Prisjakt

napahlm

Medlem sen 2007-11-17
32
Bidrag
31
Hjälpsamröster
Gardena Smart SILENO Life Lona (700m²)
Full Star 1
5
(1)
13 179 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 dagar sedan

Kan inte ge denna annat än fem plus. Superstabil klippare som nu har gått en höst plus en fullsäsong och nu i dagarna släpptes den ut på grönbete. Objektivt en av de absolut snyggaste klipparna dessutom. Nedtonad slimmad design. Men detta är ju sekundärt ifall klipparen inte gör sitt jobb. Nu jämför jag med min tidigare klippare, en Robomow RC304u, och det är stor skillnad på hur sofistikerade maskinerna är. Robomown var brutal med sitt stora klippar-klinga som körde genom tjockt gräs, äpplen men även andra saker som man inte ville att den ska köra över. Den visade ingen pardon utan bara körde på på högsta växel, det fick vara ett fast objekt för att den skulle stanna och vända. Inte utan att den försökte trycka sig igenom ett par sekunder innan den förstod att det är tvärstopp. Appen till den klipparen var bra till en början med blev värdelös efter en uppdatering då vissa funktioner försvann. Gardena däremot. Man ser hur den kör med en annan finess. Den stannar direkt när den kör emot något, backar försiktigt iväg vänder rullar försiktigt iväg innan den kommer upp i full fart igen. Just den här lågväxeln gör under för slitaget på gräsmattan och riskerar inte att gräva ned sig. Att gardena stannar av en sån anledning har inte hänt ännu. Men det är lite frustrerande när man sitter på jobbet och får notisen när den väl den stannat. De få stoppen jag har haft har varit rimliga. Senaste hade den kört över en solcellslampa som blåst ned. Om det är något litet som jag kan klaga på så skulle det vara att jag observerat den ibland ta sig två eller tre försök innan den dockat korrekt. Det gör att just framför dockan så är gräsmattan lite spårig. Men det ska jag lösa genom att jämna ut och eventuellt armera biten framför dockan. Är väldigt nöjd med mitt köp och rekommenderat just den här modellen till alla som har frågat mig om vilken klippare man ska ha.

G.Skill Flare X5 DDR5 6000MHz 2x16GB (F5-6000J3038F16GX2-FX5)
Full Star 1
5
(1)
1 536 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Funkade direkt i angiven hastighet med en Ryzen 7800X3D. Bara klicka i AMD Expo i BIOS och köra.

Corsair RM850e ATX 3.0 850W
Full Star 1
2.6
(7)
999 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Har inte upplevt något coilwhine eller att fläkten går onödigt mycket. Men jag drar av en stjärna för att 24-pins kabeln var av rund tjock typ med kabelstrumpa. Otroligt stel som tog ett tag att mjuka upp för att få till böjen mot moderkortet. Men även då gick inte kabeln igenom hålet i moderkortsplåten i chassit (en brist i chassit snarare?). Sen upplevde jag samma kabel som väldigt kort. Drog ändå kabeln kortaste vägen men hade den varit 3 cm kortare hade den inte nått. Varför inte ha en decimeter långa trådar mot kontakten för moderkortet, då hade den änden varit betydligt smidigare att böja som man vill. Övriga kablar var också stela men gick att böja dit dom skulle.

Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear
Full Star 1
2.9
(62)
3 430 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Har haft dessa lurar sen release och har varit ganska nöjd med dom. Ljudet är toppklass, brusreduceringen fungerar väldigt bra när man har hittat rätt kombination av storleken på tipparna och fått in hörlurarna rätt i öronen. För annars är det just det som är mitt bekymmer med dessa hörlurar. Storleken. Dom är precis för stora för mina öron. Vid stillasittande fungerar allt bra. Men när man som jag använder lurarna på gymmet så är man i ständig rörelse vilket gör att lurarna kan glida ur örat något. Inte så att man tappar dom, men tillräckligt för att känslan av att dom är lösa uppkommer och att omgivningsljudet letar sig in. Skräniga, flamsande ungdomar och stånkande testobiffar gör sig plötsligt hörda. Det kan vara lite irriterande. För att lurarna ska sitta bör man tänka de klassiska gula öronpropparna och hur man sätter i sådana. Så mjuka gärna till tippen mellan fingrarna och dra ditt öra snett uppåt bakåt och för in. Men problemet med att själva enheten är rätt stor att den kan vara svår att få hela vägen in utan att den tar emot innerörat. Det har hänt att jag fått skav och ömmande öron efter ett pass. Så ska det ju inte riktigt vara. Min rekommendation är annars att titta på Linkbuds S som är pyttesmå i jämförelse och presterar nästan lika bra, tack vare att dom håller sig på plats i örat på ett annat sätt. Om man använder sig av tricket jag skrivit i min recension av dom hörlurarna. Så rekommenderar jag XM4:orna? Ja, men inte om du har små trånga öron. Och då tänker jag på innerörat, inte hörselgången. OM jag får önska till nästa generation så vill jag ha en storlek precis mitt emellan XM4 och Linkbuds S med allt lull lull från flaggskeppsmodellen. Då blir det köp direkt, trots mina erfarenheter här. Uppdatering. Min önskan har gått i uppfyllelse, XM5 är lanserade. 25% mindre men med ännu bättre brusreducering och funktioner. Dock är priset lite väl saftigt. Men det är klart ett alternativ att titta efter på kommande reor.

Sony LinkBuds S WF-LS900 Wireless In-ear
Full Star 1
3.6
(11)
1 490 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Fick dessa som en premie när jag beställde en ny telefon. Jag ser detta lite som en fortsättning på min recension av Sonys XM4-hörlurar som är deras flaggskepp bland In-ear lurar. Rent tekniskt sett så är detta en light variant av XM4 med den största påtagliga skillnaden i den fysiska storleken. XM4 är för stora för mina öron och Linkbuds S är verkligen pyttesmå. Dom går med lätthet att trycka in i örat med gott om utrymmer kvar i innerörat så att det inte skaver eller ömmar. Funktionerna, ljudet och brusreduceringen är ett snäpp ner på stegen men trots det så upplever jag ljudet som bättre när jag tränar. Det beror helt på att passformen är bättre. Dock ska sägas att de medföljande tipparna är den klassiska mjuka och sladdriga gummi-tippen. Med dessa på så sitter inte Linkbuds S kvar i mina öron vid aktiv träning. Dom har inte trillat ur men eftersom dom är så lätta så börjar man nästan leta på golvet efter dom innan man känner att dom faktiskt hänger kvar i örat. Min lösning på detta var att jag tog överblivna tippar från XM4 av foam-typen och satte på mina Linkbuds. Vilken skillnad! Nu sitter lurarna kvar hela passet och jag behöver aldrig justera dom. Plus också för att brusreduceringen blir bättre. Bättre än XM4 vågar jag nog påstå. Men det beror på 100 % på passformen. Valet av tippar som följer med gör att Linkbuds S inte får full pott. Har ni inte tippar från ett par XM4 liggandes så beställ ett par, de kostar mellan 100-200kr och är absolut värt det. Bara googla Sony foam tips wf-1000xm4 så får ni massor med träffar.

Fitbit Aria Air
Full Star 1
2
(1)
560 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

En dum smartvåg. Det finns två modeller av Aria en som mäter fettprocent och vikt (Aria 2) och så den här, som endast fungerar som en våg. Så när du har vägt dig så frågar appen om du vill spara resultatet, och appen sammanställer det i ett diagram för dig att följa. Eftersom man ändå måste ta fram mobilen så kan man ju lika gärna klicka på + och lägga till vikten manuellt. Du får samma diagram likväl. På så sätt kan du spara 649kr och göra något annat kul för. Det blir retur direkt på öppet köp. Får ändå två stjärnor för byggkvalitet och utseende. Men särskilt smart var den inte.

Sony Xperia 5 II XQ-AS52 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.4
(25)
6 591 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Alldeles för stor. Hade räckt med 5.5 tum. Det går inte att använda mobilen med en hand oavsett hur mycket Sony än vill marknadsföra "compact-snacket". Det är inte en kompakt telefon i stil med kungarna z3 compact och xz1 compact från förr. Lättare att hantera än valfri konkurrent ja. Men det är fortfarande en gigantisk telefon som du måste använda två händer för att nå övre och under hörnen. Man kan såklart kasa mobilen upp och ner i handen för att nå dessa hörn. Men eftersom telefonen är hal som en tvål så riskerar du att tappa den om du gör så. Det finns Sidesense som ger dig vettiga genvägar och ställbara funktioner beroende på hur man sveper eller knackar på skärmens ytterkant. Det underlättar lite i enhandsandvändningen, men det är inte fulländat. Man kan också ta loss Sidesense från kanten och ha den som en punkt var som på valfritt ställe på skärmen. Men då kan den vara svår att pricka i vissa appar. Kameran tar grymma neutrala bilder som är lätta att redigera i telefonen för att få mer tryck eller djup i redan tagen bild. Man kan också ta väldigt snygga bilder om man står och pillar i inställningarna i Photo pro-appen. Där finns mängder med inställningar så att man nästa behöver lite erfarenhet av kameror för att hitta bästa läget. Men det räcker gott ofta med att använda auto-läget och sen redigera bilden med det förinställda "förbättra"-läget så har du en väldigt bra bild. Selfie-kameran är inte den bästa. Den har svårt med mörker så kvällar i dunkel inomhusmiljö blir inte bra alls. Se till att tända upp så du syns. Batteritiden är mycket bra. Finns inget att klaga på där. Nu har jag använt den mer än min förra mobil bara för att testa. Skärmen är stor som sagt. Kunde vara mindre för att lättare nå. Skärpan och svärtan är topp. Formatet 21:9 känns logiskt, dock så finns det några appar som inte riktigt vill visa allt. Det gäller framför allt spel. Vissa förhåller sig till bredden på skärmen och andra på längden. Bäst är det förstnämnda då det lämnar en svart kant nederst i skärmen. I andra fallet så försvinner bilden utanför skärmens kanter. Men det är nog en mjukvarugrej som ändras med tiden nu när fler tillverkare hoppar på 21:9. Men med det sagt så är det den bästa telefonen jag har ägt. Det säger jag nu efter tre veckor. Jag har fortfarande inte vant mig vid storleken och blir lite irriterad varje gång jag tvingas ta min lediga hand för att nå något kryss allra längst upp i högra hörnet. För dom placeras ofta där.

Sandstrøm S10NORBF15 (Nordisk)
Full Star 1
2
(1)
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Jag skaffade mig en surfplatta (Galaxy A6 2016) billigt och tänkte använda den för att ersätta min gamla och klumpiga dator när jag skriver mötesprotokoll i min förening. Jag köpte fyra olika tangentbord varav två var tangentbord i locket på ett fodral till plattan. Detta fodral/tangentbord gillade jag när jag packade upp det ur kartongen, annars brukar jag vara lite skeptisk till Sandstrøms produkter. Gedigen kvalitet, lite tyngd på ett bra sätt och vid första anblick bra design. Enkel och bra fäste till plattan med fyra "gummisnoddar" i varje hörn och väldigt smidigt format, bara 20 mm tjockt ihopfälld. Men sen ju närmre man tittade på produkten ju sämre blev det. Till att börja med så hamnar plattan väldigt rakt upp när man ställer det i den skåran ovanför tangentbordet. Dessutom kommer den väldigt nära översta tangentraden så det känns som att man ska trycka på skärmen när man skriver. Annars är det bra känsla i skrivandet trots att Å, Ä och Ö tangenterna är halva storleken mot övriga så är det tillräckligt med utrymme runt om som gör att man lätt träffar dom. Men efter att ha provskrivit en del så var det något som störde mig och jag tyckte att jag stavade som en kratta. Det var för att dom har skjutit på layouten. Tab och capslock har ersatts av ett FN-komande och samkör med Q och A. Det hela gör att du får flytta dina händer en hel tangentrad vänster för att hamna rätt med fingrarna. Men då hittar du inte skiftknappen för att den sitter rakt under A vilket verkligen känns helt vrickat. Ctrl är inte heller på rätt ställe utan där hittar du FN-tangenten. Vilket resulterar i att det är väldigt svårt att skriva på just detta tangentbord. Tycker annars att produkten är snygg och hade gillat den om dom inte trixat med standardlayouten. Visst nu är det ett litet och kompakt tangentbord för att det just ska vara det. Men jag tycker att dom har prioriterat fel. Gör produkten 1 cm bredare och djupare så att alla tangenter får plats. Jag ger ändå dom en fyra av tio stjärnor för att bra försök, varav tre är för desigen som jag gillade skarpt.

Logitech Universal Folio Keyboard (Nordisk)
Full Star 1
3
(2)
789 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Jag skaffade mig en surfplatta (Galaxy A6 2016) billigt och tänkte använda den för att ersätta min gamla och klumpiga dator när jag skriver mötesprotokoll i min förening. Jag köpte fyra olika tangentbord varav två var tangentbord i locket på ett fodral till plattan. Jag må vara petig här. Men för mig så är det väldigt svårt att skriva på ett tangentbord där man har kompenserat med layouten på tangenterna. Å och Ä -knapparna är hälften så stora som övriga. Det gör att just dom två är svåra att träffa. Dom hamnar liksom nära tangenterna bredvid. synd för annars är det helt ok känsla i skrivandet på just detta tangentbord. Men de halva tangenterna fick mig att ångra mitt köp. Lite irriterande då det inte är något som syns på produktbilderna eftersom alla produktbilder jag hittat visar den engelska/amerikanska layouten. Övriga synpunkter på detta tangentbord/fodral. Det passar dåligt med just min platta. Det verkar som att den är mer designad för plattor i 4:3 formatet (surface och ipad), min platta är 16:9 och hänger liksom lite löst. Sen när man fällt ihop fodralet så blir skapelsen väldigt tjock. Mellan 26 och 30 mm och det är lika tjockt som datorn jag ville ersätta med en lite smidigare lösning. Inte vad jag hade tänkt mig eller hoppats på. För 3-400 kr kanske men inte för 750 som jag betalade.

Logitech Multi-Device Bluetooth Keyboard K380 (Nordisk)
Full Star 1
4.4
(9)
275 kr
n
napahlm
32 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan

Jag skaffade mig en surfplatta (Galaxy A6 2016) billigt och tänkte använda den för att ersätta min gamla och klumpiga dator när jag skriver mötesprotokoll i min förening. Jag köpte fyra olika tangentbord varav två var tangentbord i locket på ett fodral till plattan. Jämför detta med storebror K480 som också är från Logitech. Egentligen förstår jag inte varför detta tangentbord har fått ett lägre modellnamn när det i mitt tycke är en bättre produkt än K480. Jag saknar såklart stället/sloten på K480 men annars är K380 bättre på det mesta. Mycket smidigare storlek, flera mil bättre skrivkänsla även fast det fysikskt är mindre, designen är mycket bättre och mer mordern även fast dom är bröder. Då jag själv är storebror så tar det emot att erkänna att här, här är faktiskt lillebror bättre. Slutsats. Av dom fyra tangentbord jag provat emellan så är detta vinnaren. Helt klart. Kan varmt rekommendera det till att skriva på.