är lika stort och tjockt, eller kanske till och med tjockare, som en ultrabook i 12-13 tumsklassen. Helt annan prisklass såklart men bärbarheten på tangtbordet är ett minus. Sen är det ganska djupt, men det beror ju på sloten för platta/mobilen som man kopplar till tangentbordet. Sloten/stället fungerar annars riktigt bra och ger en bekväm vinkel och avstånd till plattan. Dock så är jag inte alls nöjd med själva skrivkänslan. Väldigt plastig och högljudt tangentbord och som flera skriver så verkar det som att alla knapptryckningar inte alltid registreras. Men det tror jag har med trögheten i tangenterna att göra och inget mjukvarufel. Priset känns också aningen högt med 599 på elgiganten. (handlade där för att kunna prova och lämna tillbaka utan några problem). Slutsats. Ganska bra. Men inte något för mig. Plastigheten och och den fysiska storleken gör att det blir ett återköp för mig.
Budget Golf
Bra
(6)
Bra
3 år sedan
Beställde en Mizuno vagnbag på rea. Halva priset så det var bara att slå till. Blev lite otydligt i bekräftelsemailet, där stod ett annat produktnamn än vad jag beställt. Ringde butiken och fick till svar att jag kunde vara lugn. Det som stod var ett internt produktnamn hos Mizuno men det var rätt. Vara kom fram snabbt och smidigt annars. Dock ger jag minus för att det endast finns direktbetalning som alternativ. Klarna eller vanlig faktura hade varit önskvärt.
NZXT Source S340 Elite (Vit/Svart/Transparent)
3.9
(4)
3 år sedan*
Sätter bara betyget ganska bra på detta chassi. Det finns ett par brister som jag tycker förstör det annars fina helhetsintrycket på chassit. *Till att börja med så är det väldigt trångt i den nedre kammaren för nätaggregatet om man väljer att placera HDD/SSD där. Trots att jag har ett av marknadens kortaste och modulära nätagg så blir det knökigt. Och med så många kablar där nere på begränsat utrymme så blir det problem. SATA-kablarna till diskarna brottas om samma utrymme och det har hänt att de trycker på varandra så att de glappar eller tvingas ur enheterna. *Att det saknas någon form av vibrationsdämpning i HDD-buren känns väldigt budget och för med sig massa oljud om man använder mekanisk disk. Knattrandet från HDD förstärks och hörs tydligt. *Dock är interna USB3-kontakten gigantisk (inte unikt för detta chassi) och väldigt svår att böja så att den går kortaste vägen från moderkortet till närmsta hål för kabeldragning. Men det spelar såklart roll vilket moderkort man använder. Hade hålen ovanpå nätaggregatskammaren varit 1 cm djupare hade det gått att böja ner kablen den vägen. *Färgen på chassit är snygg, ser ut att täcka bra och inga rinningar upptäckta. Men den är väldigt ömtålig. Minsta lilla slag eller märke lämnar tyvärr spår. På alla fläktplatser så försvinner färgen i skruvhålen när man sätter dit fläktarna. Inget större problem om man inte, som jag, ångrar placering av fläktarna och väljer att vara utan fläkt i taket. Då får man leva med avskavd färg. *Jag kör med en 240mm AIO-vattenkylning i fronten. Var uppmärksam på att det inte går att köra push and pull för att täckplåten för kabeldragningen tar emot för den övre fläkten. Likaså den nedre fläkten kan vara i vägen beroende på längden på ditt grafikkort. Push eller pull, man får välja. *Att placera tumskruvarna för att fästa grafikkortet utanför chassit känns inte alls genomtänkt. Jag hade stora problem med att montera mitt fullstora (30cm) grafikkort. PCI-bläcket hakade upp sig mot moderkortet och luckan där man ska få ut delen som sen skruvas fast i chassit. Hur man än gjorde så tog det emot på ena eller andra stället. Jag höll på i säkert 20 minuter med att montera grafikkortet och när jag till slut skulle ta en paus i frustrationen så föll kortet på plats när jag släppte allting. Retligt. *Se till att du har fler fläktar in än ut. Botten är full med hål som jag inte ser någon mening med och risken är stor att man drar in massor med damm om datorn står på golvet. *Chassit är lätt, vilket i sig är bra. Men det känns som att de har valt lite väl tunn plåt. Speciellt stommen känns inte alls vridstyv. Skulle man lägga lite vikt på kan man säkert deformera stommen. Men med chassisidorna på känns det klart bättre. *Kabeldragningen i chassit i övrigt är bra. Flera knäppfästen för kablar och många öglor att fästa buntband i. Det är lätt att få till en städad look på bygget. *Väldigt snyggt och kompakt chassi. *Det härdade glaset är snyggt och lätt att ta av och på. Lossa de fyra tumskruvarna så hänger glaset kvar på gängtapparna som dessutom är gummerade. *SSD-vaggornas placering är snygg, om man har likadana SSD, kan dock se plottrigt ut med olika diskar. Sammanfattat så tycker jag att det är okej. Men absolut inte mer. För 900-1100kr som är normalpriset så förväntar jag mig mycket mer. Jag skulle i stället säga att runt 700kr hade varit acceptabelt pris på denna produkt med tanke på vad man får.
*Redigerades 3 år sedan
G.Skill Ripjaws V Black DDR4 3600MHz 2x8GB (F4-3600C16D-16GVK)
4.2
(6)
1 549 kr
3 år sedan*
Köpte dessa minnen när dom fortfarande låg på 1790kr. Jag tyckte det var dyrt då men ibland gör man tydligen klipp. Mitt betyg speglar mina erfarenheter av minnena för pengarna jag gav. Visuellt tycker jag inte dom är någon höjdare, men dom gör sig klart mycket bättre i handen eller i systemet än vad dom gör på bild. Dom känns solida. Hastighetsmässigt så har jag inte fått dom att gå i full hastighet. Tog stopp vid 2900Mhz men med de senaste BIOS-uppdateringarna så har jag kunnat öka på till 3333Mhz. Utan att ändra spänning eller timings, bara aktivera XMP-profilen i BIOS. Den som vågar (det gör inte jag) pilla med dessa parametrar kan säkert få ut full hastighet.
*Redigerades 3 år sedan
Fractal Design Celsius S24 (2x120mm)
4.3
(10)
1 137 kr
3 år sedan*
Supernöjd med min Celsius. Som andra har skrivit så är den verkligen helt tyst. Pumpen hörs inte, fläktarna hörs inte, bara tystnad. Nu har jag en annan fläkt som surrar lite i idle som är det enda som hörs från datorn. När man pressar datorn så är det grafikkortet som låter mest. Man kan inte urskilja Celsiusen genom detta. Och då är Asus Strix kylare en av de tystaste på marknaden. Bara massa plus. Om det är något minus så skulle det vara att kablarna till fläktarna är lite knepiga att gömma undan, speciellt om man monterar fläktarna mellan chassit och radiatorn som jag gjort i mitt chassi. Men bryr man sig inte om det så smäller man dit Celsiusen på tre minuter.
*Redigerades 3 år sedan
Sony SBH20
4
(98)
3 år sedan*
Har använt mig utav detta headset i ca fyra års tid. Köptes för en billig peng på en rea någon gång. Jag har två stycken, en helvit och en vit/grön. De är otroligt smidiga att ha med sig. Dock kan det ibland bli lite svårt för mottagaren att höra vad man säger vid samtal. Dels för att micen sitter på själva enheten och måste vara relativt nära din mun (20-30cm) för att du ska höras. En faktor kan också vara att jag tillhör dom som värnar om mitt privatliv och därför pratar lite lägre när jag är på allmän plats. Visuellt är det en vacker liten sak, men jag måste varna för den vita modellen som jag har, framförallt sladdarna som blir extremt skitiga ganska fort. Ett mildt rengöringsmedel och en microfibertrasa ett par gånger i månaden är klokt för att de ska hålla sig vita. Annars blir de snabbt grådassiga. Att ladda fullt går fort och fungerar med vilken mobilladdare, till android, som helst. Dock är luckan lite bråkig ibland. Ljudmässigt så är dom väldigt bra tycker jag. Propparna sluter tätt i örat och ger bra med bas. Finns dock en tendens till missljud om kablarna rör sig mot tex dina kläder. Då skapas vibrationer som transporteras upp i öronen. Ett litet minus får medföljande hörlurarna för sin konstruktion med högra kabeln som är längre och tänkt att gå bakom användarens nacke. På något sätt så är den vänstra delen tyngre och drar den högra med sig neråt. Det betyder att efter några steg drar den högra kabeln i örat och efter ytterligare några hoppar den ur. Det har jag löst med att ha kablarna framför mig i stället. Ser lite tokigt ut, men det fungerar. Jag har som sagt två stycken SBH-20. Den andra köpte jag då den första tvärdog. Gick inte att ladda eller på något sätt återställa. Efter ett tag med den nya så fick jag för mig att testa den gamle igen och visst fungerade den fortfarande. Så nu hade jag två. Rekommenderar dessa så pass att jag funderar på att köpa uppföljaren SBH-24.
*Redigerades 3 år sedan
Sida 1